Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yle Areena logo.

Frankenplane ja muita Suomen Hornet-onnettomuuksia

Suomessa on menetetty kaksi Hornet-hävittäjää maahansyöksyissä. Samalla on myös luotu yksi täysin ainutlaatuinen kone, kun kahden eri Hornetin osista rakennettiin yksi. Tämän "Frankenplaneksi" kutsutun hävittäjän palvelusura päättyi lopulta murheellisesti.

Yle Areena logo.

Futuristisella matkalla ylihuomiseen 1971

Matkalla ylihuomiseen -sarja katsoi tulevaisuuteen vuonna 1971. Tulevaisuudentutkimuksen silmin 2000-luku näyttäytyi uhkientäyteisenä. Toisaalta kehityksen odotettiin myös parantavan ihmisten elämää, ja osa futuristisista ennustuksista osui oikeaan.

Taistelu taivaasta

Gps-paikannuslaitteet ovat yksi tämän joulun hittilahjoista. Navigointikartat yleistyvät nopeasti myös matkapuhelimissa. Onko paikannustekniikka oikeasti sotilastekniikkaa, joka on siviileillä vain lainassa. > Katso MOT ohjelmia YLEn Areenasta > Ohjelman käsikirjoitus on luettavissa tästä

Yle Areena logo.

Ydinpommin syntymäpäivillä

Toimittaja Tuulikki Hakkarainen haastatteli akateemikko Andrei Saharovin työtoveria, fyysikko Juri Romanovia, Sarovin suljetussa ydintutkimuskeskuksessa Keski-Venäjällä vuonna 1999. Venäjän ydinpommin testaamisesta oli kulunut tuolloin 50 vuotta.