Uusimmat artikkelit
Palaako opiskelijoiden kämppiselämä? Tutkija harkitsisi tarkkaan nuorten asumistukia
Opiskelijoiden asumistuen leikkaus pakottaisi useammat töihin tai ottamaan lisää lainaa.
Näin ministeriö kommentoi asumistuen leikkaamista hallitusneuvottelijoille: Työssäkäyviltä nipistämällä voisi säästää yli 400 miljoonaa euroa
Hallitusneuvottelijat ovat pyytäneet ministeriöltä tietoja erilaisista keinoista säästää asumistuesta. Asumistuen leikkaaminen on ollut osana kokoomuksen ja kristillisdemokraattien ohjelmia.
Asumistuki leikkuriin ja indeksit jäihin? Tällaisia leikkauksia hallitus voi kaavailla ja näin ne vaikuttaisivat
Säätytalon leikkuriin voivat joutua esimerkiksi eläkkeiden indeksikorotukset ja opiskelijoiden asumistuki, ennakoivat sosiaalipolitiikan asiantuntijat Ylelle.
Suomessa on ihmisiä, jotka joutuvat kärsimään nälästä – rahan tai ruuan antaminen voi kuitenkin pahentaa autettavan tilannetta
Avunpyyntöihin voi törmätä esimerkiksi kadulla tai sosiaalisessa mediassa. Paras tapa auttaa on ohjata ihminen auttamisen ammattilaisten luo.
Jari Ehrnroothin kolumni: Sosiaalitukia ja yritystukia on perattava roimasti
Velkakriisi ratkeaa purkamalla valtioriippuvuutta ja kannustamalla ihmiset itse rakentamaan elämäänsä. Korjausliikkeen on katettava niin sosiaalituet kuin yritystuetkin, esittää Ehrnrooth.
Peruskoulu maksaa 10 000 euroa vuodessa, erikoissairaanhoito yli 1000 euroa vuorokaudessa – palvelujen todelliset hintalaput yllättävät
Veroista purnataan, mutta mitä niillä saa? Oppilaan vuosi peruskoulussa maksaa yhteiskunnalle lähes 10 000 euroa, oppilaalle oppi on ilmaista. Keräsimme esimerkkejä koulutuksen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen todellisista hinnoista.
Viisi puoluejohtajaa allekirjoittaa Ylen vaalikoneen väitteen, että Suomessa on liian helppoa elää yhteiskunnan tukien varassa
Täysin samaa mieltä väitteestä on perussuomalaisten Riikka Purra. Tutkija löytää puolueiden puheenjohtajien näkemyksistä myös yllättävää yksimielisyyttä.
Li Andersson kokoomukselle ja PS:lle: Paljastakaa leikkauslistanne
Vasemmistoliitto linjasi tulevan hallituskauden tavoitteitaan puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.
Riikka Purra Ylen Ykkösaamussa: Rangaistuksia katujengirikollisuudesta on kiristettävä
Perussuomalaiset syyttää löysän maahanmuuttopolitiikan lisäävän rikollisuutta Suomessa. Ykkösaamun suorassa haastattelussa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vaati kovempia rangaistuksia rikoksista.
Puolueet ovat listanneet parikymmentä keinoa ihmisten auttamiseksi – poimimme joukosta neljä ehdotusta, katso miten ne kohdistuisivat sinuun
Keskusta toivoo, että syrjäisiin kuntiin muuttavien vastavalmistuneiden opintolainahyvitys etenisi budjettiriihessä. Kokeilu koskisi 25:tä kuntaa Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Arkea maailmalta: Amerikkalaisen elämä on säästämistä kohdusta hautaan
Miltä kuulostaa 2 000 dollarin päivähoitolasku tai 100 000 dollarin tutkinto? Monelle amerikkalaiselle arki on jatkuvaa säästämistä tulevaisuuden menoihin, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-toimittaja Juri von Bonsdorff.
Heikki Hiilamon kolumni: Bensan hinnannousu on melkein parasta, mitä pitkään aikaan on tapahtunut!
Polttonesteiden hinnannousu sattuu, mutta samalla se on suuri mahdollisuus. Iso kysymys on, kuinka silti pidetään huolta pienituloisista, joiden elämää hinnannousu kurjistaa. Hienon esimerkin maailmalta tarjoaa yllättäen Iran!
Ukrainan pakolaiset joutuvat matkustamaan jopa satoja kilometrejä lähimpään vastaanottokeskukseen Itä-Suomessa – johtaja pahoittelee tilannetta
Ukrainalaisilla on vaikeuksia päästä rekisteröitymään Itä-Suomen ainoaan vastaanottokeskukseen, jonka palvelut ovat ruuhkautuneet. Maahanmuuttoviraston mukaan ongelmia aiheuttaa muun muassa resurssipula.
Sonya pakeni hakkaavaa miestä kahden pienen lapsen kanssa ja nyt hän on koditon – maailman rikkaimpiin maihin kuuluvassa Britanniassa on 300 000 asunnotonta
Miksi yhä useampi britti päätyy kadulle asumaan?
Mitä tekisit, jos saisit viisisataa euroa kuussa enemmän rahaa? Kerro meille!
Miten 500 euroa lisää muuttaisi elämääsi?
Ulkolinja: #trumpland
Köyhän piirikunnan asukkaat äänestivät upporikasta Trumpia.

Mitä haluat kysyä Kelan pääjohtajalta? TV1:n Ykkösaamussa Liisa Hyssälä
Ihmisten pitäisi ottaa enemmän vastuuta itsestään ja toisistaan julkisten menojen hillitsemiseksi, sanoo Kelan pääjohtaja. Miten tätä periaatetta sovelletaan, kun suuret ikäluokat tulevat vanhuusikään? Kenen tukia pitäisi leikata?
Sossun pohjaton kassa
Toimeentulotuen varassa eläminen
Timo Harakka: Julkinen valta on jäljessä siitä, mitä taiteessa tapahtuu
Timo Harakan mielestä kulttuuri on jäänyt ilman linjauksia.
Saint Helenan herra rakensi saarensa omin käsin säästyäkseen hyttysiltä
Porilaisen Osmo Vargelinin saaren tarina.
Työura määräytyy usein nuorena
Nuoria täytyy suosia töihin palkkaamisessa, jotta he eivät päädy pitkäaikaistyöttömiksi loppuiäkseen. Näin ajattelee sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo.
Tommi Laitio: En tunne ketään, joka pitäisi itseään syrjäytyneenä
Helsingin nuorisotoimen johtajan Tommi Laition mielestä syrjäytynyt-sanasta pitäisi luopua. Toisaalta termin vaihtaminen ei itsessään ratkaise mitään, vaan se, mitä nuorten hyväksi tehdään.
Kansalaispalkka on jokaisen perustulo
Kansalaisille maksettavasta perustulosta keskustelu alkoi 1980-luvun pulleina vuosina. 1990-luvun lama ja massatyöttömyyden aika piti keskustelua käynnissä ja tuo keskustelu on jatkunut 2010-luvulle asti. Mistä oikein on kysymys? Kuuluuko kansalaisuudesta maksaa ja passivoiko vastikkeeton raha työvoiman?
Hyvinvointivaltion alasajo alkoi, kun sosialismi romahti
Arvo Tuomisen dokumentti Hyvinvointivaltion loppu (2005)
Tulot 0 euroa
Miten nollalla eurolla pärjää? Silminnäkijä kertoo kolmen tulottoman tarinan. Kaksi heistä on tulottomia vasten tahtoaan, mutta kolmannelle tulottomuus on oma valinta. Tulottomuus peilaa toisaalta sosiaaliturvan aukkoja, toisaalta pakoa oravanpyörästä.
Hyvinvointivaltion ansa
Humanitaarinen maahanmuutto tuo Suomeen ihmisiä, jotka hakevat parempaa elämää. Maahanmuuttopolitiikassa tärkeintä on välttää rasistiksi leimautumista.
Jonotuslautakunta: käsikirjoitus
Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.
Jonotuslautakunta
Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunta rikkoo perustuslakia.
Haudattu hiljaisuudessa
Kun vainajalla ei ole läheisiä.
Köyhiä ja rikkaita
Miljardien talouspolitiikkaa yksinkertaisesti selitettynä.
Köyhät jonoon: käsikirjoitus
Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.
Olipa kerran mummo
Jutta Zilliacus vierailee Riistavuoren vanhainkodissa Helsingissä. Hän tapaa Riistavuoren asukkaita ja tutustuu vanhainkodin toimintaan.
Suuri vaalikeskustelu presidentinvaaleista 1968
Vuoden 1968 presidentinvaalikampanjassa vedettiin rajaa keskustan ja vasemmiston muodostaman ”kansanrintaman” ja muiden välille. Vasemmisto, kepu ja liberaalit kannattivat Urho Kekkosen uudelleenvalintaa, kokoomuksen ehdokas oli pankinjohtaja Matti Virkkunen, ja Suomen Maaseudun puolueelle keräsi protestiääniä tullineuvos Veikko Vennamo.