Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hopen myymälänhoitaja Anna-Maija Ylitalo asettaa Marimekon vaatteita riippumaan.

Kirpputorit tukehtuvat tavaran määrään – korona-aikana nurkista siivottuja ylijäämiä kuskataan Viroon

Ihmiset kuljettavat ahkerasti tavaraa kirpputoreille, mutta sitä ei mene kaupaksi samaa tahtia. Forssalainen Hope-kirpputori toimittaa myymättä jäänyttä tavaraa Viroon suunnilleen kerran kuukaudessa.

Mari Liedes neuloo käsityötä punaisella sohvalla, jonka takana on paljon viherkasveja.

Huonekasvien kotimainen tuotanto moninkertaistui korona-aikana – Mari Liedeksellä oli enimmillään 560 kasvia: "Huonekasviseurassa ihan normimäärä"

Kotimaisen tuotannon kasvaessa markkinoille on tullut uusia huonekasvien myyjiä. Korona on lisännyt ihmisten kiinnostusta viherkasveilla sisustamiseen, kun kotona on vietetty enemmän aikaa.

Pieni Joulupuodin tuotteen tekijät Satu Lappalainen ja Saija Pikkarainen

Tätä pientä joulupuotia ei mainosteta juuri missään, mutta silti sen aukiolo ruuhkauttaa lähitien – kurkista, miltä idyllisen navetan kätköissä näyttää

Oulun Lapinkankaalla sijaitsevassa vanhassa navetassa pidetään joulun alla käsityöputiikkia. Sitä ei tarvitse mainostaa ja silti se on niin suosittu, että sinne jonotetaan.

Toimistohuonekaluja Iskun kokoelmista.Etualalla puinen neuvottelupöytä, jonka ympärillä valkoisia nojatuoleja, vasemmalla vanhanaikainen johtajan työpiste, sen vieressä sihteerin vastaava.

Suomessa on ainutlaatuinen kokoelma huonekaluhistoriaa – kansainvälisesti merkittävää erikoismuseota on yritetty perustaa jo vuosikymmeniä

Erikoismuseohanke kompastui alun perin 90-luvun lamaan, eikä museota ole vieläkään perustettu. Nyt hanketta edistävä säätiö pohtii virtuaalimuseota.

Linda Niskala koristelee joulukuustaan.

Suosittu vaikuttaja näki ensimmäisen joulukuusen syyskuussa ja on siitä vain hyvillään: "Joulu on mielentila – se voi alkaa jo silloin"

Perinteet ovat murtumassa: moni koristelee joulukuusen jo marraskuussa. Sisustusvaikuttajan mielestä muutos on vain hyvästä.

jouluseppele kuusenoksista ja valkoisilla kukilla.

Tee tämänvuotinen ainutlaatuinen joulukranssi pyöränrenkaasta

Vaihtele ruukkujen sisältöä vuodenajan mukaan.

Paavo Tynellin suunnittelemia valaisimia.

10 000 asukkaan kunta onnistui tekemään pienen omaisuuden suomalaisen suunnittelijan valaisimilla

Hämeenkyrö nettosi enemmän entisestä seurantalosta löytyneistä Paavo Tynellin valaisimista kuin itse talosta. Se ei ole ainut, joka on tehnyt rahaa valaisimilla.

Puita puusta.

Vuole kuusi ja tuo hieno puun tunne joulupöytään

Jimi vuolee kuuset omena- ja päärynäpuusta ja katajasta.

Marko Paananen, kuuluko Iittalan lasista irrottaa se punainen tarra vai ei?

Sisustusarkkitehti Marko Paananen: Suomalainen on rohkea sisustaja, mutta hän uskaltaa vasta kun muutkin uskaltavat

Myös Yhdysvalloissa työskennellyt Paananen kertoo, että amerikkalaiset arvostavat sisutuksessa viihtyvyyttä jopa ulkonäön kustannuksella.

Suomen nuorimman verhoilijamestarin näyttötyönä syntyi möhköfantti

Suomen nuorin verhoilijamestari oppi työn salat vanhoilta mestareilta – kierrätysbuumin ansiosta ala kaipaa kipeästi uusia tekijöitä

Verhoilijat ovat huolissaan alan tulevaisuudesta. Töitä riittäisi, mutta osaavista tekijöistä on pulaa. Ammatti vaatii monipuolisia kädentaitoja, joita harvalla verhoilijalla heti alkuun on.

Hylly.

Nikkaroi hylly jäännöslangoille

Jim nikkaroi ketunmuotoisen hyllyn.

Itsetehdyt makrameelyhdyt

Tee makrameekoristeinen lyhty ja opi solmimaan Josefiinan solmu

Käytä lasipurkki uudelleen ja koristele se kauniilla solmuil

Mies istuu penkillä.

Rakenna pitkä penkki, näin saat tilaa useammalle

Taita kokoon, kun vieraat lähtevät.

Galaxin juontaja Emma. Kuva: Laura Pohjavirta / Yle Galaxi

Haluatko kutsua Galaxin uudistamaan huoneesi? Hae mukaan!

Täytä hakemus ja voit päästä mukaan videolle.

Katuvalo

Vaasan moottoritie saa uudet ja energiatehokkaat valot

Moottoritien alkuperäiset valaisimet ovat tulleet elinkaarensa päähän. Töiden ajaksi ramppien ajokaista on kavennettu ja moottoritiellä yöllä on toinen kaista suljettu.

Akolan kartano Pohjois-Iissä

Yli 200 vuotta vanha sukukartano mullistui täysin: huippuarkkitehti Teemu Kurkela osti kasan lautaa ja nyt lopputulos niittää mainetta maailmalla

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saaneen Teemu Kurkelan henkilökohtainen projekti muodostui paljon kiinnostavammaksi kuin hän itse olisi ennalta arvannut.

Mies verstaassa.

Tee yksinkertaisilla säilytyslaatikoilla verstaasta viihtyisä ja mukava

Ojennuksessa oleva verstas on mukava paikka työskennellä.

Lamppu.

Tee roikkavalaisimesta salonkikelpoinen

Koristele lamppu linnuilla ja perhosilla.

Koristettu tuoli

Koristele pinnatuolisi norjalaisella rosemaling-menetelmällä

Ruusumaalaus luonnistuu sivellintekniikkaa harjoittelemalla.

Viherkasvit jatkavat suosiotaan, näillä vinkeillä kasvi pärjää talven yli

Viherkasvivillitys pitää pintansa – nyt hankitaan myös kalliita harvinaisuuksia

Puutarhaliiton mukaan erityisesti nuoret aikuiset ovat innostuneet sisustamaan kotiaan huonekasveilla. Kiinnostus perinteisiin kasveihin on nousussa, mutta myös helppohoitoisuus kiehtoo.

Kuvakaappaus Huutokaupat.com -verkkosivuilta, Hämeenkyrön Koskilinnan myynti-ilmoituksesta

Hämeenkyrön omistaman Koskilinnan hinta nousi huutokaupassa – taloa arvokkaammat Tynellin valaisimet myydään erikseen Bukowskilla

Kunta toivoo, että ostaja herättää talon uuteen toimeliaisuuteen ja loistoon. Talon käyttö oli vilkasta etenkin 1950- ja 1960-luvuilla.

Veken Kaluste Oy:n Ranuan keskusvarasto

Ranualaisyritykset aikovat aloittaa huonekalutuotannon: Oman malliston valmistus voi alkaa ensi vuonna

Alkuvaiheessa valmistettaisiin säilytyskalusteita sekä pöytiä ja vuoteita. Tuotannon mahdollistamiseksi Veken Kaluste Oy on ostanut ASWood Oy:n osakekannasta 44 prosentin osuuden.

Ikean kyltti Ranskassa.

Ruotsalainen huonekalujätti käytti satoja tuhansia euroja työntekijöidensä vakoiluun Ranskassa – yli kymmenen ihmistä sai tuomion vakoilusta, yhtiö tuomittiin miljoonan euron sakkoihin

Oikeus antoi tiistaina tuomionsa tapauksessa, jossa ruotsalaisen huonekaluyhtiön ranskalainen tytäryhtiö syyllistyi räikeisiin tietosuojarikkomuksiin. Yhtiö jopa palkkasi yksityisetsiviä selvittämään tietoja työntekijöistään.

Vuoden nuori muotoilija Hanna Anonen.

Korona-aika avasi silmät kauneudelle – muotoilupalkinnon saajat: "Esineiden on oltava kestäviä, mutta myös kauniita"

Arkiesineiden on oltava toimivia ja kestäviä, mutta myös kauniita. Näin muistuttavat arvostetun Kaj Franck -muotoilupalkinnon saaja Johanna Gullichsen ja Vuoden nuori muotoilija Hanna Anonen. 

Maalipönttöjä rautakaupan hyllyssä

Värien kirjo voi kaventua maalien nettimyynnissä – tarkka raportointivelvoite uhkaa lopettaa tilauksesta sävytettävien myynnin verkkokaupoissa

Euroopan kemikaalivirasto katsoo, että asiakkaan tilauksesta sävytetty maali on tuote, josta pitää myrkytystapausten varalta tehdä yksilöllinen ilmoitus. Pienten maalierien myyminen netissä kävisi ilmoitusvelvollisuuden myötä kannattamattomaksi. 

Otettu 18.6.2019

Oulun keskustaan saadaan pala IKEA-huonekaluketjua: sisustuksen suunnittelustudio avataan kauppakortteli Pekuriin vuoden 2022 keväällä

Uutta tavarataloa kauppaketju ei ole Ouluun tuomassa, joten tuotteita ei studiosta voi ostaa mukaan. Tilauksien tekeminen kuitenkin on mahdollista. Vastaavanlaiset kodin sisustukseen ja tilauksiin keskittyvät studiot IKEA on avannut aiemmin Helsinkiin ja Jyväskylään. 

Pauliina Piirainen toteutti unelmiensa hirsitaloon minikeittiön saarekkeineen.

Kotoilu on vauhdittanut keittiökauppaa – Katso, miten ammattijärjestäjä ottaa tehon irti pienistä neliöistä, lavuaarin sijainti yllättää

Korona-aika on kasvattanut keittiökauppaa erityisesti tänä keväänä. Esimerkiksi Suomen suurimpiin alan toimijoihin kuuluvan Novartin kuluttajamyynti on kasvanut vuoden takaisesta 50 prosenttia. Ikean mukaan kasvu on ollut jopa yllättävän suurta.

Tyttö asettelee lamppua meikkipöydälle.

Ammattikoulun opiskelijat rakentavat vanhasta asuntolasta hostellin – jokaisella huoneella oma sisustaja ja 300 euron budjetti

Kouvolan seudun ammattiopisto kokoaa monen eri alan opiskelijoita hostelliyrittäjiksi. Entisen asuntolan huoneita remontoidaan parhaillaan käyttövalmiiksi ennen kuin matkailuala ottaa hostellin omakseen.

Kirjeenvaihtaja Maija Salmi.

Sisustuskärpänen puree Espanjassa usein roskisten vieressä – hylätyt tavarat ovat myös karu muistutus ihmisten ostovimmasta

Arkea maailmalta: Tarpeettomiksi käyneet tavarat kierrätetään Barcelonassa jättämällä ne kätevästi ulko-oven eteen, kirjoittaa Ylen Espanjan-toimittaja Maija Salmi.

Terrario.

Tee terraario – hieno juttu pieneen tilaan

Hauska projekti tehtäväksi lasten kanssa.

Terrario.

Make a terrarium – a great thing for small spaces

A fun project to do with kids.

Pasi Lehtola, monialayrittäjä, Jelppasi Oy

Kontteja hankitaan työtiloiksi ja kesäkahviloiksi: kontin vuokra on 200 euroa kuussa – Pasi Lehtola osti täysperävaunun syntymäpäivälahjaksi puolisolleen

Kontteja kysytään nyt kiihtyvään tahtiin kesäkahvila ja -ravintolakäyttöön. Konttibisnes on kymmenen viime vuoden aikana kolminkertaistunut Suomessa.

Kasveja parvekkeella.

Rakenna viherseinä parvekkeelle ja ripusta siihen kukkia ja ruukkuja

Saat tilaa monelle ruukulle pieneen tilaan.

Vaasalaiset pesula-alan yrittäjät Manne ja Roope Mäkinen sekä Jenni Parpala.

Vaasassa tehtiin taas pesulakauppoja: Mattokeisari myi osan liiketoiminnastaan Pyykkituvalle

Molemmat pesula-alan yritykset keskittyvät omaan osaamiseensa ja hakevat valtakunnallista kasvua.

En man som dricker läsk innanför en rosettbrydd kupa.

Jos tuoli olisi supersankari, miltä se näyttäisi? Tällaisten mietteiden pohjalta palkittu suunnittelija Yuki Abe luo uusia kalusteita

Vuoden kalustesuunnittelija Yuki Abe tekee designia, joka viittaa muun muassa popkulttuuriin.

Heikki Lamusuo ja Jaana Partanen esittelytilan aulassa Kuopiossa

Yrittäjäpariskunta haluaa tehdä design-huonekaluillaan maailmasta paremman paikan – kalusteiden uusi esittelytilakin on kuin taideteos

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo ovat saaneet mainetta värikkäillä julkisivutaideteoksilla.

Läheltä

Rovaniemi päätti: Jättikouluun kalusteet kahdella miljoonalla eurolla

900 oppilaan Ylikylän kouluun hankitaan kalusteet leasingrahoituksella kevään aikana.

Ala-asteen koululaisia tunnilla.

Rovaniemen jättikoulun kalustaminen maksaa yli kaksi miljoonaa euroa

900 oppilaan Ylikylän koulu valmistuu kesäkuussa ja koulunkäynti uusissa tiloissa alkaa elokuussa.

Ikea Ruotsin Haaparannalla

Maailma vain muuttuu: Ikean kuvaston lukeminen on vähentynyt, joten sen julkaiseminen lopetetaan

Enimmillään kuvastosta otettiin 200 miljoonan kappaleen painos, mutta nyt huonekalumyymäläketju pyrkii olemaan yhä digitaalisempi.

Kalenterit, almanakat

Sähköinen kalenteri ei ole syönyt paperialmanakan suosiota

Taide- ja hupikalentereiden suosio on vain kasvanut.

Matti Sarviranta neuvoo Manja Metsävirtaa.

Perjantai 20.11.2020 (tv)

Koronarajoitukset. Digiopastus. Sohva. Sääennuste.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle