Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Metallimusiikki kukoistaa maailman suurimmassa muslimimaassa: alakulttuuri on luonut Indonesiaan raakaa taidetta, jolle on kysyntää muuallakin

250 miljoonan asukkaan muslimivaltiossa tehdään musiikkia ja kuvia, jotka niittävät mainetta alakulttuureissa.

Korpiklaanin ja Ensiferumin kaltaiset yhtyeet loivat uuden, maailmalla menestyneen musiikkityylin – mutta monelta tämä jäi huomaamatta

Ensiferum, Korpiklaani, Finntroll, Moonsorrow ja Turisas ovat tehneet folk metalia tunnetuksi maailmalla.

Ilosaarirockin ensi kesän ensimmäiset esiintyjät tiedossa

Laulurinteellä nähdään muun muassa lavoille paluun tekevä Tehosekotin.

Örinä, veri ja vessaharjat valtasivat laskettelukeskuksen Itävallassa – Tälläista on meno Kaltenbach-äärimetallifestivaalilla

Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Jussi Mankkinen kävi kokemassa Kaltenbach Open Airin. Raportti paikan päältä.

Verta, rienaamista ja saatanallisia säkeitä – katso kuvat mustan metallin Steelfestiltä: "Tällaista festivaalia ei muualta maailmasta löydy"

Loppuunmyytyä Steelfestiä vietettiin tänä viikonloppuna Hyvinkäällä. Vuosi vuodelta kokoaan ja suosiotaan kasvattaneessa tapahtumassa esiintyi black metallin isoja nimiä kuten Belphegor, Marduk, Horna ja Monarque. Suomen suurimpaan black metal -tapahtumaan lennetään jopa toiselta puolelta maapalloa, kuten Etelä-Koreasta ja Japanista. Black metal on nousussa esimerkiksi Kanadassa.

Mystisestä kalmistosta tuli Marko Hautalan kauhukirjan päänäyttämö: "Tämä on suorastaan raivostuttava arvoitus"

Marko Hautalan uudessa kirjassa kohtaavat mystinen muinaiskalmisto, black metal ja limasienet.

Nämä miehet eivät kerro vakaumuksestaan edes äidilleen: mikä saa duunarin, tieteentekijän, opiskelijan ja kirjailijan palvomaan Saatanaa?

Satanismi lietsoi pelkoa 1990-luvun Suomessa. Mutta kuka perustaa satanistisen seuran 2000-luvun Suomeen? Ja ketkä liittyvät seuran jäseniksi?

Death metal -kitaristin mielestä biisejä väsäävä tekoäly on vielä kaukaista dystopiaa – "Sellaista epämusiikkia"

Metallimuusikko ja musiikkiteknologi ottivat kantaa tekoälyn säveltämään yhdysvaltalaiseen black metal -albumiin.

Black metal kylvi pelkoa ja sekasortoa, kunnes keski-ikäistyi

Kolme black metal -muusikkoa matkaa myyttiseen Norjaan.

Black metal -fanien epäpyhiinvaellus suuntautuu Norjaan

Dokumentti seuraa fanien pitkää matkaa unelmien maahan

Pohjoismaiden suurin metallifestivaali Tuska täyttää 20 vuotta

Tuska on esitellyt vuosien mittaan metallitrendien kirjoa, mutta herättänyt alkuaikoinaan myös pahennusta.

Ulkoista räimettä ja punaiset hiukset – metallipapin saarna syntyy Rammsteinin tahdissa

Metallimusiikin ja uskonnollisten piirien yhteensovittaminen oli menneinä aikoina hankalaa. Vielä nykyäänkin raskasta rokkia kuunteleva kirkon työntekijä näyttää herättävän kysymyksiä.

From black metal to rainbow flags, a festival-packed weekend

This final weekend of June is a high-water mark of the summer festival season with tens of thousands of people gathering to share music, sports, gay pride and spirituality.

Suomalainen battlemetallin Turisas tuntee intohimoiset fanit: "Etelä-Amerikassa väki voi repiä vaatteet päältäsi"

Vaikka Hämeenlinnasta lähtöisin oleva battlemetalliyhtye Turisas ei ole vielä paikallista vaihtoehtofestivaali Ämyrockia valloittanut, on bändi kiertänyt maailmaa jo 15 vuotta. Tänä kesänä keikat lasketaan yhden käden sormilla, sillä yhtye valmistelee hartaudella uutta albumiaan.

Jalometallin esiintyjäkaarti täydentyi kovilla nimillä

Elokuussa Oulun Kuusisaareen palaavan metallimusiikkitapahtuman esiintyjäkaari on saatu kokoon. Tuoreimmat kiinnitykset ovat ruotsalainen melodisen death metalin Dark Tranquillity sekä black metalia soittavat ruotsalainen Shining ja jenkkibändi Inquisition.

Taantuma on vienyt keikoilta nuoret kuulijat

Tampere on manserockin kehto, jossa keikkoja ja myös yleisöä toistaiseksi riittää – ainakin varttuneempaa sellaista. Taantuman takia keikoilla käy aiempaa vähemmän nuoria.

Tunnettu norjalainen metallimuusikko pidätettiin Ranskassa verilöylyn suunnittelusta

Ranskan lakien mukaan miestä voidaan pitää pidätettynä neljän vuorokauden ajan.

Black metal - Norjan kansallismusiikkia?

80-luvun lopulla kapinaliikkeenä alkanut black metal on taipunut Norjassa melkeinpä kansallismusiikiksi, ja usea paikallinen nykymetalliyhtye pohjaa bläkkikseen.

Nykyajan noituutta löytyy myös metallikulttuurista

Metallimusiikkikulttuuri on laaja käsite, mutta osassa metallikulttuurin alakulttuureista voi nähdä piirteitä noituudesta.

Kerubin Kellaria remontoitu- raskas viikonloppu tulossa

Joensuun Ilosaaressa sijaitsevan Ravintola Kerubin yökerhon, Kellarin remontti on valmistunut. Tulevana viikonloppuna Kerubissa soi raskas rock ja metalli. Lauantaina lavan valtaa Kotiteollisuus.

Turisas kiertueelle Väli- ja Etelä-Amerikkaan

Suomalainen folkmetalliyhtye Turisas lähtee ensi keväänä ensimmäiselle seitsemän konsertin kiertueelle Etelä- ja Väli-Amerikkaan. Kiertue on vastaus fanien hartaisiin pyyntöihin.

Rock-festivaali pärjää kotimaisellakin

Festarin suurin teltta, suosikkibändillä paras show ja räyhäkkä rapumies sekä hyvä meininki. Siinä hernekeitolla festarin läpi surffanneiden tyttöjen arvio Hämeenlinnan Wanaja Festivaalin annista. Kovat kotimaiset, hyvä sää ja onnistuneet puitteet keräsivät reilusti toistakymmentätuhatta kuulijaa Linnanpuistoon, jonka suurimmat tähdet olivat Michael Monroe, Leningrad Cowboys ja Turisas.

Kuvat: Ilosaarirockin monipuolinen lauantai

Ilosaarirockin lauantaissa raikui niin reipas black metal kuin sulava reggaekin. Lauantaina Laulurinteellä pysyttiin pääosin kuivana, sillä päivän aikana satoi vain kerran.

Yle mukana Ilosaarirockissa

Yle Pohjois-Karjala seuraa Joensuun Ilosaarirockia netin ja kuvagallerioiden voimin. Linkit kaikkiin rokin artikkeleihin ja kuvajuttuihin löydät tämän artikkelin alareunasta.

Tuska käänsi vastoinkäymiset voitoksi

Toista kertaa Suvilahdessa järjestetty Tuska-festivaali veti kolmena päivänä noin 26 000 metallimusiikin ystävää porttien sisäpuolelle. Edes pienet vastoinkäymiset, kuten bändien peruuntuminen tai soittokamojen jääminen maailmalle eivät latistaneet tunnelmaa.

Turisas Hämeenlinnasta kahmi palkintoja Finnish Metal Expossa

Folkmetalliyhtye Turisas Hämeenlinnasta nappasi peräti neljä seitsemästä jaossa olleesta Finnish Metal Awards -palkinnosta lauantaina Helsingissä. Finnish Metal Expo -tapahtumassa yhtye palkittiin Vuoden yhtyeenä, Vuoden albumista, Vuoden kansitaiteesta ja laulaja Mathias Nygård sai vielä Vuoden solisti -pystin. Turisas lähtee seuraavaksi kiertueelle Australiaan.

Night Visions tarjoaa harvinaisuuksia

Kauhu- ja fantasiaelokuvafestivaalilla nähdään viiden päivän aikana ennätykselliset 30 uutuus- ja klassikkoelokuvaa viidestä eri maanosasta.

Finnish Folk Metal Rockers Storm British Rock Chart

Turisas, a group of melodic folk metal rockers from the city of Hämeenlinna in southern Finland have reached the number four spot on the British rock music chart. Only Foo Fighters, Led Zeppelin and Linkin Park prevent them from topping the chart.

Hämeenlinnalainen Turisas nousi brittilistan kärkijoukkoihin

Melodista folkmetallia soittava hämeenlinnalaislähtöinen Turisas on noussut Iso-Britannian rock-albumilistan neljänneksi. Turisaksen edellä on vain Foo Fighters, Led Zeppelin ja Linkin Park.

Behemoth ei soita Porin Sonispheressä

Lauantain bändikattaukseen kuulunut Behemoth-yhtye ei esiinnykään Porin Sonispheressä lauantaina. Syynä on yhtyeen laulusolistin sairastuminen. Uutta artistikiinnitystä Behemothin tilalle ei ole enää luvassa.

Turisas testaa Aasian markkinoita

Sinfonista viikinkimetallia soittava hämäläislähtöinen Turisas kiertää toukokuussa Kiinassa ja Japanissa. Yksi keikoista on EXPO-maailmannäyttelyn yllätys.

Lappeenrantalainen Armour tähyää Amerikan markkinoille

Suomalaista metallimusiikkia on 2000-luvun aikana tursunnut ovista ja ikkunoista. Kasarihevin nimeen vannova lappeenrantalainen heavy rock -yhtye Armour pesee kätensä trendikkäästä ja perheystävällisestä metallista. Irtioton Suomi-metallista ottanut Armour on ehdottomuudestaan huolimatta julkaissut levyn jopa Yhdysvalloissa.

Venom Nummirockin pääesiintyjäksi

Ensi kesän Nummirockin pääesiintyjäksi on kiinnitetty brittiläinen black metallia soittava Venom. Festarin aikaisemmin julkaistut ulkomaiset artistit ovat Six Feet Under, Sepultura, Dark Tranquillity sekä Thyrfing.

Kotimaisuus valttia Suomen albumilistalla

Kotimaiset yhtyeet jyräävät Suomen virallisella albumilistalla. Listan ykköspaikkaa pitää toista peräkkäistä viikkoa Stam1nan Viimeinen Atlantis.

Viikinkimetalli toi Turisakselle kulttuuritunnustuspalkinnon

Hämeen Liiton tämän vuoden kulttuuritunnustuspalkinnon on saanut hämeenlinnalainen folk-metalliyhtye Turisas ja sen keulahahmo Mathias Nygård.

PMMP hallitsee edelleen albumilistaa

PMMP:n Veden varaan -levy pysyttelee jo kolmannen viikon peräkkäin Suomen albumilistan kärjessä. Toisena on Idols-voittaja Koop Arposen New Town.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle