Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvakaappaus Lumo Energian kotisivuilta

Sähköyhtiö päätti määräaikaiset sopimukset, ja nyt siltä vaaditaan miljoonakorvauksia – vain murto-osa voidaan maksaa, sanoo toimitusjohtaja

Sähköyhtiö Lumo Energia lopetti toimintansa ja päätti asiakkaidensa määräaikaisia sopimuksia ennenaikaisesti. Noin 8 000 yhtiön asiakasta ovat oikeutettuja vahingonkorvauksiin, jotka ovat nousemassa miljoonaluokkaan.

Joni Siikavirta, Ville Mustila ja Antonina Paasikivi käräjäoikeudessa.

Pandemrix-oikeudenkäynti voi johtaa jopa miljoonakorvauksiin, jos sairastuneet voittavat oikeudessa

Oikeudenkäynnissä pyritään osoittamaan, että Pandemrix-rokotus aiheutti narkolepsian seitsemälle henkilölle. Jos yhteys todetaan, Lääkevahinkovakuutuspooli voi joutua maksamaan miljoonia euroja.

Kuopion pääterveyaseman ilmoituskyltti rakennuksen katolla, jossa lukee Sosiaali- ja terveyskeskus

Kuopion sote-työntekijät antavat voimakasta kritiikkiä kaupungille tietoturvaloukkauksesta – kaupunki: Vahingonkorvauksia saa hakea

Useat tietoturvaloukkauksen kohteeksi joutuneet Kuopion kaupungin työntekijät vaativat tietoa siitä, keille henkilötiedot ovat levinneet.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Joukkomurhaan syyttömäksi todettujen irakilaiskaksosten vahingonkorvausvaatimukset hylättiin

Veljeksiä syytettiin osallistumisesta niin sanottuun Camp Speicherin joukkosurmaan Irakissa. Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi vuonna 2017 kaikki veljeksiä vastaan nostetut syytteet.

Kyltti, jossa lukee Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja Turun hallinto-oikeus.

Salon kaupungin entiselle työntekijälle ehdollista lahjusrikoksesta

Mies tilasi kaupungille tuotteita yhtiöltä ja sai vastineeksi tavaralahjoja. Kyse oli muun muassa lahjakorteista ja elektroniikasta.

Onni Sarmaste

Maskikauppias Onni Sarmaste vaatii oikeutta hylkäämään HVK:n miljoonavaateet – väittää epäonnisen maskikaupan olevan brittiyhtiön vastuulla

Onni Sarmaste katsoo, että hän ja hänen suomalainen yhtiönsä eivät ole vastuussa kevään 2020 maskikaupoista. Huoltovarmuuskeskus vaatii 5 miljoonaa euroa kauppahinnan palautusta ja korvauksia.

Helsingin Kaupungintalon seinälle heijastui varjoja 7. joulukuuta 2020.

Helsingin kaupunki maksaa työntekijöilleen ylimääräisen viivästysmaksun jo kuukausia kestäneen palkkakaaoksen takia

Viivästysmaksu maksetaan kaikille, joiden palkka on ollut myöhässä. Maksun suuruus riippuu viivästyskoron määrästä.

Hovioikeuden istunto Turussa.

Terrorismirikoksiin syyttömiksi todetut irakilaiskaksoset vaativat valtiolta koppikorvaustensa kaksinkertaistamista

Kaksosten mukaan vapaudenmenetyksestä koitui heille merkittävästi tavallista suurempaa kärsimystä. Valtio vastustaa korvausten korottamista.

Tampereen oikeustalo

Tampereen kaupunki ja liukastunut bussinkuljettaja sopivat lähes miljoonan euron korvauskiistan yli 30 vuoden jälkeen

Mies joutui odottamaan satojentuhansien eurojen korvauksia kauan ja sitten niitä alettiin periä takaisin. Nyt pitkä riita kaupungin kanssa on ohi.

Kuvassa neljäosainen pistorasia

Moni nauttii talvella halvasta sähköstä, mutta sähköyhtiö voi jopa irtisanoa sopimuksen – Professori: Kuluttajalla oikeus isoihin vahingonkorvauksiin

Määräaikainen sopimus sitoo sekä kuluttajaa että sähköyhtiötä. Jos yhtiö irtisanoo sopimuksen oikeudettomasti, kuluttajalla on oikeus vahingonkorvaukseen.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio: Sijoituksiin liittyvä selvitys oli aiheellinen, vaikka oikeus hylkäsi syytteet

Lapin käräjäoikeus antoi keskiviikkona päätöksensä tapauksessa, joka liittyi siihen, että Rovaniemen kaupunki sijoitti miljoonia euroja pikavippiyrityksiä luotottaneeseen yhtiöön, joka joutui yrityssaneeraukseen.

Tingshuset i Esbos exteriör.

Nuori nainen joutui seksuaalirikoksen uhriksi Hangossa 9 vuotta sitten – jalkapalloilija tuomittiin tänään törkeästä raiskauksesta

Tapahtumien aikaan 17-vuotias nainen vaikeni kokemastaan seksuaalirikoksesta neljän vuoden ajan ystävänsä pyynnöstä.

Tampereen oikeustalo

Tampereen kaupunki tuomittiin maksamaan jättisumma liukastuneelle bussikuskille – haluaa nyt kuskilta yli 800 000 euroa takaisin

Kuljettaja liukastui vuonna 1993 ja menetti työkykynsä. Hän sai vasta vuonna 2014 korvauksia ja nyt kaupunki perii niitä takaisin.

Etualalla Lufthansan juuri laskeunut kone, taustalla nouseva kiinalainen lentokone.

EU aikeissa pienentää lentomatkustajien korvauksia myöhästymisissä – nyt viidenkympin lennosta voi saada satojen eurojen korvauksen

Lentoyhtiö voi joutua pulittamaan halpalipustakin moninkertaisen korvauksen lennon myöhästyessä tai peruuntuessa. EU:n puheenjohtajamaa Tšekki aikoo nostaa lentomatkustajien korvaukset pöydälle loppuvuonna.

Helsingin keskustassa Sofiankatu 4:ssä sijaitseva kiinteistö.

Pikavippi on saattanut pelastaa pinteestä Helsingin palkkakaaoksessa – kaupunki voi joutua lainakorkojen maksajaksi, toteaa työoikeuden professori

Työoikeuden professori Seppo Koskinen kertoo, että Helsingin palkkaongelmien myötä yksi tai useampi henkilö saattaa joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Ruudulla pyörii HBO:n trillerisarja Irma Vep.

Piraattikirjeet tekevät paluun, ja niitä voi kolahtaa syyttömien postiluukuista – juristi: “Tavallisen pulliaisen on hyvin vaikea puolustautua”

Korkeimman oikeuden linjauksen myötä lakiasiantoimistot alkavat lähettää aiempaa enemmän korvausvaatimuksia ihmisille, joiden epäillään jakavan internetissä laittomasti esimerkiksi elokuvia.

En skylt som det står "Esbo rättshus" på. I bakgrunden syns en modern byggnad.

Avioero ja taistelu lapsen tapaamisesta uuvuttivat lohjalaisen yrittäjän, sai syytteet 31 petoksesta – käräjäoikeus uskoi miestä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan auton varaosia myynyt yrittäjä ei syyllistynyt petoksiin, vaikka hän ei toimittanut asiakkaidensa maksamia tuotteita sovitussa ajassa.

Konsta Lehtonen poseeraa bussipysäkillä, jolla hän joutui pahoinpitelyn uhriksi.

Jäikö asiasi jumiin oikeuden rattaisiin? Vuoden viivästys on 1 500 euron arvoinen – korvausten määrä on kasvanut roimasti

Oikeudenkäynnin kohtuuton viivästyminen voidaan hyvittää val­tion maksamalla korvauksella. Valtiokonttori on maksanut hyvityksiä vajaat miljoona euroa seitsemän viime vuoden aikana.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus, istuntosalikyltti.

Mies tuomittiin vankeuteen lukuisista rikoksista – palellutti ja pahoinpiteli kissan kuoliaaksi

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen lukuisista rikoksista vankeuteen, joka muunnettiin ehdottomaksi muutamien kuukausien osalta, koska mies oli rikoksen tapahtumahetkellä ehdonalaisessa.

Aikataulunäyttö näyttää junien peruuntumisia.

Junaliikenteen kaaoksesta voi syntyä matkustajalle iso lasku – selvitimme, mitä kuluttaja voi tehdä saadakseen korvauksia

VR on varautunut matkalippujen korvaamiseen matkustajille. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan kuluttajan oikeutta saada korvaus välillistä kuluista arvioi viime kädessä kuluttajariitalautakunta.

Osuuspankin kyltti Mikkelissä

OP:n maksuhäiriöstä johtuneista vahingoista voi hakea korvauksia – lue kolme kysymystä ja vastausta

OP:n mukaan mahdollisten korvausten suhteen noudatetaan OP:n palveluehtoja. Finanssivalvonta ei ota kantaa siihen, kuinka todennäköisesti asiakas saa korvausta.

Lapin käräjäoikeudessa käsitellään Rovaniemen kaupungin sijoituksia.

Rovaniemen kaupunki vaatii lähes miljoonan euron korvauksia pikavippiyhtiöön tehdyn sijoituksen tappioista

Kaupungin mukaan se on menettänyt yli puoli miljoonaa euroa, kun sijoituksen kohteena ollut yritys joutui velkasaneeraukseen. Rovaniemi laskee käyttäneensä satoja tuhansia euroja asian selvittämiseen.

Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy.n toimitusjohtaja Ville Tapio, Mannerheimintie 12 B, 02.12.2016.

Vastaamon perustaja kommentoi tietoja jättimäisestä vahingonkorvaustuomiosta – väittää yhä entisten alaistensa pimittäneen tietomurtoa

Vastaamon entinen toimitusjohtaja Ville Tapio ei vahvista tai kiistä MTV Uutisten tietoja hänen maksettavakseen tuomituista miljoonien vahingonkorvauksista. Sen sijaan hän vierittää yhä vastuuta entisten alaistensa niskoille.

Pelastushenkilöstöä Kinnin onnettomuuspaikalla.

Junayhtiö VR:n katsottiin syyllistyneen törkeään ympäristön turmelemiseen Mäntyharjun Kinnin kemikaalionnettomuudessa

Mäntyharjun Kinnin kemikaalionnettomuus tapahtui huhtikuussa 2018. Tuolloin junan säiliöstä valui maahan 35 tonnia räjähdysherkkää kemikaalia.

yleiskuva

MTV: Vastaamon ostanut sijoittajayritys saa miljoonien vahingonkorvaukset

Entisen pääomistajan väitetään joutuneen maksamaan koko kauppasumma sijoittajayritykselle.

Ilmajoen kunnantalo

Hannu Akkanen jätti Ilmajoen kunnanhallitukselle oikaisuvaatimuksen – asia voi edetä käräjille asti

Ilmajoen kunnanhallitus päätti huhtikuussa, ettei se maksa vahingonkorvauksia valtuutettu Hannu Akkaselle, joka vaati niitä tarkastuslautakunnan erottamisasiaan liittyvässä hässäkässä.

Ilmajoen kunnantalo

Ilmajoella kuohuu jälleen: Kunta ei suostunut vahingonkorvauksiin – erotetun tarkastuslautakunnan puheenjohtaja valmis oikeustoimiin

Ilmajoen kunnanhallitus päätyi maanantaina äänin 9–2 hylkäämään erotetun tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Hannu Akkasen korvausvaatimuksen.

Tero Lehterä och Tuomo Ropo coachar SaiPas spelare.

Tero Lehterä ja entiset apuvalmentajat voittivat palkkakiistan – SaiPa joutuu maksamaan entisille valmentajilleen kymmenien tuhansien vahingonkorvaukset

SaiPan entinen päävalmentaja Tero Lehterä ja entiset apuvalmentajat Tuomo Ropo ja Kari Martikainen pitivät viime kevään lomautuksia laittomina. Etelä-Karjalan käräjäoikeus päätyi samalle kannalle.

Egentliga Finlands tingsrätt är en ljus betongbyggnad, med stora fönster som solen speglas i.

Käräjäoikeus määräsi muhkeat vahingonkorvaukset ja syytetylle ehdollista vankeutta Kustavin kuolonkolarista

Yhden ihmisen kuolemaan johtanut kolari tapahtui Kustavissa heinäkuussa 2019. Käräjäoikeus antoi tuomion torstaina.

Egentliga Finlands tingsrätt är en ljus betongbyggnad, med stora fönster som solen speglas i.

Mies tuomittiin maksamaan lähes 700 000 euron vahingonkorvaukset rivitalon tulipalosta – palo syttyi katolla tehdystä tulityöstä

Mies oli ollut tekemässä tulitöitä kaarinalaisen rivitalon katolla vuonna 2018, kun katolla syttyi tulipalo. Oikeus katsoi miehen olleen huolimaton ja tuomitsi tämän yleisvaaran tuottamuksesta.

Keski-Suomen käräjäoikeus.

Keski-Suomen käräjäoikeuden välituomio: yhdeksän vuotta sitten sattuneen liukastumisen korvausvaatimukset eivät ole vanhentuneet

Liukastumishetkellä 23-vuotias nainen vaatii Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiöltä ja vakuutusyhtiöltä yli 2,5 miljoonaa euroa korvauksia menettämästään työurasta. Nainen liukastui KOAS:in talon pihamaalla ja aiheutti hänelle alentuneen työkyvyn.

Vasa hovrätt.

Turkisyrittäjä vaatii hovioikeudesssa noin 450 000 euron korvauksia valtiolta kettukaupan estämisestä – ja jutun palauttamista takaisin käräjille

Yrittäjä oli sopinut kiinalaisen turkistarhaajan kanssa 2 600 elävän ketun toimittamisesta Kiinaan, mutta kauppa kariutui parvorokotusten puuttuessa. Yrittäjän vaatimusten käsittely alkoi tiistaina Itä-Suomen hovioikeudessa.

Käräjäoikeus ja nuija.

Oikeus määräsi työtapaturmasta tuomitut maksamaan työkykynsä menettäneelle lisäkorvauksia – tapaturma sattui kymmenen vuotta sitten

Työtapaturma sattui Pietarsaaressa 2011. Loukkaantunut mies oli työskennellyt turkistarhan hallityömaalla ja saanut vesikourua asentaessaan voimakkaan sähköiskun läheisestä voimalinjasta. Hän menetti työkykynsä kokonaan.

Talvivaaran kipsisakka-allas vuotaa marraskuussa 2012.

Konkurssin tehneen Talvivaaran kaivoksen ympäristövahingoista ei makseta vahingonkorvauksia – käräjäoikeus hylkäsi vaatimukset

Vahingonkorvauksia setvittiin vasta nyt, koska Talvivaaran ympäristörikosjuttua ratkottiin eri oikeusasteissa vuosina 2015–2019.

Lakikirja

Hovioikeus vapautti Hausjärven entisen vt. kunnanjohtajan rangaistuksesta

Tapauksessa entinen vt. kunnanjohtaja Aleksi Heikkilä myönsi vuonna 2015 kunnan nimissä 30 000 euron lainan yksityiselle yritykselle ylittäen toimivaltuutensa. Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi rangaistukseksi varoituksen.

Tampereen satamapäällikkö Matti Joki hinaajan kannella Ratinan satamassa.

Potkut saanut satamapäällikkö Matti Joki vaatii Tampereelta menettämäänsä palkkaa, harkitsee myös rikosilmoitusta kahdesta henkilöstä

Joki kertoo tehneensä korvausvaatimuksen joulukuun lopulla. Kaupungilta ei ole vielä kuulunut vastausta.

Prinssi Andrew.

Jos mietit, voiko prinssi Andrew joutua vankilaan tai onko hän nyt matti meikäläinen, lue nämä 5 vastausta

Prinssi Andrew joutuu oikeuteen syytettynä seksuaalirikoksesta, jonka hinta saatetaan laskea miljoonissa.

Kainuun käräjäoikeus.

Talvivaaran vahingonkorvausoikeudenkäynnin pääkäsittely alkoi – vain sitkeimmät jäljellä

Alun perin korvausvaatimuksia oli yhteensä 138. Vuosien varrella korvausvaatimusten määrä on supistunut yhdeksään ja miljoonavaatimukset ovat sulaneet muutamaan sataantuhanteen euroon. 

Psykoterapiakeskus Vastaamo.

Vastaamon tietomurron vahingonkorvaukset uhreille ovat jäämässä laihoiksi: "Tuntuu ihan naurettavalta saada alle 100 euroa"

Ylen haastatteleman tietomurron uhrin mukaan pelkästään nimenvaihdokseen ja siitä seuranneisiin kuluihin on uponnut enemmän rahaa kuin uhrit ovat saamassa korvaukseksi.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Yksityislääkärikäynneistä saanee Kela-korvausta jatkossakin – poliittinen vääntö monikanavarahoituksesta loppusuoralla

Monikanavarahoitusta käsittelevän parlamentaarisen työryhmän kipupisteeksi on muodostunut kiista yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten kohtalosta.

Kittilän kunnan entinen, vuonna 2018 eläköitynyt, hallintojohtaja Esa Mäkinen Rovaniemen hovioikeuden edustalla ennen käräjäoikeuden istuntoa

Kymmeniä Kittilän kuntapäättäjiä syytettiin kosto- tai rankaisutarkoituksessa tehdyistä virkarikoksista – kaikki syytteet hylättiin

Syytettynä oli 39 Kittilän kuntapäättäjää. Syyttäjä vaati tuntuvia sakkorangaistuksia kuntapäättäjille, joiden katsoi halunneen rangaista Esa Mäkistä tai kostaa tälle. Myös asianomistaja Mäkisen korvausvaatimukset hylättiin.

Tiina Isotalous saapuu käräjätalolle turvatarkistuksen läpi

Kokkolan valtuuston puheenjohtajalle sakkoja kahdesta kunnianloukkauksesta – oikeuden mukaan Facebook-kommenttien sisältö oli erittäin loukkaavaa

Kyse oli kahdesta yksityishenkilöön kohdistuneesta kommentista, jotka ylittivät oikeuden mukaan selkeästi hyväksyttävän rajan.

Psykoterapiakeskus Vastaamon logo.

Poliisi alkaa pian kuulla Vastaamo-tietomurron tuhansia uhreja – "Ratkaiseva tekijä voi olla jo nurkan takana", sanoo tutkinnanjohtaja

Psykoterapiakeskus Vastaamosta tietomurroilla vietyjen potilastietojen julkaiseminen netissä alkoi vuosi sitten. Tietoja oli varastettu ensimmäisen kerran jo syksyllä 2018.

Valkoposkihanhia ruohikolla.

Pellolla levähtävä lintuparvi voi aiheuttaa isot tuhot ruokaillessaan – jatkossa tukea voi saada myös haittojen ennaltaehkäisyyn

Viljelijä voi hakea valtiolta korvauksia, jos suojellut joutsenet, hanhet tai kurjet tallovat ja syövät viljapeltoa muuttomatkallaan. Uuden lain myötä avustusta voisivat hakea järjestöt, kunnat ja esimerkiksi yksityiset ihmiset jo ennen vahinkojen syntymistä.

Hattulan kunnan viiri

Sorariita päättyi Hattulan kunnan voittoon – Tawastia Soran pitkälle kiistalle sinetti

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi Tawastia Soran korvausvaatimukset soranoton keskeyttämisestä. Hattulan viranomaiset keskeyttivät soranoton Hattulassa moottoritien lähistöllä joulukuussa 2015. Viranomaiset katsoivat maa-ainesten ottamisen ylittäneen lupaehdot.

Kuvassa on nimimerkin ransom_man Torilaudalle 21. lokakuuta 2020 tekemä postaus, jossa kerrotaan Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta.

Vastaamon entiset potilaat vaativat jopa 10 000 euron korvauksia tietomurrosta – konkurssipesä pitää 2 500:aa euroa ylärajana

Vastaamolta vahingonkorvauksia vaatineet potilaat ovat saaneet ensimmäisen arvion heille mahdollisesti maksettavista hyvityksistä. Vahingonkorvausten saaminen on kuitenkin monimutkaisen ja epävarman tien takana.

puolukka

Kunnanvaltuutettu kaatoi thaipoimijoiden puolukkasaaliin ojaan – yrittäjä aikoo vaatia korvauksia: "Todella törkeällä tavalla toimittu väärin"

Paikalle osunut Pirkka Juntunen kuvasi tilanteen ja ilmoitti siitä poliisille. Poliisi tutkii, onko rikosta tapahtunut.

Ari Korhonen seisoo mökin edustalla.

Ari Korhonen ei jaksa enää käräjöidä, hän ei luota kenenkään saavan Talvivaaran vahingoista korvauksia

Talvivaaran kaivoksen ympäristövahingoista korvauksia hakeneista suurin osa on luopunut vaatimuksistaan. Yksi luopujista on kajaanilainen Ari Korhonen, jolla on omistuksessaan Jormasjärven rannoilla kaksi maatilaa ja vajaa kymmenen rantatonttia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle