Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hiihtäjä Kerttu Niskanen juhlii voittoa.

Vieremä sponsoroi Kerttu Niskasta 10 000 eurolla

Sopimus sisältää muun muassa kunnan mainoksen Niskasen lämmittely- ja kisa-asuissa sekä edustusvaatteissa kotimaan kisoissa.

Tyhjiä vaalimainoskehyksiä lumisen, koivujen reunustaman kylänraitin varrella. Taustalla jouluvaloin koristeltu kuusi.

Puolueet panostavat Hämeessä paperiin – lehtimainonta nielee ison osan piirien vaalibudjetista

Huono koronatilanne ja vaalien uutuus vaikeuttavat äänestäjien tavoittamista. Lehtimainosten lisäksi käytössä ovat tavalliseen tapaan some, tienvarsimainonta ja toreilla esillä oleminen.

kaksi kuvakaappausta yhdistettynä Instagramista imma.gram ja knoxfrost tileiltä.

Virtuaalivaikuttajien merkitys on kasvanut korona-aikana: virus ei tartu virtuaalihahmosta, joka voi bilettää ja matkustella ympäri maailmaa

Tietokoneella luotujen virtuaalivaikuttajien ympärillä pyörii yhä enemmän rahaa. Vaikuttajabisnes on myös saanut koronan myötä uusia muotoja.

Ihmisiä kävelee kauppakeskuksessa.

"Älkää olko huolissanne, ilmastosankarit", sanoi lihatalon mainos – katso tästä esimerkkejä viherpesusta, johon yritykset ovat syyllistyneet eri maissa

Keräsimme Euroopan maista esimerkkejä mainoksista, jotka ovat saaneet mainosalan valvojan moitteet viherpesusta. Suomessa ympäristöväitteiden yleisyydestä ei ole kattavia tutkimustuloksia. 

Toimittaja Ndéla Faye katsoo suoraan kameraan.

Ndéla Fayen kolumni: Kuka kelpaa suomalaiseksi?

Valkoisten suomalaisten totuttelu muihin jatkuu.

Kaksi lasta näppäilee puhelintaan

Tanska suitsii somevaikuttajia – alaikäisille ei saa enää mainostaa Instagramissa energiajuomia, tatuointeja ja hampaiden valkaisua

Tanskan uuden markkinointilain mukaan esimerkiksi Instagram- tai Tiktok-vaikuttaja voi saada sääntöjen rikkomisesta noin 3 400 euron suuruiset sakot.

Lisäravinnehylly ruokakaupassa.

MOT:n selvitys paljastaa: Lisäravinteita markkinoidaan laittomilla väitteillä – valvonta ontuu, viranomainen kehottaa kuluttajia "olemaan hereillä"

Lisäravinteita kaupataan mainoksilla, joissa on lainvastaisia väitteitä tuotteiden terveysvaikutuksista. Kuluttajaa harhaanjohtavat väitteet eivät perustu tieteelliseen näyttöön.

Maitokarjaa syömässä navetassa.

Miten maito voi olla päästötöntä? Ruotsin kuluttaja-asiamies haastoi Arlan oikeuteen maidon mainostamisesta nollapäästöisenä

Arla mainostaa Ruotsissa maitoaan nollapäästöiseksi, koska yhtiö on ostanut päästökompensaatiota.

Oulun kaupungin matkailupalveluiden ulkomainos.

Digitaaliset valomainokset loistavat taas syksyn pimeydessä – Oulu kokosi ulkomainonnan pelisäännöt uuteen ohjeistukseen

Kaupungin tavoite on helpottaa mainospaikkojen hakemista ja lupakäsittelyä, kun yhteiset pelisäännöt ovat kaikkien tiedossa. Digitaaliset ulkomainokset ovat kehittyneet, minkä takia tarvitaan myös uusia ohjeita.

Premiärminister Narendra Modi ser ut att få förnyat förtroende efter fem år vid makten

Intiassa yritykset vetävät pois "sopimattomia" mainoksia – taustalla kasvava paine hinduryhmien suunnalta

Intiassa hindujen diwali-juhlan alla useat yritykset ovat vetäneet pois mainoksia, joita muun muassa valtapuolue BJP:n kansanedustajat ovat kritisoineet. Uskonnollinen suvaitsemattomuus on kasvanut Intiassa viime vuosina, kriitikot arvioivat.

Makeisia myynnissä torilla Espanjassa.

Espanja kieltää makeisten ja virvoitusjuomien mainostamisen lapsille – kolmasosa espanjalaislapsista on ylipainoisia

Mainontakielto koskee televisiota, radiota, internet-sivustoja sekä mobiilisovelluksia. Muun muassa makeisten, leivosten, jäätelön, ja limsojen mainonta alle 16-vuotiaille kielletään.

Älypuhelin, jonka näytöllä on Google-hakukone.

Googlen emoyhtiö ja Microsoft tekivät kovat tulokset, Twitter miinusta

Teknologiajätti Googlen emoyhtiö Alphabet ja ohjelmistoyhtiö Microsoft tekivät vuoden kolmannella neljänneksellä rutkasti voittoa. Teknologiayhtiöistä tappiota teki sosiaalisen median yhtiö Twitter.

Shell-yhtiön kylttejä huoltoasemalla.

Fossiilimainonta kiellettävä lailla, vaatii eurooppalainen kansalaisaloite

Yli 20 järjestön kansalaisaloite kerää nimiä vuoden 2022 lokakuuhun asti. Jos miljoonan allekirjoituksen tavoite toteutuu, on Euroopan komission otettava aloite käsittelyyn.

Spektaakkeliakatemian vastamainoksia Anti-festivaalilla 2021

Nykytaiteen festivaali Anti Kuopiossa 20. kerran – vastamainoksissa pohditaan asioita, joita mainostajat eivät halua tuoda esille

Juhlavuottaan viettävä tapahtuma vie osallistujat muun muassa vastamainosten äärelle sekä maisemoidulle jätemäelle.

Turvavälistä muistuttava kyltti kuntosalilla.

Tuesday's papers: Social distance, climate-damaging adverts, and a storm on the way

Finns could now be allowed to get closer to each other — if they want.

Oatlyn mainosta hahmotellaan Eerikinkatu 7:n seinälle

Eerikinkadun piiloon maalatun muraalin tilalle tulee kaurajuomavalmistajan mainos

Aikaisemmin seinällä oli espanjalaisen muraalitaiteilija Aryzin teos Harvest, eli sadonkorjuu.

Perussuomalaisten vaalimainoksen päälle on vedetty teipit Helsingin Viipurinkadulla.

Mainonnan eettinen neuvosto ei ottanut kantaa paheksuntaa herättäneeseen perussuomalaisten vaalimainokseen

Perussuomalaisten vaalimainosten katsottiin vihjaavan, että Helsingin vuokra-asuntojen myöntämisessä suosittaisiin maahanmuuttajia. Ulkomainosyhtiö JCDecaux pyysi lausuntoa siitä, oliko mainos hyvän tavan vastainen tai lainvastainen.

Sähköpotkulautoja parkissa

Sähköpotkulautojen käyttöehtojen muutos sai ison joukon ihmisiä ottamaan yhteyttä Kilpailu- ja kuluttajavirastoon – Yritys: "Olemme pahoillamme harmista"

Ilmoituksia Kilpailu- ja kuluttajavirastoon on tehty heinäkuun aikana jo lähes kolmekymmentä. Asiakkaat ovat kokeneet laitteiden mainonnan, jossa on luvattu kiinteällä maksulla rajoittamaton käyttöoikeus laitteisiin, johtaneen kuluttajia harhaan.

Thermacell hyttyskarkoitin

Yhdysvaltalainen Thermacell-valmistaja kommentoi ensimmäistä kertaa Suomessa esitettyä kritiikkiä: “Jälleenmyyjät voivat luottavaisin mielin jatkaa tuotteen myymistä”

Hyttysten torjuntaan käytettävän laitteen mainontaa on kritisoitu mielikuvista, joiden mukaan laitetta voisi käyttää käyttöohjeen vastaisesti luonnossa. Osa Suomen markkinointimateriaaleista on ollut yhdysvaltalaisen Thermacell Repellents -laitevalmistajan tuottamia.

Sateenkaarilippu Hollannin ja Tshekin kamppailussa Budapestissa 27.6.2021

Tyrmistynyt sponsori paljasti: Uefa kielsi sateenkaarimainokset Pietarin ja Bakun EM-kisastadioneilla

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on kieltänyt sateenkaarenväriset mainokset vedoten Venäjän ja Azerbaidzhanin lainsäädäntöön. Asian nosti esille saksalainen autojätti Volkswagen.

Sallan kampanjavideo on hätähuuto ilmaston puolesta

Sallan ympäristökampanja kahmi palkintoja mainoskilpailussa

Save Salla -ympäristökampanja palkittiin Cannes Lions –mainoskilpailussa Grand Prix-palkinnolla sekä kolmella kultaisella ja kolmella pronssisella leijonapatsaalla.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Hiljaisten miesten sauna, taakankantajanainen ja litteiden suoruuden mittaus

Kaunis kertomus B-luokan kansalaisten ystävyydestä.

Helsingin kaupungintalo.

Helsinki selvittää keinoja rajoittaa ilmastohaitallista ulkomainontaa – vielä on epäselvää, mikä on jatkossa sallittua ja mikä ei

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti, että kaupungin ulkomainospaikkojen myynnissä otetaan jatkossa huomioon mainonnan ilmastohaitallisuus. Tarkkaa linjausta ei vielä ole siitä, mitä rajoitteet koskisivat, tai voidaanko rajoituksia ylipäätään tehdä.

Budapestin parlamenttirakennuksen edustajalla osoitetaan mieltä.

Tuhannet osoittivat Unkarissa mieltään homoseksuaalisuuden mainostamisen kieltävää lakia vastaan – lain uskotaan saavan parlamentin hyväksynnän tiistaina

Yli 5 000 ihmistä kokoontui Budapestiin parlamentin edustalle vastustamaan pääministeripuolue Fideszin puuhailemaa lakia. "Tämän kaltainen säälimätön ihmisiä sokaiseva propaganda on jokseenkin äärimmäistä," kertoo mielenosoitukseen osallistunut.

Perussuomalaisten vaalimainoksen päälle on vedetty teipit Helsingin Viipurinkadulla.

HKL boss not suspected of official misconduct in election advertising scandal

Helsinki Police will not launch an investigation into the removal of Finns Party election posters from bus stops and HKL vehicles.

Perussuomalaisten vaalimainoksen päälle on vedetty teipit Helsingin Viipurinkadulla.

HKL:n toimitusjohtajaa ei epäillä virkarikoksesta perussuomalaisten vaalimainoskohussa

Helsingin poliisilaitos ei aloita esitutkintaa perussuomalaisten vaalimainosten poistamiseen liittyen. Poliisin mukaan epäasiallisina pidettyjen mainosten poistamisessa kyse oli kyse sopimusehtojen tulkinnasta eikä virkarikoksesta.

Perussuomalaisten vaalimainoksen päälle on vedetty teipit Helsingin Viipurinkadulla.

Perussuomalaiset teki HKL:n toimitusjohtajasta rikosilmoituksen vaalimainosjupakassa: "Käytämme kaikki keinot vääryyden oikaisuun"

Perussuomalaiset pyytää poliisia selvittämään, onko HKL:n toimitusjohtaja syyllistynyt virka-aseman väärinkäyttöön tai syrjintään. HKL poisti muun muassa julkisen liikenteen pysäkeillä olleet perussuomalaisten vaalimainokset harhaanjohtavuuden vuoksi.

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita vaalitapahtumassa.Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita vaalitapahtumassa.

Perussuomalaisten paheksuntaa herättäneet vaalimainokset poistetaan katukuvasta – Halla-aho: Mielenkiintoista, jos mainoslauseiden on oltava kirjaimellisesti totta

Perussuomalaisten vaalimainosten katsottiin vihjaavan, että Helsingin vuokra-asuntojen myöntämisessä suosittaisiin maahanmuuttajia. Kaupunki vastaa, ettei asunnon saanti kaupungissa perustu jonottamiseen, toisin kuten vaalimainos antoi ymmärtää.

Kollaasi kuntavaalimainoksista.

Election posters survive the rise of social media

Many candidates still believe in the power and importance of putting up posters in the streets.

Kuntavaalimainoksia Mikkelin torin laidalta

Somevaalit eivät tyhjentäneet teiden pientareita ulkomainoksista – vaalipäällikkö: "Jos panostaa vain someen, paljon äänestäjiä jää saavuttamatta"

Ulkomainonta vaatii pelisilmää, sillä laki niiden sijoittelusta ei ole aina yksiselitteinen. Sääntöjen noudattamista valvovat usein tarkasti ainakin kilpailevat puolueet. Lain lisäksi ehdokkaiden on otettava huomioon yleinen mielipide.

Sormi, joka osoittaa kännykän ruudulla näkyvää Tiktokin logoa.

EU vaatii Tiktokilta selvitystä lapsiin kohdistuvasta mainonnasta

Euroopan kuluttajaviranomaisen BEUC:n mukaan 689 miljoonan käyttäjän lyhytvideopalvelu Tiktok rikkoo EU:n kuluttajasuojalakia lapsiin kohdistuvalla piilomainonnalla. Lisäksi BEUC pitää Tiktokin virtuaalista lahjajärjestelmää lapsille vaarallisena.

Yleiskuva

Valituksen Oatlyn kohukampanjasta teki ärsyyntynyt opiskelija – kauramaitovalmistaja ihmettelee, miksi maitoa saa mainostaa kouluissa

Mainonnan eettinen neuvosto antoi huomautuksen hyvän tavan vastaisesta markkinoinnista ruotsalaiselle kaurajuomavalmistajalle Oatlylle. Mainoskampanjan katsottiin kohdistuvan lapsiin. Oatly ihmettelee, miksi maito sen sijaan saa näkyä kouluissa.

Ihmisiä ulkoilemassa Lappeenrannan satamassa.

Lappeenranta lisäämässä rahaa kesän matkailumarkkinointiin – enemmän näkyvyyttä hakukone-, verkko- ja somemainonnan keinoin

Lappeenrannan matkailujohtaja Mirka Rahman esittää kaupungille, että Lappeenrannan kesän matkailumarkkinointiin lisättäisiin tälle vuodelle 50 000 euroa.

Kuvassa iPhone-kännykkä ja takana lukee Facebook.

Apple yli kaksinkertaisti tuloksensa – Facebook myös lähellä tuloksensa tuplaamista

Facebookia käyttää yhtiön mukaan kuukausittain 2,85 miljardia ihmistä.

Google logo

Googlen mainospiikki nosti emoyhtiö Alphabetin tulosta

Alphabet ilmoitti yhtiön tuloksen yli kaksinkertaistuneen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Nainen selaa puhelinta Googlen logon edustalla messuilla Guiyangissa Kiinassa

Teknojätit ryhtyvät rajoittamaan mainostajien mahdollisuuksia seurata netinkäyttäjiä – onko kyse yksityisyyden suojaamisesta vai liiketoiminnasta?

Käyttäjien datalla pyörivän mainoskoneiston täytyy löytää uusia tapoja tavoittaa yleisönsä.

Pitsalaatikko

Kehitysyhtiö markkinoi Mikkelin ravintoloita sulkuaikana – mukana lähes 50 eri ravintolaa

Miksei Oy panostaa yhteismarkkinoinnissa muun muassa someen ja sanomalehtimainontaan.

Ihmiset katselevat vaalimainoksia kadulla.

Kampanjointi estyy jopa kokonaan, vaalibudjetti ehtyy, mainoksia menee hukkaan – vaalien siirto sotkee ehdokkaiden kampanjointia ja käy kukkarolle

Kuntavaalien lykkäys ja pidennetty ennakkoäänestäminen tuovat lisää työtä ja kuluja kuntavaaliehdokkaille.

Projektipäällikkö Marko Karvonen ja kuvaaja Ilkka Mukkala tutkimassa kuvapankin kuvia Kajaanissa.

Kainuuseen houkutellaan elokuvatuotantoja omalla kuvapankilla

Kuvapankissa on noin 2 500 vapaasti ladattavaa valokuvaa Kainuun maisemista, tapahtumista ja ihmisistä.

Porin Puuvillan kauppakeskuksen ovi

Suuren kauppakeskuksen markkinamainos herätti hämmästystä koronan aikana – tanssi, laulu ja muut ohjelmanumerot peruttiin viime tipassa

Porin Puuvillan kauppakeskus päätti julkaista mainoksensa tällä viikolla, vaikka markkinahumu ei toteudukaan.

Epäterävä kämmen vasten aurinkoa.

Sairaanhoitaja kehottaa välttämään koronarokotetta ja kauppaa omaa kurssiaan – Yle selvitti: Näin vaihtoehtohoitoja mainostetaan rokotevastaisuudella

Jopa kolmasosa rokotevastaisista toimijoista tarjoaa vaihtoehtohoitoja tai hyvinvointipalveluita. Tämä käy ilmi Ylen selvityksestä.

Homopojan oppaan kirjoittaja Eino Nurmisto.

Vaaleissa ehdolla oleva tunnettu bloggari Eino Nurmisto mainostaa korkeakorkoista kulutusluottoa: "En näe vihreiden arvojen vastaisena"

Anyfin on valjastanut lukuisat somevaikuttajat mainostamaan kulutusluottoa. Vihreiden puoluesihteeri tukee edelleen Nurmiston ehdokkuutta.

Googlen hakusivu maalattuna seinään Sydneyn biennalessa.

Facebookin uutispimentoon johtanut lakialoite lähellä lopullista hyväksyntää – Tästä Australian kiistellyssä laissa on kyse

Australian lakialoitteessa on pohjimmiltaan kyse koko internetin perusolemuksesta ja siitä, voidaanko maailmanlaajuista tietoverkkoa pyörittää vuosikymmeniä vanhojen ideologioiden pohjalta.

Onet-verkkosivusto

Puolassa media on pimentänyt uutissivujaan protestina verouudistukselle – katsovat tukahduttavan vapaan lehdistön

Vero kohdistuu hallituksen mukaan vain suurten mediatalojen mainostuloihin, kaupallisten tiedotusvälineiden mukaan vero nujertaa sananvapauden.

Nettikasinomainos.

Kaksi suomalaista pyörittää tosi-tv-tähtien kanssa järjestelmällistä laitonta rahapelikampanjaa – uusi laki voi tuottaa porukalle isot sakot

Poliisi ja viranomaiset ovat avuttomia laittoman markkinan kanssa, sillä uusia tekijöitä tulee sitä mukaa kun vanhat lopettavat.

Simo Grönroos, puoluesihteeri, perussuomalaiset

Taloustutkimus selittää perussuomalaisten vaalimainokseen päätynyttä bensalaskelmaa – Puoluesihteeri: Hassua irtisanoutua omista luvuista

Taloustutkimus harmittelee, ettei yritykselle tarjottu mahdollisuutta nähdä Lappilaisessa julkaistua mainosta etukäteen.

Pikku Kakkosen mediataitoviikko

Pikku Kakkosen Mediataitoviikko 2021

Pikku Kakkosen mediataitoviikon teemana ovat mainokset.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle