Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nurmeslainen metsästäjä ampui ajokoiransa kimppuun hyökänneen suden – poliisi käynnisti tutkinnan törkeästä metsästysrikoksesta

Poliisin suorittamassa paikkatutkinnassa tapahtumapaikan läheisyydestä löytyi kuolleena aikuinen urossusi, jolla oli Luonnonvarakeskuksen panta.

Ajokoira juoksi ja ui jäniksen perässä pikkusaareen – pelastuslaitoksen pintapelastajat noutivat pois

Heinävedellä ajokoira innostui ajamaan takaa jänistä heikoilla jäillä, mutta ei päässytkään omin voimin takaisin kuivalle maalle.

Siilinjärvellä pidetään erikoisnäyttely ajokoirille

Suurin osa näyttelyyn ilmoitetuista koirista on suomenajokoiria.

Viisi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Perehdy koskettavaan adoptiotarinaan ja hämmästy ulkonäön merkityksestä työelämässä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kandit-jakso 4: Mira sai kuusi pentua

Mira-koira kävi ultraäänitutkimuksessa

Kandit-jakso 4: Arska sai sekarotuisia pentuja

Mäyräkoira ja ajokoira saivat pentuja

Ketunpyynti vei mukanaan rovaniemeläiskaksikon – kaudessa yli 70 kettua koirilla

Metsästystä harrastava rovaniemeläiskaksikko on löytänyt ketunpyynnistä haastavan harrastuksen. Koirilla pyytävän mieskaksikon saaliiksi jää useita kymmeniä kettuja ja supeja kaudessa.

180 astetta: ”Jos on pakko sanoa, mitä teen työkseni, niin ensimmäisenä kuulee aina, että sulla on ihan kauhee homma”

Vakavan onnettomuuden satuttua on Veli-Pekka Nurmella huoli, saavatko onnettomuustutkijat riittävästi unta. Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja tietää millaista on, kun ajokoiravaihe iskee päälle.

Suosittu jäniksenpyyntikohde Hailuoto rajoitti metsästystä – jäniksiä ei ole erityisen vähän, niitä vain oli aiemmin erityisen paljon

Pohjois-Pohjanmaalla Hailuodossa jäniskanta on laskenut. Valtakunnallisesti kannan suuruus kuitenkin vaihtelee.

Harvinainen hankikeli vaurioittaa ajokoirien käpälöitä – Koirakokeita perutaan ympäri Suomea

Kelien vaihtelu on muodostanut lumeen useita teräviä kerroksia. Tilanne on erikoisin vuosikymmeniin.

Moni koira viettää pakkaspäivätkin ulkona - Lämmin koppi, juomavesi ja +10 astetta pitää olla

Kovat pakkaset tuovat uusia mietteitä myös lemmikkien omistajille.

Nurmeksessa testataan uudenlaisia susiliivejä – koirat kantavat chilipatruunoita

Viisi ajokoiraa kantaa kevättalveen asti chilipommeilla täytettyjä suojaliivejä.

Susilauman läheisyys peruutti ajokoirakokeen Pielavedellä

Pielaveden Pangalla piti olla lauantaina koirien ajokoe. Koe päätettiin kuitenkin perua alueella havaitun susilauman takia.

Ovela ilves ei ole helppo saalis – lumi, tiheiköt ja louhikot laittavat metsästäjät koville

Ilves on vaikea metsästettävä. Se on ovela ja varovainen kissaeläin, jonka jahtaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja tietotaitoa. Kanta-Hämeessä on opittu ilvesjahdin niksit vuosikymmenien kokemusten kautta.

Ruotsalaispomo johtaa insinöörejä kuin ihmisiä – ja arvostaa sisua

Ruotsalainen toimitusjohtaja Peter Rejler on juuri sellainen kuin kuvittelet ajokoiran näköisen johtajan olevan: hoikka, jänteikäs, hyväkuntoinen ja jämäkkä. Kaiken lisäksi Rejler on kilpailuhenkinen ja innostaa myös työtovereitaan kilpailemaan. Tärkeitä arvoja ovat myös terveys – ja sisu.

Johtajan ulkonäköpaineet: Atleettinen ajokoira syrjäyttää leppoisan bernhardilaisen

Johtamisen tavat ja vaatimukset ovat muuttuneet radikaalisti vuosien saatossa. Kun Suomi kävi vielä idänkauppaa Neuvostoliiton kanssa, pitkät ja kosteat lounaat olivat maan tapa. Nykyjohtajilta vaaditaan kurinalaisuutta ja kovaa kuntoa, uunituore kirja painottaa.

Leijonien ex-päävalmentaja muistelee joulusalaisuutta: ”Isä kielsi minua kertomasta siitä muille”

- Se paljastui vasta joulun jälkeen, mutta kenellekään ei tapahtunut mitään, ei myöskään kinkulle, Rauno Korpi muistelee lapsuutensa joulutapahtumaa.

Vuohikolmikon parin viikon kyläkierros sai ikävän päätöksen

Kouvolan Valkealassa katosi kolme vuohta ja yksi ajokoira pari viikkoa sitten. Samoihin aikoihin alueella tehtiin susihavainto. Ossi, Nestori ja Janne –nimiset vuohet ehtivät vierailla parilla maatilalla ennen kuin omistaja pääsi niiden jäljille.

Sudet tappoivat ajokoiran Sonkajärvellä

Keskiviikkoiltana sattunut tapaus oli toinen tänä syksynä poliisin tietoon tullut suden aiheuttama koirakuolema Pohjois-Savossa. Poliisi kehottaa metsästäjiä välttämään alueita, joissa susien tiedetään liikkuvan.

Pohjanpystykorva – se tuntemattomampi metsästyskaveri

Pohjanpystykorva on virallisena rotuna suhteellisen nuori. Metsässä viihtyvän koiran suosio on noussut viime vuosina voimakkaasti.

Kim Hirschovitsin uusi tuleminen häikäisee pitkälle kevääseen asti

Blues-kapteeni pelaa 32-vuotiaana uransa parasta jääkiekkoa ja johdattaa ajokoiralaumaa kohti uusia yllätyksiä. Myös JYPissä eletään uutta kevättä ainakin Markus Hännikäisen osalta.

Metsästysmatkailu hyytyy Kainuussa, kun omaa koiraa suojellaan susilta

Kainuu menettää metsästysmatkailijoita susien aiheuttamien koiravahinkojen vuoksi. Kainuuseen tultaisiin mielellään metsästysmatkalle, mutta pennusta asti kasvatettua koiraa ei uskalleta päästää maastoon.

Talviruokinta houkuttelee jänistäkin

Riistaeläinten talviruokinta alkaa olla jälleen ajankohtaista. Suomen Riistakeskus muistuttaa, että aloitettua ruokintaa tulee jatkaa koko talven yli.

Customs pooch sniffs out first big stash

Finnish Customs money retrieval dog Massi found 13,000 euros of cash money in the bag of a German air passenger. The illegal sum was the eager hound’s first bust.

Rakkaat muistot taipuvat metalliksi

Raahelainen Eija Sipilä alkoi sattuman oikusta tehdä metallituotteita esimerkiksi erilaisista valokuvista. Idean hän sai Amerikkaan suuntautuneelta lomamatkalta, jonka jälkeen piti päästä itse kokeilemaan metallin työstämistä, kun tekijöitä ei Suomesta löytynyt.

Suomenajokoiriin ei törmää kaupungissa

Kotimaisen koirajalostuksen pitkälinjaisen suosikkituotteen juuret ulottuvat aina 1800-luvun loppupuolelle saakka. Silloiset metsästyskoiraharrastajat perustivat yhteistuumin Suomen kennelklubin, jonka tavoitteeksi asetettiin oman ajokoirarodun luominen. Syntyi suomenajokoira.

Pelastuskoiran tärkein ominaisuus on ihmisrakkaus

"Kun pelastuskoira kutsutaan paikalle on hätä suuri. Tiedetään, että nyt on kiire löytää ihminen. Kun hälytys tulee on yleensä pimeää, sateista tai pakkasta", näin kuvailee pelastuskoiratoiminnassa mukana oleva Sonja Tynkkynen. Hän on mukana Pyhäselän koirayhdistyksessä, joka kouluttaa uusia pelastuskoiria Pohjois-Karjalaan.

”Iivon hiihto oli jättipaukku”

Yle Urheilun asiantuntija Reijo Jylhä ei ollut yllättynyt Iivo Niskasen hyvästä hiihtokunnosta. Niskasen tämänpäiväinen hiihto oli kuitenkin paljon enemmän, mitä hän oli odottanut.

Susien aiheuttamista vahingoista saatu uutta tietoa

Susien ja koirien tuhoisista kohtaamisista on saatu uutta tietoa. 280 tapauksen otanta paljastaa, että sudet tappavat koiria yleensä reviirinsä laidoilta. Useimmiten suden suuhun joutuu suomenajokoira ja suomenpystykorva.

Pohjois-Karjalan uusivuosi: Mies kuoli palossa, kaksi loukkaantui kolarissa, säikyt koirat mökin alla

Kerrostalohuoneistossa riehui tulipalo, joka vaati kuolonuhrin. Liikenneonnettomuudessa loukkaantui lievästi kaksi ihmistä. Ajokoirat lymyilivät pauketta jalasmökin alla.

Hirviäidin molemmat vasat kuolivat heikoille jäille

Haminan Virojärvellä heikoille jäille perheensä kanssa joutunut hirviemä menetti molemmat vasansa. Toinen vasa hukkui ja toiselle kokemus oli henkisesti liian kova. Emähirvi ja koira saatiin pelastettua.

Some-väki seuraa jännityksellä ajokoiran kohtaloa

Suomenajokoira Piranaa etsii "neljäsosa" Outokumpua. Ajokoira karkasi kuukausi sitten, ja siitä on tehty useita havaintoja kaupungissa. Eläintä yritetään saada kiinni muun muassa loukun avulla. Sosiaalisessa mediassa tapaus on herättänyt huomiota.

Suomi on pystykorvien maa – näin rotukoirien suosio on kehittynyt

Koirarotujen suosiomuutoksiin vaikuttavat käytännön syyt, trendit ja koiraharrastusten yleistyminen. Myös ilmastonmuutoksella saattaa olla vaikutusta joidenkin rotujen yleisyyteen. Voit vertailla koirarotujen suosion muutoksia tämän jutun interaktiivisesta grafiikasta.

Kaunis ajokoira ei välttämättä kelpaa siitospuuhiin

Suomenajokoira on erinomainen seurakoira, mutta metsästäjät arvostavat ennen kaikkea sen käyttöominaisuuksia, vaikka koirien kauneuskisoissa tulisikin kehuja.

Ei ole ajokoiran suuhun katsominen - tästä tunnistat hyvän metsästyskoiran

Liekö mihinkään toiseen koirarotuun liittyy niin paljon uskomuksia kuin suomenajokoiraan? Vielä jokunen vuosikymmen sitten oli tavallista, että ajokoiranpentua valitessa kurkistettiin koiran suuhun ennen ostopäätöstä. Mitä mustempi kitalaki, sitä parempi ajuri, uskottiin. Myös kynsien väritys kertoi ajokoiran metsästysominaisuuksista ja poskikarvojen määrä koiran kirsun toiminnasta. Vieläkö nämä seikat vaikuttavat koiran hankintapäätökseen?

Huovinen vs Poikola: Slovenian ajokoirat - katsojavinkit vielä kerran

Suomi kohtaa Slovenian koripallon EM-jatkosarjassa maanantaina kello 22. Ottelu lähetetään suorana TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheessa.

Tohtorin "taikapillerit" siivittivät del Potron hurmioon

Juan Martin del Potro osoitti puolivälieräottelussaan kovaa kipukynnystä ja käsittämätöntä venymiskykyä avauspelin karmaisevan kaatumisen jälkeen.

Lemmikkijahti päättyi onnellisesti

Viikkojen yritys saada pentuikäinen ajokoirauros kiinni Ranuan metsistä on tuottanut toivotun tuloksen. Rippe meni koirien kiinniottamiseen tarkoitettuun loukkuun viime yönä Saukkojärven tienhaaran lähistöllä.

Ajokoiranpentu Rippeä ei saatu kiinni vieläkään

Keskiviikkona koiran liikkumisalueelle saatiin lemmikkihoitola Kiepistä Rovaniemeltä loukutushäkki, mutta torstaiaamuna häkki oli tyhjä eikä ruokiin ollut koskettu. Ripen isäntä arvioi, että jalkansa loukannut koira on vähissä voimissa eikä jaksa nyt liikkua.

Lemmikkijahti jatkuu

Viikonloppu ei tuonut helpotusta Suomelan pariskunnan huoleen saada kiinni pentuiässä oleva ajokoiransa Rippe. Koira on ollut oman onnensa nojassa toista kuukautta ja aristunut metsäoloissa säikyksi ihmisille. Maanantaiaamuna koira havaittiin muun muassa Portimossa ja Nuupaksessa.

Lemmikin perässä läpi yön

Rovaniemen ja Ranuan välillä on parhaillaan menossa tosielämän jännitysnäytelmä. Susanna ja Kaarlo Suomela ovat yrittäneet koko viime yön saada kiinni kuukausi sitten kadonneen koiranpentunsa. Alueen asukkaat ja ohikulkijat elävät voimakkaasti tilanteessa mukana ja myöhään eilisiltana apuun tarjoutui myös Rovaniemen poliisi.

Lasiavain-dekkaripalkinto Norjaan

Palkinnon sai norjalaisen Jørn Lier Horstin romaani Jakthundene.

Näkökulma: Hidastajan elämä tuntuu täydemmältä

Maailma on hektinen, mutta hitaus on hyväksi. Se saa elämän tuntumaan täydemmältä, pohtii toimittaja Mauri Tikkamäki kolumnissaan.

Kankaanpää valmiina Invicta-debyyttiin: "Ratkaisen matsin matossa"

Katja Kankaanpää kohtaa perjantaina Kansas Cityssä brasilialaisen Julia Carneiro Liman.

Kuvagalleria: Ajokoira ratissa ja hämähäkin hankihyppely

Yleisön sääkuvat kertovat, että talvi on taakse jäävällä viikolla väläyttänyt myös aurinkoisia kasvojaan. Kuviin on tallennettu niin ötököiden hankihyppelyt, autossa kuskin paikalla istuva ajokoira kuin jääpuikkojen kimmellyskin.

Lakanakoira voi olla myös erinomainen metsästäjä

Huippuunsa viritetyn ajokoiran omistajaa voi verrata huippu-urheilijan valmentajaan. Koiran ravinnosta, levosta ja liikunnasta on pidettävä tarkasti huolta, jotta piiskahäntä voi hyvin ja menestyy kilpailuissa. Metsästyskauden ulkopuolellakaan ajokoirasta ei ole sohvaperunaksi, vaan säännöllinen liikunta on elinehto.

Koira jäi suden saaliiksi Pieksämäellä

Susi on syönyt koiran Pieksämäellä. Suomenajokoiran jäänteet löytyivät metsä-alueelta muutaman kilometrin päästä ydinkeskustasta läheltä Hirvipohjan asuntoaluetta.

Koiraa ammuttiin haulikolla Sotkamossa

Tuntematon henkilö ampui metsästämässä ollutta suomenajokoiraa haulikolla keskiviikkona.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle