Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pirkanmaan kokoontumisrajoitukset vaikuttavat heti Tampereen Teatterikesään – osa lipun ostaneista ei pääse loppuviikon näytöksiin

Aluehallintovirasto päätti tänään, että kokoontumisrajoitukset otetaan uudelleen käyttöön Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ensi torstaina. Tämä vaikuttaa heti maanantaina alkavaan Tampereen Teatterikesään. Osa lipuista palautetaan ostajille. Yksi esitys peruuntuu kokonaan.

Legendaarinen näyttelijä Anna Karina on kuollut – Oli ranskalaisen elokuvan uuden aallon ikoni ja elokuvaohjaaja Godardin muusa

Anna Karina tuli tutuksi etenkin 1960-luvun roolisuorituksistaan ranskalaisessa elokuvassa.

Australialainen Hot Brown Honey nauraa valkoista valtaa kumoon: "Pidä mekkalaa, pura siirtomaaherruus ja muista kosteuttaa!"

Teatterikesässä vieraileva menestysesitys tekee avointa pilkkaa ihonväriin ja sukupuoleen liitetyistä stereotypioista.

Työväen näyttämöpäiville valittiin 13 teatteriryhmää

Valinnat tehnyt näyttelijä Jarkko Lahti painotti valinnoissaan työväenliikkeen historiaa.

Oulussa esitetään rietas kabaree, jonka järjestää pappi, johon osallistuu piispaehdokkaita ja jossa selvitetään kirkon todellisia kantoja

Marxilais-teologinen seura esittää Oulun taiteiden yössä rohkean kabaree-teoksen. Seuran puheenjohtajana toimii Árpád Kovács, joka on tullut tunnetuksi kyseenalaistamalla kirkon oppeja sekä vihkimällä samaa sukupuolta olevia avioliittoon.

Piispanvaalissa hävinneitä tentataan tänään Oulun Taiteiden yössä

Oulun Taiteiden yö alkaa tänään torstaina jo aamupäivällä ja jatkuu aamuyöhön.

Sotku-teatterissa laaja kattaus syksyllä

Luvassa on kolme itäsuomalaista nykytanssin kantaesitystä.

Kalevalan rohkea tulkinta nostaa naiset päärooliin – "Ylistys suomalaiselle seksikkyydelle ja itsetunnolle"

Kabaree Kalevala esittää kansalliseepoksesta tuoreen sovituksen. Viekottelevan burleskin täyteinen näytelmä nostaa esiin tarinan naishenkilöhahmot.

Bodo – kabareekuningas

Kimallusta ja skandaaleja 20-luvun lavalla ja valkokankaalla

17-vuotias huipputaikuri kulkee keikoille isän tai äidin kyydillä – taskussa on jo yksi Pohjoismaiden mestaruus

Yhden tempun opettelemiseen voi mennä pari–kolmekin vuotta. Varsinaisesti taikuutta ei voi edes opiskella missään, vaan kaikki tieto tulee muilta tekijöitä.

Sex-kabareessa 1967 "joka kolmas morsian" oli raskaana

Teiniteatterin esitys vaati asiallista seksivalistusta.

Saippuakuplia ja breikkausta keppihevosen selässä – Lasten taidefestivaali tuo nykysirkusta teatterilavalle

Lasten taidefestivaali Hippalot huipentuu ensi kesänä suomalaisen nykysirkusryhmän Race Horse Companyn ensiesitykseen Ympäri ämpäri. Ympäri maailmaa keikkaileva ryhmä valmistelee esitystä yhteistyössä Hämeenlinnan teatterin kanssa.

Taidekahvila Kabaree Voltaire muuttaa Riihimäen Teatteriin

Riihimäen Teatterin syyskausi sisältää yllätysvieraita ja teatterivierailuja. Monipuolisen esitystarjonnan kirsikkana kakussa on kantaesitys Possujuhlat, jonka ohjaa Niina Hosiasluoma.

Vaalea Venus

Marlene Dietrich kabareelaulajana, Cary Grant playboyna

"Kulttuurin arvoa on turha yrittää mitata rahassa"

Joitakin asioita ei vain voi mitata rahassa. Kuten niitä asioita, jotka rikastuttavat elämää ympärillämme. Näin vastaa laulaja-viulisti Sanna Mansikkaniemi kysyttäessä, miten kulttuurin tuottaja jaksaa ja uskaltaa järjestää jatkuvia konsertteja ja tapahtumia. Haasteena on seurata musiikkielämää ulkomailla ja Suomessa, niin että pystyy löytämään ja tarjoamaan aina jotakin uutta.

Kemin teatteri lähes kävijätavoitteeseen tulipalosta huolimatta

Kemin kaupunginteatterin katsojaluvut jäivät vuonna 2014 odotettua vähemmän jälkeen edellisestä vuodesta. Tulipalosta huolimatta teatterissa vieraili vuoden aikana 20 714 katsojaa.

Sirkus helpottaa joulustressiä

Sirkus on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten joulunodotustraditioissa. Joulusirkusesityksiä nähdään useilla eri paikkakunnilla. Helsingissä voi valita koko perheelle sopivan tai vain aikuisille tarkoitetun nykysirkuksen välillä.

Joensuulaisoperetissa voit löytää myös ravintola Jokelan kohtalon

Tuttuja operettisävelmiä, 1920-luvun tunnelmaa ja kolmiodraamaa tarjoaa Joensuussa nähtävä Operet Cabaret. Idea operettirevyystä syntyi Timo ja Talvi-Maaria Turusen päässä TV-sarjaa seuratessa. Yksi operetin roolin esittäjistä on pianovirtuoosi Kemal Achourbekov.

Seela Sellalle juhlanäytelmä

Teatteriohjaaja Kari Paukkunen ja näytelmäkirjailija Leena Tamminen suunnittelevat juhlanäytelmää kahden vuoden päästä 80-vuotta täyttävälle Sella Sellalle. Kolmikon näytelmäsarja on vetänyt salit täyteen monen vuoden ajan.

Irina Björklundin suomalaissävelet herkistivät ranskalaiskuulijat

Laulaja-näyttelijä Irina Björklundin suomalaissävelmät soivat nyt myös ranskalaisilla radiokanavilla. Levy-yhtiö Naïve on julkaissut La vie est une fête -albumin Ranskassa ja tapausta juhlistettiin tiistaina pariisilaisella kabareeklubilla. Kyseessä on kova saavutus, sillä ranskalaisten levy-yhtiöiden ovet eivät hevillä aukea ulkomaalaisille artisteille.

Kansainvälinen Coupe Mondiale -harmonikkakilpailu toista kertaa Suomeen ensi vuonna

Kiertävä Coupe Mondiale -kilpailu on suomalaisen musiikin näyteikkuna. Kilpailu järjestetään ensi vuonna Turussa. Osallistujia odotetaan jopa 25 eri maasta.

Taikuutta kaamoksen keskelle

Timo Kulmakon juontama ja kansainvälisiä tähtiä sisältävä Varietee Magica –show saapuu Kemiin. Alun perin kaupunginteatterilla järjestettävät esitykset saivat nopeasti uuden esityspaikan VPK-säätiön Kemin Pirtistä.

Kemin kaupunginteatterin tiloissa tulipalo - Varietee Magican esityspaikka vaihtuu

Ilmeisesti sähköviasta alkunsa saanut palo saatiin rajoitettua suuren näyttämön tekniseen tilaan.

Avioeroista kabareemaista ilottelua

Teatterikone teki elävän elämän avioeroista ja parisuhteiden solmuista näytelmän. Jyväskylän seurakunnan Perheasiain neuvottelukeskus toi näytelmään avioerojen arjen.

Cirque Draculassa vaaran voi haistaa

Vampyyrivarietee tuo näyttämölle harvinaisen esiintyjän, naismiekannielijän. Maailmassa vain muutama nainen pystyy samaan. Katso video.

Kerttu Horilan työt valloittavat Rauman taidemuseon

Kuvanveistäjä Kerttu Horilan 100 työtä neljän vuosikymmenen ajalta täyttävät Rauman taidemuseon molemmat kerrokset. Näyttely on esillä museossa syyskuun puoliväliin saakka.

Timo Kulmakko vaihteeksi sirkuksen seremoniamestarina

Rovaniemeltä lähtöjään oleva taikurimestari Timo Kulmakko on kiertänyt ja esiintynyt monissa universumin viihdepaikoissa, mutta todelliseksi kiertolaiseksi hän heittäytyi täksi kesäksi. Timo hyppäsi Sirkus Finlandian rattaille ja huristelee sen mukana ympäri Suomea; ei taikurina, vaan sirkuksen seremoniamestarina. Juontajana Timo Kulmakko huolehtii siitä, että ohjelma etenee sekunnin tarkkuudella.

Ranskalaisia paloja osa 3

Muotia ja glamouria.

Krista Siegfridsin suudelma ei jää ainoaksi viisulavalla

Euroviisujen huomisessa finaalissa nähdään myös kahden miehen välinen suudelma.

Teinitähti Isac Elliot unelmoi suurista yleisöistä ja ulkomaista

Ylen aamu-tv:ssä vierailleen musiikkimaailman uuden lupauksen Isac Elliotin New Way Home -musiikkivideota on katsottu YouTubessa puoli miljoonaa kertaa.

Kerro muistosi Viru-hotellista

Tallinnan maamerkki, suomalaisten rakentama Viru-hotelli, täytti viime vuonna 40 vuotta. Kerro Yle Uutisille muistojasi Viru-hotellista.

Rakastajilta uutta toimintaa Puuvillaan?

21 vuotta Porissa toiminut Rakastajat-teatteri aikoo laajentaa toimintaansa. Erityisesti Puuvillan Kehräämön merkitys kasvaa koko ajan. Esityksiä on kevätkaudella yli 40, joista suurin osa vierailunäytöksiä.

Varietee Magica lumoaa taas Lapissa

Rovaniemellä ja Kemissä on mahdollisuus nähdä maailmanluokan taikurishow, kun Varietee Magica saapuu jälleen Lappiin. Varieteen tuottaja, Rovaniemeltä lähtöjään oleva taikurimestari Timo Kulmakko tuo shown suomalaisten eteen jo kymmenennen kerran.

Varietee Magica yhdistää taikuutta, varieteetä ja stand upia

Järjestyksessään kymmenes Varietee Magica -show vierailee viimevuotiseen tapaan myös Kemissä. Tuottaja Timo Kulmakon mukaan tarjolla on maailmanluokan show.

Perinteinen sirkus vetää edelleen

Perinteisellä sirkuksella pyyhkii hyvin Suomessa, vaikka rinnalle on tullut myös modernia sirkustaidetta. Esiintyjille sirkus on elämäntapa, jossa yhdistyvät työ, harrastus, vapaa-aika ja ihmissuhteet.

Cabaret oli teatterivuoden ykkönen

Näytelmiä ja musikaaleja käytiin katsomassa Lahden kaupunginteatterissa päättyneellä näytäntökaudella aiempaa ahkerammin. Kiistattomaksi suosikiksi nousi musikaali Cabaret.

Ranskalainen kabaree-huutokauppa löi odotukset

Kuuluisan Folies Bergère -teatterin huutokaupassa oli myynnissä noin tuhat ylellistä esiintymisasua. Teatterin pitkäaikainen johtaja oli kerännyt talteen esiintyjien asusteita kolmen vuosikymmenen aikana.

Kemin kaupunginteatterilla hyvä näytäntövuosi

Kemin kaupunginteatterin yleisömäärä kasvoi päättyneenä näytäntövuonna. Syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana kaupunginteatterissa kävi lähes 26 300 katsojaa.

VarieteeGaala valtaa Linnoituksen vihreän makasiinin toukokuussa

Gaalassa yhdistellään sirkusta, laulua ja taikuutta perinteisen varieteen hengessä.

Timo Kulmakko Suomen Taikapiirin johtoon

Rovaniemeltä lähtöisin oleva taikuri ja varieteetuottaja Timo Kulmakko on valittu Suomen Taikapiirin uudeksi puheenjohtajaksi.

Kaupunginteatteri tavoittelee lahtelaisia

Lahden kaupunginteatteri kasvatti yleisömääräänsä viime vuonna. Kaupunginteatterilla ollaan tyytyväisiä menestykseen, mutta samalla etsitään uusia kävijöitä.

Kotkan ja Kouvolan teattereilla onnistunut vuosi

Kymenlaakson laitosteattereilla on ollut hyvä vuosi. Kouvolan teatteri ylittää katsojamäärissä tavoitteensa reippaasti ja Kotkan kaupunginteatterikin pääsee lähelle tavoitettaan. Molemmat asettivat tavoitteeksi 40 000 katsojaa.

Suomalainen sirkus kiertää maailmalla

Suomalaisilla nykysirkusryhmillä on vientiä ulkomailla. Monet sirkusryhmät kiertävät Eurooppaa ristiin rastiin ja kansainvälistyneimpiä ryhmiä kutsutaan nimekkäille festivaaleille Euroopan ulkopuolelle. Suomalainen nykysirkus alkaakin olla ilmiö maailmalla.

Teatteriväki korvasi merimiehet Kairossa

Ravintolateatterin alkamisesta Kotkassa tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Kaupunginteatterin yhtenä näyttämönä on toiminut 1980-luvulta asti ravintola Kairo. Ravintolan asiakaskunta muuttui, kun kantasataman rooli merimiesten pysäkkinä pieneni.

Jorma Uotinen eksyi Lahdessa

Jorma Uotinen on pitkän uransa aikana kokeillut jo miltei kaikkea. Nyt vuorossa on seremoniamestarin rooli Cabaret-musikaalissa Lahden kaupunginteatterissa. Tanssija, laulaja ja koreografi jaksaa edelleen innostua uusista projekteista.

Illusionisti on kunnianosoitus Jacques Tatin taiteelle

Ohjaus: Sylvain Chomet Alkuperäinen nimi: L´illusionniste Alkuperämaa: Iso-Britannia/Ranska 2010 Pääosissa: K-7

Cabaret yhdistää Uotisen ja Pyökärin

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa tulevalla kaudellaan monipuolisen ohjelmiston ja laajentaa yhteistyötä teatterikentällä. Yhteistuotantojen avulla teatterit laajentavat paikallista tarjontaa ja samalla omaa teatteria tehdään tunnetuksi muualla. Ison näyttämön syksyn vetonaulaksi nostettu Cabaret-musikaali tehdään kuitenkin pitkälti omalla porukalla.

Teatterit aloittavat syyskautensa

Markku Pölösen kirjoittama Onnen maa saa ensi-iltansa Kouvolan teatterissa syyskuussa. Kotkan kaupunginteatterin kausi käynnistyy elokuun lopussa Kellaribändi-musiikkinäytelmällä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle