Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Loppi etsii uutta perusturvajohtajaa ja sivistysjohtajaa

Lopen kunta laittaa hakuun sekä perusturvajohtajan että sivistysjohtajan viran aiempien viranhaltijoiden irtisanouduttua.

Tarvitseeko yksityislääkärillä kävijä Kela-korvausta? Julkista rahaa halutaan ohjata hyvinvointialueille ja pois yksityisten palveluista

Sote-uudistuksen edetessä hallitus selvittää, voisiko yksityislääkärien hoitoon, kuntoutukseen ja lääkekorvauksiin liittyviä Kela-korvauksia poistaa. Kela toivoo uudistukseen malttia, sillä liian nopeasta korvausten poistosta kärsisivät pienituloisimmat.

Järvi-Pohjanmaan perusturva sai moitteet eduskunnan oikeusasiamieheltä asiakkaan henkilökohtaisen avustajan tapaamisen rajoittamisesta koronan takia

Asiasta tehdyssä kantelussa arvosteltiin Järvi-Pohjanmaan perusturvan johdon ohjeistusta olla päästämättä asukkaan henkilökohtaista avustajaa asumisyksiköön koronaturvallisuuteen vedoten.

THL:n kysely: Toimeentulotuen siirto Kelaan ei vapauttanut aikaa sosiaalityöhön

Perustoimeentulotuki siirrettiin Kelan hoidettavaksi vuonna 2017. Sen piti vähentää kunnissa rutiinityötä ja vapauttaa aikaa muun muassa aikuissosiaalityölle.

Nuoret varanneet hyvin aikoja koronarokotuksiin – rokoteannosten määrä vähenee heinäkuussa huomattavasti

Satakunnassa rokotetaan tällä hetkellä 16 vuotta täyttäneitä sekä 12–15-vuotiaita riskiryhmäläisiä. Nuoret ovat varanneet aikoja rokotuksiin kiitettävästi, vaikka aluksi tahti olikin hitaampaa.

Koronatodistuspyynnöt kuormittavat päivystystä Päijät-Hämeessä: sijaispulan kanssa taisteleva Akuutti24 ei enää kirjoita todistuksia

Kasvavan matkailun vuoksi moni kyselee Akuutti24:stä todistusta negatiivisesta koronatestituloksesta, koronarokotuksesta tai sairastetusta koronataudista. Jatkossa todistukset pitäisi saada Omakannasta.

Korona-aika on kurittanut eniten ihmisiä, jotka joutuvat muutenkin tinkimään arjessaan – valtaosa arvioi, että taloudellinen tilanne on säilynyt ennallaan

Kelan tutkimuspäällikön mukaan ihmisillä, jotka ovat pystyneet tekemään etätöitä, taloudellinen tilanne on voinut parantua, kun tulot ovat pysyneet ennallaan ja menot pienentyneet.

Kristiinankaupungin Kelan palvelupiste on kiinni heinäkuun loppuun saakka

Pohjanmaan Kelan palvelupisteissa kävi kuutisenkymmentä prosenttia vähemmän asiakkaita kuin vuotta aiemmin.

Rovaniemeläisten puuttuvat koronarokotustiedot löytyvät nyt Omakannasta

Jos tarvitsee rokotustodistusta esimerkiksi ulkomaanmatkaa varten, sen voi tulostaa Omakannasta. Kaikissa Lapin kunnissa tiedot eivät ole vielä siirtyneet Omakantaan.

Virhe lasten ja nuorten koronarokotusviesteissä Porin perusturvan alueella: Moni viestin saaneista ei ole oikeasti rokotusvuorossa

Porin perusturva lähetti eilen ennakkoilmoituksen koronarokotusaikojen varaamisesta 11-15-vuotiaille. Todellisuudessa vain ikäryhmän riskiryhmäläiset ovat rokotusvuorossa.

Vanhuksen kaikki rahat eivät voi enää jatkossa hurahtaa hoitolaitokselle – uusi laki määrää tarkan summan omaa käyttörahaa

Asiakasmaksulain muutokset tulevat voimaan tänään. Vertailimme, miten ympärivuorokautisessa hoidossa olevan iäkkään kulut muuttuvat lain myötä. Tuija Seppäsen isä ei olisi pärjännyt ilman hänen maksuapuaan.

Ministeriksi nouseva Hanna Sarkkinen jatkaa vasemmistoliiton tiukkaa linjaa hallituksessa – “Työttömyysturvaa leikkaamalla ei luoda työpaikkoja”

Hallituksen pitäisi loppukaudesta tehdä päätöksiä, joilla se vahvistaa julkista taloutta 110 miljoonalla eurolla. Sosiaali- ja terveysministeriksi nousevan Hanna Sarkkisen on vaikea hyväksyä päätöksiä, joilla leikataan työttömyysturvaa.

Kelan päätöksissä hätkähdyttävän paljon virheitä – THL:n tutkija: Varmasti joukossa niitäkin, jotka ovat saaneet liian vähän toimeentulotukea

THL:n tutkimuksen mukaan Kelan toimeentulotukipäätöksissä on yllättävän usein virheitä. Kolmannes kyselyyn vastanneista kuntien sosiaalityöntekijöistä oli havainnut virheen etuuspäätöksissä viikoittain. Valtaosa asiakkaista ei huomaa virhettä.

EU:n koronarokotustodistus otetaan käyttöön Suomessa tiistaina

Matkustamista olisi yhä harkittava huolellisesti.

Heikki Hiilamon kolumni: Pikavippibisneksen salaisuus 

Pikavippien ongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosia. Julkisella vallalla on suuri intressi puuttua pikavippien ehtoihin. Olisi syytä harkita, että vippien korkokatto ja kulutusluottojen markkinointikielto säädetään pysyviksi, kirjoittaa Hiilamo.

Rokotustiedot päivittyneet kattavasti Omakantaan puolessa Lapin kunnista

Esimerkiksi rajanylityksissä tarvittavan kansallisen koronarokotustodistuksen löytää Omakanta-verkkopalvelusta jo suurin osa lappilaisista.

Kymmenettuhannet etsivät turhaan koronarokotustietojaan Omakannasta, sillä tiedot eivät mene läpi – "Todella surkea tilanne"

Korjausten aikataulusta ei ole tietoa, mutta nopeaa ratkaisua tuskin on luvassa. Rokotustietoja tarvitaan muun muassa koronatodistukseen, jota moni kesäloman viettäjä tarvitsee ulkomaanmatkalleen.

Postissa matkaa vuosittain miljoonia Kela-kirjeitä täynnä arkaluonteista tietoa – "Se tullaan kieltämään tietosuojasyistä", sanoo juristi

Monille Kelan etuushakemuksille ei löydy sähköistä lomaketta, vaikka se olisi sekä juristin että Kela-päällikön mielestä paljon kirjepostia tietoturvallisempi ratkaisu. Harva tietää, että lomakkeet voi silti täyttää ja lähettää sähköisesti.

Tekstari koronarokotteen ajanvarauksesta toimii Porin perusturvassa – vain muutama viesti hutiosoitteeseen

Koronarokotuksen ajanvarauksesta kertova tekstiviesti-ilmoitus on osoittautunut varsin toimivaksi ainakin Porin perusturvan alueella. Tekstari kertoo, että ajanvaraus vapaaehtoiseen rokotukseen on mahdollista.

Porin perusturva saa kiitosta vanhusten hoidosta

Perusturva pyysi palautetta ikäihmisiltä ja heidän omaisiltaan vanhuksille tarjotuista palveluista. Vastanneilta saatu palaute oli pääosin kiittävää.

Kainuussa on innostuttu verkkoasioinnista: Sotkamossa Kela muuttaa ja samalla kehittää palvelujaan vastaamaan tarvetta

Noin 70 prosenttia Kelan hakemuksista Kainuussa tehtiin viime vuonna verkossa. Toukokuun lopussa Kelan palvelupiste muuttaa Sotkamossa, muuton jälkeen palvellaan vain ajanvarauksella

Kelassa asioidaan yhä enemmän etänä – Etelä-Savossa fyysinen asiointi tippui puoleen

Etelä-Savossa oli noin 54 prosenttia vähemmän fyysisiä asiakaskäyntejä kuin vuotta aiemmin. Koronaviruksen kerrotaan vauhdittaneen kehitystä. Kesällä asiakaspalvelun aukiolot supistuvat, minkä odotetaan lisäävään etäkäyntejä entisestään.

Koronarokotustodistukset saa jatkossa Kanta-palvelusta, kainuulaiset pääsevät sinne Omasoten kautta suoraan

Kansallinen koronarokotustodistus on käytettävissä, kunnes EU:n yhteiset koronatodistukset tulevat käyttöön. Jatkossa nämä löytyvät Kanta-palvelusta.

Rovaniemen kaupunki peri sadalta ikäihmiseltä liikaa vuokraa – virheellisesti peritty summa palautetaan

Liikaa vuokraa maksaneet ikäihmiset asuvat palvelutalo Näsmänkiepissä ja Aaltorannassa sekä Ryhmäkoti Metsätähti 2:ssa. Palautettavat summat ovat 100–3 000 euroa.

Lukiolaiset ja ammattikoululaiset matkustavat jatkossa ilmaiseksi joukkoliikenteessä Kouvolassa – maksua ei peritä myöskään illalla, viikonloppuna tai kesällä

Kaikki kouvolalaiset toisen asteen opiskelijat saavat seuraavan lukukauden alkaessa käyttöönsä maksuttoman joukkoliikenteen kuukausikortin.

Ylöjärvi pystyttää lastensuojelulle tilapäisen rakennuksen leikkipuistoon - lähitalojen asukkaat ihmettelevät, eikö löydy muuta paikkaa

Ylöjärven kaupunki tarvitsee lastensuojelulle pikaisesti uudet tilat. Nykyinen perusturvakeskus on ahdas, ja siellä on sisäilmaongelmia. Väliaikainen ratkaisu on siirtokelpoinen rakennus, joka sijoitetaan terveyskeskuksen takana sijaitsevaan leikkipuistoon.

Ehdotukset tehostetun palveluasumisen hinnankorotuksista palautuivat uudelleen valmisteluun Porissa

Palveluntuottajien mukaan aiemmin päätetty yhden prosentin korotus ei riitä kattamaan kustannuksia.

Heikki Hiilamon kolumni: Kela kyykyttää köyhiä 

Kelalla on Suomessa poikkeuksellisen suuri harkintavalta siihen, miten vähän rahaa ihminen tarvitsee tullakseen toimeen. Tänä vuonna Kela on yllättäen poikkeusoloista huolimatta leikannut toimeentulotuen perusosaa, kirjoittaa Hiilamo.

Kemiin valittiin toimialajohtajia uuden kaupunkiorganisaation mukaisesti

Nimitykset liittyvät kaupungin organisaatiouudistukseen.

Mikkelissä jaetaan 3000 kiloa ruoka-apua – toiminnanjohtaja: "Kaikkien perustarpeet ei tule täytetyksi"

EU:n ruoka-avun määrä ei ole noussut, mutta kysyntä on lisääntynyt.

Kelan palvelupisteen aukioloajat muuttuvat Lappeenrannassa – puhelinpalvelussa voi hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessäkin

Toikankadulla sijaitseva Kelan Lappeenrannan palvelupiste on toukokuun alusta alkaen avoinna ilman ajanvarausta arkisin kello 9–12.

Porin perusturva hylkää vanhukset – jatkossa puhutaan iäkkäiden palveluista

Porin perusturvassa aletaan puhua vanhusten palveluista iäkkäiden palveluina. Taustalla on halu muuttaa viralliset nimikkeet sosiaali- ja terveysministeriön sekä kuntaliiton suositusten mukaisesti. 

Koronatilanne on edelleen vaikea Torniossa ja rajoituksia voidaan joutua kiristämään – mistä joukkoaltistumiset ja tartuntaketjut johtuvat?

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronatilanne huononi selvästi viime viikolla. Tilanne on erityisen hankala Torniossa.

Tutkimus: Suomessa on huomattavasti enemmän toimeentulotuen saajia kuin Ruotsissa – Suomessa tuki on korkeampi ja saavutettavampi

Ruotsissa alle puolet tukeen oikeutetuista oli saanut etuutta, Suomessa vastaava osuus oli kaksi kolmasosaa.

Yrittäjistä iso osa ei kyselyn mukaan luota eläkejärjestelmään

Yrittäjistä yhtä suuri joukko kertoo joko tinkivänsä eläkemaksusta tai ei ole halukas maksamaan enempää tulevaa eläkettä varten.

Terapiaa kalvaa epätasa-arvo: hoitoon pääsevät korkeasti koulutetut naiset kuten Laura, mutta hänkään ei jaksa etsiä terapeuttia

Mielenterveysongelmat eriarvoistavat suomalaisia: he jotka tarvitsevat eniten terapiaa, saavat sitä vähiten.

Loviisan koronarokotusten puhelinajanvaraus ei toimi, satoihin ihmisiin vaikuttanut vika korjataan ensi viikon alkuun mennessä

Niille yli 65-vuotiaille, jotka eivät saaneet rokotusaikaa, annetaan aika viikolle 15 tai 16.

Rajkumar Sabanadesanin kolumni: Miten maailman onnellisimmassa maassa voi asua niin tyytymättömiä ihmisiä?

Kaikki on lopulta kiinni ihmisen omasta asenteesta myös silloin kun mietitään onnellisuutta, kirjoittaa Rajkumar Sabanadesan.

Etla: Suomen talous jämähtänyt kasvuloukkuun – radikaaleja muutoksia kaivataan

Etlan mukaan työperäistä maahanmuuttoa on edistettävä ja korkeakouluille on annettava oikeus periä lukukausimaksuja.

Asta Lepän kolumni: Miksi apaattiset uuninpankkopojat raivostuttavat keskiluokkaa?

Jos ihmisellä ei ole unelmia ja maailma näyttää mahdottomalta, miksi hän yrittäisi yhtään mitään, miettii toimittaja, tietokirjailija Asta Leppä. Kolumnin voi myös kuunnella.

Koronavuosi kasvatti Kelan taksilaskua miljoonilla euroilla – epidemia estää yhteiskuljetukset

Kela-taksikyytien määrä väheni viime vuonna reippaasti, mutta Kela maksoi silti korvauksia yli 3 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.

Sosiaalibarometri: Koronavuonna apua vaille jäivät sitä eniten tarvitsevat

Velkaantuneet koronaviruskriisi sysäsi entistä syvempiin velkaongelmiin.

Porin perusturva: Sadoille asiakkaille lähtee peruutusilmoitus koronarokotuksen ajanvarauksesta

Astra Zeneca -rokotteen jakelu on päätetty keskeyttää Suomessa viikon ajaksi välittömästi.

Koronarokotteita tarjolla Porin perusturvan alueella nyt 70 vuotta täyttäneille

Porin perusturva laskee koronarokotusten ajanvarauksen ikärajaa.

Sunnuntai 7.3.2021 (radio)

Keskustelu kuntavaalien siirtämisestä on jatkunut. Korona on levinnyt erityisesti Etelä-Suomessa. Kasvomaskien valmistaminen Suomessa ei kannata. Ruotsissa oli mielenosoitus koronarajoituksia vastaan. Kela on julkaissut uudet selkoesitteet. Maanantaina on aurinkoista.

Onko lapsiperheköyhyys kiusallinen asia? Vähävaraisuus eriarvoistaa lapsia, mutta Suomi ei halua korvamerkittyä miljoonatukea ongelman torjumiseksi

Lapsiperheköyhyyden ehkäisyyn suunniteltu EU-tuki näyttäisi olevan vesittymässä. Kaikki jäsenmaat eivät innostu pakotetusta köyhyyden kitkemisestä.

Netinkäyttäjät voivat viedä kaikki koronarokotusajat soittajien nenän edestä Porissa

Netissä aikoja tulee tarjolle ympäri vuorokauden. Puhelimessa niitä voi varata päivittäin vain neljän tunnin ajan.

Porin perusturvan koronarokotusten ajanvaraukseen oma puhelinnumero

Uusi puhelinnumero 02 623 4360 on käytössä keskiviikosta lähtien.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle