Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hämeenlinnan keskustan arvorakennus, maaherran talo kaipaa uutta käyttöä

Rakennus oli vielä alkuvuodesta Etelä-Suomen aluehallintoviraston käytössä.

Itärajan suuri kauppakeskuskylä avautuu Vaalimaalla jo tänä vuonna — tuo heti 400 työpaikkaa

Vuokralaisiksi tulevat muun muassa Armani, Flavio Castellani, Guess, Hugo Boss ja Nike.

Kleopatrasta kuntosalinaiseen - kauneusihanteita eri aikoina

Kauneusihanteet ovat vaihdelleet paljonkin eri aikoina

Länsi-Vantaalle kotieläinpiha ja kesäkahvila – kartanovanhus muuttuu "kansalaistoiminnan koelaboratorioksi"

Katrinebergin kartanomiljööseen tulee kotieläinpiha, viljelypalstoja ja kesäkahvila. Tarkoitus on koota saman katon alle yhdistyksiä, yrittäjiä ja yksittäisiä kuntalaisia.

Niko Kivelä ja nurkkakunnat: Loviisa – raveja, huviloita ja ruutihuveja

Tiesitkö ettei Loviisassa ole parkkipirkkoja?

Guggenheimin suunnittelijoille tiukkaa ohjeistusta

Helsingin Guggenheimin arkkitehtuurikilpailun suunnitteluohjeissa korostetaan alueen historiallista merkitystä. Mahdollisen tulevan rakennuksen on sovittava erityisen hyvin kansallisesti arvokkaaseen kaupunkiympäristöön.

Signe Brander tallensi katoavan Helsingin

Millainen oli hänen oma tarinansa?

Presidentinlinnan värimaailma syvenee – presidenttipari ei vaikuta sisustukseen

Presidentinlinnan perustusten vahvistaminen on osoittautunut odotettua työläämmäksi, mutta rakennushankkeen aikataulua ollaan kuromassa kiinni hyvää vauhtia. Purkutöiden aikana on löytynyt yksityiskohtia 1800-luvun sisustuksesta, joita restauroidaan uuteen loistoon. Presidenttiparilla ei ole ollut vaikutusmahdollisuuksia linnan uuteen ilmeeseen.

Arvotalo taittoi matkan uusille perustuksille ripeästi

Tiistaina puolilta päivin alkanut arvotalon siirto-operaatio sujui odotettua nopeammin Hämeenlinnassa. Hallituskadun perustuksilta nostettu talovanhus saapui uusien perustuksiensa viereen Koulukadulle jo iltayhdeksän aikaan eli tuntia arvioitua aikataulua aikaisemmin.

Ruokakaupasta toivotaan Torikortteleiden pelastajaa

Helsingin vanhan empirekeskustan korttelit jatkavat avautumistaan kaupunkilaisille. Bockin talon katutasoon haetaan mallia muun muassa Tukholman DesignTorgetista. Kiseleffin talon yskähdellyt toiminta puolestaan aiotaan elvyttää päivittäistavarakaupalla.

Hämeenlinna on postikorttien kaupunki

Postikortit kuvaavat yli sadan vuoden ajalta miten empiretalojen puukaupungista tuli betoni-Hämeenlinna. Aulanko-aiheet kuvaavat romanttisinta Hämeenlinnaa. Kaupunki on historiansa takia haluttu korttien keräilijöiden aihe. Sen sijaan postimerkkeihin Hämeenlinna on päässyt kitsaasti.

Empire State Building listautuu pörssiin

Empire State Buildingin omistajat ilmoittivat maanantaina, että he aikovat listata rakennuksen New Yorkin pörssiin. Sijoittajat voivat pian omistaa palan New Yorkin korkeimmasta rakennuksesta ja parhaista näkymistä.

Kouvolankylän kartano on Jukonhovi

Kymijoen länsipuolisilla alueilla suurtiloja, joihin liittyvät jotenkin aateliset, on sanottu kartanoiksi. Sen sijaan itäpuolella, Venäjän puolella Kymijokea, näitä tiloja on sanottu hoveiksi. Kouvolankylän kartanokin on toiselta nimeltään Jukonhovi. Se sijaitsee Mäkikylässä, jätelaitoksen naapurissa koivukujan päässä.

Moision kartanon päärakennuksen suunnitteli Engel

Moisio oli alkuaan Peippolan kartanon karjakartano. Peippolan hevoset ja lehmät pidettiin isossa navetassa ja tallissa kauempana päärakennuksesta, ja palvelusväki asui eläinten lähellä.

Kiseleff on nyt designia ja uutta muotia

Helsingin empirekeskustan Torikorttelien remontin ensimmäinen etappi saavutetaan huomenna, kun Kiseleffin talo avautuu. Peruskorjatun talon liiketilat on vuokrattu designin, muodin ja ravintola-alan yrittäjille.

Mouhijärven rojalisti haluasi Suomeen kuninkaan

Keskellä Mouhijärven vehreää maaseutua voi nähdä aateliskartanoa muistuttavan rakennuksen. Se on entinen Hyynilän Kortejärven koulu, joka on muuttunut Villa Royaliksi Markku Ellalan käsissä.

Matti Vanhasella avoimet ovet

Valtion virastoissa ja laitoksissa oli lauantaina avoimien ovien päivä valtiohallinnon 200-vuotisjuhlien kunniaksi. Helsingissä kiinnostavin kohde oli Valtioneuvoston linna, joka avautui kansalaisille ensimmäistä kertaa 35 vuoteen.

Tyylihistoriaa Satakunnan Museossa

Satakunnan Museon aulassa esiteltiin vuonna 2007 Kuukauden esine - sarjassa eri tyylikaudet keskiajasta 1950-luvun modernismiin. Nyt näistä yhdestätoista tyyliesittelystä on koottu yhtenäinen näyttely museon Kamariin.

Birgitta Stjernvall-Järvi tuntee kartanoiden maailman

Birgitta Stjernvall-Järvi vietti lapsuutensa Tainiovirran rannalla Vanha-Kartanossa. Nyt hän on kirjoittanut kirjan itähämäläisistä kartanoista ja niiden tapakulttuurista.

Empire-keskusta ehostuu torikatujen alueeksi

Senaatintorin ja Pohjoisesplanadin välissä oleva historiallinen korttelialue muuttuu torikatualueeksi vuoteen 2013 mennessä. Uudistus muuttaa rajusti liikennejärjestelyjä.

David Lynch saa Ranskan ylimmän kunniamerkin

Elokuvaohjaaja David Lynch palkitaan Ranskan Kunnialegioonan kunniamerkillä. Kunnialegioona on Ranskan tunnetuin ja arvostetuin ansioritarikunta. Kunniamerkin luovuttaa maanantaina Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy.

Lynch sanoo ymmärtävänsä uuden elokuvansa

Kulttiohjaaja David Lynchin uusi elokuva Inland Empire on ollut katsojilleen kova ja vieläpä liukas pala katsottavaksi. Unen logiikkakaan ei tunnu riittävän, vaan elokuva hortoilee hulluuden rajamailla, käsittämättömässä alitajunnassa. Ja mitä ihmeen virkaa ihmisiksi pukeutuneilla jäniksillä on, kriitikot ovat kummastelleet.

Jean Sibeliuksen syntymäkoti korjataan alkuperäiseen asuun

Säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäkodissa Hämeenlinnassa alkaa mittava remontti tammikuussa. Empiretyyliä edustavan rakennuksen sisätilat palautetaan 1860-luvun asuun. Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva puutalo suljetaan remontin takia yleisöltä 11. joulukuuta.