Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kantarelleja ja suppilovahveroita puisella leikkuulaudalla.

Mikä sienivuosi! Tässä inspiraatiota ruoanlaittoon

Syksy on tuonut mukanaan iloiset metsäretket. Ja metsä on antanut parastaan – roppakaupalla sieniä. Mitä tekisit kaikesta keräämästäsi? Tässä seitsemän ehdotusta.

Gott av baljväxter

Testaa paras sesonkiruoka – suppilovahveroita papujen, herneiden ja parmesaanin kera

Palkokasvit ovat hyvä pohja maukkaalle sieniruoalle.

Sienestäjä metsässä.

Ruokasienikausi on alkanut monilla puolilla Suomea – etelärannikolla ei ruokasieniä kannata vielä etsiä

Sienisadon määrää on hyvin vaikea ennustaa lajikohtaisesti. Satoon vaikuttaa esimerkiksi sateiden määrä.

Korvasieni kasvamassa kiven kupeessa, vieressä sammalta, oksia ja kuusenkäpy.

Tappavan myrkyllinen korvasieni aloittaa herkkusuiden sienikauden – katso videolta, kuinka keität myrkyt pois

Korvasieni on poikkeuksellinen elintarvike, sillä vaikka se käsittelemättömänä sisältää myrkkyä, sen myynti on kuitenkin sallittua.

Welsh corgi -rotuinen koira on löytänyt kantarellin.

"Etsi tatti!" – näin Tyyne-corgista koulutetaan sienestyskaveri, jolta ei jää yksikään metsän herkku huomaamatta

Kiinnostavien hajujen etsiminen on hyvää virikettä koiran mielelle. Erilaiset etsintäharrasteet ovat koiranomistajien suosiossa, ja tämä näkyy koirakoulujen sienikursseilla.

Yle Areena logo.

Kokki Kolmonen ryysti etanoita Säkylän tähystystornissa ja esitteli kenttäkeitintä maastossa

Jaakko Kolmonen vieraili Säkylässä alkusyksystä 1990 yhteensä neljän Patakakkonen-ohjelmajakson verran. Kolmonen kokkasi syysherkkuja Pyhäjärven rannalla Sirkka Gustafssonin kanssa. Turkka Aaltosen kanssa kokki ihaili maisemia ja valmisti etanoita Huovirinteen tähystystornissa. Vierailu päättyi puolustusvoimien harjoitusalueelle, jossa keitettiin lohikeitto varsin perinteikkääksi osoittautuneella soppatykillä.

Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat pororuokia (1979).

Poroa, sientä, silakkaa ja ruisleipää Kolmosen ja Vanamon tapaan

Kolmosen ja Vanamon klassikko-ohjelmia vuosilta 1978 ja 1979

Yle Areena logo.

Leppärousku ja ruisrouskupurilainen

Leppärousku on herkullisin rousku.

Yle Areena logo.

Haaparousku ja perinteinen sienisalaatti

Haaparouskun seuraksi voi kerätä muitakin rouskuja.

Yle Areena logo.

Suppilovahvero ja sienirieskat

Suppilovahvero on piiloutumisen mestari.

Yle Areena logo.

Vaaleaorakas ja mehevä orakasohratto

Orakkaan tuntee hyvin lakin alla olevista piikeistä.

Yle Areena logo.

Mustavahakas ja sienimunakasrulla

Mustavahakas on tyypillinen myöhäissyksyn sienilaji.

Yle Areena logo.

Mesisieni ja mesisienispagetti

Mesisieniä kasvaa lahokannoissa ja -puissa.

Yle Areena logo.

Lampaankääpä ja lampaankääpäpihvit

Lampaankääpä on kuusen seuralainen.

Yle Areena logo.

Punikkitatti ja tattipizza

Punikkitatit elävät yhteiselämää eri puulajien kanssa.

Yle Areena logo.

Mustatorvisieni ja värikäs torvisienivihannespata

Mustatorvisieni kasvaa heinäisessä maastossa.

Yle Areena logo.

Isohapero ja haperotäytteiset kesäkurpitsat

Haperot ovat hyviä kolmen tähden sieniä.

Yle Areena logo.

Männynherkkutatti ja tattimuikkupata

Herkkutatteja voi etsiä tiheistä kuusikoista.

Yle Areena logo.

Kantarelli ja kantarellijuureskeitto

Kanttarelleja kannattaa etsiä koivujen juurelta.

Toimittaja Pekka Myyryläinen makoilee metsässä sienikorin vieressä.

Tutustu sieniin ja opi tunnistamaan niitä Sienikoulu-ohjelman avulla

Sienet ovat oma eliöryhmänsä kuten kasvit ja eläimet.