Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

teatterin sisäänkäynti

Kouvolan teatteri on saamassa uuden teatterirakennuksen 30 miljoonalla – vanhakin säilyy ja remontoidaan

Kouvolan teatterin yhteyteen nousee uusi rakennus, johon rakennetaan uusi iso näyttämö. Nykyinen teatteritalo remontoidaan pienempää näyttämöä ja työtiloja varten.

Kemin kaupunginteatterin näyttelijät Johanna Virsunen ja Satu Tala esittelevät värien maailmaa. Vieressä maalausteline, johon on vedetty monenvärisiä kaaria.

Kemissä teatteriyhdistys esittää vuoden aikalisää toimintansa aloittamiseen – tilakysymys on yhä ratkaisematta

Teatteriyhdistyksen mukaan sillä ei ole resursseja alkaa pyörittää teatteria ensi vuoden alusta, koska toimivia tiloja ei ole. Yhdistys esittää, että teatteri jatkaisi kunnallisena vielä vuoden.

Kemin kaupunginteatterin näyttelijät Johanna Virsunen ja Satu Tala esittelevät värien maailmaa. Vieressä maalausteline, johon on vedetty monenvärisiä kaaria.

Teatteritoiminta myllätään uuteen uskoon Kemissä – remontilla alkaa jo olla kova kiire

Harjoituspaikkana toimiva Pankki pitäisi kiireesti remontoida, jotta myös esitykset olisivat siellä mahdollisia. Edes päätöstä remontin aloittamisesta ei ole vielä tehty, vaikka toiminnan muutos tapahtuu vuodenvaihteessa. 

Suomen Kansallisteatterin peruskorjaus on ehtinyt harjannostajaisvaiheeseen

Kansallisteatterin peruskorjauksissa päästiin harjakaisiin asti – tältä uusituissa tiloissa näyttää

Vuonna 2012 alkanut projekti on kohdannut monia vastoinkäymisiä, mutta nyt tunnelin päässä siintää valoa. Peruskorjauksen valmistumista odotellaan vielä vuoden päivät.

Ilmapallo Oulun teatteri 91 v. ja teatteritalo 50 v.

Oulun teatterilla on aihetta juhliin: 91 vuotta teatteritoimintaa Pohjois-Suomessa ja 50-vuotias teatterirakennus

Oulun teatteri viettää tällä viikolla tuplajuhlia. 90-vuotiasta toimintaa juhlistetaan vuoden myöhässä. Teatterirakennus täyttää 50 vuotta.

Näyttelijöitä ja lavasteita Seinäjoen kaupunginteatterin Tippukivitapaus-näytelmässä.

Savuava puhelin keskeytti Seinäjoen kaupunginteatterin näytelmän

Teatteriesitys keskeytettiin, kun puhelin alkoi savuta katsomossa. Henkilökunnan ripeä toiminta esti vaaratilanteen.

lappeenrannan kaupunginteatterin aula

Lappeenrannan kaupunginkirjaston kulttuurikortilla pääsee kevään aikana ilmaiseksi teatteriin ja kaupunginorkesterin konserttiin

Lappeenrannan kaupunginkirjaston aikuistenosaston palvelutiskiltä lainattavia kulttuurin kausikortteja on molempia viisi kappaletta. Asiakas voi lainata kevään aina kummankin kortin vain kertaalleen teatteria ja orkesterin konserttia varten.

Näyttelijöitä makaa lavalla.

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan Jyväskylän teatteritalon 30 miljoonan remontin, myös Sinfonian muutolle Paviljonkiin vihreä valo

Suunnitelman mukaan teatteri muuttaa väistötiloihin Paviljonkiin vuonna 2024 ja palaa peruskorjattuun kotitaloon vuonna 2026. Jyväskylä Sinfonialle rakennetaan kokonaan uudet tilat Paviljongin Wilhelm-Saliin.

Lilli Earl: "Vaihtoehdottomuus ei ole rohkeutta" – Peruukki pois suorassa lähetyksessä

Lilli Earl tempaisi peruukin kaljusta päästään suorassa lähetyksessä – kun ei ole vaihtoehtoa, kyse ei ole rohkeudesta

Lilli Earl ihmettelee, miksi häntä pidetään rohkeana. Pälvikaljun autioittama kallo ei anna hänelle vaihtoehtoa, joten sen voi helposti paljastaa. Vaikkapa naistenpäivän Puoli seiskassa.

Kokkolan kaupunginteatteri ulkoa

Kokkolan kaupunginteatteri peruu päänäyttämön esitykset kuukaudeksi

Kevään näytäntökaudelle oli luvassa 15 eri esitystä, joista ainakin osa vierailuesityksistä siirretään.

Savonlinnan teatterin kyltti

Savonlinnalaisteatterissa jatketaan näytöstoimintaa pienelle yleisölle kireiden rajoitustenkin ollessa voimassa – teatterinjohtaja: tietenkään tämä ei kannata taloudellisesti

Koronaepidemia kurittaa teatterialaa ja moni teatteri on joutunut hankalaan tilanteeseen rajoitusten vuoksi. Savonlinnan teatterissa näytöksiä on päätetty jatkaa, vaikka yleisömäärät on rajattava alle kahteenkymmeneen.

Tampereen Työväen Teatteri ulkoa.

Tampereen Työväen Teatteri peruu kaikki esitykset 20. helmikuuta asti – kuusi kevään ensi-iltaa siirretään myöhemmäksi

Teattereiden koronakurimus jatkuu. Tampereen suuret teatterit ovat nyt kertoneet kevätkauden esitysten peruutuksista sekä ensi-iltojen siirrosta syksyyn.

Porin Teatterin kyltti.

Porin ja Rauman teatterit avaavat kevätkauden vasta maaliskuussa

Teatterit ennakoivat, että kokoontumisrajoituksia tullaan jatkamaan vielä helmikuussa.

Kansallisteatterin vahtimestari Matti Patana.

Kansallisteatterin vahtimestari varastaa shown, ennen kuin näytelmä edes alkaa – "Ennen tätä kulkutautia olin työntekijä, joka sulautui tapettiin"

Poikkeusaika synnyttää poikkeuksellisia tähtiä. Normaalisti teatterin tapettiin sulautunut vahtimestari Matti Patana osoitti yleisölle, että pakollisista koronatoimenpiteistä voi kertoa hauskastikin.

Oulun teatterin julkisivu koki kovia myrskyn seurauksena.

Oulun teatterin remontti on valmis ja näytökset suurella näyttämöllä jatkuvat lauantaina

Kesäkuinen Ahti-myrsky runteli teatteritaloa pahoin ja vaurioita on korjattu kuukausien ajan. Suuren näyttämön näytöksiä esitettiin syksyllä väistötiloissa kaupunginvarikolla.

Robin Hood -näytelmän näyttelijöitä rooliasuissaan.

Kolme hakijaa jatkoon Lappeenrannan teatterinjohtajavalinnassa

Haastatteluryhmä valitsi jatkoon menijät viiden haastatellun joukosta.

Kirjailija Timo Sandberg kävelee kadulla, taustalla kaupunkinäkymä ja kauppakeskus Trio Lahdessa.

Etsivä Kekki nousee näyttämölle – Lahden kaupunginteatteri tarttui dekkarisarjaan, jonka päähenkilö pohjautuu oikeaan lahtelaispoliisiin

Kirjailija Timo Sandbergin Otso Kekki -sarjasta tehty kantaesitys nähdään kevätkauden aluksi Lahden kaupunginteatterissa. Teatteri purkaa koronarajoituksia toistaiseksi maltillisesti.

Näyttelijä Hannes Mikkelsson Fahrenheit 451 näytelmän rooliasussa.

Joensuun kaupunginteatterissa jännitetään keväällä

Joensuun teatterikevättä luonnehtii jännitys. Lavalla nähdään muun muassa kotimainen kantaesitys klassikkoteoksesta Fahrenheit 451. Koko perheen seikkailussa viilettää puolestaan vampyyri.

Kuopion kaupunginteatteri syyskuun loppupuolella

Kuopion kaupunginteatteri perui valmiin näytelmän, ja lavasteetkin menivät roskiin – ohjaajan ja teatterin riita voi päätyä käräjille

Kuopion kaupunginteatteri perui valmiin näytelmän ennen sen ensi-iltaa viime keväänä. Asiasta on revennyt riita ohjaajan ja teatterin välille. Ammattiliiton mielestä teattereiden koronatuet eivät ole hyödyttäneet freelancereita.

Kolme miestä junavaunussa: konduktööri ja kaksi matkustajaa.

15 hakijaa Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajan tehtävään

Yli puolella hakijoista on kokemusta teatterin johtajan työstä.

Kurkista Sissilinnan remontin kulissien taakse: tältä näyttää riisuttu sisäpuoli.

Lähes 100-vuotiaan Sissilinnan hirsirunko on hyvässä kunnossa – katso video remontin keskeltä

Sisäilmaongelmista kärsinyt rakennus on purettu sisältä hirsipintaan saakka. Urakassa on varauduttu siihen, että myös hirsiä joudutaan vaihtamaan.

Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri palaa normaaliin ja täyttää katsomot

Elämä palautuu normaaliksi myös Seinäjoen kaupunginteatterissa. Rajoitukset poistuvat ja katsomopaikat saadaan täyttää kokonaan perjantaista lähtien.

Suomen kansallisteatteri ja 30-luvun väliosa

Kansallisteatterin 1930-luvulla rakennetun väliosan saa purkaa: päätöstä vastustaneet yhdistykset eivät saaneet valituslupaa

Helsinki-Seura ry ja Rakennustaiteen Seura ry hakivat valitusoikeutta hallinto-oikeuden kesäkuussa antamasta purkupäätöksestä.

Kemin kaupunginteatterin uusi johtaja Mikko Bredenberg.

Kemin uusi teatterinjohtaja Mikko Bredenberg tulee rakentamaan teatterin tulevaisuutta yhdessä muiden kanssa: "Olen tosi toiveikas"

Uusi teatterinjohtaja suunnittelee järjestävänsä rentoja tapaamisia päästäkseen keskustelemaan yleisön kanssa teatterista.

Jukka Peltola on Kajaanin kaupunginteatterin Zorro.

Miekat kalisevat Kajaanin kaupunginteatterissa – Zorro-musikaali saa Suomen kantaesityksensä viikon kuluttua

Klassikkotarina kertoo yhteisön noususta yhteistä vihollista ja huonoja oloja vastaan. Se on monille tuttu esimerkiksi sarjakuvista, mutta nähdään nyt ensimmäistä kertaa teatterin lavalla musikaalissa.

Kemin Tullimakasiini - teatterin väistötila.

Kemin kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi esitetään Mikko Bredenbergiä

Kemin tilaongelmien ja uudistuspaineiden keskellä kamppailevalle kaupunginteatterille ollaan parhaillaan valitsemassa johtajaa.

Rovaniemen teatteri edestäpäin kuvattuna, ikkunassa lukee teatterin nimi isoin kirjaimin.

Kulttuuritapahtumiin saa nyt Rovaniemellä ottaa enemmän väkeä sisään – teatterinjohtaja: "Tämä on oikein tervetullut tieto!"

Rovaniemellä esitettävien konserttien ja teatteriesitysten katsomoista saa nyt täyttää kolme neljäsosaa. Maskisuositus sekä muut hygieniaohjeet pysyvät edelleen voimassa.

Olavinlinna Savonlinnan oopperajuhlien aikaan heinäkuussa 2019.

Eteläsavolaiselle kulttuurille melkein miljoonan korona-avustukset – Savonlinnaan koko Suomen suurin potti

Koko maassa taide- ja kulttuurifestivaaleille sekä kesäteattereille jaettiin 5,4 miljoonaa, josta melkein miljoona tuli Etelä-Savoon.

Näyttelijät Samuli Niittymäki, Mikko Kauppila Bolla näytelmän harjotuksissa Helsingin Kaupunginteatterissa.

Päähenkilö pahoinpitelee vaimoaan, mutta yleisö ymmärtää – Bolla-romaani siirtyi teatterin näyttämölle, eikä kukaan ole vain hyvä tai paha

Helsingin kaupunginteatterin lavalla nähdään sodan keskelle sijoittuva kahden miehen rakkaustarina, joka on synkkä ja ahdistava mutta samalla toiveikas.

Savonlinnan teatteri

Teatterit Etelä-Savossa aloittavat syyskautensa epävarmoissa olosuhteissa – koronapandemiasta koituvat rajoitukset edelleen uhkakuvana

Teattereista kerrotaan, ettei heidän suurin huolenaihe ole se, riittääkö kiinnostunutta yleisöä, vaan miten mahdolliset koronarajoitukset rajaavat teattereiden mahdollisuuksia järjestää näytöksiä.

Kansallisteatterin Myllyaho: Farssi tulee ensimmäisenä mieleen

Kansallisteatterin pääjohtaja A-studiossa rajoitusten purkamisesta: "Farssi tulee heti ekana mieleen"

Hallitus pääsi yksimielisyyteen siitä, että kahden metrin turvavälivaatimuksesta luovutaan. Muutoksen uskotaan helpottavan erityisesti kulttuuri- ja tapahtuma-alaa. Helpotuksesta huolimatta ristiriitaiset viestit rajoitusten purkamisesta muistuttavat Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyahon mukaan farssia tai tragikomediaa.

Aitoja ja remonttilavoja hirsirakenteisen Sissilinnan pihalla.

Sissilinnan perustaa vahvistetaan ja pintaa puretaan – Kajaanin teatteritalon korjaustyöt alkavat puolestaan ensi kesänä

Suunnitelmien mukaan Sissilinnan korjaustöiden on tarkoitus valmistua ensi keväänä. Teatterikäytössä rakennus olisi noin vuoden päästä.

Jyväskylän Kaupunginteatterin The Addams Family -näytelmän harjoitukset.

Jyväskylän kaupunginteatteri saa avata 60-vuotisjuhlakautensa ilman 2 metrin turvavälejä, teatterinjohtaja: "Tuntuu tosi helpottavalta"

Päänäyttämö aukeaa ensi viikolla kahden kolmasosan kapasiteetilla. Nyt toiveena on, että ihmiset uskaltavat lähteä liikkeelle.

Kokkolan kaupunginteatteri  ulkoa

Kaupunginteatterin syksyn näytelmiä siiviittää Tuomari Nurmion musiikki – teemana syrjäkylien Suomi

Teema pitää sisällään niin komediaa kuin draamaa. Marraskuussa ensi-iltaan tuleva Pohjalaisia-näytelmä kuvaa väkivallan historiaa ja kierrettä Pohjanmaalla.

Oulun kaupunginteatteri, ulkokuva

Oulun kaupunginteatteri ja Merja Larivaara tyytyvät käräjäoikeuden tuomioon sopimuskiistojensa selvittelyssä

Osapuolet ilmoittivat aluksi tyytymättömyytensä Oulun käräjäoikeuden kesäkuussa antamaan tuomioon, mutta eivät käyttäneet valitusoikeuttaan hovioikeuteen. Näin käräjäoikeuden tuomio on tullut lainvoimaiseksi.

Huoneiden kirja

Sata taiteilijaa loi Turussa entiseen tehtaaseen valtaisan unimaailman: Huoneiden kirja on ponnistus, jollaisia Suomessa näkee harvoin

Turkulaiset taiteilijat ovat työstäneet Saila Susiluodon runoteoksen kymmeniksi kokeellisiksi esityksiksi ja installaatioiksi, jotka täyttävät kokonaisen rakennuksen.

Punatiilinen Kemin Pirtti Valtakadun ja Kauppakadun risteyksessä. Seinässä teatterinäytöksen mainosjuliste.

Kemin teatterin hankaluudet jatkuvat, osa päänäyttämön tiloista käyttökiellossa

Osa Kemin kaupunginteatterin päänäyttämön tiloista on väliaikaisessa käyttökiellossa. Kielto koskee Kemin Pirtin lämpiötiloja, mutta eivät näyttämö-, aula- ja pukuhuonetiloja.

Suomen kansallisoopperan Cavalleria rusticana kenraaliharjoitus. Kuvassa Johanna Lehesvuori ja Eduardo Aladren.

Analyysi: Ooppera voi kantaa koronakapinaviittaa – asetelma olisi toinen, jos kyse olisi parikymppisten teknobileistä

Aluehallintoviranomaisen yleisötilaisuuksien rajoitukset astuivat tänään voimaan pääkaupunkiseudulla, mutta rikosilmoituksia rikkureista tuskin tehdään. Poliisilla on parempaakin tekemistä kuin vahtia kulttuuritätien wc-järjestelyjä, kulttuuritoimituksen päällikkö Satu Nurmio kirjoittaa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Rauman kesäteatterilla takana lähes loppuunmyyty kausi

Yleisömäärää jouduttiin rajoittamaan, jotta terveysturvallisuudesta pystyttiin huolehtimaan katsomossa. Käytössä olevat paikat kävivät hyvin kaupaksi.

teatterin sisäänkäynti

Kaupunginteattereiden katsomoihin pääsee pitkästä aikaa – lippuja myydään vain joitain kymmeniä näytöstä kohden

Kotkan kaupunginteatterissa ja Kouvolan Teatterissa esitetään tänään otteita syksyn ohjelmistosta. Molemmat teatterit ottavat pitkästä aikaa yleisöä paikan päälle, sillä käytännössä kaikki esitykset keskeytettiin koronan vuoksi joulukuun alussa.

Kuopion Musiikkikeskus

Syksy voidaan aloittaa Kuopion kulttuuritaloissa melkein normaalisti – teatteri ja Musiikkikeskus voivat täyttää 75 prosenttia katsomoistaan

Sekä Kuopion kaupunginteatteri että Musiikkikeskus ovat rajoittaneet yleisömääräänsä niin, että käytössä on kolme neljäsosaa paikoista. Avi ei erikseen rajoita yleisötilaisuuksien osallistujamääriä Itä-Suomessa.

Kansallisteatterin sisäänkäynti Vallilan konepajalla.

Vastustusta herättäneet yleisörajoitukset astuvat voimaan perjantaina: Kansallisteatteri noudattaa niitä, Kansallisooppera kapinoi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti tänään, ettei se enää tällä viikolla anna uusia määräyksiä. Sosiaali- ja terveysministeriöstä odotetaan vielä uutta ohjauskirjettä asiasta.

Oulun kaupungin teatteri, ulkokuva

Oulun alueelle 55 000 euroa Kevan kehittämisrahaa työelämän parantamiseen

Oulun alueelle kehittämisrahaa on myönnetty Hailuodon kunnan, Oulun hiippakunnan ja Oulun kaupunginteatteri Oy:n hankkeille. Tavoitteena on muun muassa kehittää keinoja, joilla hillitään mielenterveysperusteisia poissaoloja.

Kemin Tullimakasiini - teatterin väistötila.

Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjalle haetaan uutta ryhmää

Koulutus on ilmaista ja siihen sisältyvät mahdolliset roolit ja avustajan tehtävät teatterin produktioissa.

Jyväskylän teatteritalon julistetaulu, syksyn 2021 näytelmien julisteita.

Jyväskylän kaupunginteatteri aikoo toteuttaa syyskauden ensi-illat, vaikka yleisömäärä onkin jäämässä koronarajoitusten takia pieneksi

Jyväskylän kaupunginteatterilla on kaksi ensi-iltaa heti syyskuun alussa. Teatterinjohtaja Marietta Kunnas sanoo, että ensi-illat on tarkoitus toteuttaa, vaikka yleisömäärä jääkin koronarajoitusten takia vähäiseksi.

Maa on syntinen laulu- näytelmän säveltäjä Anna Laakso teatterin harjoituksissa

Teattereissa syksy vastaanotetaan odottavaisin mielin - Rovaniemellä ja Kemissä tarjolla neljä ensi-iltaa ja maskisuositus 

Rovaniemellä ja Kemissä teatterisyksy käynnistyy ilman kävijämääriä koskevia rajoituksia, mikäli tautitilanne ja rajoitukset pysyvät samana seuraavan kuukauden ajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle