Uusimmat artikkelit
Mikä sienivuosi! Tässä inspiraatiota ruoanlaittoon
Syksy on tuonut mukanaan iloiset metsäretket. Ja metsä on antanut parastaan – roppakaupalla sieniä. Mitä tekisit kaikesta keräämästäsi? Tässä seitsemän ehdotusta.
Testaa paras sesonkiruoka – suppilovahveroita papujen, herneiden ja parmesaanin kera
Palkokasvit ovat hyvä pohja maukkaalle sieniruoalle.
Ruokasienikausi on alkanut monilla puolilla Suomea – etelärannikolla ei ruokasieniä kannata vielä etsiä
Sienisadon määrää on hyvin vaikea ennustaa lajikohtaisesti. Satoon vaikuttaa esimerkiksi sateiden määrä.
Tappavan myrkyllinen korvasieni aloittaa herkkusuiden sienikauden – katso videolta, kuinka keität myrkyt pois
Korvasieni on poikkeuksellinen elintarvike, sillä vaikka se käsittelemättömänä sisältää myrkkyä, sen myynti on kuitenkin sallittua.
Kokeile valmistaa metsän antimia: tammenterhoja, kaislanjuuria ja männynneulasia – maku ei aina ole hyvä, mutta niillä selviää hengissä
Alexandra näyttää, miten neulasia ja juuria valmistetaan.
"Etsi tatti!" – näin Tyyne-corgista koulutetaan sienestyskaveri, jolta ei jää yksikään metsän herkku huomaamatta
Kiinnostavien hajujen etsiminen on hyvää virikettä koiran mielelle. Erilaiset etsintäharrasteet ovat koiranomistajien suosiossa, ja tämä näkyy koirakoulujen sienikursseilla.
Kokki Kolmonen ryysti etanoita Säkylän tähystystornissa ja esitteli kenttäkeitintä maastossa
Jaakko Kolmonen vieraili Säkylässä alkusyksystä 1990 yhteensä neljän Patakakkonen-ohjelmajakson verran. Kolmonen kokkasi syysherkkuja Pyhäjärven rannalla Sirkka Gustafssonin kanssa. Turkka Aaltosen kanssa kokki ihaili maisemia ja valmisti etanoita Huovirinteen tähystystornissa. Vierailu päättyi puolustusvoimien harjoitusalueelle, jossa keitettiin lohikeitto varsin perinteikkääksi osoittautuneella soppatykillä.
Poroa, sientä, silakkaa ja ruisleipää Kolmosen ja Vanamon tapaan
Kolmosen ja Vanamon klassikko-ohjelmia vuosilta 1978 ja 1979
Leppärousku ja ruisrouskupurilainen
Leppärousku on herkullisin rousku.
Haaparousku ja perinteinen sienisalaatti
Haaparouskun seuraksi voi kerätä muitakin rouskuja.
Suppilovahvero ja sienirieskat
Suppilovahvero on piiloutumisen mestari.
Vaaleaorakas ja mehevä orakasohratto
Orakkaan tuntee hyvin lakin alla olevista piikeistä.
Mustavahakas ja sienimunakasrulla
Mustavahakas on tyypillinen myöhäissyksyn sienilaji.
Mesisieni ja mesisienispagetti
Mesisieniä kasvaa lahokannoissa ja -puissa.
Lampaankääpä ja lampaankääpäpihvit
Lampaankääpä on kuusen seuralainen.
Punikkitatti ja tattipizza
Punikkitatit elävät yhteiselämää eri puulajien kanssa.
Mustatorvisieni ja värikäs torvisienivihannespata
Mustatorvisieni kasvaa heinäisessä maastossa.
Isohapero ja haperotäytteiset kesäkurpitsat
Haperot ovat hyviä kolmen tähden sieniä.
Männynherkkutatti ja tattimuikkupata
Herkkutatteja voi etsiä tiheistä kuusikoista.
Kantarelli ja kantarellijuureskeitto
Kanttarelleja kannattaa etsiä koivujen juurelta.
Tutustu sieniin ja opi tunnistamaan niitä Sienikoulu-ohjelman avulla
Sienet ovat oma eliöryhmänsä kuten kasvit ja eläimet.