Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Maalahden härkä" nosti ensimmäisenä maailmassa 400 kiloa penkistä – haamunosto oli kuitenkin lopun alkua: "Minusta tuli julkkis yhdessä yössä"

Fredrik Smulterin uskomaton penkkipunnerruksen maailmanennätys vei lopulta ilon urheilusta. En nauttinut enää, hän kertoo Ylen Sportliv-sarjassa. Nyt "Superhurri" kuuluu maailman parhaisiin täysin uudessa lajissa – ja haaveilee pestistä jääkiekon SM-liigassa.

Kansainvälinen voimannostoliitto sulkee kansanedustaja Ano Turtiaisen tuotemerkin varusteet pois kisoistaan

Lajiliitto perustelee sulkua sillä, ettei Turtiaisen yritys ole noudattanut sovittuja ehtoja.

Muunsukupuolisuudestaan julkisesti puhunut Emmeth Törrönen ei pääse antamaan MM-kisanäyttöjä – seura jätti maailmanmestarin ilmoittamatta SM-kisoihin

Voimanostoliitto ei hyväksynyt Emmeth Törrösen MM-kisailmoittautumista. Törrönen valitti päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

"Se oli kuin painajaisesta" – menestynyt suomalaisurheilija piilotti totuuden vuosien ajan jopa perheeltään, hakeutui terapiaan ja uskaltaa nyt kertoa muunsukupuolisuudestaan

Penkkipunnerruksen maailmanmestari Emmeth Törrönen toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja vaihtoi etunimensä Susannasta Emmethiksi.

Paljonko nousee penkistä? Monelle kisaajalle voimanosto on elämäntapa

Mikä saa ihmisen voimailemaan koko ikänsä? Tampereen Tesomalla kisataan parhaillaan penkkipunnerruksen Euroopan mestaruudesta.

Münchenin olympialaisten avajaisissa Suomen lippua kantanut Ilkka Nummisto on kuollut

Monipuolinen urheilumies edusti Suomea melojana neljissä olympialaisissa ja keskittyi myöhemmin voimanostoon.

Susanna Törrönen laittoi junioreiden ME-lukemat uusiksi kolmesti ja otti penkkipunnerruksen MM-kultaa – maanantaina mitalisade jatkui: "Pronssi on ehdottomasti pettymys"

21-vuotias Susanna Törrönen saavutti junioreiden kultaa ja avoimen luokan pronssia klassisen penkkipunnerruksen MM-kisoissa Japanissa.

Rovaniemeläiselle Rautavirralle SM-kultaa voimanostossa

Mikko Rautavirralla oli kova taistelu kultamitalista Jarkko Perttulan kanssa.

Ylitorniolla jälleen voimanoston SM-kisat – näytöt annetaan MM- ja EM-kisoihin

Kilpailuihin osallistuu lähes 130 nostajaa ja kisaorganisaatiossa on noin 60 ihmistä.

Ylitornio tukee voimanoston SM-kisoja – avustussumma jää selvästi haetusta

SM-kilpailut pidetään Ylitorniolla maaliskuussa ja marraskuussa.

Sotkamolainen Krista Määttä voimaili kultaa voimanoston nuorten EM-kisoissa

Määttä voitti nuorten Euroopan mestaruuden 387,5 kilon kokonaistuloksella.

Analyysi: Palomiehiksi haluttaisiin enemmän naisia, mutta pääsykokeiden kuntotesti on ajalta, jolloin ei haluttu

Sisäministeriön pitää pian ratkaista, kumpi on tärkeämpää, saada naisia palomiehiksi vai penkkipunnerrus. Niin kauan kuin penkkipunnerrus on ratkaiseva osa valintakoetta, suosii se miehiä.

Viisivuotias tyttö nosteli raskaita painoja, kun muut leikkivät nukeilla tai pikkuautoilla – maailmanmestari Susanna Törrönen harmistuu, kun voimakas nainen kohtaa ennakkoluuloja

Susanna Törrösen käsissä rauta on kevyttä. 20-vuotias sipoolainen on tuore klassisen penkkipunnerruksen maailmanmestari, mutta kotiyleisön edessä saavutettu MM-kulta olisi maistunut vielä paremmalta, jos se olisi tullut ME-tuloksella. Sillä ennätysten rikkominen on Törrösestä arvokisamitaleja maukkaampaa.

Suomessa tehtiin lähes 3 400 dopingtestiä – yleisurheilijoita testattiin eniten

Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) teki viime vuonna yhteensä 3 370 dopingtestiä. Dopingrikkomuksia oli seitsemän ja kahden käsittely on vielä kesken.

Kuusi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Opi, hämmästy ja nautiskele näistä jutuista

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Voimanoston ennätysmies kutsui syrjäytyvät nuoret treenaamaan ja saavutti jotain, mistä moni nuoriso-ohjaaja olisi ylpeä

Voimanostaja Jari Saario ei esitä olevansa nuoriso-ohjaaja tai psykologi. Silti hän osaa auttaa nuoria saamaan elämänsä takaisin raiteilleen.

Tv-sarjan naisvarusmies kertoo kokemuksistaan asepalveluksen ajalta: "Lihaskunto heikkeni, peruskunto koheni"

Reservin vänrikki Moona Kaitonen esiintyy Ylen Naissotilaat -ohjelmasarjassa.

118-senttinen kultamitalisti Jenni Kuusela ei voi käyttää kaikkia kuntosalilaitteita – punnertaa silti penkistä 52 kiloa

World Dwarf Games -kisoissa lyhytkasvuiset kisaavat muun muassa voimanostossa ja koripallossa. Suomesta kisoihin osallistui neljä urheilijaa.

401 kiloa ennätyksekseen nostanut "Superhurri" päätti uransa EM-kultaan – "Pääkoppa on tyhjä"

Voimanostaja Fredrik Smulter kertoo Facebook-sivullaan, että hän on päättänyt lopettaa kilpauransa. Smulter voitti viikonloppuna EM-kultaa.

Pieni Ylitornion kunta isännöi penkkipunnerruksen EM-kisoja

Ylitorniolaisesta Aavasaksan Kisasta on tullut viimeisen 20 vuoden aikana luotettava arvokilpailujen järjestäjä. Kilpailujen saaminen on merkittävä saavutus pienelle seuralle.

Penkkipunnerruksessa kilpaileva 74-vuotias Eila: Voimailua harrastavaa naista pidettiin ennen kummajaisena

Eila Kumpuniemi kertoo, että nykyään lihaksikkaat naiset eivät enää herätä ihmetystä. Parin viikon kuluttua hänellä on edessään klassisen penkkipunnerruksen EM-kisat.

Leijonien voimajärkäle vaihtaa hetkeksi jääkiekon golfiin

Leijonien nelosketjun haalarihyökkääjä Oskar Osala myönsi Suomeen saavuttuaan, että MM-turnauksen nelossija tuntuu jo eilistä paremmalta.

Vuodessa Suomen huipulle – Essi Laakso kyykkää tuplasti painonsa verran rautaa

Jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto innostavat nuorta naista lajiin sen miehisyyden takia. Tiukat pakarat, upeat reidet ja litteä vatsa eivät enää riitä naisille – nyt haetaan voimaa.

Voimanostaja Kokko: Sijoitus tyydyttää, kilot eivät

Juhani "Jussi" Kokko kilpaili Rion paralympialaisissa voimanoston 59kg sarjassa ja sijoittui tiukan tuomarilinjan kisassa kuudenneksi.

Heikkinen ja Kotaja mitalijahdissa – katso Rion paralympiapäivän suomalaiset ja television ohjelmatiedot

Rion paralympialaisten perjantaissa tositoimissa nähdään kolme suomalaista. Mitaliodotuksia voi kohdistaa keihäänheittäjä Marjaana Heikkiseen ja pyörätuolikelaaja Amanda Kotajaan.

Arkistojen kätköistä: Painonnostaja Anni Vuohijoki ei "ota pulttia" olympiavalinnoista

Naisten 69 kilon sarjassa nostava Anni Vuohijoki päätti keskittyä vuonna 2013 voimanoston sijaan painonnostoon. Ensimmäistä kertaa olympialaisiin lähtevä Vuohijoki ei ottanut aiemmin kesällä paineita viivästyneestä olympiavalinnasta.

Äiti kertoo: Paljon töitä tehneen urheilijan sinnikäs tie ensimmäisiin olympialaisiin

Anni Vuohijoki kilpailee tiistaina Rion olympialaisten painonnoston 63-kiloisten sarjassa. Vuohijoen urakka alkaa kello 18.30.

Rion olympialaiset: Anni Vuohijoki

69-kiloisten sarjassa nostava Anni Vuohijoki nappasi naisten painnonnoston ainoan olympiapaikan Rioon.

Voima ei näy lihaksen koossa: Pippurinen Susanna punnertaa penkistä 118 kiloa rautaa

Vasta 18-vuotias sipoolainen Susanna Törrönen on kulkenut voitosta voittoon voimanoston kansainvälisissä kilpailuissa. Harjoituksissa hän on nostanut penkistä runsaat sata kiloa.

Painonnosto Rion olympialaisissa: näin suomalaiset kilpailevat

Suomelta lähtee Rioon kaksi painonnostajaa. Milko Tokola kilpailee miesten 85-kiloisten sarjassa 12. elokuuta, naisten edustajaksi nimettiin 69-kiloisten Anni Vuohijoki.

Inarilaislähtöinen Heikki Korkalo tuli toiseksi penkkipunnerruksen Euroopan mestaruuskisoissa

Voimanoston, penkkipunnerruksen ja maastanoston Euroopan mestaruuskisat 2016 järjestettiin Rovaniemellä. Korkalo on nostellut painoja 18-vuotiaasta lähtien.

20-vuotias Krista treenaa yksin MM-kisoihin – rautaa nousee 150 kiloa

Kajaanilainen Krista Määttä kilpailee ensi kuussa USA:ssa klassisen voimanoston maailmanmestaruuskilpailuissa. Hän lähtee tavoittelemaan kovatasoisessa kisassa omia ennätyksiään, puhdasta suoritusta ja hyviä nostoja.

"Pelko kuolla tuntuu selkärangassa asti" - Ahdistus ajaa maailmanmestari Fredrik Smulteria eteenpäin

"Parhaiden suorituksieni takaa löytyy pelkoa ja ahdistuneisuutta", kertoo Fredrik “Freddi/Superhurri” Smulter. Tällä hetkellä ainoana tavoitteena hänen mielessään on huhtikuun lopulla käytävän penkkipunnerruksen MM-kisojen voitto. Hallitseva mestari, 32-vuotias Smulter tahtoo viidennen MM-kullan.

Somalialainen turvapaikanhakija: Meistä voisi olla hyötyä Suomen jalkapalloilulle

Kajaanilaiset urheiluseurat järjestävät turvapaikanhakijoille mahdollisuuden kokeilla eri urheilulajeja. Kuukauden aikana on mahdollista kokeilla koripalloa, nyrkkeilyä, yleisurheilua ja voimanostoa – sekä jalkapalloa, joka on ennakoidusti suosituin laji.

Voimanostajien paratiisi toimii vapaaehtoisvoimin: "Jäsenet kokevat, että tämä on meidän sali"

Kun Juankosken kaupunki päätti luopua ilmaisesta kuntosalista säästöjen vuoksi, otti paikallinen urheiluseura salin haltuunsa. Nyt kävijöitä on niin paljon, että rahaa on jäänyt urheilijoiden tukemiseen ja uusien laitteiden hankintaan. Sali täyttyy erityisesti voimanostajista.

Smulter epäröi MM-kisoihin osallistumista – ”Nyt voin kokeilla 300 kiloa”

Fredrik Smulter nosti lauantaina klassisen penkkipunnerruksen epävirallisen maailmanennätyksen. Smulter olisi kova luu myös tulevissa MM-kisoissa, mutta hänen osallistumisensa on epävarmaa monestakin syistä.

Näin nousee rauta! – Katso Smulterin ME-nosto

Fredrik Smulter nosti klassisen penkkipunnerruksen epävirallisen maailmanennätyksen Helsingissä. Viralliseksi ennätykseksi 282 kiloa ei voida hyväksyä, koska kilpailu ei ollut kansainvälinen. Rauta nousee kuitenkin kevyesti Smulterin käsissä!

Smulterille rauta oli jälleen kevyttä: uusi epävirallinen ME!

Fredrik Smulter nosti epävirallisen maailmanennätyksen klassisessa penkkipunnerruksessa.

Teräsvaari pumppaa rautaa niin kauan kuin sata kiloa nousee

Nurmolainen Esko Ketola, 74, on moninkertainen voimannoston MM-voittaja. Hänen viimeiseksi aiottu kisareissunsa Argentiinaan ja siihen valmistautuminen on nyt valmistunut dokumentiksi Teräsvaari. Uuden lonkkanivelen ansiosta nostoura saa kuitenkin jatkoa jo ensi vuonna. "Lopetin viikoksi", Teräsvaari velmuilee.

Yli 300 kiloa ei tunnu missään! Suomalainen voimamies penkkasi uuden ennätyksen

Fredrik Smulter nosti uuden ennätyksensä klassisessa voimanostossa.

Smulter täräytti maailmanennätyksen!

Penkkipunnerruksen maailmanmestaruuden jo kolme kertaa aiemmin voittanut Fredrik Smulter otti nimiinsä maailmanennätyksen ja mestaruuden. Suomi sai yli 120 kilon sarjassa kaksi MM-mitalia.

Maailman vahvin nainen ME:hen - penkkipunnerruksessa 235 kiloa!

Sandra Lönn on tehnyt penkkipunneruksen uudet ME-lukemat lajn MM-kilpailuissa Ruotsissa.

Nouseeko penkistä uusi maailmanennätys viikonloppuna, Smulter?

Penkkipunnerruksen maailmanmestaruuden kolme kertaa voittanut maalahtelainen Fredrik Smulter lähtee tavoittelemaan uutta maailmanennätystä Ruotsin Sundsvallissa järjestettäviin MM-kisoihin. "Maalahden häräksi" kutsuttu voimamies uskoo 400 kilon ennätyksen rikkoutuvan lauantaina.

Rankoilla menetelmillä nopeita ja kestäviä pelaajia

Tulevalla kaudella jalkapallon Ykkösessä pelaava PS Kemi Kings on saanut avukseen huipputason sparraajan. Ranskalainen Ludovic Perge on tehnyt yhteistyötä muun muassa Olympique Lyonnais'n kanssa. Kemissä hän testaa jokaisen pelaajan ja laatii heille henkilökohtaisen treeniohjelman.

Smulter oli lähellä uutta penkkipunnerruksen ennätystä - katso video!

Fredrik Smulter voitti sunnuntaina penkkipunnerruksen raskaansarjan SM-kultaa tuloksella 382,5 kiloa. Uusi epävirallinen maailmanennätys 401 kiloa ei vielä onnistunut. Yle Urheilu tapasi ennen SM-kisoja Smulterin, joka nosti ensimmäisenä urheilukilpailussa penkistä 400 kiloa.

Smulter iloitsee: Dopingpuheet ovat loppuneet

Fredrik Smulter on iloinen siitä, että ihmisten suhtautuminen voima- ja painonnostoon on parantunut. Aina kaikki ei kuitenkaan ole ollut hyvin.

Suomalainen KHL-pelaaja lyö yli 150-kiloisen voimamiehen syömisessä – ”Hän on maailman paras”

Maailman paras voimanostaja syö keskimäärin joka toinen tunti jotain, mikä tekee noin 5 000 kaloria päivässä.

Suomalaisen maailmanmestarin piinaavat päivät - ”Luulin koko ajan, että kuolen”

Ensimmäisen MM-kullan voittotaistelu ja vaimon sairastuminen aiheuttivat voimanostaja Fredrik Smulterille stressiä kuutisen vuotta sitten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle