Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perinteinen radiopuhelin katkaisee radiohiljaisuuden kännykkää nopeammin

Esimerkiksi vapaaehtoisella pelastuspalvelulla, autourheilijoilla ja metsästäjillä on käytössään yhteensä kymmeniä tuhansia perinteiseen tapaan toimivia radiopuhelimia. Laitteiden määrä saattaa kasvaa, sillä kuluvan vuoden alusta myöskään VHF-alueen harrastepuhelimille ei ole tarvinnut hakea maksullista radiolupaa.

Ammattimies ei ole mahdottomaan putkiradioon törmännyt: "Kaikki on saatu kuntoon"

Putkiradion kultakausi kesti 1960-luvun alkuun, siihen asti kunnes matkaradiot alkoivat yleistyä. Putkiradioita löytyy edelleen, mutta ihan kuka tahansa niitä ei korjaa.

Korkealla työskentelevät kaverit ovat vastuussa toistensa pelastamisesta – video

Avunsaanti korkealla sijaitsevaan työpisteeseen voi olla jopa mahdotonta. Siksi esimerkiksi tuulivoimaloiden asentajilta vaaditaan myös pelastamistaitoja.

Lämpö poltti kasvoja, vääriä palohälytyksiä ja biletystä – näin Penttilän sahan paloa muistellaan

Penttilän sahan tulipalo oli kuin suuri näytelmä 18.8.1996. Esitystä seurasi iso joukko joensuulaisia Pielisjoen vastarannalla.

Pesäpallotuomarit ottavat mallia maailmalta – testaavat lajille uutta laitteistoa

Superpesistä viheltävillä tuomariryhmillä on tällä kaudella käytössään radiopuhelinjärjestelmä. Kyseessä on uusi kokeilu, jonka toivotaan nopeuttavan peliä. Syöttötuomari Jesse Mäkinen on saanut laitteiston käytöstä myönteisiä kokemuksia. Hän myös myöntää, että radiopuhelimien laajamittaisemmassa käyttöönotossa on vielä omat haasteensa.

Kuurilan junaonnettomuudesta 59 vuotta – tästä lähti Suomen nousu matkapuhelinten ykkösmaaksi

Maaliskuun 15. päivä on edelleen Suomen rauhanajan rautatieliikenteen surullisin päivä. Kahden matkustajajunan yhteentörmäys Hämeessä sysäsi kuitenkin liikkeelle radiopuhelinten ja langattomien verkkojen kehittämisen. VR teki pioneerityötä, jonka yhtenä lopputuloksena Nokia oli ennen putoamistaan matkapuhelinten suurin ja kaunein.

Radiopuhelin on korvaamaton työkalu kadonneiden etsinnässä

Radiopuhelin on tärkeä työkalu vapaaehtoiselle pelastuspalvelulle. Viestin tai sanoman välittäminen suurelle joukolle ihmisiä on radiopuhelimella nopeaa ja helppoa. Tällaista tiedonvälitystä tarvitaan esimerkiksi kadonneiden ihmisten etsinnöissä. Radiopuhelimeen ei pidä lörpötellä niitä näitä, vaan puheeseen pätevät tiukat ennalta sovitut säännöt.

Rahaa kavaltaneen poliisin juoni kuin tv-sarjasta – lavasti itsemurhansa murhaksi

Yhdysvaltalaispoliisi Charles Joseph Gliniewicz kutsui ensin radiopuhelimella apujoukkoja "rikollisten takaa-ajoon" ja ampui sitten itseään kuolettavasti.

Jari Litmanen ja Kojo lauloivat Veikkausliigan käyntiin 25 vuotta sitten - katso video

Keskiviikkona jalkapallon kotimainen liiga täyttää 25 vuotta. Urheiluruudussa käsiteltiin aikoinaan avauskierrosta varsin laajasti. Oheisesta videosta näet muun muassa, kuka käytti katsomossa radiopuhelinta, kuka teki liigahistorian avausmaalin, miksi kaksi HJK-asuista joukkuetta juoksi kentälle Helsingissä ja miten luonnistui Jari Litmaselta laulaminen.

Oulun kaupunki rakensi oman radiopuhelinverkon

Oulun kaupunki on varautunut erityisolosuhteisiin rakentamalla oman radiopuhelinverkon. Oulun Luuri on verkko, jonka pitäisi yhdistää viranomaiset sähkökatkojenkin aikaan.

Sosiaalinen media auttaa rekkakuskeja välttämään ratsioita

Poliisi tekee tällä viikolla tehostettua tavara- sekä bussiliikenteen valvontaa. Sosiaalinen media vaikeuttaa poliisin työtä, sillä kuskit varoittavat toisiaan tarkastuspaikoista perinteisten radiopuhelimien lisäksi myös Facebookin kautta.

Laskuvarjohyppääjän esikoishyppy meni puihin Oulussa

Puun oksiin sotkeutunut hyppääjä pelastettiin noin 10 metrin korkeudesta Pappilantien varrelta.

Radiopuhelinten uusi video syntyy univajeessa

Radiopuhelimet-rockyhtyeen uutta musiikkivideota kuvataan parhaillaan Oulussa. Pääasiassa kaupungin keskustan alueella työskentelevän tuotantoryhmän päivät ovat pitkiä ja raskaita, mutta tunnelma pysyy hilpeänä hyvän yhteishengen ansiosta.

Hälyttimen hiljaisuus oli hälyttävää – kampuksen turvapuutteet esiin harjoituksessa

Hälyttimet soivat, paloautot tulevat ja talo tyhjenee. Näin sujuvasti se käy, kun kyseessä on ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskuksen poistumisharjoitus Kokkolassa. Puutteitakin silti löytyy: hälytys ei kuulu kaikkialle, radiopuhelin ei kanna johtokeskukseen kunnolla eikä "uhri" saa riittävän hyvää hätäensiapua. Kokemukset ovatkin harjoituksen paras anti, sanoo rehtori.

Neuvostotyylinen kuvauskisa ratkesi - voittaja pääsee tuhlaamaan ruplansa

Kemin kaupungin leikkimielinen kuvauskisa on ratkennut ja 3000 ruplan palkinnon pokkaa paljasjalkainen kemiläinen Aila Ruonansuu. - En minä aikanaan vodkaa osta, kommentoi voittaja tuoreeltaan.

"Miks pitäis valehdella? Me ollaan tällainen äiti ja tytär."

Mikkeliläiset Sari ja Viivi Järn sanovat olevansa hosujia. He puhuvat tv-ohjelmassa suhteestaan ja suvun salaisuudesta: mielisairaista esiäideistä.

Kesämökin humppakone vaikeni

Vanhojen stereolaitteiden ja matkaradioiden korjaaminen alkaa olla mahdotonta. Kytkentäkaavioita ei enää löydy ja merkkikohtaisia varaosia on lähes mahdoton saada, joten moni laite joudutaan hävittämään.

Sen pituinen se - matkapuhelinten valmistus on historiaa Salossa

Nokia sulkee Salon matkapuhelintuotantonsa syyskuun lopussa. Radioliike Nordell & Koskisen viime vuosisadan alkupuolella Salossa aloittama radioiden valmistus päättyi älypuhelin Lumian markkinoille tuloon.

Kun kauppareissukin pelottaa

Sosiaaliset pelot voivat pahimmillaan estää lähes kaiken kanssakäymisen muiden ihmisten kanssa.

Radio haluttiin osaksi sisustusta

Tekniikan kehityttyä radion piti myös miellyttää silmää. Lahden Radio- ja tv-museo esittelee uudessa näyttelyssään suomalaista radiomuotoilua.

Valtava öljysäiliö siirtyy radiopuhelimen ohjauksella

Kruunuvuorenrannan öljysäiliöiden viimeinen matka on alkanut tänään. Uuden asuinalueen rakentamisen tieltä on purettu kaikkiaan kymmeniä öljysäiliöitä, mutta muutama jää koristamaan rantoja muistona menneisyydestä.

Kaikilla veneilijöillä ei ole radioluvat kunnossa

Veneiden meri-VHF-radioiden luvissa on ilmennyt puutteita pääkaupunkiseudulla. Viestintävirasto ja Venepoliisi ovat valvoneet radiolupia tänä kesänä normaalia tehostetummin. Tarkastetuista veneistä kolmanneksen lupa-asioissa on ollut huomautettavaa.

Porin lennonjohdon taso nousee

Porin lennonjohdon taso nousee, kun lentokentälle asennetaan uusi tornitutka. Näin uskoo Porin lentokentän johtaja Seppo Mäkitalo. Tornitutka antaa lennonjohdolle varmuutta, kun koneen sijainti pystytään havainnoimaan tutkalta, Mäkitalo toteaa.

Ylivieskassa maailman suurin mobiilijoulukuusi

Yli sata metriä korkea radiopuhelinmasto Ylivieskassa saa taas toimia joulukuusena. Mastossa tuikkii yli 400 valopistettä, joiden väriä voi vaihtaa tekstiviesteillä tai soittamalla.

Pelastushäkki saapui chileläiselle kaivokselle

Erikoisvalmistettu pelastuskapseli on saapunut chileläiselle San Josen kaivokselle, missä kuumeinen työ 33 kaivosmiehen pelastamiseksi jatkuu. Kapselin avulla miehet on tarkoitus nostaa porausreiän kautta yksi kerrallaan.

Ulkomaalaiset kaupustelijat tulevat pihoihin

Ulkomaalaiset kaupustelijaryhmät aiheuttavat hämmennystä ja ihmetystä maaseudulla Ylä-ja Koillis-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa. Ryhmien toiminta herättää epäilyksiä, mutta yhtään rikosilmoitusta niiden toiminnasta ei ole tehty.

Radio- ja tv-lähetyksissä katkoksia

Radio- ja teeveelähetyksissä on tiistaina katkoksia huoltotöiden vuoksi. Digita huoltaa Tervolan Törmävaaran lähetysaseman laitteita kello 15 saakka.

Gaza-saattueen propagandaiskuissa käytössä terävät aseet

Manipuloituja kuvia, nauhoitettuja keskusteluja, videopätkiä. Propagandamittelö avustussaattueiskun jälkeen käy kuumana. Yle Lahden Heikki Ahonen ruotii pakinassaan verkosta löytyvää aineistoa.

Suomi ja Ruotsi raivoavat tämän kesän Ämyrockissa

Suomen vanhin ilmainen rockfestivaali Ämyrock soi tänä kesänä maaotteluhengessä. Hämeenlinnan Kaupunginpuiston laululavalle nousevat muiden muassa ruotsalainen punkyhtye Masshysteri ja kotimainen rockyhtye Radiopuhelimet.

Radiopuhelimet apuna ravintolatyössä

Ravintolahenkilöstön tiiimityötä on alettu helpottaa radiopuhelimilla. Esimerkiksi turkulaisessa tavarataloravintolassa työntekijöillä on nappikuulokkeet ja mikrofonit.

Uusi Virve-tukiasema Lahteen

Viranomaisten radiopuhelinverkko Virven päivittäminen tuo Lahteen uuden tukiaseman.

Virven päivittämisestä kertyy isot kustannukset

Viranomaisten radiopuhelinverkko Virve päivitetään lähivuosina. Esimerkiksi Satakunnan pelastuslaitoksen pitää uusia noin 150 niinsanottua ensimmäisen polven virve-puhelinta, kertoo aluepalomestari Jorma Kenttä. Kaikkiaan Virve -puhelimia on 640. Yhden puhelimen uusiminen maksaa 700 euroa.

Virve-laitteiden uusimisesta tulossa iso lasku

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen tulisi hankkia 70 uutta virveverkon puhelinta, jos radiopuhelinverkko päivitetään. Puhelinten uusiminen maksaisi 45 000 euroa.

Puhu pallolle Hemmo-viikolla

Puhu, kuuntele, tee treffit! Et voi tietää, kuka vastaa. Kaksi punaista palloa vaihtaa paikkaa kaupungilla. Bongaa SoundPoint.

Väätäinen uuden tunnetilan edessä

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen oli voitokkaan joukkuemäkikisan jälkeen uuden tilanteen edessä: hän ei tiennyt, miltä tuntuu voittaa.

Lennonjohdon vika viivästytti koneita Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lähestymislennonjohdossa havaittu vika viivästytti lentoliikennettä tiistaina iltapäivällä. Lennonjohdon käyttämä radiopuhelinjärjestelmä mykistyi pahimman iltapäiväruuhkan aikaan ja liikennettä jouduttiin rajoittamaan.

Juna törmäili Helsingin rautatieasemalla

Lähtölaituriin peruuttamassa ollut juna törmäsi raiteen päätypuskuriin ja putosi kiskoilta iltapäiväruuhkan aikaan Helsingissä.