Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Saunalautalta ei poistuta veneellä – Rovaniemen viikonlopun veneonnettomuuden kaltaisia tapauksia ei pitäisi edes sattua

Rovaniemellä tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä veneonnettomuus, jossa saunalautalla iltaa viettänyt seurue siirtyi lautalta moottoriveneeseen, joka kaatui. Saunalautan omistajan mukaan saunalautan kyytiin noustaan ja sieltä poistutaan ajamalla lautta laituriin.

"Tankar, tuulta viisitoista metriä sekunnissa" – radion merisäästä tutun majakkasaaren rakennukset käyvät läpi täysremontin

Valtion omistaman Tankarin saaren kulttuurihistoriallinen ympäristö saa suojelukaavan ja hoitosuunnitelman.

Tällä perinteikkäällä nudistirannalla naiset saavat oleskella alasti ilman häirintää – nyt rannan kohtalo huolettaa sen käyttäjiä

Seurasaaren uimala Helsingissä on nudistiranta, jolla on yli satavuotinen historia. Rantaa käyttävät naiset ovat huolissaan rannan tulevaisuudesta, sillä kaupunki suunnittelee alueelle saunaa.

Naku, Hiki, Aalto vai kenties Satamankärjen sauna? – Jyväskylän uudelle maamerkille etsitään nyt nimeä

Saunaravintolan rakentaminen alkoi tänä kesänä. Osuuskauppa Keskimaa on käynnistänyt nimikilpailun, johon voi jättää ehdotuksia elokuun puoliväliin asti.

Kuopion sataman saunamaailman suunnitelmat laajentuneet ja rakentamisen pitäisi alkaa syyskuussa

Kuopion matkustajasatamaan on tulossa saunamaailman sisältävä järvimatkailukeskus sekä liikuntavälineiden vuokraukseen keskittyvä safaritalo. Suunnitelmat ovat kasvaneet aiemmasta. Rakentamisen pitäisi alkaa syyskuun loppuun mennessä.

Sinilevää havaittu Hämeen vesistöissä jonkin verran – levätilanne voi vaihdella nopeastikin sääolosuhteiden mukaan

Runsaiden sinileväesiintymien vesistöissä tulee välttää uimista ja veden käyttöä esimerkiksi pesu- tai löylyvetenä.

Näin kansainvälistäkin huomiota saanut Sompasauna pantiin pakettiin ja kärrättiin uuteen osoitteeseen – Löylyjä saadaan vielä odotella

Sompasaunan rakennukset siirrettiin maanantaina Helsingissä talkoolaisvoimin Kalasataman toiselta puolelta Sompasaaresta Verkkosaareen.

Saimaan Rastiviikolla suunnistetaan kunnon vuoksi – ratoja suunniteltu metsiin eri puolilla maakuntaa

Ratojen pituudet ja vaikeusasteet vaihtelevat, joten jokainen suunnistaja voi valita itselleen sopivimman haasteen.

Juhannuksen aikana Kainuussa paloi kaksi saunaa – poliisin haaviin jäi kolme nuorta epäiltyä rattijuoppoa

Juhannuksen aika sujui Kainuussa suhteellisen siivosti, kerrotaan Kainuun pelastuslaitokselta. Tehtävämäärät eivät olleet järisyttävän suuria, eikä pelastuslaitoksen apua tarvittu esimerkiksi vesillä tai liikenteessä.

Näillä 6 vinkillä lämmität savusaunan ilman pelkoa tulipalosta ja takaat nautinnon – seurasimme lämmityspuuhia neljän tunnin ajan

Suomessa palaa 60–75 savusaunaa joka vuosi. Juurisyy paloihin on saunan ylilämmittäminen. Kokosimme parhaat savusaunavinkit ja seurasimme saunan lämmitystä Ylä-Savossa.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi

Selvittämätön rikos, neljä väitettä hyttyskarkotteesta ja tissiaktivismia Tampereella. Kokosimme sinulle viikon luetuimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Saunan piipusta lähtenyt kipinä sytytti maastopalon Rantasalmella, sähkölinjan päälle tippunut oksa Sulkavalla

Molemmissa tapauksissa paloi noin puoli hehtaaria metsää. Henkilövahinkoja ei tullut.

Meijän City -suunnitelmat ja saunamaailman paikka tarkentuvat Lappeenrannassa – saunamaailma rakennetaan Linnoitusniemen kärkeen

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta on hyväksynyt Meijän City -kehittämissuunnitelman, johon kuuluu muun muassa vetovoimakohde-nimen saanut saunamaailma.

Rinnat paljaana saunovat tissiaktivistit poistettiin yleisestä saunasta – "Nänni ei ole genitaali"

Feministisen aktivistiryhmän Cult Cunthin jäsenet poistettiin Tampereen Rauhaniemen kansankylpylästä sen vuoksi, että he olivat yläosattomissa. Kylpylästä vastaavan toiminnanjohtajan mukaan asiakkaiden tulee noudattaa siveysnormeja.

Rantasauna paloi kokonaan Tommolassa Korpijärven rannalla – ei ketään paikalla, syttymissyy täysi arvoitus

Palo ehti levitä myös maastoon. Se saatiin kuitenkin rajattua, eivätkä liekit ehtineet tarttua läheiseen mökkiin.

Toimittajat pestautuvat perinnetilan piioiksi 1900-luvun alun tyyliin: katso video Korteniemen perinnetilalta Tammelasta

Korteniemen perinnetila Tammelassa saa kaksi uutta piikaa päiväksi. Katso suora lähetys, miten Ylen toimittajat pärjäävät entisellä metsänvartijan tilalla, jossa eletään kuin 1900-luvun alussa. Samalla pääset tutustumaan perinnetilan arkeen.

Oulussa Tuiran uimarannan yleinen sauna näyttää toteutuvan – tulossa Oulun Rantasaunaseuran rakennettavaksi

Oulun Rantasaunaseura ry on saanut nyt suunnitteluvarauksen Tuiran uimarantaan rakennukselle, jossa olisi saunan lisäksi kahvila sekä muun muassa talviuimareiden pukutila ja uimavalvojien tilat. Neuvottelut Oulun kaupungin kanssa jatkuvat vielä, asemakaavamuutos alueelle valmistunee vuonna 2022.

Vantaa etsii pyörittäjää Tikkurilan jokirantaan tulevalle saunaravintolalle

Hankkeeseen haetaan toteuttajaa kilpailulla, joka jatkuu syksyyn saakka.

Venäläinen löyly on yhteisöllinen kokemus, jonka kruunaa hikinen saunarituaali

Arkea maailmalta: Venäläiset ja suomalaiset ovat löylykansaa, mutta saunakulttuurimme eroavat suuresti. Saunahatun ja erilaisten vastojen lisäksi itänaapurissa tunnelmasta huolehtii banjamestari.

Kiuasyhtiö Harvia ostaa kylpytynnyreitä valmistavan Kiramin

Yrityskaupan odotetaan tuovan noin miljoonan euron vuosittaiset synergiaedut. Tuotekehityksessä mahdollisuuksia nähdään esimerkiksi sähkölämmitteisissä kylpytynnyreissä.

Selvitimme, miten yleiset saunat avautuvat Tampereella: varaudu jonottamaan, oma pefletti mukaan

Koronaviruksen takia yleiset saunat ovat olleet joko kiinni tai varattavissa vain harvoille ja valituille. Ensi viikosta alkaen saunat saavat ottaa puolet asiakasmäärästä. Selvitimme, miten suosituimmissa saunoissa toimitaan.

Yleiset saunat avautuvat Etelä-Karjalassa koronatauon jälkeen – saunayrittäjän unelmien saunasää päättyy kauniiseen auringonlaskuun

Saunayrittäjä Petri Ikonen kertoo, että saunabuumi näkyy voimakkaasti Etelä-Karjalassa. Hän aloitti Jousenossa Hinkan saunojen yrittäjänä pari viikkoa sitten.

Saunamaailma vai sittenkin hiekkasauna? – lue, mitä Lappeenrannan saunamaailmalle kuuluu nyt

Lappeenrantalaiset ovat saaneet kertoa mielipiteensä saamaailman sijoituspaikkasta. Ylen suorassa lähetyksessä kello 13 saunamaailmasta keskustelivat kuntapäättäjä, virkamies, yrittäjä ja innokas saunoja.

Lappeenrannan Rauha-Tiuruniemestä voi nyt vuokrata saunoja – yrityksen vuokraaman tai rakentaman saunan on tultava yleiseen käyttöön

Lappeenrannassa Rauha-Tiuruniemen lähikortteleiden asukkaat voivat ryhtyä kunnostamaan valmiin vanhan saunan tai rakentaa kokonaan uuden. Yhden saunan maa-alueineen kaupunki pyrkii kilpailuttamaan jo tänä kesänä.

Saunalauttojen ankkuripaikoiksi Tampereen vesillä Rantaperkiö ja Santalahti

Tätä nykyä lauttoja on suunnilleen kaikissa Tampereen satamissa. Kaupungin mukaan erityisesti uimaan meno satamissa on aiheuttanut vaaratilanteita.

Ukkonen sytytti jo kolmannen rakennuspalon Keski-Suomessa – nyt meni rantasauna Joutsassa

Pelastuslaitoksen on todennäköistä, että salama sytytti tulipalon, jossa 25 neliön rantasauna tuhoutui täysin. Viikonloppuna salama sytytti tulipalon kesämökissä Laukaassa ja saunassa Toivakassa.

Helsinkiläisten ja turistien rakastama sauna pelastui jälleen: tulipalossakin tuhoutunut kaikille ilmainen Sompasauna muuttaa uuteen paikkaan

Helsingin Sompasaareen aletaan rakentaa siltoja keskustan suunnalta, ja kaikille ilmaisen Sompasaunan on väistyttävä työmaiden alta. Uusi sijainti on kuitenkin löytynyt.

Sunnuntain ukkonen sytytti Keski-Suomessa ainakin kaksi rakennuspaloa ja sai Nelostien tulvimaan

Laukassa syttyi tuleen sauna ja Toivakassa kesämökki. Raju vesisade sai katukaivot tulvimaan lähellä Jyväskylän Palokan kauppakeskusta.

Lappeenrantalaiset intoutuivat kommentoimaan keskustan kehityssuunnitelmia - eniten puhuttaa saunamaailma, jonka paikka jakaa mielipiteitä

Kaikkiaan pari sataa kaupunkilaista kommentoi keskustan kehityssuunnitelmia nettikyselyssä. Lisäksi noin sata ihmistä kävi asukastilaisuuksissa kertomassa mielipiteensä suunnitelmiin.

Saunabuumi ei kylmene – Nyt Jyväskylässä aloitetaan oman kaupunkisaunan rakentaminen vuosien jahkailun jälkeen

Erilaisten saunojen ja ravintoloiden yhdistäminen keskellä kaupunkia on ollut pienoinen buumi viime vuosina suomalaisissa kaupungeissa. Nyt tästä ilmiöstä saa osansa Jyväskylä. Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa uuden saunaravintolan Jyväskylän sataman kärkeen. Myös Alvar Aallon vene tulee esille satamaan.

Pirkanmaalla viisi uutta koronatartuntaa

Pirkanmaan pandemiaryhmän odotetaan kertovan huomenna ylioppilasjuhlien ja päättäjäisten kokoontumissuosituksista. Uutta tietoa odotetaan myös aikuisten ryhmäliikuntaharrastuksista ulkona sekä uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilanneesta.

Kimolan kanava avautui – viime kesän kaahailuongelmasta pyritään nyt eroon liikennemerkeillä

Viileä sää jätti suuren osan veneilijöistä kotiin Kimolan kanavan kauden avauspäivänä. Veneilijöitä varten kanavassa on lisätty opastavien liikennemerkkien määrää. Tällä tavoin koetetaan hillitä kanavassa viime kesänä havaittuja ylinopeuksia.

Tiistai 4.5.2021 (radio)

Yle kysyi kansanedustajien mielipidettä kaksoiskuntalaisuuteen. Suomen Pankki on huolissaan suurista asuntolainoista. Passinhaussa on ruuhkaa. Veroehdotuksen tarkistaminen. Pihasaunat ovat suosittuja.

Yhä useamman kodin pihasta löytyy erillinen sauna – toinen koronakevät kiihdytti piharakentamista, mutta puun kallistuminen uhkaa nostaa hintoja

Mökkisaunoja uusitaan ja myös pihasaunat omakotialueilla ovat tulleet uudelleen muotiin. Näkymä tulevaan on juuri nyt hyvä, mutta sitä varjostaa huoli puutavaran saatavuudesta ja kohoavasta hinnasta.

Idyllinen koti peltojen keskellä on muuttanut monen kirjailijan elämän – 300 m² hirsitalossa saa asua kolme vuotta ilmaiseksi

Eeva Joenpellon seuraajilleen testamenttaama talo on siivittänyt kirjailijoiden työtä jo yli 15 vuoden ajan. Tuomas Kyrö loi talossa Mielensäpahoittajan. Katja Kettu kirjoitti siellä puolestaan menestysromaaninsa Kätilön.

Palomies loukkaantui vakavasti Kerimäellä jäätyään saunapalossa sortuneiden rakenteiden alle

Saunarakennuspalo levisi myös maastoon ja läheiseen terassirakennelmaan.

Kaupunki ryhtyy pakkotoimiin, jos Veittijärven sauna ei pysy kiinni Ylöjärvellä

Ylöjärven ympäristölautakunta päätti keskiviikkona, että Kesäniemessä sijaitseva avantouimarien saunan käyttö on lopetettava välittömästi. Ylöjärven avantouimarit ihmettelevät pikapäätöstä ja harkitsevat nyt valitusten tekoa.

Joensuun maaseutualueiden liikuntapaikkoja avataan rajoitetusti

Kuntosalit ja uimahallien saunat avautuvat 26. huhtikuuta alkaen. Ulkoliikuntapaikkojen vuorot ovat myös maanantaista lähtien varattavissa.

Kouvolaan nousee uusi lomakylä – Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston kylkeen tulee huviloita, ravintola ja saunamaailma

Kymen seudun osuuskauppa investoi lomakylään yli 5 miljoonaa euroa ja palkkaa vähintään 20 uutta työntekijää.

Olfaktorinen impromptu gis-mollissa ja H-duurissa, eli haiston ja maiston menö & paluu

Kajon matkakokemuksia hajuttomasta & mauttomasta maailmasta.

Jyväskylä lyömässä hintalappua Satamankärjen saunatontille - vuosivuokra on vähän alle 11 000 euroa

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee Jyväskylän Lutakon Satamankärjen tontin rakennusoikeuden hintaa kokouksessaan tänään.

Suosittu Tykkimäen sauna sulki ovensa toistaiseksi – syynä alueella leviävä ärhäkkä virusmuunnos

Tällä viikolla takaisin leviämisvaiheeseen siirtyneen Kymenlaakson uusissa koronatartunnoissa epäillään virusmuunnosta.

Yleisessä saunassa käyneellä todettiin koronatartunta, kymmeniä saattanut altistua – avi: "Voi olla, ettei mitään määräysten vastaista ole tapahtunut"

Kouvolassa sijaitseva Tykkimäen sauna ohjeistaa asiakkaitaan pitämään huolta turvaväleistä. Suurimmassa saunassa henkilöiden määrää ei ole rajoitettu.

Pelastuslaitos sammutti saunan kattorakenteiden tulipalon Loimaalla

Hälytys Ketolankujalle tuli keskiviikon ja torstain välisenä yönä puolen yön aikaan.

Lumisaunan seinät sulavat 3 senttiä joka saunomisella – testasimme Kinnusen pihasaunan lämpimät löylyt

Kokkolalaisen omakotitalon pihalla on lumisauna, jonka seinät ovat puolitoistametriset. Runsasluminen talvi on mahdollistanut poikkeuksellisetkin talvi-ilot.

Vetelin uimahalli aukeaa alkuviikosta, enää puuttuu terveystarkastajan lupa

Kaakeloinnin uusiminen pitkitti korjausprosessia lähes puolella vuodella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle