Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ursula Wikström lyö golfpalloa.

Ursula Wikström pääsi lähemmäs voittoa kuin koskaan aiemmin Euroopan kiertueella, mutta tuttu kakkossija jäi käteen: "Jatketaan kolkuttelua"

Ursula Wikström, 42, nousi erinomaisella loppukirillä voittokamppailuun golfin Euroopan kiertueella Irlannissa. Hän sijoittui lopulta jaetulle toiselle sijalle.

Mikko Korhonen kuvassa.

Kuningattaren kuolema pysäytti Ison-Britannian urheilun – suomalaispelaajat odottavat tietoa, miten pelit jatkuvat: "Ymmärrän täysin, että kaikki pysähtyy"

Keskeytetyn golfturnauksen jatkosta päätetään todennäköisesti perjantain aikana. Sydänlihastulehduksesta kärsinyt Sami Välimäki aloitti paluukilpailunsa pirteästi.

Ursula Wikström kuvassa

Ursula Wikström viides Euroopan-kiertueen kotikilpailussa, Linda Osalalle mainio onnistuminen

Ursula Wikström ja Linda Osala onnistuivat suomalaisista parhaiten golfin naisten Euroopan-kiertueella Ahvenanmaalla. Wikström sijoittui viidenneksi ja Osala kahdeksanneksi.

Eeli Kujanpää puttaa Ruuhikosken golfkentällä.

Golfin tulevaisuuden tähdet pelaavat maailmanmestaruuksista Seinäjoella 2024 – 21-vuotias Eeli Kujanpää on yksi Suomen golftoivoista

Opiskelijoiden MM-golf Seinäjoella on ensimmäinen MM-tason golfkilpailu Suomessa. Yhdysvalloissa opiskeleva Eeli Kujanpää, 21, toivoo yliopistogolfin tasoittavan tietä ammattilaiseksi.

Nicke-Elias Kaajavirta harjoittelee lyöntiä Kajaanin golfkentällä.

Golfammattilaiseksi haluava Nicke Kaajavirta, 20, markkinoi itseään kouluille ja sai paljon yhteydenottoja – nyt suuntana on Texas ja neljän vuoden opinnot

Yhdysvalloissa yliopistourheilu on kovatasoista myös golfissa. Jos haluaa golfammattilaiseksi jenkkikoulussa, maahan lähtevän pitää tietää, mitä koululta haluaa.

Matilda Castren, suomalainen golfammattilainen Golf Talman kentälllä Sipoossa.

"Tuntui, ettei voisi huonommin mennä" – äidin näkemä lehti-ilmoitus avasi golfari Matilda Castrénille tien ulos, kun ura oli umpisolmussa

Viikonloppuna LPGA-kiertueella kisaavan Matilda Castrénin peli on mennyt eteenpäin, vaikka tulokset eivät. Mentaalivalmennuksen avulla Castrén on löytänyt uusia työkaluja tunteiden hallintaan.

Neljä miestä pelaamassa golfia viheriöllä. Taustalla täydessä kukoistuksessaan olevia koivuja ja sininen taivas.

Suosittu golfkenttä siirtyy asutuksen tieltä Tampereella, frisbeegolf saa jäädä

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi suunnitelman maanantaina kokouksessaan.

Dustin Johnson kättelee Phil Mickelsonin kanssa.

Golfin ökykiertueen pelaajia grillattiin lehdistön edessä – Mikko Ilonen pitää mahdollisena, että myös suomalaisia kutsutaan kisoihin

Lajin menestynein suomalainen kertoo Ylelle golfin menevän täysin väärään suuntaan. Hän pitää myös suomalaisgolfaajien osallistumista kohutulle LIV-kiertueelle mahdollisena.

Golftähdet Phil Mickelson (vas.) ja Dustin Johnson osallistuivat uudelle LIV-kiertueelle.

Saudirahoitteinen kohukiertue käynnistyi ja golfin valtapeli sai rajun käänteen – Matilda Castren: "On surullista, mistä rahat tulevat"

Perinteisen PGA-golfkiertueen kilpailijaksi ilmoittautunut LIV-kiertue alkoi Lontoossa. Jaossa on poskettomien esiintymispalkkioiden lisäksi ennätyksellinen palkintopotti, mutta naispelaajat eivät sitä pääse jakamaan.

Tampereen Ruotulan frisbeegolf -kenttä.

Suosittu golfkenttä väistymässä 10 000 asukkaan tieltä Tampereella, frisbeegolf voisi jäädä

Suunnitellulla uudella asutusalueella on sekä suosittu frisbeegolfkenttä että suosittu golfkenttä, eikä molemmille ole tilaa.

Kalle Samooja jakoi nimikirjoituksia katsojille Saksassa.

Golfvaikuttajat kertovat Kalle Samoojan olevan hyvä esikuva nuorille – rautainen ammattilainen harjoittelee ahkerasti ja välittää läheisistään

Golffari Kalle Samooja pelasi uskomattoman kierroksen ja varmisti Euroopan kiertueen osakilpailuvoiton. Monesti lähellä voittoa ollut Samooja on kulkenut omaa reittiä huipulle ja hän myös kehtaa herkistyä.

Kalle Samooja pussaa pokaalia golfin Euroopan kiertueella.

Kalle Samooja nousi uskomattomasti voittoon golfin Euroopan kiertueella! Kenttäennätys päätöspäivänä ja paikka US Openiin

Kalle Samooja pelasi sunnuntaina hirmukierroksen ja otti uransa ensimmäisen turnausvoiton golfin Euroopan kiertueella.

Tiia Koivisto nostaa painoja.

Tiia Koivisto tähtää maailman parhaaksi golfissa – ykköstyypin diabetes vaatii erityistä huomiota, selkäongelmat saatiin kuriin painonnostolla

Tiia Koivisto haluaa olla maailman paras golfari. Koivistolla todettiin 11-vuotiaana ykköstyypin diabetes ja se vaikuttaa arkeen. Vihoitellut selkä saatiin kuntoon painonnostolla.

Golfpelaaja Tiia Koivisto Ranskan LET-turnauksen voittopokaalin kanssa kuvassa.

Tiia Koivisto ylsi harvinaiseen temppuun! Neljäs suomalaisvoittaja naisten Euroopan kiertueen kilpailussa – "Se oli mielestäni vain ajan kysymys"

Tiia Koivisto käytti viimeiseen kierrokseen 66 lyöntiä eli viisi alle ihannetuloksen. Voitto ratkesi vasta uusinnassa Australian Whitney Hillieriä vastaan.

Klubbhuset vid Vasa Golf.

Golfkausi alkamassa, Vaasan Golf ja Pietarsaaren Golf aloittavat lauantaina

Vaasan Golfin kausi aloitetaan lauantaina ns. talkookilpailun merkeissä.

Kokkolan golfkentän lyöntipaikka eli range.

Golfkentät avaavat kauttaan Nivalassa ja Siikajoella

Kumpikin 18-reikäinen kenttä avaa kautensa loppuviikosta. Kentillä päästää pelaamaan heti kesäviheriöille.

Lähikuva keltaisesta golfpallosta golfkentän nurmella.

Golfaamaan pääsyä joutuu vielä odottamaan Hämeessä

Golfkauden käynnistyminen on viivästynyt kahdella, kolmella viikolla. Esimerkiksi Messilän väylillä lunta on vielä puolisen metriä.

Phil Mickelson ja Greg Norman ovat olleet otsikoissa kehitteillä olevan ja Saudi-Arabian rahoittaman golfliigan vuoksi.

Saudi-Arabia ostaa urheilukisoja sadoilla miljoonilla euroilla – Mikko Ilonen tyrmää golfpiirejä kuohuttavan ökyprojektin: "Ei todellakaan kaivata"

Persianlahden länsipuoliset maat ovat panostaneet urheilutapahtumien järjestämiseen jo 1990-luvulta, mutta Saudi-Arabia on liittynyt kilpailuun vasta hiljattain. Sen tapa operoida ei ole jäänyt urheilumaailmalta huomaamatta.

Flera golfbollar bredvid varandra på en grå yta. I bakgrunden syns gräs och en grön korg.

Laukaan Peurunkagolf suunnittelee mittavaa laajennusta – taustalla golfbuumi

Peurunkagolfin toimitusjohtajan Harri Hokkasen mukaan parhaillaan selvitetään laajennushankkeen rahoitusta.

Tapio Pulkkanen i Tshwane Open 2018.

Pulkkanen pelasi lauantaina yhden elämänsä golfkierroksista Euroopan-kiertueella

Tapio Pulkkanen on kokonaiskilpailussa kolmantena. Sami Välimäki on jaetulla 65. sijalla.

19-vuotias hämeenlinnalainen naisgolfari Kerttu Hiltunen harjoittelee lyöntejä Pullerin harjoitushallissa.

Golfaaja Kerttu Hiltunen, 19, tähtää menestykseen enkelisijoittajien tuella – entiset huippu-urheilijat sijoittavat nyt nuoriin lupauksiin

Enkelisijoittajilta on kerätty 1,8 miljoonan euron pääoma sijoitettavaksi nuoriin yksilöurheilijoihin. Sijoituksen odotetaan palautuvan sijoittajalle vuonna 2030 neljän prosentin tuotolla.

Sami Välimäki oli tyytyväinen, että sai Abu Dhabissa alle neljä pelikierrosta.

Golflahjakkuus Sami Välimäki avaa epäonnekasta valmistautumiskauttaan – "Korona sotki, pari kuukautta pelkkää hallissa pelaamista"

Toissakauden Euroopan kiertueen Vuoden tulokkaaksi valitun Sami Välimäen golfkausi 2021 meni koko lailla penkin alle. Epäonni on jatkunut myös vuodenvaihteessa, tärkeän harjoittelujakson aikana.

Matilda Castren oli LPGA-kiertueen kisassa 10:s.

Matilda Castrenilla mainio startti LPGA-kaudelle: "En uskonut, että olisin ollut top 10:ssä"

Matilda Castren teki päätöskierroksen kahdella viimeisellä reiällä bogit, mutta sijoittui silti jaetulle sijalle 10.

Flera golfbollar bredvid varandra på en grå yta. I bakgrunden syns gräs och en grön korg.

Golf-luvan viipymiselle löydettiin Hattulassa puolen tusinaa selitystä

Hattulan kunnanhallitus pui maanantaina golfkentän harjoituskentän pitkään venynyttä lupakäsittelyä. Hitaaseen käsittelyyn on löydetty useita selityksiä.

Matilda Castren, 7.9.2021

Matilda Castren kertoo, mikä Sanna Nuutista odottaa maailman kovimmalla golfkiertueella – Suomen ykköstähden oma tavoite on kirkas

Suomalaisessa golfissa tehdään tulevalla kaudella historiaa, kun LPGA-kiertueella pelaa ensimmäistä kertaa kaksi suomalaispelaajaa. Matilda Castren on innoissaan, kun hän pääsee näyttämään paikkoja Sanna Nuutiselle.

Sanna Nuutinen

Sanna Nuutinen nousi harvalukuiseen joukkoon ja saavutti pelioikeuden LPGA-kiertueelle: "Oli henkisesti aika raskasta"

Sanna Nuutinen sai sunnuntaina kolmantena suomalaisena kortin golfin Yhdysvaltain LPGA Tourille. Maratonmittainen karsintafinaali käytiin kahdeksan kierroksen kilpailuna.

Tiger Woods.

Tiger Woodsia uhkasi jopa amputaatio – kertoi merkittäviä tietoja uransa jatkomahdollisuuksista

Auto-onnettomuudessa ollut golflegenda Tiger Woods kertoi uransa jatkosta Golf Digestin haastattelussa. Yhdysvaltalaistähden mukaan paluu absoluuttiselle huipulle ei ole enää realistista.

Tampereen Ruotulan frisbeegolf -kenttä.

Tampere selvittää, joutuuko Ruotulan golf- tai frisbeegolf-kenttä siirtymään uuden asutuksen tieltä

Ruotulaan on tarkoitus rakentaa uusi asuinalue suunnitellun ratikkareitin varrelle. Kaupunki tutkii vaihtoehtoja muun muassa maankäytön ja yhdyskuntarakenteen, luontoarvojen ja vesistöjen, virkistyksen ja urheilun sekä liikenteen kannalta. 

Tampereen Ruotulan frisbeegolf -kenttä.

Täysimittainen golf ja frisbeegolf tuskin mahtuvat molemmat Tampereen Ruotulaan asutuksen ja ratikan kanssa

Kaupunki käynnistelee Ruotulan kaavoitusta viiden eri mahdollisuuden pohjalta. Ei lisäasutusta -vaihtoehdot pudonnevat heti kättelyssä pois.

Kuvassa etualalla mies näyttää hiljaisuutta ja takana mies lyö golfmailalla palloa.

Valmentaja Tommi Nousiainen on nähnyt Tapio Pulkkasen kasvun pikkupojasta golfammattilaiseksi – näin hän selvittää syyn romahdukselle Dubaissa

Tapio Pulkkanen osallistui viime viikolla Dubaissa European Tourin finaaliin. Ainoana suomalaisena kilpailuun päässyt Pulkkanen aloitti hyvin mutta romahti lopulta sijalle 52.

Kalle Samooja Dubaissa golfaamassa 14.11.2021.

Samooja taipui Dubaissa kahdeksanneksi, vaikka "veto tuntui jopa viikon parhaalta" – vain Pulkkanen mukaan Euroopan kiertueen huipennukseen

Kalle Samoojan kausi päättyi jaettuun kahdeksanteen tilaan. Euroopan-kiertue huipentuu ensi viikolla pelattavaan finaaliturnaukseen.

Matilda Castren New Jerseyn golfkisoissa 2021.

Castren kipusi viidenneksi LPGA-kiertueen kilpailussa, kärkeen eroa kaksi lyöntiä

Matilda Castren teki kierroksellaan peräti kahdeksan birdieä.

Kalle Samooja katselee lyöntinsä perään.

Kalle Samooja nousi huippukierroksella kahden lyönnin päähän kärjestä

Kilpailun kaikki neljä suomalaispelaajaa jatkavat viikonlopun kierroksille. Samoojan lisäksi mukana ovat Tapio Pulkkanen (–7), Mikko Korhonen (–6) ja Sami Välimäki (–5).

Matilda Castren lyö palloa.

Matilda Castren hyvissä asemissa Floridassa

Leona Maguire selvitti Floridan Belleairissa sijaitsevan Pelican Clubin radan 62 lyönnillä eli kahdeksan alle parin.

Julien Ingrassia, Tommi Mäkinen ja Sebastien Ogier juhlivat palkintokorokkeella kauden 2020 maailmanmestaruutta.

Tommi Mäkisellä miljoonatulot! Yle Urheilu seurasi veropäivää – tuoreimmat tiedot päivittyivät tähän artikkeliin

Ketkä urheilijoista nousivat esiin eniten verotettavia tuloja tienanneiden listalla? Yle Urheilu seurasi veropäivää hetki hetkeltä.

Sanna Nuutinen

Vahvasti golfannut Sanna Nuutinen voittotaistelussa mukana Euroopan-kiertueen kilpailussa

Sanna Nuutinen pelasi vahvan päivän Euroopan-kiertueen kilpailussa Saudi-Arabiassa.

Tekonurmirullia Hattulan golfkentän laidalla

Hattulan kunta sivuuttanut oikeusasiamiehen vastinepyynnön jo kahdesti – tarkastuslautakunta pyytää selvitystä

Hattulan elinvoimalautakunnan jäsen ihmettelee, miksi kunta ei ole antanut vastinettaan eduskunnan oikeusasiamiehelle tehtyyn kanteluun. Vastinetta on pyydetty kunnalta jo kaksi kertaa.

Matilda Castren New Jerseyn golfkisoissa 2021.

Uusinnan voittanut Ko palaa naisten golfykköseksi – Castren on LPGA-kauden arvolistalla sijalla 26

Suomen ainoa LPGA-ammattilainen Matilda Castren avasi kisan torstaina 80 lyönnin kierroksella ja päätyi 82. sijalle 84 pelaajan joukossa.

Matilda Castren Turun Euroopan kiertueen kisassa.

Suomen golfhuiput saavat jälleen kotikisan – naisten Euroopan-kiertueen kilpailu järjestetään syyskuussa Ahvenanmaalla

Naisten Euroopan-kiertueen kilpailu järjestetään Ahvenanmaan Sundissa vuoden päästä syyskuussa.

Hattula Golfin yrittäjä Reijo Riihimäki

Hattulan kunnan keskustelutilaisuus golfkentästä kuumensi tunteet – luopuiko yrittäjä uuden kentän rakentamisesta?

Kunnan järjestämä avoin keskustelutilaisuus golfkentän asioista synnytti torstai-iltana kiivaan väittelyn Hattulassa. Suivaantunut golfyrittäjä ilmoitti, ettei hän tule rakentamaan suunniteltua kenttää ja harjoituskentän keinonurmi viedään pois.

Matilda Castrén.

Matilda Castrénin vaiheikas viikonloppu päättyi Yhdysvalloissa – kärki karkasi kahdeksan lyönnin päähän

Matilda Castrén paransi sijoitustaan sunnuntaina golfin LPGA-kiertueella Yhdysvalloissa.

Krista Bakker lyö palloa.

Vuoden tauon jälkeen golfviheriöille palannut Krista Bakker ylsi ammattilaisuran parhaaseen – kolmossija avasi paikan miljoonan palkintodollarin kisaan

Krista Bakker sijoittui golfin naisten Euroopan-kiertueella jaetulle kolmannelle sijalle Espanjassa. Sijoitus avasi paikan rahakkaaseen kisaan Yhdysvalloissa, mutta Bakker ei vielä tiedä, osallistuuko hän tähän.

Golfari Matilda Castren odottaa vuoroaan LPGA-kiertueen kisassa.

Matilda Castren putosi kärkikamppailusta LPGA-kiertueen kisassa

Golfin suomalaistähti Matilda Castren pelasi toisella kierroksella tuloksen kolme yli parin ja lähtee päätöspäivään jaetulta sijalta 45. Eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä.

Matilda Castren seuraa palloa golfin LPGA-kiertueen kisassa lokakuussa 2021.

Matilda Castren lyönnin päässä kärjestä LPGA-kiertueen kisassa avauskierroksen jälkeen

Matilda Castren pelasi avauskierroksella viisi alle parin ja jakaa kilpailussa kolmatta sijaa.

Golfpallo Salon golfkentällä tammikuussa 2020.

Linna Golfin maakauppa vaikea päätös Hämeenlinnalle

Linna Golfin maakaupasta ei syntynyt ratkaisua Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa maanantaina. Miljoonaluokan kauppa jäi kolmannen kerran pöydälle.

ilmakuvassa Linna Golfin aluetta Hämeelinnassa.

Linna Golfin maakauppa jälleen Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa

Kaupunginhallitus käsittelee Linna Golfin maakauppaa nyt jo kolmatta kertaa.

Matilda Castrenin tyylinäyte Skotlannista 20. elokuuta 2021

Matilda Castren putosi kauas kärjestä päätöskierroksella golfin LPGA-kiertueella

Matilda Castren teki päätöskierroksella neljä birdietä ja viisi bogia. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle