Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Värikäs matkailuauto parkissa kirkon edessä.

Rovaniemen seurakunnan Apostolinkyyti vie nuorisotilat nuorten luokse

Apostolinkyyti-nimeä ovat nuoret itse päässeet äänestämään.

Matkailuauto parkissa.

Hämeenlinna parantaa Hämeensaaren matkaparkin palveluja

Esimerkiksi matkailuautoilla liikkuville tarkoitetulle kesäpysäköintialueelle tulee suihkut.

Matkailuautoja Best Caravan Oy Pirkkalan myymälän pihalla.

Suomen suurin matkailuautojen myyjä Best Caravan on laajentunut Ruotsiin

Best Caravanin toimitusjohtaja Lasse Sorvari kertoo, että yhtiö on pikkuhiljaa siirtänyt kalustoa Haaparannalle ja toimitiloja rakennetaan yhä. Kauppa on kuitenkin käynnistynyt jo joulukuun puolella.

matkailuauto, Asuntoauto, asuntoautojen vuokraus,  asuntoautojen myynti, Touring Cars, petikko, helsinki , matkailu, leirintämatkailu

Taantuma lähestyy, mutta matkailuautofirmassa rikotaan ensi vuonna ennätyksiä

Ennusteiden mukaan Suomen talous luisuu ensi vuonna taantumaan. Suomen Yrittäjien mukaan tilanne on monille yrityksille valoisampi kuin mitä otsikoista voisi päätellä. Vahvat taseet ja puskurit suojaavat yhtiöitä vaikeina aikoina.

Nissisen nelihenkinen perhe, taustalla maastokuorma-auto ja asuntovaunu.

Nissiset rakentavat kuorma-autosta matkakotia – "Monsteri" vie dieseliä 30 litraa satasella, mutta perhe haaveilee matkustavansa sillä maailman ympäri

Rantasalmelainen Nissisen perhe alkoi haaveilla vapaammasta elämästä pari vuotta sitten. Nyt heillä on vanha puolustustusvoimien kuorma-auto, josta he rakentavat itselleen 14 neliön matkakotia. Haaveena on matka maailman ympäri.

Matkailuauto Lahden Caravan-messuilla.

Karavaanielämä muuttuu: ajoneuvot ovat yksilöllisempiä ja sähköä säästetään aurinkopaneeleilla

Matkailuajoneuvojen myynti lähti laukalle korona-aikana. Nyt myyntiluvut ovat pudonneet roimasti, sillä huoli taloudesta ja komponenttipula ovat leikanneet myyntiä. Alalla menee silti hyvin.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen ajoneuvo.

Matkailuauto ajautui ojaan Kivijärvellä

Pelastuslaitoksen mukaan auto oli rullannut hiljaisella nopeudella ojanpenkalle ja jäänyt kallistuneena pyörilleen.

Sokos Hotel Seurahuone ja Aleksanterinkatu

Matkailukesä oli Päijät-Hämeessä vilkas – heinäkuussa yöpymisiä selvästi enemmän kuin vuotta aikaisemmin

Päijät-Hämeessä majoitusvuorokausien määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna.

Sanna-Kaisa ja Turkka Anttonen ovat bussin ohjaamossa ja hymyilevät kameralle.

Anttoset ostivat vanhan bussin 6 000 eurolla ja rakentavat siitä pyörillä liikkuvaa omakotitaloa – kattoterassi on jo valmis, saunakin tulossa

Matkailuautojen suosio ja ensirekisteröinnit kasvoivat korona-aikana. Polttoaineiden hintojen nousu ei ole tyrehdyttänyt myyntiä autoliikkeissä. Osa rakentaa itse omiin tarpeisiin sopivan matkailuauton.

Merkonomiksi valmistunut Sisu Häkälä Kamux -vaihtoautoliikkeessä Kotkassa.

Autokauppa hidastunut Keski-Pohjanmaalla – matkailuautojen kauppa sen sijaan jatkuu vilkkaana

Pudotusta ensirekisteröintien määrässä alueella oli hieman enemmän kuin Suomessa keskimäärin.

Husvagn med en altan ute gjord av trädäck. Plaststolar, tält som förstorar husvagnen och bord. Regnigt. Man ser strand och hav i bakgrunden. Silversand camping i Hangö.

"Puskaparkkeja" mainostetaan ilmaisina yöpymispaikkoina netissä – karavaanarit ja mökkiläiset riitelevät nyt siitä, saako metsän laitaan leiriytyä

Puskaparkki ei ole leirintäalue vaan retkialue. Ristiriitaa aiheuttavat tulkinnat jokamiehenoikeuksista sekä se, että puskaparkkeja on listattu ilmaisina yöpymispaikkoina netin verkkosivustoilla.

Kaksi asuntoautoa pysäköitynä.

Lappeenrannan satamaan kaavailtiin matkaparkkia kaksi vuotta sitten – suunnitelmat on nyt haudattu

Lappeenrannan kaupunki pyrkii kehittämään sataman alueen palveluita ja viihtyisyyttä muilla tavoin.

Asuntovaunuja Lopen suviseuroilla.

Suviseuroissa haetaan vahvistusta taivasmatkalle ja tavataan tuttuja – yli 70 000 sanankuulijaa leiriytyy kylki kyljessä Lopella lentokentällä

Suviseurat Lopen Räyskälässä kokoaa 76 000 vanhoillislestadiolaista kuulemaan Jumalan sanaa ja tapaamaan tuttuja. Liikkeellä ollaan koko perheen voimin, usein asuntovaunun tai asuntoauton kanssa.

Asuntovaunuja riveissä lentokentän kiitoradalla.

Lestadiolaiset oppivat korona-aikana uusia keinoja sanan levittämiseen ja nyt ne ovat käytössä Suviseuroilla

Vanhoillislestadiolaiset kokoontuvat viikonloppuna kahden välivuoden jälkeen Suviseuroille Räyskälään Lopelle. Jatkossa seuroja aiotaan kierrättää 5-6 paikkakunnalla eri puolella Suomea vuorovuosina.

Maisema Väärninsaaresta Ylä-Savosta Lapinlahdelta.

Karavaanareilla on uusi kohde Lapinlahdella –Väärninsaaressa mahtuu yöpymään kuusi seuruetta

Saaresta purettiin viime kesänä huonokuntoinen leirikeskus polttamalla. Alueelle jäi vielä saunarakennus ja grillikatos.

Matkailuvaunuja ja niiden edessä olevia katostelttoja leirintäalueella.

Päijät-Hämeen leirintäalueilla riittää juhannusvieraita

Leirintäalueet ovat perinteisiä juhannuksenviettopaikkoja. Päijät-Hämeessä suurimmat alueet on varattu täyteen jo ennakkoon.

Mies poseeraa asuntovaunun edustalla leirintäalueella, vaunun ovesta kurkistaa nainen.

Kallis polttoaine suitsii myös karavaanarien menohaluja – osa pysyttelee leirintäalueella, mutta osa ajaa, vaikka tankkaus kirpaiseekin

Edes kylmä hiki tankkausasemalla ei latista karavaanareiden kesää, mutta ajomatkat jäänevät aiempaa lyhyemmiksi. Leirintäalueella oleskellaan nyt entistä pidempiä aikoja.

Merikarvian Mericampingin leireilijöitä.

Karavaanarielämää ilman kilometrien karttumista – kallis polttoaine nostaa kausipaikkojen kysyntää

Satakunnassa karavaanialueilla asiakkaina on aiempaa enemmän nuoria lapsiperheitä. Polttoaineen korkea hinta kannustaa harrastajia jäämään alueelle pidemmäksi aikaa.

Terassien rakennusjätettä Kankarisveden rannalla.

Karavaanareille tuli lähtö Jämsän Rasuasta yrittäjän laiminlyöntien takia – Siellä tehtiin uskomatonta tuhotyötä, sanoo lähiasukas

Jämsän kaupunki on ottanut Rasuan leirintäalueen hallintaansa. Poliisi tutkii nyt rikosepäilyjä, jotka liittyvät Rasuassa vaikuttaneen karavaanariyhdistyksen toimintaan.

Vaalea pieni puutalo mäntyjen keskellä. Talon edustalla iso kuisti ja kyltti, jossa lukee "SF-Caravan Hietajärvi". Kuistilla, talon etuseinässä lasinen ikkuna, joka toimii myyntiluukkuna. Luukulla seisoo mies. Edustalla mies polkupyörän kanssa.

SFC-Hietajärvi juhlii pyöreitä Kiihtelysvaarassa – 40-vuotias caravan-alue avaa kesäkautensa tänään

Yhdistystä oli perustamassa vuonna 1982 vain 15 pohjoiskarjalaista karavaanaria. Nykyisin yhdistyksellä on jo noin 1 600 jäsentä.

Matkailuvaunuja Ryynäsenniemen leirintäalueella Tervolassa

Korkeat polttoainehinnat voivat hidastaa karavaanareiden matkaa – leirintäalueilla lomakauteen suhtaudutaan varovaisen toiveikkaasti

Leirintäalueilla odotetaan normaalia matkailukesää kahden ennätysvilkkaan vuoden jälkeen. Myös ulkomaanmatkat saattavat verottaa kotimaanmatkailijoiden määrää.

Leirintäalueen harmaat wc- ja suihkurakennukset sekä punaisen huoltorakennuksen nurkka, joiden välistä pilkottaa järven takana laskevan ilta-auringon säteet.

Polttoaineen hinta voi vähentää matkailijoiden ajokilometrejä - "Matkailuvuorokaudet tuskin tulevat laskemaan", arvelee Keski-Suomen karavaanariaktiivi

Hintojen nousun ja erityisesti polttoaineiden kallistumisen vaikutusten odotetaan näkyvän myös lomamatkailussa. Tänä keväänä karavaanareiden menohaluja on hillinnyt myös viileä sää.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Asuntovaunu kääntyi kyljelleen rampissa Tampereen läntisellä kehätiellä – liikenne palautuu normaaliksi

Onnettomuuden vuoksi ajokaistoja Nokian ja Pirkkalan suuntaan oli suljettu.

Matkailuauto parkissa.

SF-Caravanin toiminnanjohtaja arvioi, että polttoaineiden hinnat lisäävät suunniteltuja matkailuautoreissuja

Huimasti kohonnut polttoaineen hinta kurittaa matkailuajoneuvoharrastajia. Karavaanareiden etujärjestö SF-Caravan arvioi, että nousseet polttoaineen hinnat lyhentävät matkoja ja karavaanarit viipyvät tulevana kesänä pidempään yhdellä paikkakunnalla.

Poliisin hälytysvalo

Kuolonkolari Jalasjärvellä myöhään lauantai-illalla

Onnettomuus tapahtui Seinäjoentiellä, joka oli yöllä pitkään poikki liikenteeltä onnettomuuden pelastus- ja raivaustöiden vuoksi.

Merikarvian Mericampingin leireilijöitä.

Forssaan tulossa kaksi leirintäaluetta Kuninkuusravien ajaksi

Kahdelle tilapäiselle leirintäalueelle mahtuu yhteensä vajaat 200 matkailuajoneuvoa. Toiselle leirintälaueelle saisi myös pystyttää jonkin verran telttoja.

Matkailuautoja Best Caravan Oy Pirkkalan pihamaalla.

Karavaanarielämä houkuttelee uusia sukupolvia – asuntovaunukaupoilla käy nyt myös alle kolmikymppisiä

Koronan tuoma noste kotimaanmatkailussa näkyy tilanpuutteena karavaanarialueilla. Tampereen Maisansaloon saadaan lisää sekä vierailijapaikkoja että kipeästi kaivattuja kausipaikkoja.

Sähköautojen latauspiste

Ladattavien autojen osuus kasvaa Pohjois-Karjalassa

Joka neljäs Pohjois-Karjalassa viime vuonna myyty uusi henkilöauto oli ladattava hybridi tai täyssähköauto. Pelkästään bensiinillä tai dieselillä kulkevien uusien autojen määrä maakunnassa laskee hiljalleen.

Läheltä

Asuntovaunu lähti heittelehtimään ja kaatui kyljelleen Viitasaarella

Onnettomuus tapahtui maanantaina iltapäivällä.

Kukkakauppa matkailuautossa.

Sanna Pöytäkangas haaveili omasta kukkakaupasta, mutta ostikin matkailuauton – nyt maan ensimmäinen liikkuva kukkakauppa menee sinne, mistä muut palvelut ovat loppuneet

Korpilahtelaisen yrittäjän asuntoautoon rakennettu kukkakauppa on tiettävästi maan ainoa liikkuva kukkakauppa. Suomen Kukkakauppiasliiton mukaan korona-aikana on entisestään lisännyt kukkien myyntiä. Monet puutaharhat ovat alkaneet kasvattaa viherkasveja.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Iso konesuoja paloi Kurikassa – irtaimistoa ehdittiin saada pois tulen alta

Häjyluomantiellä paloi 500-neliöinen konesuoja. Arviolta puolet rakennuksesta tuhoutui pahoin.

Leirintäalueen lasten leikkipaikan takana on asuntovaunuja ja vaaramaisema.

SF Caravan Kainuu on karavaanareiden vuoden 2020 yhdistys – jäsenistössä on yhä enemmän nuoria

Kattivankkuri-leirintäalueella pääsääntöisesti toimivan kainuulaisyhdistyksen erikoisuus on, että se hyväksyy jäsenikseen vain Kainuun talousalueella asuvia karavaanareita. Viime vuoden lopussa sillä oli 840 jäsentä.

Asuntoautoja leirintäalueella.

Tervon kunta on luopumassa menestyneestä caravan-alueesta – yrittäjä: "Eihän lypsävää lehmää kannata tappaa"

Tervon kunta pyrkii luopumaan ylimääräisistä kuluja tuovista kiinteistöistään. Kunnan tahtotilana on, että leirintäaluetoiminta voisi edelleen jatkua paikalla, jatkossa vain täysin yrittäjävetoisesti.

Mikkelin matkaparkki.

Forssa harkitsee matkaparkkia nyt myös Mäkilammen alueelle

Forssa on päättänyt jo aiemmin selvittää, voisiko kaupunki perustaa asuntovaunujen pysäköintialueen Loimijokirantaan Prisman kauppakeskuksen lähelle.

Mökkejä Kyyjärven leirintäalueella

Etätyöläisiä laiturin nokassa, nuoria perheitä ensi kertaa vuokravaunuilla – leirintäalueet vetivät reilusti enemmän yöpyjiä kuin viime vuonna

Leirintäalueilla yövyttiin 1,32 miljoonaa kertaa tammi-heinäkuussa. Se on 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Kasvu on poikkeuksellisen suurta, kertoo Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Lomarenkaan mökkiin kuuluva sauna Veikkolassa

Päijät-Hämeessä heinäkuussa ennätysmäärä matkailijoita

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan heinäkuun yöpymiset lisääntyivät kaikissa maakunnissa. Kasvu tulee miltei yksinomaan kotimaan matkailijoista.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Yksi henkilö loukkaantui liikenneonnettomuudessa Yli-Muoniossa

Onnettomuus sattui kun matkailuajoneuvo törmäsi kaiteeseen.

Kaksi asuntoautoa pysäköitynä.

Forssaan suunnitellaan matkaparkkia

Matkailuajoneuvoille varustettaisiin parkkialue ja matkustajien yöpymismahdollisuus Loimijokirantaan. Jatkossa Forssa saattaa perustaa alueen matkailuautomatkailijoita varten myös muualle. Tehty valtuustoaloite on toivonut pysäköintipaikkaa Mäkilammille.

Nainen katsoo auton tuulilasin läpi

Henna Palosaari inspiroitui somesta ja asuu nyt vanhassa pakettiautossa, jonka remontoi itse – "Minulla on vapaus valita, missä koti sijaitsee"

Henna Palosaari asuu missä haluaa. Hän kunnosti 40 vuotta vanhasta pakettiautosta itselleen kodin.

Nainen istuu tuolilla matkailuauton ulkopuolella aurinkoisena kesäpäivänä.

Opiskelija muutti matkailuautossa toiselle puolelle Suomea ja säästi puolet asumiskustannuksista – "Täällä on ollut aikaa olla tekemättä mitään"

Hanna-Lotta Louhiniitty on asunut kesän asuntoautossa Sotkamon Vuokatissa. Kävimme katsomassa, miten arki leirintäalueella sujuu.

Mansikoita myynnissä toripöydällä, taustalla näkyy markkina-alue

Mansikkakarnevaalit ovat taas vuoden tauon jälkeen Suonenjoella – vain kulkue ja mansikkatyttö-kilpailu jäävät väliin

Suonenjoen mansikkakarnevaalien turvallisuutta vaalitaan muun muassa screeneillä, etteivät ihmiset pakkaudu lavan eteen.

Jukka Havukainen, Mansikkaharjun Lomakeskus, kantaa puita ulkosaunaan

Yrittäjä uskoo, että rytömökkien aika on ohi ja modernit leirintäalueet ovat tulleet jäädäkseen – lomailijat ovat rynnineet leirintäelämään

Leirintäalueilla ja lomakeskuksissa on nyt erittäin vilkasta. Liikenteessä on paljon esimerkiksi karavaanareita ja telttailijoita. Lomailijat hakeutuvat erityisesti vesistöjen äärelle.

Matkailuauto parkissa.

Karavaanarit saavat pian uuden matkaparkin Viitostielle – uusia paikkoja tarvitaan kysynnän kasvaessa

Paltamon Kontiomäelle rakennetaan kesän aikana uusi karavaanareitten matkaparkki, jonne on tulossa 24 vaunupaikkaa. Paikkojen yhteyteen rakennetaan myös uusi huoltorakennus, josta löytyy muun muassa sauna ja kemiallisen vessan tyhjennyspaikka.

Kuvassa on karavaanari Loviisan Tamminiemessä toukokuussa 2016.

Kansa hurahti matkailuautoihin ja myyntiennätykset paukkuvat – mutta miksi? Toiminnanjohtaja: "Korona pelkkä kuorrutus ilmiön päällä"

Matkailuautojen ensirekisteröintien määrä on kasvanut vuosien ajan. Karavaanariyhdistyksen toiminnanjohtajan mukaan harrastus istuu ajan henkeen.

Asuntovaunuja.

Lauantai 3.7.2021

Matkailuautot. Turvakodit. Pyöräilyn vaarat. Helsinki Pride.

Matkailuauto leirintäalueella.

Matkailuajoneuvojen kysyntä käy ennätystahtia Suomessa – koronan aiheuttama tuotantokapeikko varjostaa saatavuutta

– Jos ajoneuvon yksikin komponentti puuttuu, tilaaja joutuu odottamaan, Matkailuajoneuvotuojien Mika Jokinen sanoo.

Merikarvian Mericampingin leireilijöitä.

Leirintäalueille tulossa taas erinomainen kesä, erityisesti karavaanareiden määrä kasvanut

Porissa Yyterin leirintäalue on kesäkuussa ollut päivittäin täynnä. Myös maakunnan muilla leirintäalueilla kesä on alkanut hyvin vilkkaana.

Satu ja Juha Keski-Antila viettämässä kesäpäivää Ryynäsenniemen leirintäalueella Tervolassa

Asuntovaunuja on rekisteröity 60 prosenttia enemmän kuin ennen koronaa, matkailuautojakin runsaasti – karavaanaribuumi näkyy leirintäalueilla

Kotimaan matkailun elpyminen näkyy leirintäalueilla. Suomalaisia matkustajia on liikkeellä enemmän kuin ennen koronaa, ja viime vuodesta yöpymiset ovat kasvaneet peräti neljänneksellä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle