Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Perniö on jäämässä ilman lääkäriä – Salo aikoo tarjota tonnin lisää palkkaa

Perniön terveysaseman viimeinen lääkäri on lähdössä heinäkuussa. Tuhannen euron palkanlisä maksettaisiin rekrytointipalkkiona vuoden loppuun.

Potilaita terveysaseman vastaanotolla.

Pitkät välimatkat, huonokuntoinen valtatie ja ajoittainen henkilöstöpula haastavat Muonio-Enontekiö -alueen terveydenhoidon

Muonion ja Enontekiön alueella hoitotyötä tehdään hyvällä sykkeellä ja antaumuksella. Pitkien välimatkojen alueella riittää kuitenkin monenlaisia haasteita.

Polvijärven terveyskeskus syyskuisena päivänä.

Polvijärven terveysasema pidetään kesällä auki etälääkärin avulla

Polvijärvellä on tällä hetkellä kolme täyttämätöntä lääkärin virkaa.

Ivalon terveyskeskus.

Ivalon terveyskeskuksen puhelinpalvelu on ruuhkautunut henkilöstövajauksen vuoksi – tilanne helpottuu ensi viikolla

Lääkäreiden sairastavuuden vuoksi Ivalon terveyskeskuksen lääkäreiden vastaanottoaikoja on jouduttu perumaan ja siirtämään. Lisäksi päivystyksen jonotusajat ovat pitkittyneet.

Ylilääkäri Tuomas Kyrölahti kulkee remontoitavassa paariodotustiloissa,

Jyväskylän 550 miljoonaa euroa maksaneen uuden sairaalan tiloja remontoidaan jo – kakofonia ja rauhattomuus tekivät työstä härdelliä

Noin puolitoista vuotta sitten valmistuneen sairaalan päivystystiloja remontoidaan henkilökunnan aloitteesta Jyväskylässä. Myös aluehallintovirasto patisteli remonttiin.

Virtuaalitodellisuuslasit kädessä. Linsseistä hohtaa valoa katsojaa kohtaan.

Tampereen yliopiston uusi hanke vie lääkärin virtuaalitodellisuuteen — jatkossa potilaan terveysongelmia voi tarkastella virtuaalilasien läpi

Tutkimustilanteessa virtuaalitodellisuudessa pyörii kolmiulotteinen kallomalli, jonka avulla lääkäri voi suunnitella esimerkiksi poskiluun murtuman korjaamista leikkauksella.

Anonyymi lääkäri, jolla kaulassa stetoskooppi.

Lääkäripalvelujen kysyntä on nyt kovaa – Mehiläisellä on ollut pulaa lääkäriajoista Lounais-Suomessa

Kova kysyntä terveyspalveluista näkyy yksityisten lääkäriasemien arjessa. Esimerkiksi työterveyslääkäreille olisi heti töitä tarjolla. Koronan myötä yhä useampi hoitokäynti tapahtuu nyt etäyhteydellä.

Ilmakuva rakennuskesta, jossa myös Kiihtelysvaaran terveysasema.

Siun sote sulkee kesällä kahdeksan terveysasemaa Pohjois-Karjalassa – taustalla tuttu syy

Syyt viimekesäistä laajempaan kesäsulkuun ovat lääkäripula, hoitohenkilöstön sijaispula ja lomakuorma.

Lääkäri mittaa verenpainetta

Siun soten uusi terveyskeskuslääkärien malli saa jatkoa – lääkäreille tarjotaan viikoittaisia koulutuspäiviä ainakin ensi vuoden loppuun

Viime vuoden lopussa aloitettu malli on kerännyt paljon kehuja ja kiitosta Pohjois-Karjalan terveyskeskuslääkäreiltä. Lääkärit ovat kertoneet muun muassa heidän jaksamisensa parantuneen.

Lääkäri ja potilaita junavaunuun rakennetussa sairaalassa.

Molemmat jalkansa menettänyt nainen jäi Kariantti Kallion mieleen – lääkärit ilman rajoja auttaa ukrainalaisia sodan uhreja myös lääkintäjunissa

Kansainvälisellä lääkärijärjestöllä on Ukrainassa kaksi lääkintäjunaa, joissa toisessa on teho-osasto. Lääkinnällisen avun lisäksi järjestö myös kouluttaa ja kartoittaa Ukrainan sairaaloiden materiaalitarpeita.

Iltalehti: Vanhan Vaasan johtavana lääkärinä toiminut Markku Eronen on kuollut

Markku Erosta on epäilty törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä muun muassa epäselviin matkalaskuihin liittyen. Eronen oli pidätettynä virastaan rikosepäilyjen takia.

Lääkäri mittaa verenpainetta.

Pöytyän lääkäripula hellittää – nuorelle lääkärille koitetaan saada vanhempi kollega avuksi

Kuntayhtymällä on parhaillaan avoinna kaksi lääkärinvirkaa. Vastavalmistuneita koitetaan houkutella Pöytyälle tarjoamalla vanhemman kollegan tukea.

Mari Kanerva hymyilee. Hän nojaa sairaalarakennuksen aulassa puiseen kaiteeseen.

Mari Kanerva valittiin TYKSin uudeksi tartuntataudeista vastaavaksi ylilääkäriksi

Mari Kanerva aloitti Turun yliopistollisen keskussairaalan uutena sairaalahygienia- ja infektioidentorjuntayksikön ylilääkärinä huhtikuussa. Aikaisempi ylilääkäri Esa Rintala jäi eläkkeelle aikaisemmin tänä vuonna.

Informationstavla utanför ÅUCS.

Turun kaupungin poliklinikoita siirtyy sairaanhoitopiirille

Siirron taustalla on työvoimapula ja toteutumaton hoitotakuu.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päärakennus. Etualalla suojatie ja ajoluiska. Rakennuksen katolla hohtavat illan hämärässä nimet Kanta-Hämeen keskussairaala, Sydänsairaala ja Fimlab

Erikoislääkäri työskenteli keskussairaalassa ilman oikeuksia 14 vuotta – Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri teki rikosilmoituksen

Asia tuli sairaanhoitopiirin tietoon tällä viikolla. Lääkäri on pidätetty virastaan ja asiasta on tehty ilmoitus Valviralle. Lääkärin työhistoriassa ei ole ilmennyt potilasvahinkoja.

En man i svart jacka står i en korridor.

Vaasan keskussairaalassa tällä hetkellä ainoastaan yksi määräaikainen infektioylilääkäri – Juha Salosen seuraajaa ei vielä palkattu

Vaasan keskussairaalassa on tällä hetkellä ainoastaan yksi määräaikainen infektioylilääkäri. Juha Salosen tilalle ei ole palkattu uutta vielä.

Sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntija Liina-Kaisa Tynkkynen Tampereen yliopistosta.

Hoitajalakon esiin tuomat ongelmat kumpuavat vuosikausien takaa, sanoo tutkija: "Henkilöstöstä huolen pitäminen on pitkän tähtäimen investointi"

Suomessa hoitajat ovat sosiaali- ja terveyspolitiikan tutkija Liina-Kaisa Tynkkysen mukaan hyvin keskeisessä asemassa hoitojärjestelmässä. He myös tekevät muihin maihin verrattuna vaativia tehtäviä.

Ilkka Pirskanen katsoo ikkunasta ulos.

Sote-pomo päätyi sylkykupiksi, mutta haluaa silti jatkaa – tänä keväänä jaetaan 21 huippuvirkaa, joissa ratkotaan terveydenhuollon tulevaisuus

Hyvinvointialueiden uudet johtajat saavat syliinsä kriisiytyneen sote-alan. Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen tietää, millainen työmaa heillä on edessään.

Työntekijä rakennustyömaalla.

Ammattibarometri: Pohjois-Karjalassa on työvoimapula sote-alan lisäksi esimerkiksi ravintola- ja rakennuspuolella

Ammattibarometri kertoo, että ylitarjontaa on erityisesti sihteereistä, kulttuuritutkijoista, toimittajista, kuvataiteilijoista ja muusikoista.

2.4.2022 Kauniainen, Syöpäpotilas,Minna Laita

Minna Laidan syöpähoito siirtyi, eikä jatkosta ole tietoa – lääkärin mukaan liian vähäinen suojelutyö uhkaa pitkittyessään jopa ihmishenkiä

Syöpäosastoja on jouduttu sulkemaan ja hoitojen aloituksia on siirretty lakon vuoksi. Levinnyttä rintasyöpää sairastava Minna Laita odotti pääsyä laboratoriokokeeseen, mutta aika peruttiin.

Lääkärikeskus Pihlajalinnan sisäänkäynti Jyväskylässä.

Pihlajalinnan kaupat maaliin Etelä-Savossa – omistaa nyt Etelä-Savon Työterveyden ja Lääkärikeskus Ikioman

Tänään allekirjoitettiin kauppakirjat Etelä-Savon Työterveyden ja Lääkärikeskus Ikioman osakkeista. Yhtiöt ovat nyt osa Pihlajalinnaa.

Salon sairaalan rakennuksia.

Salon sairaalan päivystyksen kesäaikojen supistaminen jäi pöydälle

Sairaanhoitopiirin hallitukselle esitettiin tiistaina, että Salon sairaalan päivystys olisi suljettuna kesäaikana öisin. Vastaava toiminnan supistaminen on tehty Salon sairaalassa lähivuosina.

Ylilääkäri Jarno Rieppo tutkii potilaan kättä Iisalmen päivystysosastolla.

Lääkäripalvelut laajentuvat chat-vastaanottoihin Ylä-Savossa

Lääkäreiden chat-vastaanottoja kokeillaan Ylä-Savossa kaksi kuukautta, jonka aikana kartoitetaan mahdollisuutta ottaa palvelu pysyvämpään käyttöön. Palvelun käyttö vaatii mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia.

Lääkärin välineistöä tutkimushuoneessa.

Keuruulle houkutellaan lääkäreitä töihin tuhansien eurojen palkanlisällä – lisän saa vain tietyin ehdoin

Keuruulle tuleville terveyskeskuslääkäreille on tarjolla määräaikainen sitouttamislisä. Lääkärivajeen takia kiireetöntä lääkärin hoitoa ei pystytä Keuruulla toistaiseksi järjestämään entiseen tapaan.

Finnhemsin Tampereen tukikohdan lääkärihelikopteri

Pitkän väännön jälkeen sinetin saanutta lääkärikopterin tukikohtaa aletaan rakentaa Uttiin ripeästi: "Kuokka isketään maahan viimeistään vuoden päästä kesällä"

Uttiin tuleva tukikohta toimii ympärivuorokautisena lääkäripäivystyskeskuksena. Siellä työskentelee parikymmentä ihmistä, muun muassa lentäjiä, ensihoitajia ja lääkäreitä.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Joona 24v, ensihoitolääkäri Susanne Ångerman, Ellen 7v, johtava lääkäri Teemu Taulavuori sekä sairaanhoitaja Garang Tor

Tosielämän sairaalasarja Elossa 24h palaa uudistuneena ruutuihin 11. huhtikuuta

Kuudes kausi kertoo seitsemästä viikonpäivästä.

Kuopion pääterveyaseman ilmoituskyltti rakennuksen katolla, jossa lukee Sosiaali- ja terveyskeskus

Kuopio purki lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden lainvastaiset jonot – nyt hoitoon pääsee noin kahdessa ja puolessa kuukaudessa

Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluilla on yhä kova kysyntä Kuopiossa. Kaupunki on yrittänyt monta kertaa palkata palveluihin lisää lääkäreitä, mutta hakijoita ei ole ollut.

Nuoren jalat.

Pula psykiatreista vaivaa Forssan seudun hykyä

Psykiatriapulaa on tarkoitus ratkoa maksamalla yli 3000 euron palkkio psykiatreille, jotka sitoutuvat työskentelemään Forssan seudun hykyssä tietyn ajan.

Sjukhusdörr med texten "Onkologi/Strålbehandling"

Vaasan keskussairaalassa tehdään tutkimusta pohjalaisista syöpäpotilaista – "Omalla tutkimuksella saadaan nopeutettua ja tehostettua hoitoja "

Joulukuussa alkaneeseen tutkimukseen on osallistunut jo nelisensataa potilasta. Tarkoituksena on selvittää pohjalaisten syöpäpotilaiden taustatekijöitä.

Kontiolahden uusi soteasema lumen ympäröimanä.

Kontiolahden uusi sote-asema otetaan käyttöön

Maanantaina uusiin tiloihin muuttaa ensimmäisenä terveyskeskussairaala. Potilaspaikkoja on 25.

Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas

Lapin sairaanhoitopiirin koronataistelua johtanut Markku Broas siirtyy infektiolääkäriksi Länsi-Pohjaan

Länsi-Pohja on ollut ilman infektiolääkäriä marraskuusta lähtien. Broas työskentelee Länsi-Pohjan keskussairaalassa näillä näkymin syyskuuhun saakka.

Terveysyhtiö Pihlajalinnan kyltti Helsingissä.

Pihlajalinna avaa lääkärikeskuksen Rovaniemelle

Uuteen lääkärikeskukseen rekrytoidaan kevään aikana muun muassa yleis- ja erikoislääkäreitä sekä hoitajia.

Vanhuksen ryppyinen käsi.

Vuodeosastoilla makaa vanhuksia, joiden paikka olisi hoivakodissa – Nina Kyöstilä taisteli kokopäiväisesti äitinsä hoitopaikasta

Suomessa vanhusten kotihoidon lisääminen on osoittautunut vääräksi ratkaisuksi. Gerontologian professori Marja Jylhän mukaan ympärivuorokautisen hoivan paikkoja on tarpeeseen nähden liian vähän ja rahoitus on räikeästi alimitoitettua.

Kolme lääkäriä kävelee käytävällä.

Soiten terveyskeskuksissa kärsitään kovasta lääkärivajeesta – "Keski-Pohjanmaata ei koeta vetovoimaiseksi"

Terveyskeskuksissa on melkein puolet lääkärivakansseista täyttämättä. Pulaa on paikattu erilaisilla järjestelyillä.

Äiti ja tytär istuvat terveysaseman odotustilassa.

Mehiläisen ja Päijät-Soten yhteisyrityksen ensimmäinen vuosi tuotti tappiota ja vilkasta keskustelua kaupunkilaisten someryhmissä

Yhteisyritys Harjun terveys paransi Päijät-Hämeessä hoitoonpääsyä ja toi nykyaikaiset digipalvelut asukkaiden käyttöön. Silti lunta tuli tupaan moneltakin suunnalta.

Osastonhoitaja käsittelee suojavarusteita pandemiaosaston käytävällä.

Omikron jyllää nyt Etelä-Pohjanmaalla – keskussairaalassa vaikea tilanne, kun sairaala on täynnä ja henkilökunta sairastaa

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne koettelee nyt myös keskussairaalaa, jonka henkilökunnassa on paljon sairastuneita tai altistuneita. Henkilökunnasta on vajetta, mutta potilaat tulee kuitenkin hoidettua.

En läkare sitter vid datorn och skriver och mittemot sitter en patient.

Turku ottaa palvelusetelin käyttöön jo ensi viikolla – tavoitteena purkaa hoitojonoja

Palvelusetelillä asiakas voi hankkia palveluita yksityisiltä tuottajilta, kun kiireettömissä terveysongelmissa ei löydy aikoja omalta terveysasemalta.

sairaalan sisäkäytävällä roikkuu kyltti, joka opastaa odotustilaan, vastaanottohuoneisiin ja suun terveydenhuoltoon

Suomen uusinta sairaalaa puuhattiin 10 vuotta ennen kuin rakentaminen pääsi alkuun – tällainen siitä tuli

Uusi Ratamo-keskus on tarkoitus ottaa käyttöön kevään aikana. Vaikka rakennustyöt ovat nyt valmistuneet, tiloissa on vielä paljon tehtävää.

Nainen hiihtoladulla

Lappi vetää lääkäreitä puoleensa: valkotakit kyselevät matkailukuntien työpaikkoja jopa parin vuoden päähän

Lääkäriliiton kyselytutkimus kertoo, että Lappiin on paljon helpompi löytää sijaisia ja terveyskeskusten lääkärivaje on pienempi kuin useimmilla muilla alueilla.

Päijät-Hämeen Keskussairaalan päivystyksen sisäänkäynti Lahdessa.

Päijät-Hämeen keskussairaalalle tunnustus: viiden tähden koulutuspaikka nuorille lääkäreille

Keskussairaalan kolme eri yksikköä keräsi koulutuspaikkakyselyssä täydet viisi tähteä.

Ihmiset jonottavat Kirkkopuistikon terveysasemalle Vaasassa

Kirkkopuistikon terveysasema Suomen viiden parhaan joukossa lääkäreiden kouluttamisessa – Lääkäriliitto ja Nuorten Lääkärien Yhdistys jakavat tunnustusta

Kirkkopuistikon terveysaseman lisäksi tunnustusta saavat myös Vaasan terveyskeskus, Vaasan keskussairaala ja sen konservatiiviset ja operatiiviset alat.

Infektioylilääkäri Juha Salonen Vaasan keskussairaalassa

Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen on irtisanoutunut tehtävästään

Juha Salonen on irtisanoutunut infektioylilääkärin virastaan Vaasan keskussairaalassa. Johtajaylilääkäri Peter Niemisen mukaan henkilökuntaa löytyy hoitamaan Salosen tehtävät pandemian keskellä.

Hammaslääkärin työkaluja tason päällä.

Forssassa ratkotaan lääkäripulaa rekrytointipalkkiolla

Lääkäripula on aiheuttanut Forssan seudulla ongelmia hoitoon pääsyssä.

Hilkka Tirkkonen on työskennellyt terveyskeskuslääkärinä Outokummussa lähes 40 vuotta. Hänet valittiin aluevaltuutetuksi.

Äänivyöryn Pohjois-Karjalassa saanut terveyskeskuslääkäri haluaa ensimmäiseksi korjata sote-ammattilaisten johtamista

Outokumpulainen Hilkka Tirkkonen nousee Pohjois-Karjalan aluevaltuustoon äänestäjien vahvalla tuella. Lähes 40 vuotta terveyskeskuslääkärinä työskennelleellä on resepti, miten nykyongelmat ratkotaan.

Hoitaja laittaa kumihanskat käteen.

Liedossa terveyskeskusten puhelinpalvelu ruuhkautunut – kiireettömät lääkäriajat jäissä ja koululaisten terveystarkastuksia siirretään syksyyn

Koronapandemia on ruuhkauttanut Liedon terveyskeskuksia. Kunta hoitaa myös Marttilan ja Koski Tl:n perusterveyden huollon.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, sisäkuva

Kaarinan terveyspalvelut siirtyy hoitajavetoiseen malliin – tavoitteena nopeuttaa hoitoon pääsyä

Jatkossa hoitaja arvioi kiireetöntä hoitoa tarvitsevan asiakkaan hoidon tarpeen ja ohjaa tämän tarvittaessa lääkäriin tai laajemman hoitotiimin pariin.

Potrettikuva vaaleahiuksisesta naisesta, joka seisoo sivuitse kameraan ja katsoo kameraan puiden takaa.

Yli puolella Kymenlaakson aluevaltuutetuista on sote-alan kokemusta – joukossa sairaanhoitajia, lääkäreitä ja pelastuslaitoksen työntekijöitä

Ainakin 33 uudella valtuutetulla Kymenlaaksossa on sote- tai pelastusalan tutkinto, ja moni tekee alan töitä päätoimisesti.

Lääkäri työpisteellä.

Kuopio lisää terveyskeskuslääkäreiden määrää, viisi uutta virkaa auki

Perusteena on muun muassa väestön määrän ja palvelutarpeen kasvu.

Henkilö mustassa puvun takissa istuu tuolilla.

Savonlinnalainen lääkäri Panu Peitsaro keräsi hurjan äänisaaliin, kiilaa monen puoluejohtajan ohi

Äänisaalista selittänee ainakin osittain kiista kahden sairaalan välillä, mikä kuumentaa tunteita. Asia on repinyt Etelä-Savoa vuosikausia.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Mielenterveyspotilaiden kuljetuksissa tullut sekavia tilanteita, poliisin mukaan lääkärit pyytävät apua useammin kuin laki sallii

Poliisihallitus on yhdenmukaistanut mielenterveyslaissa säädetyn virka-avun antamisen perusteita. Terveydenhuollossa tästä on ollut epätietoisuutta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle