Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valo vetää Jyväskylässä keskustan täyteen kansaa, ravintoloille se tietää hyvää bisnestä – yrittäjä: "Harmillista, että voimme myydä paikat vain kertaalleen"

Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtumaan odotetaan viikonlopulla sataatuhatta kävijää. Tapahtuma vetää väkeä myös muualta maasta, ja ulkopaikkakuntalaisia onkin aiempina vuosina ollut kymmeniä tuhansia.

Syyskokko syttyy Lappeenrannan Halkosaaressa lauantaina – syystapahtumassa nautitaan juhannuksena peruuntuneesta kokosta

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino kertoo, että idea uudesta syystapahtumasta ja syyskokosta syntyi jo kesäkuussa, jolloin juhannuskokko jäi polttamatta metsäpalovaroituksen takia.

Lahtelaiset tapahtumajärjestäjät hakevat turvaa valtion koronatakuusta

Etenkin syksyllä järjestettäville musiikkikeikoille ja konserteille on haettu tapahtumatakuuta. Se mahdollistaa korvausten hakemisen, jos tapahtuma on peruuntunut tai järjestetty olennaisesti pienempänä lain tai viranomaismääräyksen perusteella.

Imatra ottaa uuden urheilutalon suunnitteluun vuoden aikalisän – syynä rakennuskustannusten nousu

Imatran kaupunki selvittää uuden urheilutalon rakentamiseen ottamansa aikalisän aikana esimerkiksi urheiluseurojen tarkempia toiveita ja tarpeita hallille.

Pelkkä tango ei riitä Tangomarkkinoiden tulevaisuudeksi – poppiin laajentava tapahtuma tekee samaa kuin muutkin: flirttailee genrejen välillä

Seinäjoen Tangomarkkinat taivuttaa tangosta poppiin kesällä 2022. Tangolla tapahtuma ei elä, sanoo toimitusjohtaja Pasi Ojala. Tapahtumille genrerajojen venyttäminen on tavallista, ja se toimii, kunhan se tehdään tyylillä.

Salon uusin musiikkifestari siirtyy taas – Bruks palaa alkuperäiseen paikkaan ulkotiloihin

Bruks Festivaali siirtyi koronarajoitusten takia kesältä lokakuuksi Salohalliin. Nyt festari palaa taas ulos Salon keskustaan.

Susirajalla jälleen Pride

Pohjois-Karjalan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen festivaali järjestetään parin vuoden koronatauon jälkeen mittavana. Tapahtumat ulottuvat myös Joensuun ulkopuolelle.

Lahden messukeskuksessa päästään vihdoin järjestämään monesti lykättyjä tapahtumia

Syksyn aikana messuhallissa on tarkoitus järjestää useita messutapahtumia, mikäli koronarajoituksiin ei tule yllättäviä tiukennuksia.

Karhunveistokisat jatkuvat Ilomantsissa

Maaseudun Sivistysliitto on päättänyt, että vuoden 2022 elokuussa tapahtuma järjestetään teemalla "Karhun syli".

Tapahtuma-ala toivoo koronapassille pitkää ikää, vaikka koronatilanne kohentuu – muutoin Suomeen ei saada kansainvälisiä tapahtumia

Pääkaupunkiseudun yleisörajoitusten poistuminen on jo näköpiirissä. Tapahtuma-ala toivoo silti hallituksen lupaavan, että koronapassi pysyy työkalupakissa pitkään. Ravintola-ala uskoo asiakkaiden ja työntekijöiden tottuvan passin tarkastuksiin.

Kulttuuritapahtumiin saa nyt Rovaniemellä ottaa enemmän väkeä sisään – teatterinjohtaja: "Tämä on oikein tervetullut tieto!"

Rovaniemellä esitettävien konserttien ja teatteriesitysten katsomoista saa nyt täyttää kolme neljäsosaa. Maskisuositus sekä muut hygieniaohjeet pysyvät edelleen voimassa.

Valon kaupunki -tapahtuma tulee taas – valorakentajat liikkeellä Jyväskylässä jo alkuviikosta

Suursuosion saavuttanut valotapahtuma näkyy ja kuuluu Jyväskylässä tällä viikolla.

Valotaide valtaa Kouvolan – kaupunki saa oman 10-päiväisen tapahtuman

Kotkassa ja Kouvolassa vietetään syksyn pimeimpinä hetkinä valon juhlaa. Molemmissa kaupungeissa järjestetään ensimmäistä kertaa valotaidetapahtumat.

Tapahtuma-ala heräilee koronakriisin jäljiltä Etelä-Savossakin – katsojamäärät laahaavat rajoitusten poistumisesta huolimatta

Koronarajoitukset ovat vapautuneet pahimman kriisin jäljiltä, mutta yleisö ei ole vielä rynnännyt konsertteihin. Taphatumajärjestäjiä tilanne hieman jännittää.

Kotkaniemen museo etsii uusia oppaita – vapaaehtoiset opastavat museokierroksia ja osallistuvat talkoisiin

Kotkaniemen museon vapaaehtoisesta opastoiminnasta kiinnostuneille järjestetään torstaina tapaaminen, jossa kerrotaan lisää oppaana toimimisesta.

Työväen näyttämöpäivät järjestetään jälleen tammikuussa Mikkelissä

Koronan vuoksi tältä vuodelta peruttu Työväen näyttömäpäivtä järjestetään jälleen tammikuussa. Festivaalille valitaan esiintymään 10-13 kotimaista teatteriryhmää.

Regina Raskin blogi: Mitä käynti traktorimuseossa opetti minulle

Regina Rask on Puoli seitsemän-ohjelman toimittaja, joka rakastaa museoita. Viikolla 38 Puoli seitsemässä vietetään museoviikkoa, jonka aikana hän vierailee erilaisissa museoissa ympäri Suomen.

Eteläsavolaiselle kulttuurille melkein miljoonan korona-avustukset – Savonlinnaan koko Suomen suurin potti

Koko maassa taide- ja kulttuurifestivaaleille sekä kesäteattereille jaettiin 5,4 miljoonaa, josta melkein miljoona tuli Etelä-Savoon.

Kemin perinteiset syysmarkkinat järjestetään taas tauon jälkeen

Markkinapaikka on vaihtunut Kauppatorista Täiköntoriksi. Tapahtuman järjestämisestä vastaa nyt Kemin kaupunki.

Asiakkaiden toive tuotti tulosta – Hämeenlinnan taidemuseo kokeilee pidennettyä aukioloaikaa

Taidemuseon ovet ovat tänään keskiviikkona ensimmäisen kerran auki iltakahdeksaan saakka. Kokeilu kestää 13. lokakuuta asti.

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valotaiteilija Kari Kolan valitukset tapahtumarajoituksista – aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Hallinto-oikeus pitää aluehallintoviraston viime syksynä tekemiä tapahtumarajoituksia välttämättöminä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kola voi hakea valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja sen hän aikoo myös tehdä.

Nykytaiteen festivaali Anti Kuopiossa 20. kerran – vastamainoksissa pohditaan asioita, joita mainostajat eivät halua tuoda esille

Juhlavuottaan viettävä tapahtuma vie osallistujat muun muassa vastamainosten äärelle sekä maisemoidulle jätemäelle.

Pohjois-Karjalan museo kerää sateenkaarivähemmistöihin liittyviä muistoja osana Pride-tapahtumaa

Toistaiseksi museon kokoelmissa on hyvin vähän sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöihin liittyviä esineitä, kuvia tai arkistomateriaalia. Sateenkaarimuisto voi olla esimerkiksi henkilökohtainen kokemus vähemmistöön kuulumisesta tai muisto ensimmäisestä Pride-tapahtumasta.

Torniossa etsitään valopilkkuja uuteen valofestivaaliin

Valotapahtuma järjestetään marraskuun pimeydessä.

Olympiastadionilla oli kevään futisotteluissa vähimmillään kuusi katsojaa – korona romutti miljoonaremontista valmistuneen urheilupyhätön talouden

Olympiastadionia hallinnoivan Stadion-säätiön talous on kärsinyt koronapandemiasta. Suurtapahtumien liikevaihto on pudonnut jopa 90 prosenttia. Huuhkajien loppuvuoden peleistä odotetaan pienimuotoista pelastusta.

Kotkan uusi elokuvafestivaali alkaa tänään – kuka tahansa voi katsoa elokuvia ilmaiseksi netissä

Uusi festivaali oli tarkoitus järjestää ensimmäistä kertaa kesäkuussa, mutta koronatilanteen takia sitä jouduttiin siirtämään. Korona näkyy edelleen tapahtuman järjestelyissä, sillä festivaali järjestetään verkon välityksellä.

Tapahtuma-alalla odotetaan patoutuneen kysynnän purkautuvan, kun koronarajoitukset poistuvat – avin päätös näkyy jo lipunmyynnissä

Kokoontumisrajoitukset kevenivät Uudellamaalla viime viikolla. Esimerkiksi Kansallisteatterissa laitettiin muutoksen myötä myyntiin lisää lippuja, kun väkeä saa ottaa aiempaa enemmän sisätilaisuuksiin. Myyntiin tulleet lisäliput ovat menneet hyvin kaupaksi.

Kymmeniä tuhansia osallistujia, kaksi massatapahtumaa, nolla tartuntaa – 3 syytä, miksi Rovaniemen superviikonlopusta ei tullut koronalinkoa

Pahenevassa koronatilanteessa järjestettävä musiikkifestivaali ja suunnistustapahtuma herättivät pelkoa koronatartuntojen leviämisestä. Rovaniemen superviikonlopun tartuntasaldo oli kuitenkin pyöreä nolla.

Sastamalan Chagall -näyttelyssä ja muissa kohteissa poikettiin ahkerasti

Marc Chagall -näyttelyssä oli kävijöitä yli 10 000, Pukstaavin ja Sastamalan seudun museossa yhteensä yli 5000.

Rovaniemi viikko alkaa – mukana yli sata tapahtumaa

Perinteisiä sunnuntain avoimia ovia eri kulttuurikohteissa ei järjestetä koronatilanteen vuoksi.

Etla selvitti: Korona runteli tapahtuma-alaa rajusti

Vaikutuksissa näkyy suuria vaihteluja. Puolet alan yrityksistä sai viime vuonna kasaan vain neljänneksen edellisvuoden tuloksesta.

Lahden selvitys moottoriratakisojen kustannuksista ei huoleta Kymiringin toimitusjohtajaa: "En keksi, mitä selvityksestä voi saada irti"

Lahden kaupunki aikoo selvittää syksyn aikana, millaisia kustannuksia kaupungin tapahtumayhtiölle on kertynyt yhteistyöstä moottoriratayhtiö Kymiringin kanssa. Selvityksessä arvioidaan, kannattaako tapahtumayhtiön toimintaa jatkaa.

Pandemiaryhmä lievensi etätyösuositusta ja otti kantaa tapahtumien laajempaan avaamiseen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on tehnyt tarkennuksia etätyöhön liittyen. Rokotusten eteneminen puolestaan mahdollistaa tapahtumien avaamisen laajemmin. Toiveissa on, että sopiva rokotuskattavauus saavutettaisiin lokakuussa.

Kahden metrin turvavälit poistuvat viimein Uudeltamaalta – Festivaalijärjestäjä: “Toivon todella, ettemme joudu enää ikinä tällaiseen sekavuuteen”

Koko Uudenmaan kokoontumisrajoitukset lievenevät lauantaista alkaen. Silloin kahden metrin turvavälin lisäksi myös katsomoiden lohkojakovaatimus poistuu.

Määräys kahden metrin turvavälistä poistuu Etelä-Karjalassa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää kokoontumisrajoituksia sisätiloissa perjantaista 3. syyskuuta alkaen. Sisätiloissa voidaan ottaa yleisöä 50 prosenttia istuma- tai seisomapaikkojen kokonaismäärästä.

Kemin museoissa vierailtiin kesän aikana ahkerasti läheltä ja kaukaa

Kaikista kävijöistä ulkopaikkakuntalaisia oli noin kolmannes. Korona-ajasta huolimatta museot saivat myös kansainvälisiä vierailijoita. Museovieraista noin joka kymmenes oli ulkomaalainen. Kaukaisimmat museovieraat olivat Intiasta, Filippiineiltä ja Kyprokselta.

Lahden kaupunginhallitus haluaa tietää, mitä KymiRingin tapahtumatuotanto maksaa lahtelaisille

Kaupunginhallitus haluaa nähdä, millaisia kustannuksia moottoriradan tapahtumajärjestelyistä Lahti Eventsille on tähän mennessä kertynyt.

Kesän 2023 SM-viikko järjestetään Lahdessa

Yle Urheilulla on ollut alusta lähtien vahva rooli SM-viikolla ja Ylen kanavien kautta lajit ovat tavoittaneet useita satoja tuhansia silmäpareja myös kotikatsomoissa.

Tapahtumien järjestäminen helpottumassa tuntuvasti Kymenlaaksossa – velvoite kahden metrin turvaväleistä on poistumassa

Kymenlaakson koronaryhmä on valmis siihen, että aluehallintovirasto poistaisi yleisötapahtumia koskevat rajoitukset. Aluehallintoviraston uusi päätös voitaisiin saada vielä tällä viikolla.

Simerock ehdolla Vuoden festivaaliksi musiikin ammattilaisten vuotuisessa tapahtumassa

Vuoden festivaali -tittelistä kisaavat myös muun muassa Oulussa järjestettävä Qstock sekä Tampereella järjestettävä Tammerfest.

Kahden metrin turvaväleistä yleisötapahtumissa saatetaan luopua myös Kymenlaaksossa – helpotuksia koronarajoituksiin pohditaan tällä viikolla

Turvavälin pitämisestä sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa aiotaan luopua mahdollisuuksien mukaan Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Aluehallintovirasto kuuntelee asiassa alueellisten koronakoordinaatioryhmien mielipidettä.

Synkistä aiheista ammentaneen kuvataitelija Mikko Valtosen elämäntarinasta tehdään näyttely – yksityiskokoelmien teoksia kaivataan lisää

Kesällä 2022 Kuopion taidemuseossa järjestettävä näyttely kertoo taiteilija Mikko Valtosen elämäntarinan. Museo on kiinnostunut töiden lisäksi ihmisten muistoista.

Jyväskylän kaupunginteatteri saa avata 60-vuotisjuhlakautensa ilman 2 metrin turvavälejä, teatterinjohtaja: "Tuntuu tosi helpottavalta"

Päänäyttämö aukeaa ensi viikolla kahden kolmasosan kapasiteetilla. Nyt toiveena on, että ihmiset uskaltavat lähteä liikkeelle.

Keski-Pohjanmaa jatkaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa – tapahtumajärjestäjille tarkemmat ohjeet, myös häät ja hautajaiset pidettävä nyt pieninä

Taudin ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat pysynyt viime viikot ennallaan. Edelleen tartuntoja on eniten nuorilla aikuisilla.

Ensi vuosi on Mikkelissä kulttuurin unelmavuosi – nuorten ideoita kerätään katutaidetapahtumassa

Vuosi 2022 on Mikkelissä kulttuurin unelmavuosi, jolloin musiikki ja taide näkyvät korostetusti mikkeliläisten arjessa. Ideoita ja toiveita unelmavuoden sisältöön voi antaa netissä tai hankkeen syksyllä järjestämissä tapahtumissa.

Savonlinnan luontoelokuvafestivaali onnistui koronasta huolimatta – kävijöitä 2 500

Koronatilanteen johdosta odotukset tämän vuoden festivaaleille eivät olleet korkealla. Festivaali onnistui järjestäjien mukaan hyvin ja festivaali tullaan järjestämään myös ensi vuoden elokuussa.

Kuuntele: Opastettu kiertomatka Kumman puutarhan ympäristötaidenäyttelyssä

Kumma puutarha on Rovaniemen Kirkkolammelle syntynyt laaja ympäristötaidenäyttely. Toimittaja Jyri Tynkkysen haastattelussa näyttelyn tuottaja ja kuraattori, kuvataiteilija Tuomas Korkalo kertoo sen taideteoksista.

Koronatestaaja yllättyi laiskasta testi-innosta Jukolassa – osallistuja pitää koronaturvallisuutta hyvänä

Parin päivän aikana Jukolan tapahtuma-alueella olevassa testauspisteessä on käynyt viitisenkymmentä ihmistä. Lauantai-iltapäivänä ei ollut tiedossa olevia koronatartuntoja

Luonnon konserttisali kiinnosti noin tuhatta kävijää Kajaanissa: Kajaanissa ensi-iltansa saanut tapahtuma saa jatkoa Punkaharjulla

Kainuun sotella on viikonlopun aikana Kajaanin Linnanvirta-tapahtumassa pop up -rokotuspiste, jossa voi käydä ottamassa ensimmäisen koronarokotteen aikaa varaamatta. Piste sulkeutuu lauantai-iltana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle