Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Metrojuna Helsingissä.

Metroliikenne oli jälleen poikki Kulosaaren ja Siilitien välillä – alkuiltapäivän ajan ajetaan vielä epäsäännöllisillä vuoroväleillä

HSL:n mukaan metroliikenne on hiljalleen palautumassa normaaliksi. Metroliikenteessä oli ongelmia samalla välillä myös eilen keskiviikkona vaihdevian vuoksi.

Herttoniemessä jonotetaan bussipysäkillä, kun metro ei kulje.

Metron vaihdevika on saatu korjattua – Liikenne on epäsäännöllistä vielä aamupäivän ajan

Aiemmin tänään metro ei liikennöinyt vaihdevian vuoksi Itä-Helsingissä Siilitien ja Kulosaaren välillä, ja muualla liikenne oli epäsäännöllistä.

Metrojuna.

Metrorataan ilmestyi yllättäen suuri vajoama, joka huomattiin sattumalta – viemäritunnelin porauksessa Itäväylän alle oli mennyt jokin pieleen

Tunnelin rakennustöistä vastaavan Staran mukaan vajoama oli poikkeuksellisen laaja. Tunnelin romahdusvaaraa ei kuitenkaan ollut.

Metrojuna.

Metroradan vajoama on saatu korjattua Itä-Helsingissä – metroliikenne kulkee taas

Vajoama johtui todennäköisesti lähistöllä tehtävästä maanrakennustyöstä.

Pelastustyöntekijöitä New Yorkin kadulla.

Ampuja iski aamuruuhkassa metroasemalla New Yorkissa – kaaoksessa loukkaantui kuusitoista ihmistä, osa vakavasti

Tekijäksi epäiltyä ei ole tavoitettu. New Yorkin poliisi ei tutki tapahtumaa terroritekona, mutta mitään motiivia ei ole vielä voitu sulkea pois.

Kauppakeskus Lippulaivan suunnittelussa kuunneltiin myös nuorten toiveita nettikyselyllä.

Tavallinen ostari ei enää riitä: kauppakeskuksessa on nykyään metro, kirjasto, asuntoja ja päiväkoti – Espoonlahden Lippulaiva avautuu torstaina

Pääkaupunkiseudulle avataan jälleen uusi kauppakeskus. Asiakasvirtaa toivotaan tulevan Espoonlahden metroasemalta, joka saadaan käyttöön ensi vuoden aikana.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Metroliikenne Kontulan ja Mellunmäen välillä katkaistiin väkivallanteon vuoksi

Poliisin mukaan metroliikenne sujuu jälleen normaalisti.

Metrojuna Kalasataman sillalla.

Viimeinenkin hidaste joukkoliikennejätti HKL:n yhtiöittämisen tieltä on väistynyt – metro- ja ratikkakuskien yhdistys on vetänyt tekemänsä valituksen pois

Metro- ja ratikkakuskien yhdistys sekä Helsingin liikennelaitos ovat tehneet sopimuksen kuukausia jatkuneessa kiistassaan. Yhdistyksen tekemä kunnallisvalitus hallinto-oikeudessa olisi viivästyttänyt uuden yhtiön käynnistämistä jopa vuoden.

Metrojunaa puretaan kierrätyslaitoksella.

Näin murskaantuvat Helsingin ensimmäiset metrovaunut – nokkajunien oranssit penkit voivat päätyä betoniksi

Helsingin ensimmäiset metrovaunut vuodelta 1977 ovat tulleet tiensä päähän. Junille ehti kertyä lähes neljä miljoonaa raidekilometriä. Vaunuista yksi museoidaan ja viisi kierrätetään.

Matkustajat Herttoniemen metroasella.

Siemens tuomittiin maksamaan miljoonakorvaukset metron pieleen menneestä automatisoinnista – HKL tyytymätön, haluaisi enemmän

Siemens joutuu vahingonkorvausten lisäksi maksamaan HKL:lle runsaat kolme miljoonaa euroa kauppahinnan palautuksia. HKL:n maksettavaksi tuomitut korvaukset jäävät runsaaseen 10 000 euroon.

Kuvassa on ihmisiä metrossa Helsingin keskustassa elokuussa 2020.

Joukkoliikennejätti HKL yhtiöitetään, henkilöstö huolissaan tulevaisuudesta – "Ei ole kyse työehtoshoppailusta"

Helsingin kaupunginvaltuusto on päättänyt yhtiöittää metro- ja raitiovaunuliikenteestä vastaavan Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL). Työntekijät ovat huolissaan yhtiöittämisen vaikutuksista.

Raitiovaunu Pasilan asemalla.

Metro- ja ratikkakuskit osoittivat Senaatintorilla mieltään – Helsingin kaupunginvaltuusto sinetöinee tänään kiistoja aiheuttaneen HKL:n yhtiöittämisen

Mielenilmauksen tavoitteena saada Helsingin valtuutetut pyytämään aikalisää yhtiöittämisasiassa. Työntekijät pelkäävät työehtojensa huononevan kaupungin suunnitteleman yhtiöittämisen seurauksena.

Savupiippuja iltataivasta vasten

Torstai 16.9.2021 (radio)

Koronatartunnat vähenevät hiljalleen. Pandemia ei hidastanut ilmastonmuutosta. Ulkomaalaislakia uudistetaan. Metro ja raitiovaunut seisovat vielä perjantainakin. Yhdysvalloissa ensimmäiset avaruusturistit lähtivät matkaan. Säätiedot.

Matkustajat Herttoniemen metroasella.

Metrot ja raitiovaunut eivät kulje Helsingissä torstaina ja perjantaina – metroasemille järjestetty ylimääräisiä bussivuoroja

Kuljettajien työnseisaus keskeyttää metro- ja raitiovaunuliikenteen Helsingissä kahdeksi päiväksi. Ihmisiä kehotetaan kulkemaan pyörällä ja kimppakyydeillä. Joitakin ylimääräisiä bussivuoroja onnistuttiin järjestämään.

Ursula von der Leyen

Keskiviikko 15.9.2021 (radio)

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Layenin mielestä EU:n koronatoimet ovat onnistuneet hyvin. Suomi vähentää koronatestausta. Metro ja raitiovaunut eivät kulje Helsingissä torstaina ja perjantaina. Elokuva-alan Jussi-palkinnot jaetaan keskiviikkoiltana. Sää on poutaista, mutta pilvistä.

Metrojuna Helsingissä. 20.4.2021.

Keskiviikko 15.9.2021 (tv)

Metro ja raitiovaunut. Koronatestaus. Vietnamilaiset Lappeenrannassa. Sää.

Raitiovaunu mannerheimintiellä.

Metro- ja ratikkakuskit hiljentävät kiskot kahdeksi päiväksi Helsingissä ja Espoossa, mutta poliitikkojen päiden kääntämiseen sekään ei ehkä riitä

Kaupunginhallitus ei taipunut kuljettajien painostuksessa, vaan äänesti HKL:n yhtiöittämisen puolesta 12–3. Kuljettajat pitävät hallituksen lisäyksiä hyvinä, mutta koska vaadittua selvitystä ei tule, työnseisaus toteutetaan.

Herttoniemen metroasema.

Metro- ja raitioliikenne pysähtyy Helsingissä ja Espoossa torstaina kokonaan – kuljettajien vastustama HKL:n yhtiöittäminen etenee

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi tänään maanantaina Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen yhtiöittämisen. Kuljettajien epäluottamus suunnitelmia kohtaan on suuri, ja he vaativat asiasta puolueetonta selvitystä mielenilmauksen uhalla.

HKL:n kuukausipalkkaisten työntekijöiden pääluottamusmies Pekka Hirvonen.

Siemens-oikeudenkäynti muutti HKL:n yhtiöittämissuunnitelmat, mikä sai henkilöstön tyrmistymään – "Tämä on meidän hätähuuto", sanoo luottamusmies

Suunnitelmat muuttuivat vasta yt-neuvotteluiden jälkeen. Nyt puolen miljardin arvoinen metro-omaisuus on tarkoitus jättää omaksi liikelaitokseksi, jota vanhat johtajat eivät saa johtaa ja josta ei voi kertoa kaikkea.

Metrojuna Helsingissä. 20.4.2021.

Metrossa harvennetut vuorovälit tiistaina ja keskiviikkona – raidetyöntekijöiden mielenilmaus voi vaikuttaa myös ratikkaliikenteeseen

Helsingin raidetyöntekijöiden mielenilmauksen taustalla on HKL:n yhtiöittämiseen liittyvät epäselvyydet.

Herttoniemen metroasema.

Metrot ajavat tiistaina ja keskiviikkona harvennetun aikataulun mukaisesti

Syynä poikkeuksiin on HKL:n mukaan Helsingin raidetyöntekijöiden tiistainen mielenilmaus.

Länsimetro saa upouusia asemia, vanhat asemat idässä kaipaavat kipeästi korjausta

Metromatka lännestä itään näyttää huiman eron asemien kunnossa – Länsimetron uudet pysäkit valmiit, HKL haluaa kantametron asemat samaan loistoon

Länsimetron jatkeen viisi uutta asemaa ovat valmistumassa. Järjestelmien testaaminen vie vielä toista vuotta, liikenne voi alkaa suunnitellusti 2023, Länsimetro lupaa.

Ruoholahden metroaseman liukuportaat.

18-year-old handed 5 year prison term for Helsinki Metro stabbing

The defendant was convicted on charges of attempted manslaughter, attempted aggravated assault and making illegal threats in May.

Ihmiset kahlaavat kadulla tulvavedessä.

Kiinassa ainakin satatuhatta ihmistä on evakuoitu Henanin maakunnassa – Tulvat ovat vaatineet ainakin 25 kuolonuhria

Henanin pääkaupungissa Zhengzhoussa tulvavedet syöksyivät metrotunneleihin. Satoja pelastettiin metrosta, mutta ainakin 12 ihmistä kuoli. Rankkasateita on luonnehdittu pahimmiksi jopa tuhanteen vuoteen.

Ihmisiä pelastettiin tulvan valtaamasta metrotunnelista Kiinassa

Rankkasateen dramaattiset seuraukset Kiinassa: ihmisiä pelastettiin vedellä täyttyneestä metrosta, pato voi murtua koska tahansa

Henanin maakunnassa on satanut paikoin enemmän kuin kertaakaan aiemmin 60 vuotta sitten aloitetun tilastoinnin aikana. Ainakin 12 ihmistä on kuollut maakunnan pääkaupungissa Zhengzhoussa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Metro ei pysähdy Sörnäisissä raideliikenneonnettomuuden vuoksi

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuden selvitystyöt ovat vielä käynnissä.

Intia palaa arkeen

Katso tästä, miten Intia palaa arkeen – metroasemia ja liikkeitä auki, rokotuksia ovelta ovelle

Intian koronaepidemia on helpottanut kesän alussa. Eilen tartuntamäärät olivat alhaisimmat yli kahteen kuukauteen. Päivittäisiä tapauksia oli maanantaina yli 60 000, kun enimmillään vuorokaudessa sairastui yli 315 000 ihmistä.

Sörnäisten metroasema.

Levottomaksi koettu "Piritori" ja Sörnäisten metroasema uuteen uskoon: Helsinki haluaa siistiä alueen

Helsingin kaupunki aikoo peruskorjata Sörnäisten metroaseman ja viereisen Vaasanpuistikon vuoteen 2023 mennessä. Tavoitteena on parantaa Kurvin alueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Hankkeen hinnaksi arvioidaan noin kymmenen miljoonaa euroa.

Junaonnettomuus Meksikon pääkaupungissa: ainakin 23 kuollut ja useita kymmeniä loukkaantunut

Junaonnettomuus Meksikon pääkaupungissa: ainakin 23 kuollut ja kymmeniä loukkaantunut

Uutistoimistojen mukaan pääkaupungin metron ylikulkusilta olisi osittain romahtanut ja sillalla olisi tuolloin ollut junavaunuja.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Poliisilla oli tehtävä Ruoholahden metroasemalla: tutkitaan useana tapon yrityksenä

Tapausta tutkitaan useana tapon yrityksenä. Yksi ihminen on toimitettu sairaalaan. Epäiltyä sen sijaan ei ole tavoitettu, poliisi kertoo.

Matkustajia metrossa.

Kalasataman metroasemalla henkilövahinkoon johtanut onnettomuus

Metroliikenteeseen aiheutui myöhästymisiä.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

Mies yritti ampua järjestyksenvalvojaa Itäkeskuksessa – kaksi laukausta osui metrokatoksen ikkunaan

Poliisin epäilyn mukaan huumekauppaa käynyt mies alkoi painia tilanteeseen puuttuneen järjestyksenvalvojan kanssa.

Ihmisiä Kalasataman metroasemalla

Kalasataman metroasemalla suljettu yksi sisäänkäynti myrskyvaurion vuoksi

Metroaseman sisäänkäynti Lautatarhankadulla on suljettu toistaiseksi.

Länsimetron jatko-osan louhittua metrotunnelia.

Espoon metrorakentamisessa on opittu miljoonien eurojen virheistä – Länsimetron kakkosvaihe etenee aikataulussa

Uusien metroasemien ympäristöjen rakentaminen rasittaa Espoon kaupungin taloutta.

Metron ensimmäinen vaunu roikkuu puoliksi sillan ulkopuolella.

Valaanpyrstöpatsas pysäytti mereen syöksyvän metrovaunun Hollannissa – dramaattiset kuvat

Metrossa oli enää ainoastaan kuljettaja, joka säästyi vammoitta patsaan ansiosta.

Pyöräilijöitä Kasinonrannassa Helsingin Lauttasaaressa 25. huhtikuuta

Lukittavien pyöräkaappien kokeilu päättyy Vuosaaren metroasemalla

Pyöräkaappeista on saatu positiivista palautetta, mutta tarkkoja käyttäjämääriä ei ole vielä laskettu.

Läheltä

Tekninen vika vaikeuttaa metroliikennettä

Metroliikenne kulkee harvennetuin vuorovälein.

Sörnäisten metroasema.

Poliisioperaatio pysäytti iltapäivällä metroliikenteen Helsingin keskustassa – ilmoituksen mukaan mies astui aseen kanssa metroon

Poliisi ei ole tavoittanut edelleenkään miestä. Metroliikenne sujuu tällä hetkellä normaalisti.

Nuori nainen metrossa.

Joukkoliikenteen maskisuositus näkyy vasta harvojen matkustajien kasvoilla – ja se jakaa ihmisten mielipiteitä: "Ihminen on hölmö, kun se on vaan suositus, siitä lipsutaan"

Kysyimme Helsingissä metrolla ja Tampereella bussilla matkustavien mielipiteitä maskisuosituksesta. Osa pitää sitä tarpeellisena, osa taas kyseenalaistaa.

Ihminen istuu metrossa

Ihminen jäi metron alle lähellä Myllypuron asemaa – metroliikenne pysähtyi hetkeksi, jatkuu nyt epäsäännöllisin vuorovälein

HSL:n mukaan epäsäännölliset vuorovälit jatkuvat tämänhetkisen arvion mukaan kello 12 asti.

Metro Rautatieasema Helsinki

Metroliikenne palautumassa normaaliksi Itä-Helsingissä ukkosvaurioiden jälkeen – epäsäännöllisiä vuorovälejä luvassa iltaan asti

Ukkosen aiheuttama tekninen vika keskeytti hetkellisesti liikenteen Vuosaareen vievällä rataosuudella iltapäivällä.

Blixt som slår ner på Bredskär i Molpe.

Ukkosrintama väistymässä, salamoita kertynyt jo 11 000 – katso videolta, miten ukkonen jyrisi viime yönä Helsingissä

Ukkosrintama on väistynyt etelässä ja idässä, pieniä ukkoskuuroja on torstai-iltana Pohjanmaalla.

Metrojuna Vuosaaren asemalla Helsingissä

Ukkonen vaikuttaa aamuliikenteeseen: teknisten vikojen takia metrossa harvennettu vuoroväli ja lähijunien vuoroissa muutoksia

HSL kehottaa varautumaan myös lähijunien myöhästymisiin ja peruttuihin vuoroihin.

Metrovaunu.

Koivusaaren metroasema on suljettu matkustajilta elokuuhun saakka

Metro kulkee normaalisti, mutta ei pysähdy Koivusaaressa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle