Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Putin suitsutti brasilialaiskollegansa maskuliinisuutta – netissä vitsaillaan johtajien välillä kukkivasta bromanssista

Venäjän presidentti oli muun muassa kehunut Brasilian Bolsonaron olevan koronatoimiensa vuoksi rohkeuden esikuva ja arvioi tämän kohdanneen oman koronatartuntansa kuin "todellinen mies".

"Nainen ei saa olla seksikäs, mies ei saa itkeä" – 1 200 opiskelijaa vastasi, miten sukupuolinormit vaikuttavat heidän elämäänsä

Henny Harjusola ja muut vastaajaat kertovat, mikä tasa-arvokeskustelussa ärsyttää.

Epäilyksen siemen – tragedia ravistelee kyläyhteisöä uudessa brittitrillerissä

Monisäikeinen brittitrilleri kyläyhteisön ihmisistä.

Penis- ja tavallisuusaktivisti vaatii Suomeen uutta keskustelukulttuuria

Ovatko tavalliset miehet jäämässä syrjään kaikesta?

Miesten viikonlopuissa äijät kertovat toisilleen selvinpäin tunteistaan: "Täällä voin olla oma itseni – kotona suojamuurit menevät päälle"

Hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälän vetämissä miesten viikonlopuissa äijät kourivat sieluaan ja etsivät keinoja kasvaakseen paremmiksi miehiksi.

Meneekö mies lääkäriin vasta pää kainalossa, vai murtuuko myytti? Väitöstutkimus selvittää, miten sukupuoli vaikuttaa hoitoon hakeutumiseen

Tutkija hämmästelee, miksi miehille puhutaan terveydestä ja hyvinvoinnista kuin joillekin yksinkertaisille olennoille.

Pekka Juntin kolumni: Maa täynnä ihania äijiä

Suomalainen mies on parempi kuin koskaan, kirjoittaa Pekka Juntti. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Kuka kirjoittaa elämäntarinasi?

Elämäntarinamme on sosiaalinen luomus.

Paula Tiessalo: Osa pojista ja miehistä kasvaa häpeämään sukupuoltaan ja on hukassa maskuliinisuutensa kanssa

Naisen seksuaalisuus ei enää ole tabu, mutta miehen seksuaalisuudesta ei uskalleta edes puhua, pohtii Paula Tiessalo blogissaan.

Tuukka Tervosen kolumni: Ei ole yhtä tapaa olla mies – miehisyyteen kuuluu toksista maskuliinisuutta ja runoilevia mekkosankareita

Ihmiset, jotka arvostelevat toisia epämiehekkäiksi, eivät tiedä miehisyydestä yhtään mitään, kirjoittaa Tuukka Tervonen.

Pyhä Matti Nykänen – ADHD, addiktio ja askeesi

Yritys sanoa jotain aiheesta, josta kaikki on jo sanottu.

Amerikan psykologiyhdistys: Perinteinen miehen malli vahingoittaa monia miehiä ja poikia

John Wayne -tyyppinen jäyhä mies ei puhu tunteistaan edes parisuhteessa. Heikkouden näyttäminen kuitenkin kannattaa, sanoo psykoterapeutti Lauri Mannermaa.

Teatterinjohtaja Juho Milonoff haluaa tutkia toksista maskuliinisuutta: "Mistä nämä kovat arvot ovat meihin miehiin tulleet?"

KOM-teatterin uusimman näytelmän teesinä on, että eriarvoisuuden kokemus on räjähdyspanos. Samalla pohditaan toksista maskuliinisuutta.

Komediasarja Modernit miehet – onhan riittämättömyyden tunnekin tunne

Neljästä päähenkilöstä kukin on omalla tavallaan "moderni".

Intialainen joukkoraiskaus sai suomalaisdokumentaristin liikkeelle – Syntyi elokuva siitä, miten poikia pitäisi kasvattaa

Miehen malli -elokuva kertoo järjestöstä, joka haluaa vaikuttaa nuoriin poikiin, jotta he kohtelisivat tyttöjä ja naisia vertaisinaan.

Liiga-hallitusten ainoat naiset näkevät jääkiekossa muutakin kuin urheilua – "Liiga ei ole mikään miesten salakabinetti"

Jääkiekon liigajoukkueissa vaikuttavat naisjäsenet löytyvät Tampereelta ja Jyväskylästä. He tuovat muuten miehiseen lajiin pehmeitä arvoja ja perhenäkökulmaa.

“Ei tunnu missään” – onko tässä Suomen #äijinlause?

Suurin osa äijälauseista sisältää oman ironiansa.

"Poikien pitäisi pystyä ottamaan haltuun tyttömäisinä pidettyjä ominaisuuksia, koska niitä tarvitaan elämässä" – Poikatutkimus pyrkii purkamaan sukupuolistuneita käytäntöjä, joita on kaikkialla

Ahtaiden sukupuolinormien ylittäminen voisi tutkijoiden mukaan johtaa esimerkiksi vähemmän sukupuolistuneisiin työmarkkinoihin ja vähentää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Syyskuussa on ilmestynyt ensimmäinen suomalaista poikatutkimusta esittelevä tieteellinen kokoomateos.

Riku Rantala: Miehuus nousee pelosta, ja tätä naiset eivät ymmärrä

Aikaamme riivaa miesten epävarmuus ja tyytymättömyys.

Kasvotatuoinnit ovat amerikkalaisräppäreiden uusin trendi – taustalla maskuliinista uhoa ja sisäistä motivointia

Aikaisemmin tatutoinnit olivat räppäreille jengitunnuksia. Instagram-aikana kasvotatuoinnit ovat myös osa imagon rakennusta.

Sinetöityjä vessoja, maailmanpolitiikkaa ja veijarimaista maskuliinisuutta – lue Ylen kiinnostavat ennakkojutut Trumpin ja Putinin tapaamisesta

Trumpin ja Putinin tapaamista voit seurata maanantaina suorana Ylen sivuilla. Tässä tähän mennessä asiasta kirjoitettua.

Putin ilman paitaa ja Trump tukka pystyssä – suurvaltajohtajien kuvat tuovat esiin veijarimaisuutta tai alleviivattua ääliömäisyyttä

Vlamidir Putinin maskuliinisuudessa on jotain veijarimaista, ja Donald Trumpista otetut kuvat voivat jakaa lukijoita vahvemmin kahteen leiriin, sanoo taiteen tohtori ja valokuvataiteilija Harri Pälviranta.

Hetkinen - pinkki!

Kajo luotailee pinkin värin suhdetta itsetuntoonsa

Leea Klemola tutkii miehisyyden kriisiä: Viettelysten asuntovaunussa sukupuoliroolit saavat kyytiä

Leea Klemola on ohjannut porilaiselle Rakastajat-teatterille näytelmän työstä ja maskuliinisuuden kriisistä.

"Suudeltavan pehmeä, siistipartainen mies!"

Mies, näin kasvatat ja hoidat partaasi oikein!

"Nyt hypätään iskäboksista ulos!"

Näin stylisti Outi Broux luo aikuisen miehen!

Inhimillinen tekijä: Ei nainen eikä mies

Millaista on elää muunsukupuolisena?

Hyvä veli -systeemi jättää naisarkkitehdit edelleen miesten varjoon

Yliopistoista valmistuvista arkkitehdeistä vähintään puolet on naisia. Arkkitehtuurin paalupaikoilla - toimistojen enemmistöosakkaina tai professoreina - naiset ovat selkeässä vähemmistössä. Kysyimme asiantuntijoilta, miksi näin on.

"Miehillä menee paremmin kuin koskaan ennen" – Uuteen monimuotoiseen miehen rooliin on silti vaikeuksia sopeutua

Aiemmin yhteiskunta rankaisi miestä, jos tämä oli heikko tai pehmeä. Nyt miehillä menee paremmin kuin koskaan, sillä miehen rooli on moninaistunut huomattavasti. Sallivampi ympäristö on vapauttanut miehen mallin kaavoistaan, ainakin osittain. Silti osalla miehistä on vaikeaa sopeutua uuden miehen mallin vaatimuksiin etenkin parisuhteessa ja työelämässä.

Saunabaletti

Viisi miestä ja koreografi, viisi päivää ja yksi sauna.

Sirkusta ja performanssia – Transforces-ryhmä puskee homo- ja transtaidetta esiin marginaalista

Transforces On Stage -festivaali tarjoaa kahden viikon ajan sirkusta ja performanssia, joka kietoutuu sukupuolittuneen yhteiskunnan sekä homo- ja trans-teemojen ympärille. Viime vuosina transihmiset ovat saaneet näkyvyyttä yhä enemmän myös Suomessa.

Päätätkö sittenkään itse, mitä suuhusi pistät? – ruokaan liittyvät valinnat ovat pääosin tiedostamattomia

Ruuan ostamiseen ja syömiseen liittyy joka päivä kymmenittäin tiedostamattomia valintoja ja päätöksiä. Vaikka kaikki tiedostamattomat valinnat eivät pahasta olisikaan, painonhallinnan kannalta ne voivat olla vaarallisia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle