Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa golfvalmentaja Timo Rauhala

Suomen huippugolfin taso on notkahtanut – kokeneen valmentajan mielestä asioita ei tehdä tarpeeksi huippu-urheilun ehdoilla

Timo Rauhala auttoi Mikko Ilosen golfhuipulle 2000-luvun alussa. Nykyisille Suomen lajihuipuille hän toivoisi lisää antautumista huippu-urheiluun.

Mikko Korhonen puttaa.

"Tuli seinä vastaan" – golfammattilainen Mikko Korhonen vetäytyy kisoista "totaalisen uupumisen" takia

Korhonen vetäytyi miesten Euroopan-kiertueelta toukokuun alussa. Hän suunnittelee paluuta ensi kaudeksi. Viime aikoina useampi suomalaisurheilija on kertonut urheiluun liittyvästä uupumuksestaan.

Sami Välimäki kuvassa.

Tällainen on legendaarisen British Open -golfturnauksen links-kenttä – torstaina alkavassa kisassa pelaa historiallisesti kaksi suomalaista

Sami Välimäki ja Kalle Samooja kisaavat ”The Openissa”, jonka perinteet löytyvät yli 150 vuoden takaa. Suomalaispelaajat hakivat tuntumaa brittiolosuhteisiin viime viikolla golfin Euroopan-kiertueella Skotlannissa.

Lähikuva keltaisesta golfpallosta golfkentän nurmella.

Naisten golfamatöörit ottavat mittaa toisistaan Hämeenlinnassa – EM-joukkueessa on vahva hämäläisedustus

Suomen joukkueessa pelaavat muun muassa Vääksystä maailmalle ponnistanut Anna Backman sekä hämeenlinnalainen Oona Kuronen.

Kellastunutta golfkentän nurmea Lepaa Golfista 3. heinäkuuta 2023.

Golf on vihreän urheilun edelläkävijä: kentät voivat jopa korvata uhanalaisia ympäristöjä

Golfkenttien ympäristötietoinen ylläpito on lajin elinehto. Viime vuosina golfala on tehnyt paljon töitä kenttien monimuotoisuuden eteen.

Kalle Samooja.

Kolme huippukierrosta lennättivät Kalle Samoojan legendaariseen major-turnaukseen – puttaaminen kismitti: ”Sitten nostelisin kannuja”

Kalle Samooja, 35, pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kilpailemaan golfin vanhimpaan ja ehkä kaikkein arvostetuimpaan turnaukseen, The Openiin Englannissa.

Ursula Wikström golffaaja.

Onnistuuko kotimaan golfkentillä loistava Ursula Wikström myös Siuntiossa? Tarjolla poikkeuksellisen suuri 300 000 euron palkintoraha

Siuntiossa pelataan tulevana viikonloppuna Euroopan Tourin golfia erityisen pitkällä kentällä.

Karim Benzema.

PIF pisti jo urheilumaailman sekaisin, mutta tulevaisuus vasta huimaakin – tästä on kyse kahden biljoonan omaisuutta hamuavassa rahastossa

Public Investment Fund on viime vuosina muuttanut isolla kädellä urheilumaailmaa. Sen vaikutusvallan voi odottaa kasvavan. Samoin kasvavat sen pohjattomalta tuntuvat rahavarat.

Jay Monahan

Golfmaailman šokkiuutinen jakaa mielipiteitä: Suomalaiset iloitsivat sovun löytymisestä, moni pelaaja haukkui toimitusjohtajan

Golfin PGA-kiertue, saudirahoitteinen LIV-kiertue ja Euroopan-kiertue yhdistyvät. Muutos tuli golfmaailmalle täytenä yllätyksenä.

En vitsvanshjort vid utkanterna av en trädgård. Sommar

Halvaantunut peura raahautui Yyterin golfkentälle – päästettiin tuskistaan vihreämmille niityille

Golfin harrastajat saivat todistaa ikävää näkyä, kun halvaantunut peura oli raahautunut Yyterin golfkentälle. Mitään ei ollut enää tehtävissä sen auttamiseksi.

Sanna Nuutinen

“En enää ikinä lähde USA:han yksin” – huippugolfari Sanna Nuutinen avautuu traumaattisesta syksystään

Sanna Nuutisen viime kausi LPGA-kiertueella meni vahvan alun jälkeen pahasti penkin alle. Tänä vuonna hän kiertää pääasiassa Euroopan kiertuetta ja apuna on lähes 30 000 euroa maksava pieni vekotin.

Nivalan golfkentän väylä 12.

Golfkausi käynnistyy Pohjois-Pohjanmaalla hiljalleen – Nivala avaa kenttänsä perjantaina

Kylmä kevätsää on siirtänyt golfkenttien avaamista. Ensiksi avaa Nivala, ensi viikolla perässä tulevat Siikajoki ja Kalajoki.

Neljä miestä pelaamassa golfia viheriöllä. Taustalla täydessä kukoistuksessaan olevia koivuja ja sininen taivas.

Nurmi-Sorilan kaava etenee – suunnitelmissa täysimittainen golfkenttä ja asuntoja noin 5000 ihmiselle

Uusia omakotitontteja voisi olla noin 600 kappaletta. Mittavaa kerrostalorakentamista ei suunnittella.

Jon Rahm katsoo minne lyönti menee.

Jon Rahm nousi Mastersin voittoon – kipusi takaisin golfin maailmanlistan kärkeen ja kuittasi kolmen miljoonan palkintopotin

Espanjalaisgolffari Rahm nousi uransa toiseen arvoturnausvoittoon varman päätöskierroksen turvin.

Någon håller på att slå en golfboll med golfklubba. I bilden syns tvp ben, golfboll, golfklubba och golfbanan i bnakgrunden.

Golfkentälle vietiin 150 000 kuorma-autollista maata Vantaalla – kolmea syytetään törkeästä ympäristön turmelemisesta

Osa maa-aineksesta tuotiin paikalle Helsingin Pasilasta Triplan alta. Poliisi on aiemmin epäillyt, että golfkentälle tuotu maa-aines on pilaantunutta.

Sami Välimäki kuvassa.

Sami Välimäki lähellä jättipottia, toisesta sijasta jäi kitkerä maku – ”Tänään olisi pitänyt pystyä voittamaan”

Sami Välimäki nappasi toisen sijan Singaporen golfkilpailussa, mutta oli pettynyt, koska menetti päätöskierroksella selvän johtonsa.

Tuukka Rask torjuu kiekkoa New York Islandersia vastaan 5. kesäkuuta 2021.

Tuukka Rask kirittää suomalaista golfhuippua kovatasoisella LPGA-kiertueella: ”Toive lopulta toteutui”

Matilda Castrenin kausi käynnistyy tänään Orlandossa. Viime kaudella jääkiekkouransa lopettanut Tuukka Rask on mukana kutsukilpailussa.

POHTO ulkoapäin kuvattuna.

Hietasaaren uusi hotellisuunnitelma synnytti vastustusta

Luonnonsuojelijat ja lintuharrastajat vastustavat entisen POHTO:n oppilaitoksen tilalle ja sen läheisyyteen kaavailtua uutta matkailukeskusta. Varsinkin keskukseen suunniteltua golfkenttää arvostellaan.

Kiira Riihijärvi pelaa golfia lumen keskellä.

Kiira Riihijärvi pääsee toteuttamaan unelmansa Yhdysvalloissa – lukioikäisenä tehty rohkea ratkaisu siivitti miljoonaturnaukseen

Oululaislähtöinen Kiira Riihijärvi aloittaa ensi vuonna golfin suurkiertueella LPGA:lla neljäntenä suomalaisnaisena. Kiertueella on tarjolla ennätyssumma palkintorahaa.

Sami Välimäki lyö golfpalloa bunkkerissa.

Sami Välimäki avasi golfkautensa kakkossijalla Etelä-Afrikassa – palasi kärkikahinoihin kahden vuoden jälkeen

Suomalaisgolfari Sami Välimäki pelasi Johannesburgissa tasaisen vahvasti ja kamppaili jopa voitosta englantilaista Dan Bradburya vastaan.

Lydia Ko poseeraa LPGA-kiertueen päätöskilpailun palkinnon kanssa.

Lydia Ko tienasi golfvoitosta ennätyksellisen palkintosumman – äiti pitää entisen teinitähden nöyränä: ”Olin ihan, että kiitti äiti”

Vain 15-vuotiaana ensimmäisen LPGA-kiertueen kilpailunsa voittanut Lydia Ko päätti huippukautensa mestaruuteen Floridassa. Palkintosumma oli kaikkien aikojen suurin naisten golfissa, kaksi miljoonaa dollaria.

Kaisa Mäkäräinen lyö Jatkoerän golfjaksossa, Mikko Ilonen ja Petra Olli seuraavat.

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli pääsivät Mikko Ilosen huippuoppiin – vai olisiko speedgolf tai snooker sittenkin helpompaa? Katso Jatkoerän uusi jakso

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli pääsivät uransa lopettaneen golfarin Mikko Ilosen oppiin Urheilustudion Jatkoerä-ohjelman kauden ensimmäisessä jaksossa.

Tapio Pulkkanen lyö palloa Portugalissa.

Tapio Pulkkanen kolmas golfin Euroopan-kiertueella Portugalissa – havittelee paikkaa kiertuefinaaliin: ”Kaikki on omissa käsissä”

Tapio Pulkkanen jatkaa avausvoiton metsästystä kahden viikon kuluttua Etelä-Afrikassa.

Kiira Riihijärvi kuvassa

Kiira Riihijärvi kaikkien aikojen neljäntenä suomalaisena naisten kovimmalle golfkiertueelle: "Kuulostaa vielä vähän epätodelliselta"

Kiira Riihijärvi sijoittui Yhdysvaltain kakkoskiertueen kokonaiskilpailussa neljänneksi ja lunasti paikan LPGA-kiertueelle.

Kiira Riihijärvi kuvassa

Oululaisgolfaaja nousi neljäntenä suomalaisena USA:n naisten ammattilaiskiertueelle

Oululainen ammattilaisgolfaaja Kiira Riihijärvi on varmistanut paikkansa naisten Yhdysvaltain LPGA-golfkiertueelle.

Rap-duo JVG:n Ville-Petteri Galle ja Jare Joakim Brand poseeraavat Salmisaari Golfin Golfsimulaattorissa, Jarella kädessä golfpallo.

JVG paahtoi täysillä 10 vuotta putkeen, kunnes tuli uupumus – nyt he ammentavat intoa nuorista räppäreistä

Jättihiteistään tunnettu kaksikko myös luotsaa tulokkaita artistiuralle.

Ursula Wikström lyö golfpalloa.

Ursula Wikström pääsi lähemmäs voittoa kuin koskaan aiemmin Euroopan kiertueella, mutta tuttu kakkossija jäi käteen: "Jatketaan kolkuttelua"

Ursula Wikström, 42, nousi erinomaisella loppukirillä voittokamppailuun golfin Euroopan kiertueella Irlannissa. Hän sijoittui lopulta jaetulle toiselle sijalle.

Mikko Korhonen kuvassa.

Kuningattaren kuolema pysäytti Ison-Britannian urheilun – suomalaispelaajat odottavat tietoa, miten pelit jatkuvat: "Ymmärrän täysin, että kaikki pysähtyy"

Keskeytetyn golfturnauksen jatkosta päätetään todennäköisesti perjantain aikana. Sydänlihastulehduksesta kärsinyt Sami Välimäki aloitti paluukilpailunsa pirteästi.

Ursula Wikström kuvassa

Ursula Wikström viides Euroopan-kiertueen kotikilpailussa, Linda Osalalle mainio onnistuminen

Ursula Wikström ja Linda Osala onnistuivat suomalaisista parhaiten golfin naisten Euroopan-kiertueella Ahvenanmaalla. Wikström sijoittui viidenneksi ja Osala kahdeksanneksi.

Eeli Kujanpää puttaa Ruuhikosken golfkentällä.

Golfin tulevaisuuden tähdet pelaavat maailmanmestaruuksista Seinäjoella 2024 – 21-vuotias Eeli Kujanpää on yksi Suomen golftoivoista

Opiskelijoiden MM-golf Seinäjoella on ensimmäinen MM-tason golfkilpailu Suomessa. Yhdysvalloissa opiskeleva Eeli Kujanpää, 21, toivoo yliopistogolfin tasoittavan tietä ammattilaiseksi.

Nicke-Elias Kaajavirta harjoittelee lyöntiä Kajaanin golfkentällä.

Golfammattilaiseksi haluava Nicke Kaajavirta, 20, markkinoi itseään kouluille ja sai paljon yhteydenottoja – nyt suuntana on Texas ja neljän vuoden opinnot

Yhdysvalloissa yliopistourheilu on kovatasoista myös golfissa. Jos haluaa golfammattilaiseksi jenkkikoulussa, maahan lähtevän pitää tietää, mitä koululta haluaa.

Matilda Castren, suomalainen golfammattilainen Golf Talman kentälllä Sipoossa.

"Tuntui, ettei voisi huonommin mennä" – äidin näkemä lehti-ilmoitus avasi golfari Matilda Castrénille tien ulos, kun ura oli umpisolmussa

Viikonloppuna LPGA-kiertueella kisaavan Matilda Castrénin peli on mennyt eteenpäin, vaikka tulokset eivät. Mentaalivalmennuksen avulla Castrén on löytänyt uusia työkaluja tunteiden hallintaan.

Neljä miestä pelaamassa golfia viheriöllä. Taustalla täydessä kukoistuksessaan olevia koivuja ja sininen taivas.

Suosittu golfkenttä siirtyy asutuksen tieltä Tampereella, frisbeegolf saa jäädä

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi suunnitelman maanantaina kokouksessaan.

Dustin Johnson kättelee Phil Mickelsonin kanssa.

Golfin ökykiertueen pelaajia grillattiin lehdistön edessä – Mikko Ilonen pitää mahdollisena, että myös suomalaisia kutsutaan kisoihin

Lajin menestynein suomalainen kertoo Ylelle golfin menevän täysin väärään suuntaan. Hän pitää myös suomalaisgolfaajien osallistumista kohutulle LIV-kiertueelle mahdollisena.

Golftähdet Phil Mickelson (vas.) ja Dustin Johnson osallistuivat uudelle LIV-kiertueelle.

Saudirahoitteinen kohukiertue käynnistyi ja golfin valtapeli sai rajun käänteen – Matilda Castren: "On surullista, mistä rahat tulevat"

Perinteisen PGA-golfkiertueen kilpailijaksi ilmoittautunut LIV-kiertue alkoi Lontoossa. Jaossa on poskettomien esiintymispalkkioiden lisäksi ennätyksellinen palkintopotti, mutta naispelaajat eivät sitä pääse jakamaan.

Tampereen Ruotulan frisbeegolf -kenttä.

Suosittu golfkenttä väistymässä 10 000 asukkaan tieltä Tampereella, frisbeegolf voisi jäädä

Suunnitellulla uudella asutusalueella on sekä suosittu frisbeegolfkenttä että suosittu golfkenttä, eikä molemmille ole tilaa.

Kalle Samooja jakoi nimikirjoituksia katsojille Saksassa.

Golfvaikuttajat kertovat Kalle Samoojan olevan hyvä esikuva nuorille – rautainen ammattilainen harjoittelee ahkerasti ja välittää läheisistään

Golffari Kalle Samooja pelasi uskomattoman kierroksen ja varmisti Euroopan kiertueen osakilpailuvoiton. Monesti lähellä voittoa ollut Samooja on kulkenut omaa reittiä huipulle ja hän myös kehtaa herkistyä.

Kalle Samooja pussaa pokaalia golfin Euroopan kiertueella.

Kalle Samooja nousi uskomattomasti voittoon golfin Euroopan kiertueella! Kenttäennätys päätöspäivänä ja paikka US Openiin

Kalle Samooja pelasi sunnuntaina hirmukierroksen ja otti uransa ensimmäisen turnausvoiton golfin Euroopan kiertueella.

Tiia Koivisto nostaa painoja.

Tiia Koivisto tähtää maailman parhaaksi golfissa – ykköstyypin diabetes vaatii erityistä huomiota, selkäongelmat saatiin kuriin painonnostolla

Tiia Koivisto haluaa olla maailman paras golfari. Koivistolla todettiin 11-vuotiaana ykköstyypin diabetes ja se vaikuttaa arkeen. Vihoitellut selkä saatiin kuntoon painonnostolla.

Golfpelaaja Tiia Koivisto Ranskan LET-turnauksen voittopokaalin kanssa kuvassa.

Tiia Koivisto ylsi harvinaiseen temppuun! Neljäs suomalaisvoittaja naisten Euroopan kiertueen kilpailussa – "Se oli mielestäni vain ajan kysymys"

Tiia Koivisto käytti viimeiseen kierrokseen 66 lyöntiä eli viisi alle ihannetuloksen. Voitto ratkesi vasta uusinnassa Australian Whitney Hillieriä vastaan.

Klubbhuset vid Vasa Golf.

Golfkausi alkamassa, Vaasan Golf ja Pietarsaaren Golf aloittavat lauantaina

Vaasan Golfin kausi aloitetaan lauantaina ns. talkookilpailun merkeissä.

Kokkolan golfkentän lyöntipaikka eli range.

Golfkentät avaavat kauttaan Nivalassa ja Siikajoella

Kumpikin 18-reikäinen kenttä avaa kautensa loppuviikosta. Kentillä päästää pelaamaan heti kesäviheriöille.

Lähikuva keltaisesta golfpallosta golfkentän nurmella.

Golfaamaan pääsyä joutuu vielä odottamaan Hämeessä

Golfkauden käynnistyminen on viivästynyt kahdella, kolmella viikolla. Esimerkiksi Messilän väylillä lunta on vielä puolisen metriä.

Phil Mickelson ja Greg Norman ovat olleet otsikoissa kehitteillä olevan ja Saudi-Arabian rahoittaman golfliigan vuoksi.

Saudi-Arabia ostaa urheilukisoja sadoilla miljoonilla euroilla – Mikko Ilonen tyrmää golfpiirejä kuohuttavan ökyprojektin: "Ei todellakaan kaivata"

Persianlahden länsipuoliset maat ovat panostaneet urheilutapahtumien järjestämiseen jo 1990-luvulta, mutta Saudi-Arabia on liittynyt kilpailuun vasta hiljattain. Sen tapa operoida ei ole jäänyt urheilumaailmalta huomaamatta.

Flera golfbollar bredvid varandra på en grå yta. I bakgrunden syns gräs och en grön korg.

Laukaan Peurunkagolf suunnittelee mittavaa laajennusta – taustalla golfbuumi

Peurunkagolfin toimitusjohtajan Harri Hokkasen mukaan parhaillaan selvitetään laajennushankkeen rahoitusta.

Tapio Pulkkanen i Tshwane Open 2018.

Pulkkanen pelasi lauantaina yhden elämänsä golfkierroksista Euroopan-kiertueella

Tapio Pulkkanen on kokonaiskilpailussa kolmantena. Sami Välimäki on jaetulla 65. sijalla.

19-vuotias hämeenlinnalainen naisgolfari Kerttu Hiltunen harjoittelee lyöntejä Pullerin harjoitushallissa.

Golfaaja Kerttu Hiltunen, 19, tähtää menestykseen enkelisijoittajien tuella – entiset huippu-urheilijat sijoittavat nyt nuoriin lupauksiin

Enkelisijoittajilta on kerätty 1,8 miljoonan euron pääoma sijoitettavaksi nuoriin yksilöurheilijoihin. Sijoituksen odotetaan palautuvan sijoittajalle vuonna 2030 neljän prosentin tuotolla.

Sami Välimäki oli tyytyväinen, että sai Abu Dhabissa alle neljä pelikierrosta.

Golflahjakkuus Sami Välimäki avaa epäonnekasta valmistautumiskauttaan – "Korona sotki, pari kuukautta pelkkää hallissa pelaamista"

Toissakauden Euroopan kiertueen Vuoden tulokkaaksi valitun Sami Välimäen golfkausi 2021 meni koko lailla penkin alle. Epäonni on jatkunut myös vuodenvaihteessa, tärkeän harjoittelujakson aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle