Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Berliinissä tyhjennettiin feministianarkistien talo 30 vuoden valtauksen jälkeen

Poliisi alkoi tunkeutua rakennukseen aamuseitsemältä paikallista aikaa, kun valtaajat eivät poistuneet vapaaehtoisesti.

Anarkistipappi Árpád Kovács sai kirjallisen huomautuksen piispalta, mutta haluaa jatkaa kansainvälisen työn pastorina ja anarkistiliitossa

Huomautuksen taustalla on pastori Árpád Kovácsin toiminta äärivasemmistolaisessa liitossa ja hänen aiemmat lausuntonsa.

Berliinissä on katu, jolla naapurit saattavat kivittää ikkunasi ja polttaa autosi – Nyt poliisi aikoo tyhjentää feministianarkistien valtaaman talon

Saksassa äärivasemmiston tekemät rikokset ovat lisääntyneet. Berliinissä Rigaer Strasse on vasemmistorikollisuuden keskus, missä Yle seurasi poliisin ja anarkistien yhteenottoja.

Poliisi tutkii Oulun anarkistiliiton somessa julkaisemaa asekuvaa

Oulun anarkistiliitto julkaisi muutama viikko sitten Facebook-sivuillaan kuvan miehestä, joka poseeraa ase kädessä.

Näyttelijä Johannes Holopainen tutustui rooliinsa Kajaanissa – Einar Reuter oli "yhdistelmä korven kulkijaa ja eurooppalaista kosmopoliittia"

Kajaanissa asunut Reuter oli taidemaalari Helene Schjerfbeckin pitkäaikainen ystävä, joka teki hänen taiteestaan tunnettua.

Nuusa Niskala on sekä pappi että punkkari: "Anarkismi ja kristinusko ovat hyvin lähellä toisiaan"

Pappi. Punkkari. Anarkisti. -dokumentti kertoo Nuusa Niskalasta, joka toteuttaa rohkeasti itseään. Evankelis-luterilaiselta kirkolta hän kaipaa lisää suoraselkäisyyttä.

Pappi Nuusa Niskala on anarkisti, jota kyseenalaistetaan niin kirkossa kuin punk-piireissäkin

Olli Laineen Ylelle ohjaama dokumenttielokuva ruotii ennakkoluuloja, joiden kanssa Nuusa Niskala elää.

Vallilanlaakson puutalon valtaus on päättynyt

Talo oli vallattuna tammikuun lopulta saakka.

Yliopistotutkijat: Kansalaistottelemattomuudella on joskus paikkansa

Tutkijoiden mielestä kanslaistottelemattomuudelle on oltava vankat perusteet, muutoin se johtaa anarkiaan. Sen takana toimivat moraalikäsitykset ja toiminta kohdistuu asiaan tai henkilöön, jonka ei katsota saavan riittävää oikeusturvaa.

Poliisi epäilee kumigorillan paloa tuhopoltoksi – julkaisi kuvia ja videon epäillystä

Poliisi toivoo yleisöltä vihjeitä Helsingin Viikin kampuksella viime yönä tuhoutuneen kumigorillan palosta epäillyn henkilön löytämiseksi. Ohikulkijat surevat taideteoksen kohtaloa, mutta taiteilija itse näkee tuhoutumisessa myönteisenkin puolen.

La Rambla – katu, joka on ollut niin viemäri kuin taistelutannerkin

Maailman kuuluisimmalla turistikadulla on pitkä ja värikäs historia.

Kreikkalaisministeri: "IMF:n kirjepommin lähetti kreikkalainen anarkistiryhmä"

Kirjeessä oli kreikkalainen palautusosoite. Kirjepommi räjähti Kansainvälisen Valuuttarahaston IMF:n Pariisin toimistolla.

Lempeä anarkistirunoilija ohjaa köyhyydestä kirjoittavia nuoria

Turkulainen runoilija Susinukke Kosola ohjaa pohjoismaisessa projektissa nuoria, jotka kirjoittavat kokemastaan köyhyydestä. Runoilija luonnehtii itseään lempeäksi anarkistiksi, joka haluaa antaa äänen yhteiskunnan äänettömille.

Tavallisuus on tuottava vale

Tavallisuus on tuottava vale

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kannattajat ja vastamielenosoitus kohtasivat Kaisaniemessä - video

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kannattajat lähtivät liikkeelle Hakaniemestä ja vastamielenotoittajat Asema-aukiolta. Poliisi otti kiinni kaksi henkilöä Kaisaniemessä.

Kulttuurivieras A.W. Yrjänä penää suomalaisilta maailmankatsomusta – "Emme ole hajalla"

Muusikko, lyyrikko ja runoilija A.W. Yrjänä  vierastaa arki-isänmaallisuutta ja vaatii suomalaisille parempia päättäjiä.

Tuhannet osoittivat mieltään Kreikassa – poliisilla töitä

Kreikan poliisi käytti kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja mielenosoittajien taltuttamiseksi.

Lähiötarkastamattomuuden karut syyt!

Kauppamatkustajan ongelmat ja lähiöt esillä Kajon mielessä.

Valtion tapoja ärsyttää tahallaan [Osa 7^(N!+1) ]

"Suolattiinko" Kouvola-asian todistajat?! Mikä kalisee! Ym!

Hallitus pohtii ääriliikkeitä – kielletäänkö Suomen Vastarintaliike?

Hallitus kokoontuu maanantaina illansuussa strategiapalaveriin, jossa on tarkoitus käsitellä väkivaltaisten ääriliikkeiden toimintaa.

Nettipoliisi mahdollisuuksistaan puuttua ääriliikkeiden toimintaan: "Kyse ei työkalujen tai lainsäädännön puutteista vaan ajankäytöstä"

Äärijärjestöjen toiminnan laillisuuden arviointia peräänkuuluttava sisäministeri Paula Risikko sanoo aikovansa seurata myös sitä, tukeeko lainsäädäntö riittävästi nettipoliisin toimintaa.

Anarkisti ja poliisi väittelivät voimakeinoista A-studiossa: "Voimankäyttö aina viimeinen keino"

Käyttääkö poliisi aiempaa enemmän voimakeinoja? Tätä kysyttiin Ylen A-studiossa tiistaina. Anarkistin kokemuksen mukaan poliisi on aiempaa kärkkäämpi käyttämään voimaa. Poliisi puolestaan arvioi, että suurta muutosta ei ole tapahtunut.

Ikä on pehmentänyt lasten pelkäämää Rölli-peikkoa: "Anarkiaa ei saa viedä pois"

Lapsia 1980-luvulla pelotellut irvistelevä peikko säikyttelee uutta sukupolvea valkokankaalla entistä lempeämmin. Anarkiasta Rölli ei silti luovu koskaan.

Anarkistit kävivät Ylen kuvaajan kimppuun mielenosoituksessa

Kaksi anarkistia hyökkäsi Katu on punk -tapahtumassa Ylen kuvaajaa kohti. Poliisin mukaan tapahtumaan on osallistunut yli sata ihmistä. Tapahtuma jatkui Teollisuuskadulle kadunvaltaukseen, joka päättyi hieman ennen iltayhdeksää.

Poliisi turvautui pippurisumutteeseen anarkistitapahtumassa – silminnäkijän mielestä toiminta ylimitoitettua

Musta Kallio -nimisessä anarkistitapahtumassa Helsingin Dallapénpuistossa sattui välikohtaus poliisien ja anarkistien välillä.

Guten Tag! Väkivaltainen pyöräilyilta Berliinissä

Berliinistä tulee koko ajan suositumpi asuinpaikka, ja vuokrat nousevat. Tämä suututtaa muun muassa anarkisteja, joiden toiminnalla on kaupungissa pitkä perinne, kirjoittaa Ylen Euroopan-kirjeenvaihtaja Dan Ekholm.

15.9. Kino Suomi: Niilon oppivuodet

Anarkiaa, pubertetiaa ja märkiä unia abiturientin arjesta.

Miehemme maailmalla: Kakkua naamaan tärkeilijöille

Noël Godinin kermavaahtoinen anarkismi oli vuosituhannen vaihteen eurooppalainen ilmiö. Hän kakutti useita itseään tärkeänä pitäviä poliitiikoja ja julkkiksia – tavoitteenaan pudottaa heidät takaisin maan pinnalle. "Emme ole kakuttavia palkkasotureita, vaan iloisia veijareita", Godin sanoo Miehemme maailmalla -radiosarjan haastattelussa.

Anarkiaa UK:ssa ja äänestysjännitystä koko EU:ssa – tässä biisivinkit juhannuksen soittolistalle

Britannian EU-kansanäänestyksen tulosodotus nivoutuu Suomessa osaksi juhannuksen viettoa. Yle laati jokamökin tai automatkan ratoksi Brexit-henkisen soittolistan brittipopin ikivihreistä.

Vasemmistoradikaalit Saksassa: "Rasismi syvällä rakenteissa"

Kölnissä reilaava toimittaja Antti Kuronen tapaa anarkisteja, jotka taistelevat äärioikeistoa vastaan. He eivät anna periksi, vaikka sanovatkin äärioikeiston nyt kasvavan räjähdysmäisesti Saksassa.

Tutkija: Soldiers of Odinin sisällä hajaannusta

Tutkijan mukaan jäsenmäärän kasvun pysähdyttyä järjestössä odotetaan nyt Suomen poliittisessa tilanteessa tapahtuvaksi jotakin, joka oikeuttaisi toiminnan.

Soldiers of Odinin Tampereen kerhotilaa sotkettiin

Soldiers of Odinin Tampereen kerhotila on joutunut ilkivallan kohteeksi. Ylöjärvellä sijaitsevaa rakennusta oli koristeltu värikkäin töherryksin.

Tanskalaisohjaaja: Kukaan ei ensin uskonut Vallan linnakkeeseen

Elokuvaohjaaja Rumle Hammerich uskoo, että Tanskan menestys tv-draaman supermaana voi jatkua vain jos isot pomot ymmärtävät tukea luovaa hulluutta ja uusia tekijöitä. Hammerich on ohjannut sekä Vallan linnaketta että Silta-sarjaa.

Kosovon oppositio päästi kyynelkaasua parlamenttiin – jo yhdeksättä kertaa (video)

Oppositio on toistuvasti häirinnyt parlamentin työtä kyynelkaasulla sen jälkeen, kun hallitus neuvotteli Serbian kanssa sopimuksen, joka antaisi Kosovon serbivähemmistölle lisää valtaa. Torstaina oppositio päästi istuntosaliin kyynelkaasua peräti kahdesti.

Kansanedustaja arvioi väkivallan yleistyvän mielenosoituksissa – poliisille kehuja Töölön rähinöiden rauhoittamisesta

Kokoomuksen kansanedustaja, poliisina itsekin aiemmin toiminut Kalle Jokinen epäilee, että väkivaltaiset mielenosoitukset yleistyvät Suomessa. Jokisen mukaan anarkistien rinnalle on tullut kansallismielisiä vastavoimia, jonka takia mielenosoittajien keskinäisten kahakoiden riski on kasvanut. 

Kaikki mielenosoituksissa kiinniotetut vapautettu – vakavista vahingoista ei tietoa

Poliisi ampui mielenosoittajia kohden seitsemän laukausta paineilma-aseella.

Tutkija: Äärioikeisto yrittää kääntää itsenäisyyteen liittyvän isänmaallisuuden nationalismiksi

Kansallismieliset järjestivät itsenäisyyspäivänä soihtukulkueen, jota anarkistit yrittivät häiritä. Politiikan erikoistutkija arvioi, että äärioikeisto pyrkii hyödyntämään itsenäisyyspäivän juhlaan liittyvää isänmaallisuutta omiin tarkoitusperiinsä.

Poliisi: Tilanne oli koko ajan hallinnassa

Yhteensä poliisi on ottanut kiinni yli 130 henkilöä, poliisilakiperusteisesti sekä muutamien vahingontekojen takia.

Kemin teatterin keväässä pierupulveria ja nuorison anarkiaa

Kemin kaupunginteatterin isolla lavalla nähdään ensi keväänä räjähtävää pieruhuumoria, rakkausdraamaa ja nuorten aikuistumisen kipuilua. Teatterin nuorisolinjalaiset pääsevät lopputyökseen näyttelemään isolle lavalle ja pohtivat sitä, mitä on aikuisena oleminen.

Vielä ehtii – Kemin kaupunginteatterin ensi-iltaan

Naisten bridgeporukan vakiintuneet kuviot menevät uusiksi, kun pelipöytään istahtaa charmantti herrasmies. Pakkaa sekoittaa myös monitoimi-Tommi. Kemin kaupunginteatterin Vielä ehtii -komediaa kehutaan poskettoman hauskaksi, mutta koskettavaksi.

Väkijoukko poistuu vähitellen Rautatientorilta – katso kopterikuvaa mielenilmauksesta

Anarkistit häiriköivät bussin liikkeellelähtöä Mannerheimintiellä. Palkansaajien mielenilmaus sujui rauhallisesti. Yliopistoväki jatkaa mielenilmausta vielä Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksen valtauksella.

30 000 ihmistä osoitti mieltään, sadekin väistyi

Palkansaajajärjestöjen mielenilmauksen on kerääntynyt poliisin arvion mukaan noin 30 000 ihmistä. Poliisin mukaan myös mahdolliseen anarkistien liikehdintään on varauduttu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle