Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hercule Poirot – mestarietsivän kiehtovia elokuvia sunnuntai-iltapäivisin

Etsivänero Hercule Poirotin kiehtovia tarinoita!

Useat lahtelaiset antoivat pihapiirinsä elokuvantekijöiden käyttöön – Henkka ja Kivimutka -leffaa kuvataan parhaillaan

Kirjasarjaan perustuvan elokuvan toivotaan puhuttelevan ennen kaikkea murrosiän kynnyksellä olevia poikia.

Tehtävä Suomessa, Michael Caine!

Salainen agentti saapuu talviseen Helsinkiin.

Neiti Fisher nuoremman tutkimukset – räväkkä etsivä seikkailee 60-luvun tunnelmissa

Sanavalmis Peregrine Fisher seuraa tätinsä jalanjälkiä.

Pettäjien perässä risteilyllä ja työpaikan lurjukset kiinni kameroilla – yksityisetsivät kertovat, miten huijari käräytetään

Pitkän linjan yksityisetsivä tietää, miksi pettävän puolison seuraaminen on Tallinnan-risteilyllä ongelmallista. Uuden polven etsivä luottaa tutkinnassa tekniikkaan.

Draken etsivätoimisto – vauhdikas tiimi penkoo uusia juttuja

Naisten etsivätoimisto ratkoo entistä hurjempia mysteereitä.

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

Uusi brittidekkarisarja kertoo epätavallisista etsivistä.

"Luin kirjaa ja minulle tuli hiki" – Helppolukuinen kirja voi ohjata kohti sujuvaa lukemista

Helppolukuiset kirjat ovat päässeet stigmastaan. Niiden kirjoittajia arvostetaan ja kuvittajia palkitaan. Uusien kotimaisten kirjojen ulkoasu paljastaa, että niihin on satsattu.

Kahden keikka – vaaralliset yhdessä

Saksalaisdekkari uudistui ja sai uudet roolihahmot.

Kino Klassikossa 3 x Bogart

Bogartin film noir -rikosklassikoita vuosilta 1941–1951

Jack Taylor – Game of Thronesin Iain Glen trillerin rähjäinen etsivä

Trillerin päähenkilö on rähjäinen, mutta rehellinen poliisi.

Nuori, ota nämä kirjavinkit mukaan kirjastoon!

Kesällä kannattaa suunnata kirjastoon. Jos omaa suosikkia ei ole kirkkaana mielessä, voi tämä lista auttaa kirjan valinnassa.

Vuosikymmen kadoksissa – Madeleine McCannin vanhemmat uskovat yhä tyttärensä löytyvän

Brittityttö Madeleine McCannin katoamisesta tulee ensi viikolla kuluneeksi kymmenen vuotta, mutta hänen kohtalonsa on yhä hämärän peitossa.

Neiti Marple – aina askeleen poliisia edellä

Neiti Marple on Agatha Christien romaaneista tuttu etsivä.

Suosittu lastenkirjailija kimpaantui Ruotsin huonoista Pisa-tuloksista – nyt lasten lukutaito on nousussa

Ruotsin suosituimpiin lastenkirjailijoihin kuuluva Martin Widmark on lukuinnon lähettiläs.

Talouden kasvu tarttui vihdoin jopa teollisuuteen ja kauppaan

Rakentaminen ei ole enää ainoa toimiala joka kasvaa selvästi. Palveluissa vauhti kiihtyy ja jopa teollisuustoimialoilla yritysten liikevaihdot kasvoivat toisella neljänneksellä hehkuttaa Tilastokeskus.

Pinkertonin etsivätoimisto

Jännärisarja Pinkertonin etsivätoimiston alkuajoista.

Nero Wolfe

Italialaissarjassa kuuluisa dekkari seikkailee Roomassa

Kai Ekholmin mielestä Suomi ei ole järjissään

Dekkari Tähtisilmä kertoo 90-luvun laman uhreista. Sellainen on eräs perhe, joka löytyi kuolleena Suomenlinnasta. Epäiltyä rikosta selvittää etsivätoimisto Kihara & Kalju, sillä poliisi Reinikka on sairastunut.

Pettämistä, perheväkivaltaa ja kadonneiden etsintää – Yksityisetsivän työ on arkista puurtamista

Yksityisetsivä hankkii tietoa ja tekee tutkimuksia asiakkaan toimeksiannosta. Maassamme on noin kolmekymmentä yksityisetsiväpalveluja tarjoavaa toimistoa. Ala on hyvin miesvaltainen, kaikista yksityisetsivistä naisia on alle kymmenen.

Reijo Mäen syrjähyppy Tukholmassa

Kymmenien Jussi Vares -kirjojen jälkeen Reijo Mäki palaa tukholmalaiseen rikosylikonstaapeli Sakari Roivaksen hahmoon. Hänestä Mäki kirjoitti kaksi kirjaa parikymmentä vuotta sitten. Slussen-romaani päättää Roivas-trilogian.

Hercule Poirot – etsiväneron alkuvuodet

Hercule Poirot ratkoo mysteereitä varhaisissa tarinoissa.

Uusi Sherlock

Brittisarja Kakkosella ja Areenassa.

Suomen kuuluisin hukkuneiden etsijä: "112 ruumiiseen lopetin laskemisen"

Punkaharjulainen Reino Savukoski on ehkäpä Suomen kuuluisin kadonneita ihmisiä vesistöistä etsivä henkilö. Mies on tehnyt vapaaehtoistyötään jo vuosikymmenten ajan.

4G vuotaa – yksityisetsiville kättä pidempää aviopuolisoiden riitoihin

Ylitöissä vai ei? Yksityisetsivät pystyvät tulevaisuudessa selvittämään mustasukkaisuustapauksia entistä helpommin matkapuhelinten avulla.

Mysteerikirje hämmensi koulun arkea Ylöjärvellä – oppilaat ratkaisivat arvoituksen

Ylöjärvellä Veittijärven koulussa on opeteltu arjen taitoja uudella tavalla. Opettajat poistuivat koulusta ja oppilaat saivat selvitettäväkseen koodatun viestin.

Moskovaa jouduttiin pesemään suomalaiselokuvaa varten

Matti Röngän rikosromaaneista tuttu yksityisetsivä Viktor Kärppä jatkaa rikosten selvittämistä valkokankaalla. Samuli Edelmann näyttelee pääroolia parhaillaan Helsingissä kuvattavassa elokuvassa Tappajan näköinen mies.

Markku Ropponen: Kuhala ja vapaa pudotus

Ihmisen ikääntyminen on hyvin henkilökohtainen asia. Toinen tuntee itsensä jo viisikymppisenä ikälopuksi mutta toinen pitää itseään vielä seitsenkymppisenä reippaana ja nuorekkaana, mitä vähän kolottaa joskus jostakin. Hankalinta on, jos ihminen alkaa kokea itsensä turhaksi ja tarpeettomaksi. Sellainen ottaa mielen päälle. Silloin joudutaan helposti perimmäisten kysymysten äärellä, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Yksityisetsivät näkevät markkinaraon poliisin resurssipulassa – poliisiylijohtaja Paatero: "Rikostutkinta kuuluu poliisille ja pelkästään poliisille"

Yksityisetsivät uskovat, että kansalaiset tulevat yhä useammin heidän asiakkaakseen. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero toivoo, että ilmiötä ei synny, vaan poliisin resursseista pidetään kiinni.

Isä Brown ja hänen laumansa

Kemblefordin pappi, isä Brown, on kylän tukipilari.

Harva dekkari selviää ilman viinaa

Viina on dekkareissa lähinnä miesten juoma. Naiset juovat harvoin liikaa ja silloinkin vain painavasta syystä. Dekkareissa poliisit ja etsivät juovat usein perheensä.

Yksityisetsivä Raimo Muurinen on arkielämän Jussi Vares – ilman paheita ja jännitystä

Raimo Muurinen aloitti yksityisetsivänä 1980-luvulla. Osin harrastuksena päivätyön ohella tapahtuneet etsivän työt hän lopetti kuluvan vuoden alussa. Yksityisetsivän työ on kaikkea muuta kuin jännittävää rikosten selvittelyä.

Etsivän työ on tylsää

Mikko Hyvärisestä piti tulla isona poliisi. Ei tullut poliisia, tuli etsivä. Yli 20 vuoden kokemus alalta on opettanut näkemään jo päälle päin, kuka pelaa vilunkipeliä ja kuka ei.

Naisten etsivätoimisto -sarjan luoja antaa uuden kuosin Jane Austenin Emmalle

Kaikkiaan kuusi Austenin romaania saa uuden asun nykykirjailijoiden kynästä. Alexander McCall Smith kutsuu tehtäväänsä herkulliseksi kuin konvehtirasia.

Britannian urkintakohu laajenee - nyt tutkitaan kymmenien yritysten toimia

Lontoon poliisi vahvistaa tutkivansa mediatalojen lisäksi myös muiden yritysten toimintaa, muttei kerro nimiä. Poliitikkojen mukaan epäilykset kohdistuvat muun muassa lakitoimistoihin ja vakuutusyhtiöihin.

Poikakirjailija suoristaa murhamysteerien Kivimutkat

Toimittajana työskennellyt lahtelainen Kalle Veirto keskittyy nyt kirjailijan uraansa ja etsivätoimisto Kivimutkasta kertovaan sarjaansa. Poikakirjailijaksi kutsuttu Veirto haluaa, että päähenkilöt seikkailevat nimenomaan Lahden kaduilla, lahtelaisella urheilulla höystettynä.

Yksityisetsivät ja ns. mystery shoppaajat tarkkailevat myyjää: Jopa nihkeistä hymyistä tietoa

Työnantajat valvovat yritysten ja kauppojen myyjiä yhä tarkemmin yksityisetsivien, ns. mystery shoppaajien sekä teknisen valvonnan avulla. Näin selvitellään kassahävikkiä, liian laiskaa kaupantekoa sekä vaikkapa matkatyötä tekevien myyjien ja markkinoijien laskutusta. Työntekijän hymyn hyytymisestäkin voidaan raportoida.

Josef Matulalle käy huonosti 32 vuoden jälkeen

Kahden keikan yksityisetsivä Josef Matula ratkoo perjantaina viimeistä kertaa rikosta Saksan televisiossa. Sen verran tiedetään, että Matula ei näe eläkepäiviä.

Nuortenkirjailijan suursuosio pysyy salassa

Kalle Veirton kirjoittama lastenkirjasarja, Kariston kustantama Etsivätoimisto Henkka&Kivimutka on ollut hitti. Alun perin kolmiosaiseksi ajatellusta sarjasta kasvoi menestyksen myötä 10-osainen.

News of the Worldin urkintajuttu oikeuteen vuoden päästä

Urkintaskandaalin vuoksi lakkautetun brittilehden entisiä päätoimittajia Rebekah Brooksia ja Andy Coulsonia sekä kuutta muuta syytetään vehkeilystä ihmisten puhelinvastaajien kuuntelemiseksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle