Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lakeuslife -dokumenttisarjan osallistujat ryhmäkuvassa.

Suonenjoen ja Rautalammin seudulta etsitään nuoria aikuisia dokumenttisarjaan

Sarjassa seurataan siihen valittavien henkilöiden elämää noin vuoden ajan.

Miitta Sorvali

Elämäntyön Venla-palkinnot Miitta Sorvalille ja Pirkka-Pekka Peteliukselle – Yle seurasi Kultainen Venla -gaalaa suorana

Tv-ala palkitsi vuoden parhaita tv-sarjoja ja ohjelmia Kansallisoopperassa. Politiikka-Suomi sai kaksi Venlaa ja Sisäilmaa-sarja kolme. Lisäksi Vuoden komediasarja, Aikuiset nappasi kolme Venlaa.

Mies ja nainen USA:n kartan edessä.

Myös Kanada saa omat Euroviisut – laulukilpailun maailmanvalloitus jatkuu, vaikka American Song Contest on vaikeuksissa

Euroviisujen maailmanvalloitus jatkuu, kun Kanada saa oman versionsa vuonna 2023. Tänä keväänä käynnistyneen American Song Contestin alku on ollut kuoppainen.

Stillikuva sarjasta Bridgerton. Seitsemän epookkiasuista henkilöä kumartuu katsomaan kohti kameraa hämmentyneinä.

Analyysi: Kovia, velttoja ja omistajalleen puhuvia kikkeleitä – näin penikset tulivat tv-ruuduille

Pornon arkipäiväistyminen ja alan rakenteelliset muutokset ovat vaikuttaneet siihen, että televisiossa nähdään entistä enemmän peniksiä, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

Ville Vilénin potretti.

Ylen Luovien sisältöjen päätoimittajalta: Poliittinen satiiri on merkki terveestä demokratiasta

Poliittinen satiiri on tyylilajina katsojien rakastama ja samaan aikaan kirjoittajille haastava rasti. Hyvin tehtynä se kolkuttelee sovinnaisuuden rajoja, puhuttaa, ärsyttää ja naurattaa, kirjoittaa Vilén.

Nainen ajovalon vieressä, nainen lehtiö kädessään ja hehkuvasilmäinen naamiosankari.

Yhdeksän ahmittavaa sarjavinkkiä pääsiäiseen: Vallan linnake tekee paluun, Minx sukeltaa 1970-luvun erotiikkaan

Monessa tämän hetken kiinnostavimmassa sarjassa palataan menneille vuosikymmenille. Sarjoissa valotetaan esimerkiksi amerikkalaista viihdebisnestä 1970-luvulla sekä Nokian nousua maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi.

Ylen aluevaalistarttilähetyksen ohjaamo.

Ylen aluevaalistarttilähetys palkittiin eurooppalaisessa tv-alan kilpailussa

Circom Prix -palkinnot myönnetään vuosittain parhaille alueellisille tv-tuotannoille. Yle sijoittui toiseksi uutisohjelmien kategoriassa, jonka voitti BBC.

Nainen kyykyssä auton valon vieressä.

Auli Mantilan uusi Transport-sarja näyttää ruokabisneksen pimeän puolen: rahanpesun, talousrikokset ja eläinten kaltoinkohtelun

Auli Mantila on käsikirjoittanut ja ohjannut kahdeksanosaisen sarjan, jossa hän muun muassa hyödyntää hevosalan osaamistaan. Mantila muistetaan liki kulttimaineeseen nousseesta elokuvastaan Neitoperho (1997).

Hyppää Pikku Kakkosen studioon

Toteuta lapsuutesi haave: tee oma juontovideo.

Aarre Elo

Viihteen grand old man Aarre Elo on kuollut – toi merkittävän tv-palkinnon Suomeen 1960-luvulla

Aarre Elo oli Yleisradion pitkäaikainen ohjelmapäällikkö. Hän oli tekemässä muun muassa rohkeana pidettyä keskusteluohjelma Jatkoaikaa, joka teki tunnetuiksi myös Lenita Airiston ja Hannu Taanilan.

Risteilyalus ja miehistöä.

Saksalaista Lemmenlaiva-draamaa kuvataan lauantaista lähtien Joulupukin Pajakylässä

Joulupukin Pajakylässä alkavat lauantaina suositun saksalaisen Traumschiff-sarjan kuvaukset. Ohjelmaa esittää saksalainen tv-yhtiö ZDF, joka on yksi Euroopan suurimmista tv-kanavista.

Lumisessa maisemassa mies istuu kelkassa, jota vetää poro.

Walt Disney osti suomalaisen dokumenttisarjan ensimmäistä kertaa koskaan – tuottaja: "Suomalainen sotahistoria tulee näkymään laajalti"

Sarjan esitysoikeuksista käydään kaiken aikaa neuvotteluja eri puolille maailmaa. Kaikki kuusi jaksoa julkaistaan Yle Areenassa maanantaina.

Irene-artisti seisoo talvimaisemassa. Taustalla vettä.

Suomalaisartisti IRENE sai Coldplayn ja Alicia Keysin orkestroijan tiimiinsä – syntyi suurtuotannon tunnuskappale, joka valloittaa pian maailmaa

Vaietut arktiset sodat-sarja paljastaa ennennäkemättömästi toisen maailmansodan tapahtumat arktisella alueella. Sarja teki vahvan vaikutuksen myös lappilaislähtöiseen laulajaan, joka vastaa maailmanluokan tiiminsä kanssa sarjan tunnusmusiikista.

Tohloppiin rakennettavan studion sinisävyinen havainnekuva.

Tampereelle rakennetaan kokonaan uusi iso studio Tohloppiin – tavoitteena kansainvälisiä tuotantoja houkutteleva kokonaisuus

Tampereen kaupunki, Yleisradio, Akun Tehdas ja Mediapoliksen omistava kiinteistöyhtiö SBB kertoivat torstaina yhteisestä aiesopimuksesta ja uuden studion eli tuotantotilojen rakentamisesta Tohloppiin. Seurasimme tässä jutussa tiedotustilaisuutta.

Nainen kuvaa salaa puhelimella auton takaa.

Kotimaisten draamasarjojen katsojista on tullut kriittisiä ja nirsoja – siksi rikossarjat hakevat nyt inspiraatiota komediasta ja fantasiasta

Murhamysteeri toimii vuodesta toiseen, mutta Suomessakin on rohkaistuttu tekemään esimerkiksi scifiä. Myös suoraviivaiset ihmissuhdesarjat kiinnostavat nyt yllättävän paljon.

Netflixin ohjelma kuvaruudulla, kaukosäätimellä säätöä. Anonyymi.

Suomalaiset viettivät television ja suoratoistopalveluiden parissa päivittäin yli 3,5 tuntia viime vuonna – Ylen TV1 katsotuin kanava

Urheiluohjelmat vetivät miljoonayleisöjä ruudun ääreen. Ylivoimaisesti katsotuin ohjelma viime vuonna oli jääkiekon MM-finaali.

Kuvausryhmä kuvaa kohtausta tv-sarjaa tavisella pihalla, jossa etualalla valkoinen auto ja takas-alalla poliisiauto.

Murhamysteeri tutkiskelee ulkopuolisuuden tunnetta Perämeren suljetussa kalastajakylässä

Oululaisen Whatevergroup Oy:n ja Elisa Viaplayn tuottama uusi rikossarja Korvessa kulkevi jatkaa kotimaisen nordic noir -lajityypin perinnettä. Tällä kertaa murhamysteerin näyttämönä on syrjäinen kalastajakylä.

Nappuloiden juontajat ja nuket poseeraavat lavasteissa.

Nappulat - ikioma ohjelma kaikkein pienimmille median käyttäjille

Kun on kolmevuotias, maailma on jännä ja ihmeellinen.

Stefano Percino auttaa poikaansa Pietroa pääsemään Matterhornin huipulle.

Eränkävijöiden tuotantoyhtiö myi kaksi tv-sarjaa Amerikoihin ja Kiinaan – tuottaja Teemu Hostikka: "Cannesissa on saanut juosta"

Eränkävijät-sarjan kansainvälinen versio Love of the Wild sekä matkustus- ja taikasarja Magic of Lapland on myyty maailman suurimmille sisältömarkkinoille. Oululaisen luovan talon NTRNZ median tuottamia sarjoja esitetään tänä vuonna sekä Kiinassa että Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Henkilökuva näyttelijä Aapo Orasesta.

Huippusuositun Putouksen uusi näyttelijä Aapo Oranen on vielä monille tuntematon kasvo, mutta pian kaikki muuttuu: "Yllättävän nopeasti tullut omituisia yhteydenottoja"

Aapo Oranen on yksi viihdesarja Putouksen tulevan kauden näyttelijöistä. Hän kertoo saaneensa jo paljon yhteydenottopyyntöjä, vaikka uusi tuotantokausi ei ole vielä edes alkanut.

John Madden puhui vuonna 2016 entisen joukkueensa Oakland Raidersin kotiottelussa Atlanta Falconsia vastaan.

"Kuin Timo Jutila ja Hockey Night -takki" – suomalaisääni Mika Laurila kertoo, miksi kuolleen John Maddenin merkitys NFL:lle on käsittämätön

John Madden kuoli 85 vuoden iässä. Vaikka hän voitti Super Bowlin päävalmentajana vain 40-vuotiaana, teki hän lajia tunnetuksi etenkin kommentaattorina, joka oli asiantuntava, kansantajuinen ja helposti lähestyttävä.

Kuvakollaasissa vasemmalla kuva Squid Game -sarjan aseistetusta vartijasta, oikealla päähenkilöt And Just Like That -sarjasta.

Katsoitko jo nämä? Poimimme 11 vuoden puhutuinta sarjaa, jotka voi ahmia joulunpyhinä

Vuoden suosituimissa tv-sarjoissa on käsitelty muun muassa rikkaiden valtataistelua, köyhyyttä ja lääkeriippuvuutta.

Reppu-Heppu -hahmo katsoo kameraan, taustalla kummitäti ja Botti leikkivät tyynysotaa.

Reppu-Hepun ja Botin joulua rytmittävät uudet laulut

Musiikillinen erikoisjakso kutsuu mukaan Reppu-Hepun luo.

Venla -patsas.

Kultainen Venla -gaala siirtyy toukokuulle koronan takia – tv-alan palkinnot oli tarkoitus jakaa tammikuussa

Palkinnot jaetaan Kansallisoopperassa Helsingissä lauantaina 7. toukokuuta.

Toimistotyöntelijä (nainen) huutaa epätoivoisen näköisenä.

Painajaismaista työvoimatoimistoa kuvaava Sisäilmaa kahmi Venla-ehdokkuuksia – katso jutusta kaikki ehdokasfinalistit

Televisioalan Kultainen Venla -palkinnot jaetaan tammikuussa. Alan ammattilaiset valitsevat voittajat suurimmassa osassa kategorioita. Yleisö pääsee äänestämään vuoden ohjelman ja vuoden esiintyjän.

Tuomas Toivainen seisoo käytävällä ja hymyilee

Lukiolaispojan hullu animaatiohitti tavoitti miljoonayleisön – nyt Tuomas Toivainen, 23, katsoi vanhan jaksonsa ja kertoo miksi onnistui

Rovaniemeläinen Tuomas Toivainen loi 16-vuotiaana Hullu - hullumpi - yläaste -sarjan. Nyt sitä on tehty jo viisi tuotantokautta ja tekijä on urallaan tienristeyksessä.

Papisto

Saamelaispappi yhtenä päähenkilönä Ylen uudessa Papisto -dokumenttisarjassa

Sarjassa neljä erilaista pappia harjoittaa kutsumusammattiaan suurten muutosten keskellä.

Dean Stockwellin tähti Hollywood Walk of Famella kukkien ympäröimänä.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Dean Stockwell on kuollut

Pitkän uran elokuvissa ja televisiossa tehnyt Stockwell esiintyi muun muassa Aikahyppy-sarjassa.

Antti Luusuaniemi istuu Kino Korjaamo elokuvateatterin salissa.

Katsojia houkutellaan nyt elokuviin versioimalla kotimaisia tv-sarjoja – Syke- ja Sorjonen-elokuvat tehtiin ilman Elokuvasäätiön tuotantotukea

Elokuvasäätiön johtajan mukaan tv-sarjoihin pohjautuvat elokuvat ovat samalla viivalla muiden kanssa. Jos rahahanat ovat kuitenkin auenneet tuotannolle jo toisaalla, säätiö ei välttämättä tukea myönnä.

Patriarken Logan Roy (Brian Cox) leder Waystar Royco som är ett familjeägt internationellt mediaföretag.

Successionia juhlitaan yhtenä maailman parhaista tv-sarjoista – Yle kysyi sarjan tähdiltä, miksi ökyrikkaan perheen julmuus on niin kiehtovaa

Succession valittiin äskettäin BBC:n kriitikkoäänestyksessä kymmenen merkittävimmän 2000-luvulla tehdyn tv-sarjan joukkoon. Palkitun sarjan kolmas tuotantokausi on juuri saanut ensi-iltansa.

Tv kamera meren äärellä pakkaspäivänä.

Oulussa kuvataan ensi talven aikana rikosdraamaa kansainväliseen levitykseen – tv-tuotanto on tarkoitus toteuttaa paikallisin voimin

Sarja tulee työllistämään merkittävän määrän paikallisia näyttelijöitä ja avustajia. Kuvauksista suurin osa on tarkoitus tehdä Oulun kaupungin alueella

Kapellimestari Risto Hiltunen istuu pianon ääressä valkoinen smokkitakki yllään.

Kapellimestari Risto Hiltunen on kuollut

Risto Hiltusella on merkittävä rooli Yleisradion historiassa. Hiltunen oli TV2:n musiikkiohjelmien pitkäaikainen kapellimestari.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle