Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Johnny Depp.

Cannesin elokuvajuhlat alkoivat, Johnny Depp asteli parrasvaloihin avajaiselokuvan tähtenä

Aki Kaurismäen uusin elokuva Kuolleet lehdet saa maailmanensi-iltansa festivaalin kilpasarjassa maanantaina.

Kollaasi Teeman kesän 2023 elokuvista, vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: Hunajan maku, Treffit Amberin kanssa, Ilmestyskirja nyt Final Cut, The Crying Game, Taistelu rautateistä, Hullu kuningas

Teeman kesän 2023 elokuvat

Kesän elokuvateemoja ovat mm. Sodankylän parhaat ja 1960-luvun brittiläinen ”nuorten vihaisten miesten” draama. Myös Kuukauden westernit jatkuvat kesällä.

Mies pitää kättään kyljellään makaavan naisen poskella.

Vanhalla Nokian kännykällä kuvattu elokuva teatterilevitykseen – kertoo ihmisistä, jotka vasta kamera tekee näkyviksi

Jesse Jalosen lopputyö Aalto-yliopistosta on jo saanut ensi-iltansa Rotterdamin elokuvajuhlilla ja palkittu festivaalilla Madridissa.

 Valkokankaan valopilkku -palkintokategoria voittanut Linnea Leino poseeraa Jussi-patsaan kanssa.

Yle seurasi Jussi-gaalaa: Katso tästä punaisen maton upeimmat puvut ja palkintotunnelmia

Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2022 parhaat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät. Palkintoja jaettiin 16 eri kategoriassa.

Kauas pilvet karkaavat

Oletko todellinen Suomi-elokuvan asiantuntija? Testaa tietosi Jussi-gaalan historiasta

Vuoden 2022 parhaat elokuvat palkitaan Jussi-gaalassa tänään perjantaina. Palkintoja jaetaan kaikkiaan 16 kategoriassa.

Kuvakooste Koyaanisqatsi-elokuvan maisemista, ylimpänä elokuvan nimi mustalla pohjalla.

Koyaanisqatsi näytti jo 40 vuotta sitten teknologian läpäisemän maailman, jota yhä useampi haluaa paeta

Godfrey Reggion ohjaama ja Philip Glassin säveltämä Koyaanisqatsi on yhä väkevä ja kaunis audiovisuaalinen kokemus. Elokuvan viesti on vakava, mutta sen maneerinen mahtipontisuus antaa mahdollisuuden myös leikittelyyn. Antti Lähde kirjoittaa elokuvasta.

Nainen istuu keittiön pöydän ääressä ja juo kahvia, pöydällä maitopullo ja termoskannu.

”Rakas Chantal... ” – Tuomas Karemo kirjoitti rakkauskirjeen maailman parhaaksi elokuvaksi valitun Jeanne Dielmanin ohjaajalle, itsemurhan 65-vuotiaana tehneelle Chantal Akermanille

Jeanne Dielman saa teatteriensi-iltansa Suomessa 47 vuotta valmistumisen jälkeen. Tuomas Karemo kokee elokuvan ohjaajan Chantal Akermanin itselleen niin läheiseksi, että hän päätti kirjoittaa tälle rakkauskirjeen.

Kollaasi Yle Teeman kevätkauden 2023 elokuvista: Vasemmalta ylhäältä myötäpäivään Viimeiseen hengenvetoon, Kultalampi, Kärsimys ja kunnia, 39 askelta, Amundsen, Better Days – Suojelija.

Teeman kevään 2023 elokuvat

Kevätkaudella 2023 Teema mm. muistaa Jean-Luc Godardia ja juhlii Pedro Almodóvarin ja Antonio Banderasin pitkää yhteistyötä. Keväällä nähdään myös joukko 80-luvun klassikoita kuten Kultalampi ja Sumuisten vuorten gorillat.

Kaksi naista istuu sinisissä väreissä katsomossa, kuvassa huuto- ja kysymysmerkkejä sekä teksti Teeman elokuvafestivaali.

Oletko Pähkäilijä vai Huuhtoutuja? Mulholland Drive on täysosuma, kumpaan Lynch-fanien leiriin sitten kuulutkin

Mulholland Drive on salaperäinen elokuva, joka ajaa ihmiset ajattelemaan, pätemään, kiistelemään, riitelemään – ja nauttimaan. David Lynch -ekspertti Antti Lähde tietää mistä kirjoittaa.

Mies seisoo niityllä mustassa takissa, kuva Andrei Tarkovskin elokuvasta Solaris, kuvassa myös teksti "Teeman elokuvafestivaali".

Kosmologi Syksy Räsäselle Solariksen kohtaaminen on ollut kipuamista ihmisyyteen – scifi-klassikon suurin mysteeri on toinen ihminen

Solaris on tieteiselokuva ohjaajalta, jota ei kiinnosta tiede vaan ihmisyys. Se on elämän haavojen kuvaus. Syksy Räsänen kirjoittaa kohtaamisistaan Andrei Tarkovskin 50-vuotiaan elokuvaklassikon kanssa.

Kuvausryhmä poseeraa kameran takana, taustalla pilviä, kuva elokuvasta Elämän jälkeen, kuvassa myös teksti "Teeman elokuvafestivaali".

Minkä muiston sinä ottaisit mukaasi tuonpuoleiseen, kysytään Hirokazu Kore-edan hurmaavassa elokuvassa

Muistot ovat pieniä päänsisäistä elokuvia, ja Elämän jälkeen -elokuvassa niitä tehdään huolellisesti kaikille kuolleille. Anu Silfverberg kirjoittaa lempeästä japanilaisesta tuonpuoleisen kuvauksesta, joka saa tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla.

Kuvassa on mediapersoona Janni Hussi uudessa Insite-elokuvassa.

Lapsuuden fantasialeffa sytytti Jere Koistisen palon elokuviin – ohjaajan uutuuselokuvassa nähdään Janni Hussi ja Julia Robertsin veli

Elokuvaohjaaja Jere Koistiselle kotiseudut ovat tärkeitä, ja siksi elokuvaa on kuvattu myös Saimaan rannoilla Pohjois-Savossa.

Pilvipäinen hahmo istuu Dream Automat -kuvauskopissa pilvien päällä studioon lavastetussa taivaassa, Teeman elokuvafestivaali 2022 -teksti kuvan päällä.

Palkittuja uutuuksia ja moderneja klassikkoja Hollywoodista tuonpuoleiseen ja ulkoavaruuteen – Teeman elokuvafestivaali kutsuu näkemään yhdessä unia

Mulholland Drive, Solaris, Elämän jälkeen, Maja lapsuuden reunalla, Yhdet vielä... Teeman elokuvafestivaalilla pohditaan elokuvien, unien ja muistojen yhteyksiä. Pää pilvissä!

Näyttelijä Joaquin Phoenix puolilähikuvassa havaijipaidassa ja silmälaseissa, puolipitkä kihara tukka hapsottaen katsoo jonnekin kaukaisuuteen aurinkoisessa maisemassa. Kuva elokuvasta Ei hätää, hän ei kävele pitkälle.

Teema ♥ Rakkautta & Anarkiaa 2022 – keskustelun aiheena mahdoton taide

Teema ja Rakkautta & Anarkiaa -festivaali juhlivat taas elokuvaa syyskuussa 2022. Keskiviikkona 21.9. käydään Helsingin keskustakirjasto Oodissa R&A x Yle Teema -keskustelu otsikolla "Mahdoton taide".

Elokuvaohjaaja Laura Poitras ottaa vastaan Kultaisen leijonan palkinnon parhaasta elokuvasta Venetsian elokuvajuhlilla.

Kultaisen leijonan sai dokumenttielokuva vasta toista kertaa palkinnon 90-vuotisessa historiassa

Venetsian elokuvajuhlien parhaan elokuvan palkinto myönnettiin Yhdysvaltain opioidiepidemiasta kertovalle dokumenttielokuvalle All the Beauty and the Bloodshed.

Kuvakollaasi: keskellä muotokuvassa Anna Möttölä ja Kalle Kinnunen, taustalla mustavalkoisissa lähikuvissa näyttelijöitä, mm. Mikko Nousiainen, Tommi Korpela, Jonna Järnefelt

"Taikapiirissä ollaan vain tätä elokuvaa varten ja sen äärellä" – Elokuvan sydämessä -keskustelut vievät sisälle klassikoihin

Anna Möttölä ja Kalle Kinnunen vetävät Elokuvan sydämessä -keskusteluja jo kolmatta kautta Teeman klassikkoelokuvien lauantai-illoissa. Syksyn 2022 elokuvat vievät klassikkoajattelua jo 1980-luvulle.

Viiksekäs mies (näyttelijä Juha Svahn) punaisessa kauluspaidassa makaa keinonahkasohvalla; kuva on mukaeltu Wim Wendersin elokuvan Paris, Texas kohtauksesta.

"Klassikko on sellainen elokuva, joka on osa minua" – näyttelijä Juha Svahn teki kohtauksen elokuvasta Paris, Texas ja itki

Näyttelijä Juha Svahn näki nuorena Alain Delonin valkokankaalla ja riensi ostamaan samanlaisen poolopaidan. Elokuvan sydämessä -ohjelmassa hän pukeutuu Harry Dean Stantonin punaiseen kauluspaitaan.

Kuusi sinipaitaista hymyilevää ihmistä merenrannassa. Etummaisella on kädessään juliste, jossa lukee: 29. Blue Sea Film Festival.

Animaatioelokuva nappasi Golden Baltic Herringin Rauman elokuvafestivaalilla

Kansainvälinen lyhytelokuvakilpailu järjestettiin viime viikolla Rauma Blue Sea Film -festivaalin yhteydessä.

Kansainväliseen menestykseen tähtäävää Routa-draamatrilleriä kuvataan Lapissa

Kansainväliseen menestykseen tähtäävää draamatrilleriä kuvataan Lapissa

Lapissa kuvataan parhaillaan kotimaista elokuvaa Routa. Yhdessä pääroolissa on Samuli Vauramo, joka on tehnyt kansainvälistä uraa. Pienemmässä roolissa nähdään rovaniemeläislähtöinen Panu Mikkola.

Kollaasi Teeman kesän 2022 elokuvista, vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: Yhdessä, Tohtori Mabuse, Vihan nyrkki, Ruorimies, Ad Astra, High Life

Teeman kesän 2022 elokuvat

Tulevaisuuksien kesä, tanssia, Hitchcockia, Busteria...

Codan tekijäryhmä lavalla.

Coda voitti parhaan elokuvan Oscarin, Will Smith löi lavalla juontajaa – katso jutusta gaalan kohokohdat

Oscar-gaalan kohahduttavin episodi nähtiin, kun Will Smith suuttui Chris Rockin vitsistä ja kävi lavalla mottaamassa tätä. Vitsi koski Smithin vaimoa Jada Pinkett Smithiä.

Oscar-patsas valonsäteitten ympäröimänä Oscar-gaalassa Hollywoodissa.

Oscarit 2022 Teemalla! Oscar-palkittuja elokuvia nähdään koko maaliskuun ajan

Oscar-gaala tuttuun tapaan suorana ja maanantaiuusintana.

Travis Bickle (Robert de Niro) maiharitakissaan, aurinkolaseissaan ja irokeesikampauksessaan elokuvassa Taksikuski

Vielä kerran sade pesee kadut puhtaiksi saastasta – Kino Klassikossa Martin Scorsesen Taksikuski

Robert De Niro elämänsä roolissa 70-luvun mestariteoksessa.

Alli Haapasalo.

Alli Haapasalon Tytöt tytöt tytöt voitti yleisöpalkinnon Pohjois-Amerikan tärkeimmällä elokuvafestivaalilla

Alli Haapasalon elokuva on ensimmäinen pitkä suomalaiselokuva, joka on päässyt Sundancen kilpasarjaan.

Alli Haapasalo tähtisateessa

Alli Haapasalo otti valtavan riskin ja lähti New Yorkiin opiskelemaan 100 000 dollarin tutkintoa – nyt hän on Suomen kiinnostavimpia ohjaajia

Alli Haapasalon uusin elokuva haastaa käsityksiämme siitä, mitä tyttöys voi olla. Tytöt tytöt tytöt saa maailmanensi-iltansa Yhdysvalloissa Sundancen elokuvajuhlilla.

Työhaalariin pukeutunut mies (Charlie Chaplin) nojaa nauraen suureen säätövipuun, taustalla suuri kone. Kuva elokuvasta Nykyaika.

"Jos kuulut mihin tahansa jengiin, käy huonosti" – Chaplinin Nykyaika oli satiiri lama-ajan peloista

Komiikkaa tekniikasta – Kino Klassikko uudenvuodenpäivänä.

Ita Rina elokuvassa Tonka Sibenice/Tonka of the Gallows.

Mykkäelokuva elää uutta renessanssia: festivaaleille houkutellaan yleisöä muun muassa erotiikalla

Mykkäelokuvakonserttien suosio kasvaa, ja Loud Silents -festivaalin konsertit ovat olleet viime vuosina jopa loppuunmyytyjä. Soittajia konsertteihin ei ole kuitenkaan aina helppoa löytää.

David Byrne ja orkesteri lavalla, harmaissa puvuissa paljain jaloin, kuva konserttielokuvasta David Byrne's American Utopia.

”Myös minun täytyy muuttua” – kuusi askelta kohti David Byrnen ihanneyhteiskuntaa

David Byrne's American Utopia liikuttaa ja ajatteluttaa.

Kuvassa teksti You talkin to me? ja passiautomaattikuvia joissa elokuvahahmoja

Tule mukaan kaikkien aikojen elokuvarepliikkivideoon!

Teossa Teeman elokuvafestivaalin 10-vuotisvideo.

Silmälasipäinen mies (Peter Weller) katsoo suoraan kohti erikoislähikuvassa. Kuva elokuvasta Alaston lounas

Teema ♥ Rakkautta & Anarkiaa 2021

R&A-elokuvia Teemalla taas syyskuussa!

Kollaasi Teeman syksyn 2021 elokuvista: ylävasemmalta myötäpäivään Stalinin kuolema, Rakkaat toverit, Chungking Express, Alaston lounas, Vertigo, Shirley, Hunt for the Wilderpeople

Teeman syksyn 2021 elokuvat

Elokuvia tiistaista sunnuntaihin!

Kollaasi Teeman kesän 2021 elokuvista: ylhäältä vasemmalta myötäpäivään Jos tämä katu osaisi puhua, Uhattu, Salattu rakkaus, Marseille-trilogia, Alaston suudelma, Kiinatar

Teeman kesän 2021 elokuvat

Sodankylä, Musta kesä, korealaista toimintaa, dokkareita...

Oscar-patsas

Oscarit taas Teemalla suorana! Mukana nyt ensi kertaa myös jatkot

Oscarit 2021 suorana yöllä 25.–26.4. ja uusintana illalla.

Kollaasi Teeman kevään 2021 elokuvista: vasemmalta ylhäältä myötäpäivään Me sotasankarit, Jään tänne yöksi, Robin ja Marian, Walkabout - erämaan vangit, Viimeinen keisari, Neljät häät ja yhdet hautajaiset

Teeman kevään 2021 elokuvat ja Teemalauantait

Elokuvia Teemalla tiistaista sunnuntaihin.

Gena Rowlands poseeraa savuke huulilla elokuvaroolissa Gloria.

Gena Rowlands, nainen vailla vertaa

Taina West kirjoittaa suuresti fanittamastaan näytteijästä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle