Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katri Saarikiven kolumni: Ongelmanratkaisu politiikassa tyssää jengimentaliteettiin

Pitäisikö monimutkaista tiedonkäsittelyä ja ongelmanratkaisua edellyttävät kysymykset suojata politisoitumiselta, pohtii aivotutkija Katri Saarikivi.

Testaa, miten hyvin sovit kulttuuripiireihin

Testaa, miten pärjäät kulttuuripiireissä.

Ammattiin valmistuva Jonathan opiskeli pelaamista eli e-urheilua – "Normiurheilijat ei urheiluksi laske"

Tuskinpa takavuosina kukaan uskalsi kuvitellakaan, että koulussa voisi opiskella pelaamista. Ruotsinkielisessä ammattiopistossa Prakticumissa se on ollut mahdollista. – Kaikki ei ole hurraata meille huutaneet vaan on syytetty ties mistä, kertoo nuoria valmentanut urheilukoordinaattori Björn Nylund.

Järki ja tunteet talouselämässä

Neurotaloustiede tutkii taloudellista päätöksentekoa

Kova kohtelu näkyy nuorissa turvapaikanhakijoissa – matka Euroopan halki jättää jälkensä

Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden joukossa on paljon yksin tulleita alaikäisiä. Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen johtajan mukaan nuorten matkalla kokema kova kohtelu näkyy turvapaikanhakijoissa. Nuoret ovat muun muassa kehittäneet kimppapuolustusjärjestelmän.

Tutkimus: Torakallakin on persoonallisuus – video

Belgialaistutkijat ovat löytäneet torakoilta erilaisia persoonallisuustyyppejä. Tutkijoiden mukaan löytö saattaa selittää, miksi torakat selviytyvät niin hyvin eri tilanteissa ja ympäristöissä. Tuloksia voi tutkijoiden mukaan soveltaa myös muihin eläinlajeihin, joilla on samanlainen ryhmärakenne kuin torakoilla, myös ihmisiin.

Pohjois-Koreassa surffailu netissä on vain haave

Internet on harvojen herkkua suljetussa maassa. Netin korvikkeena on viranomaisten valvoma Pohjois-Korean sisäinen verkko, sekin vain pienen ryhmän käytössä.

Sanna Ukkola: He jotka kävelivät ohitse

Jopa 18 ohikulkijaa käveli maassa makaavan, tajuttoman pikkutytön ohitse täysin välinpitämättöminä. Miksi ohikulkijat eivät auta hädässä olevaa?

Religion Drives Home Schooling in Finland

An increasing number of parents in Finland are choosing to home school their children. However experts fear that studying at home may isolate kids from their peers. Parents opting for in-home education often do so to get more religion into their children’s lives.

Linnutkin osaavat suunnitella tulevaisuutta

Bristolin yliopiston tutkimuksen mukaan linnut voivat pystyä ennakoimaan tulevaisuutta, kertoo The Independent. Tutkimuksessa vihersäihkyjä-lintujen huomattiin tiivistävän yhteisöään, jos odotettavissa oli yhteenottoja muiden lintuparvien kanssa.

Nuoret ottavat vastuuta tekemisistään Parolassa

Kymmenkunta nuorta aikoo sovitella aiempaa häiriköintiään ja Hattulan kunnan työntekijöille aiheuttamaansa lisätyötä Kanta-Hämeen sovittelutoimiston avulla. Asiaa sovitellaan Hattulan kunnan kanssa loppukesän aikana.

Naantalin Rymättylässä liikkuu raatelijakoiria?

Naantalin Rymättylästä löytyi pahoin raadeltu täysikasvuinen lammas. Raatelujälkiä arvioinut riistapäällikkö pitää melko varmana, että rymättyläläisellä lammaslaitumella oli vieraillut kahden tai useamman koiran lauma.

Johtajien elkeillä on juuret miljoonien vuosien taakse

Johtajien tavalla osoittaa asemaansa käytöksellään, eleillään ja pukeutumisellaan on pitkät juuret ihmiskunnan evoluutiossa, kertoo tuore australilainen tutkimus.