Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Monet lääkkeet sisältävät laktoosia – Voi aiheuttaa ongelmia laktoosi-intoleranssista kärsivälle

Laktoosi-intoleranssista kannattaa mainita reseptiä kirjoitettaessa, viimeistään apteekin tiskillä.

Näyttelijä Eve Hotti: Pitäisi olla ihan sama, onko otsassa leima "skitsofrenia" vai "laktoosi-intoleranssi"

Ylen Sekasin-draamasarjan nuoret näyttelijät haluavat tehdä mielenterveysongelmista arkisen puheenaiheen. Vaikka roolihahmot ovat fiktiivisiä, heidän tarinoidensa pohjana toimivat oikeiden mielenterveyskuntoutujien kokemukset. Osa näyttelijöistä tapasi kuntoutujat henkilökohtaisesti.

Valio vetää osan ”huijaustuotteistaan” Ruotsin markkinoilta

Oulun Valion tuotantolaitoksilla valmistetut laktoosittomat maitotuotteet on valittu vuoden ruokahuijaukseksi ruotsalaislehdessä. Naapurimaassa otsikoihin nousivat Kefir -tuotteet.

Harva kissa kestää maitoa: "Navettakissan vatsavaivoja ei kai aikoinaan huomattu"

Vuosikymmeniä sitten oli yleinen käytäntö antaa kissoille tuoretta maitoa navetasta. Eläinlääkäri Pauliina Marttilan mukaan kissat ovat varmaan aina olleet laktoosi-intolerantteja, mutta maaseudulla sitä ei ole huomattu.

Laktoosittomuus ei ole itsestäänselvyys – ratkaisuksi laktoosittomat lehmät?

Kotieläinbiotekniikkaan erikoistunut yliopistonlehtori Kari Elo Helsingin yliopiston Maataloustieteiden laitokselta ei pidä ajatusta laktoositonta maitoa lypsävistä lehmistä aivan mahdottomana.

Monday's papers: New government trinity negotiates key policies; the myths of lactose-intolerance; and homelessness in Espoo

Many media eyes are on the new government as the first round of policy wrangling begins in earnest. However, some other issues also bubble to the surface this Monday. Helsingin Sanomat reports on the discrepancy between actual levels of lactose-intolerance and the amount of people who claim symptoms, and the commuter freebie Metro reports on rising homelessness in Espoo

Venäläisviranomainen väittää: Valio myönsi maidon antibioottijäämät – Valio kiistää

Valion viestinnästä kerrotaan, että sen edustajia ei ole edes käynyt Venäjän elintarvikevalvojan laboratoriossa.

Kolttalapsia pidettiin tyhminä laktoosi-intoleranssin takia

Ruotsissa on keskusteltu viime aikoina paljon rotututkimuksista. Kolttasaamelaisille 60-luvulla tehdyt tutkimukset muistuttavat Ruotsin tutkimuksia. Kun kolttalapset eivät kestäneet lehmänmaitoa koulussa, heitä pidettiin tyhminä. Vääristyneen ennakkoluulon takia monen nuoren unelma korkeakouluopinnoista jäi saavuttamatta.

Kysy ihan mitä vain – Sirkka Tälli selvittää vastauksen!

"Voiko ihmiskakkaa kompostoida?" kysyi nimimerkki Paha haju.

Sanctions-hit Valio dismisses Russian lactose claims

Finland’s dairy giant Valio has dismissed claims made in the Russian media that its lactose-free Smetana may in fact contain lactose. Lactose-free products are exempt from Russian counter-sanctions slapped on food products from the EU, but Russian authorities are reportedly questioning at least one product in Valio’s lactose-free product range.

Venäjän viranomainen kertoo löytäneensä laktoosia Valion laktoosittomasta smetanasta

Väitetyn laktoosilöydöksen on tehnyt Venäjän elintarvikeviraston Pietarin toimipiste, kertoo venäläinen teollisuusuutissivusto. Valion mukaan on tuotannollisesti mahdotonta, että laktoosittomaan tuotteeseen olisi päätynyt laktoosia.

Säilytätkö maitoa jääkaapin ovessa? Ei kannata

Maidon säilymisaikaa voi pidentää säilyttämällä sitä oikein. Maito voi säilyä avaamattomana jopa viikkoja pidempään kuin parasta ennen -leima lupaa.

Tetracycline was the drug found in Finnish dairy imports, Russian authorities claim

Dairy giant Valio insist that type of antibiotic is not used in Finland to treat cattle, and call for an independent re-analysis of their lactose-free imports.

Kaslink Foods sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna neljä yritystä. Yksi niistä on kouvolalainen Kaslink Oy. Palkittuja yrityksiä yhdistävät kova kasvu ja työntekijöiden arvostus.

Lauantai 25.10.2014

Suomen viranomaiset ovat kiinnostuneet rahoista, joita suomalaisilla on Sveitsin pankeissa. Venäjä sanoo, että se on löytänyt antibioottia suomalaisista juustoista. Laskuvarjohypyn uusi korkeusennätys on 41 kilometriä. Talviaika alkaa sunnuntaina.

Venäjältä lisätietoja Valio-tarkastuksista: "Rajalla tutkitaan, onko laktoosittomassa maidossa laktoosia"

Venäjän elintarvikevalvontaviraston johtajan mukaan tetrasykliiniä löydettiin Valion laktoosittomista tuotteista, jotka tuotiin Venäjälle lokakuun alussa.

Valio yrittää teettää Venäjän-maidoille uusintatutkimuksen – "Suomessa ei edes käytetä kyseistä antibioottia"

Venäläinen uutistoimisto Interfax kertoi eilen perjantaina, että suomalaisista maitotuotteista on löydetty antibioottia. Valio kiistää tiedon ja yrittää teettää maidoille uusintatutkimuksen puolueettomassa laboratoriossa.

Russian food inspectors claim to discover antibiotics in Valio cheese

Finnish dairy giant dismisses the findings as “impossible” and “incomprehensible” as Russian consumer officials consider whether to ban the import of Finnish lactose-free products. The allergy-friendly goods are currently exempt from a Russian embargo on western food imports.

Laktoosittomat tuotteet eivät pääse edelleenkään Venäjälle

Venäjälle menossa olleet laktoosittomat maitotuotteet on kohta kaikki myyty Suomessa. Terminaalissa on jäljellä enää joitakin pitkäleimaisia tuotteita.

Valio ei ole vieläkään päässyt viemään laktoosittomia maitotuotteitaan Venäjälle

Yhtiöllä ei ole tietoa, milloin asiassa voisi tapahtua muutos. Rajalta käännytettyjä laktoosittomia tuotteita on myyty alennuksella Suomen kaupoissa.

Valio ei saa vietyä laktoosittomia tuotteita Venäjälle – "Näin se taas ilmoitettiin"

Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinsuojeluviranomainen tiedotti laktoosittomien tuotteiden vientikiellosta perjantaina Valiolle. Kiellon kestosta ei Valion viestintäjohtaja Pia Kontusen mukaan ole tarkempaa tietoa.

Ravintolat tarpovat ruokatrendien suossa: "Vegaani jos tulee syömään, niin ollaan aika heikoilla"

Esimerkiksi vaatimus laktoosittomasta ruoasta on jo niin yleinen, että ravintolan on helpompi tehdä ruoasta laktoositonta aina kun se on mahdollista. Ravintoloiden on myös seurattava erilaisia trendejä, jotka voivat vaihtua tiuhaan. Ruokakulttuurin professori sanoo, että erikoisruokavaliot myös muuttavat suomalaista ruokakulttuuria.

Valio to decide fate of rejected lactose-free products

Trucks carrying lactose-free milk products by the Finnish dairy company Valio are to return to their Lappeenranta depot after being stopped at the Russian border earlier this week. The company must now decide whether to dump the products or donate them to charity. A separate permit from the Finnish Food Safety Authority Evira would be required to retail the goods in Finland.

Lappeenrannan terminaali odottaa rajalla käännytettyjä rekkoja takaisin

Rekkojen saapumisaikataulua ei Lappeenrannassa vielä tiedetä. Tuoretuotteiden myynti Suomessa vaatisi uuden luvan Eviralta.

Venäjän maatalousministeriö: laktoosittomat tuotteet osittain takaisin tuontikieltoon

Ministeriö tukee venäläisten maitotuottajien tekemää ehdotusta tuontikiellosta.

Valio: Venäjä vaatii uudenlaista sertifiointia

Valion mukaan yhtiön laktoosittomia tuoretuotteita kuljettavat rekat pysäytettiin Venäjän rajalle muuttuneiden määräysten vuoksi.

Evira: Papereiden mukaan Valion rekoissa on laktoositonta maitoa, rahkaa ja smetanaa

Vaalimaalla seisovien Valion rekkojen sisältöä ei ole tutkittu. Papereiden mukaan ne sisältävät mm. laktoositonta rahkaa, maitoa ja smetanaa.

Valio’s lactose-free cartons stopped at Russian border

Four Valio trucks are being held at the Russian border at Vaalimaa. Russian authorities are not letting the trucks deliver lactose-free products to Russia because they claim Valio does not have the proper certification to transport lactose-free milk.

Venäläiset maidontuottajat haluavat estää Valion laktoosittoman tuonnin Venäjälle

Tuottajat pyytävät kirjeessään hallitusta muuttamaan päätöstään sallia laktoosittoman maidon ja maitotuotteiden tuonnin.

Tuontikiellon höllennykset eivät vaikuta Haapaveden Valion yt-neuvotteluihin

Tehtaan varastossa on edelleen runsaasti kypsymässä Venäjälle tarkoitettua juustoa.

Mitä Venäjä tarkoittaa laktoosittomalla? Virkamies: Vastaus vasta rajalla

Venäjä hölläsi elintarvikkeiden tuontikieltoaan sallimalla muun muassa laktoosittomat maitotuotteet. Kukaan ei kuitenkaan tunnu tietävän mitä Venäjä tarkalleen ottaen tarkoittaa "laktoosittomalla".

Valio jatkaa yt-neuvotteluja – koneet silti valmiina käynnistymään

Valio jatkaa edelleen yt-neuvotteluja, jotka se käynnisti Venäjän julistaman tuontikiellon jälkeen. Laktoosittomien maitotuotteiden vapauttaminen kiellosta saattaa kuitenkin vaikuttaa yt-neuvotteluihin, joiden on määrä päättyä ensi viikolla.

Valio laktoosittomista tuotteista: Toimituskatkos Venäjälle kompensoidaan muutamassa viikossa

Yhtiö aloittaa laktoosittomien maitotuotteiden viennin Venäjälle mahdollisimman nopeasti. "Kaikki kysyvät, onko se tämä päivä, onko se huominen päivä. Se on ihan tässä näin", sanoo Valion Venäjän-liiketoimintaa johtava Mika Koskinen.

Finnish dairy to resume some exports to Russia

The head of Valio’s Russian operations says this is “very good news” for the company, and could spur a reconsideration of ongoing redundancy talks.

Valio: Laktoosittomien maitotuotteiden vienti Venäjälle jatkuu mahdollisimman pian

Venäjä höllensi tuontikiellossa olevien elintarvikkeiden listaa keskiviikkona. Valio kertoo tiedotteessa, että ensimmäisenä vientiin saadaan laktoositonta maitojuomaa ja joguttia.

Venäjä höllensi tuontikieltolistaa: Laktoositon maito sallitaan

Venäjä julkaisi muutokset hallituksen verkkosivuilla keskiviikkona.

Russia amending list of banned EU products

Lactose-free milk products and specialty foods for food-allergy sufferers are being taken off the list of forbidden agricultural imports from EU countries into Russia.

Venäjä lieventämässä tuontirajoitteita – laktoosittomat tuotteet kymmenys Valion viennistä

Valion mukaan tuoretuotteet kuten maidot ja rahkat ovat jo melkein lopussa venäläisissä ruokakaupoissa.

Venäjä tinkii elintarvikkeiden tuontikiellosta

Venäjä aikoo supistaa tuontikiellossa olevien elintarvikkeiden listaa ja sallia muun muassa laktoosittoman maidon tuonnin.

Jäätkö matkalla nälkäiseksi - tunnetaanko erityisruokavaliosi ulkomailla?

Lomamatkalla on ihanaa maistella paikallisia ruokia. Ruoka-allergiselle tai erityisruokavaliota noudattavalle ulkomailla herkuttelu saattaa kuitenkin olla hankalaa. Vinkkaa, miten olet pärjännyt erityisruokavaliosi kanssa matkoilla. Millaisia tilanteita on tullut vastaan?

Valio vetää takaisin haisevaa maitoa

Tuotteet poistetaan myynnistä ja hävitetään.

Valio investoi Tampereen meijeriin

Menekin kasvu Venäjällä investoinnin taustalla. Valion erikoismaitojen tuotanto kaksinkertaistuu.

Onko kaupan maito liian prosessoitua?

Moni maitovaivoista kärsivä on saanut avun käsittelemättömästä raakamaidosta. Virallisesti prosessoinnin yhteys vatsavaivoihin kiistetään.

Olisiko teillä vähälaktoosista heteromaitoa luomuna?

Juotko maitoa? Minkälaista maitoa? Ihan tavallista? Ei sellaista olekaan. Mari Vesanummi pohtii kolumnissaan maidon ostamisen vaikeutta.

Kaali- ja perunaruoat ottavat oppilaita päähän

Yläasteikäiset pitävät kouluruokaa pääasiassa hyvänä. Positiivista palautetta nuoret antavat varsinkin erilaisten vaihtoehtojen tarjoamisesta. Monien mielestä tasoa voisi silti parantaakin.

Ilmavaivoja vai ilman vaivoja?

Ruoka-allergioista vatsanväänteitä

Pierun SM-kisoissa kaikki ei ole yhden paukun varassa

Jonon jatkoksi saa Utajärvellä mennä uudelleen jos tiukka tilanne lamauttaa suorituskyvyn. Elämän äänekkäin paukku kun pitää päästää puolessa minuutissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle