Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sata vuotta sitten lapiotyönä kaivettu kalanviljelylaitoksen vedenottouoma.

Gösta Serlachius rakennuttaa Suomeen uuden joen – ”Moni on sanonut, että hullun hommaa, mutta sillä mennään”

Keski-Suomeen rakentuu uusi, luonnonmukainen virtavesi, josta toivotaan kotia uhanalaiselle järvitaimenelle. Samalla selviää, miten nopeasti luonto ottaa tutkimukselle pyhitetyn alueen haltuunsa.

Pullollinen mehiläisvahaöljyä.

Luonnonmukaista ihonhoitoa mehiläisvahaöljyllä

Tee hemmotteluhetkiin oma ihonhoitoöljy tai anna lahjaksi.

intiaanit tullee! -banneri

Aika kertoa koko tarina

Intiaanit tullee! - tätä tarinaa ei ole kerrottu aiemmin

Pikku Kakkonen: Kananmunankuorikoriste

Munankuorikoriste

Askartele munankuorista uniikkeja kukkasia.

Pikku Kakkonen: Luomuvärjäys

Luomuvärjätyt munat

Taiteile pääsiäismuniin yllättävät värit kahvilla, sipulilla tai punajuurella.

Resepti: Luomupossua ja thai-salaattia

Voita & Sokeria -jaksossa Santeri Hämäläinen taiteilee luomupossusta ja kasviksista maistuvan thai-henkisen suupalan vaikka illanistujaisiin. Kaikki alkaa haudutusliemen valmistamisesta. Annos asetellaan tarjolle salaatinlehden päälle.

Yle Puhe ruokakaupassa: Onko luomu sittenkään parasta?

Luomua vai ei? Monella valinta aiheuttaa kaupan tiskillä ristiriidan – ainakin, jos kukkaro sallisi luomunkin, mutta valinta osuu halvempaan. Onko ristiriita tarpeen?

Heipä hei, kauniit kaaliset!

Kasvukausi on päättymässä, mutta kasvimaalla on vielä elämää. Astu kaupungin hälinästä keskelle luontoa, ihastele väriloistoa, haistele vihannesten mehevää tuoksua, nauti kesän voimasta.

Mervi Leppäkorpi kritisoi Reilua kauppaa

Onko Reilu kauppa sittenkään niin reilua? Sosiologi Mervi Leppäkorpi uskoi niin kauan sitten. Enää hän ei ole siitä niinkään varma. Mutta kriitikko ei ahdistu, vaan uskoo muutoksen mahdollisuuteen.

Mihin ihminen tarvitsee lisäaineita?

Ovatko jotkut lisäaineet parempia kuin toiset?

Lähi- ja luomuruoka nousussa

Valikoitua lähi- ja luomuruokaa myyvät pienet kivijalkakaupat ovat yleistyneet ja löytäneet asiakkaansa. Puhdas ruoka kiinnostaa ihmisiä. Kuinka kehityksen näkevät itse kauppiaat?

Perhekyselyn tuloksia: luomuruokaa syödään vain joskus

Yle Olotilan ja Meidän Perhe -lehden tekemään Suureen perhekyselyyn vastasi yli 1300 vanhempaa. Mitä oli luomutuotteiden kulutus?

European Rainbow Gathering -tapahtumaan osallistuvia istuu nurmikolla Leppävirralla.

Sadat hipit kokoontuvat Leppävirralla

Leppävirran Paukarlahden metsään on kerääntynyt tavallista värikkäämpi joukko. Sadat Rainbow-liikkeen kannattajat eri puolilta maapalloa ovat kokoontuneet vuosittaiseen Euroopan tapaamiseensa. Kuukauden kestävässä tapahtumassa on tällä hetkellä noin 600 henkilöä kymmenistä maista.

Luomujauhojen lähteellä

Muistatko miltä tuntui päästä luokkaretkelle makeistehtaaseen? Koin samanlaista lapsenomaista iloa päästessäni modernin myllyn uumeniin näkemään, minkälaisissa olosuhteissa luomujauhot syntyvät!

Torstai on luomutoripäivä

Lomalla, poissa rutiinien äärestä, ajantaju hämärtyy. Viikonpäivät saattavat siis olla toisinaan hukassa, mutta torstai-päivien kanssa olen tarkka: jokaisena torstaina läheiselle torille kokoontuvat luomutilalliset myymään kukin omia herkkujaan.

Luomukeidas!

Berliini on unelmakohde kenelle tahansa luomuruoasta innostuvalle. Tarjolla on kaikkea vihanneksista viineihin, eivätkä hinnat huimaa päätä. Parasta on, että kaiken voi saada saman katon alta!

Vihersähköä ja luomuruokaa - valtio ekoheräsi

Ensin Espoo päätti lopettaa natriumglutamaatin käytön kouluruoassa ja nyt valtio alkaa suosia lähi- ja luomuruokaa. Aprillipäivä tuntuu venähtäneen tänä vuonna aprilliviikoksi.

Kemikaalivapaata kausiruokaa

Onko luomu mielestäsi kallista? Mitä on kausiruoka? Muistatko punajuuren? Lue vinkit halpaan, luomuun, kausiruokaan ja laita omat vinkkisi jakoon!

Kotikulinaristi

Kokkasin eilen ihan kamalan makuista ruokaa. En oikein tiedä mikä meni pieleen. Vain todellinen tumpelo voi kusauttaa aterian, johon käytetään rucolaa, tomaattia, parsakaalia, sieniä, kananmunaa, kalakastiketta, chiliä, korianteria, sipulia ja inkivääriä. Suussani piti olla bileet, mutta ei ollut.