Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rajanylittäjät eivät ole vielä löytäneet toista reittiä Tornion ja Haaparannan välillä

Mehiläisen testausryhmä odottelee Krannikadun varrella valmiudessa - Vain muutamia testattavia lauantaina aamupäivällä

"Jos Oslossa tai Helsingissä joku tekee väärin, miksi me saamme kärsiä", ihmettelee kauppias – Norjan rajasulku hämmentää Ylä-Lapissa

Pääseekö kalastusmatkoille? Entä lomalle Lofooteille? Ristiriitaiset tiedot Norjan rajavalvonnan tilanteesta ja olematon tiedotus ovat herättäneet vuonomaahan haluavissa suomalaisissa hämmennystä. Muutoksia on tulossa aikaisintaan 25. toukokuuta.

Lapin rajoilla aletaan kerätä Suomeen tulijoista tietoja sähköiseen järjestelmään – paperilomakkeet jäävät historiaan

Järjestelmä on käytössä kaikilla muilla 12 Lapin raja-asemalla paitsi Torniossa ja Ylitorniolla.

Vanhan merivartioaseman remontointi vuokra-asunnoiksi etenee Kotkassa – kaupunki aikoo muuttaa alueen asemakaavaa

Entisen merivartioaseman omistaa haminalainen Seven Group-yhtiö, jonka tarkoituksena on ollut remontoida tiloihin vuokra-asuntoja.

Jalkapallon EM-kisaliikenteessä on koronan mentävä aukko, jos kisamatka kestää alle 3 päivää – nyt pohditaan, millä se voidaan tukkia

EM-kisoihin lähtevien turistien toivotaan jäävän omaehtoiseen karanteeniin ottelumatkan jälkeen ja menevän kolmen vuorokauden kuluttua koronatestiin. Lakia pakkotestistä tehdään nyt nopealla aikataululla.

Krista Kiuru A-studiossa: Rajavalvontaan uusi malli lähiviikkoina – “Parhaasta mallista joudumme mahdollisesti vähän tinkimään”

Hallitus pohtii uusia toimia estämään koronan leviämistä Suomen rajojen yli. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) tunnustaa, että tiukimmat nyt harkitut mallit ovat todennäköisesti perusoikeuksien näkökulmasta mahdottomia.

Käännytysten lukumäärä kasvoi viikossa kolmanneksen Helsingin satamassa – työllistävät rajatarkastusyksikköä huomattavasti

Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla käännytettiin viime viikolla kymmeniä matkustajia. Yleisimpänä käännytysperusteena oli uhka kansanterveydelle sekä pyrkiminen Suomeen sellaiseen työhön, joka ei kuulu välttämättömien työtehtävien piiriin.

Päättyykö sisärajavalvonta kesäkuussa? Sisäministeri Maria Ohisalo: "En uskalla tässä vaiheessa luvata mitään"

Rajojen avautuminen alkaa todennäköisesti Norjan rajalta, ja pian vapaampaa liikkumista on luvassa myös Schengen-alueella lentäville työmatkalaisille.

Korona uhkaa tuhota unelman opinnoista suomalaisessa korkeakoulussa – pietarilaiset nuoret pelkäävät, etteivät pääse Suomeen pääsykokeeseen

Jos haluaa opiskella suomenkielisellä linjalla, etäpääsykoe ei tule kysymykseen. Pietarilaisnuoret ovat kääntyneet asiassa jopa presidentti Sauli Niinistön puoleen. Rajavartiolaitos valmistelee tarkentavaa ohjeistusta pääsykokeisiin tulevien osalta.

Lapin avi harkitsee pakollisia terveystarkastuksia Tornion rajalle ensi viikosta lähtien

Päätöksellä määrättäisiin kaikki maahantulijat osallistumaan pakolliseen terveystarkastukseen Tornion rajalla, koska viime aikoina Tornion rajanylityspaikalla moni rajanylittäjä on kieltäytynyt terveystarkastuksesta.

Ennätysmäärä hakijoita haluaa rajavartijaksi

Opiskelijapaikkoja on tämänhetkisen suunnitelman mukaan tarjolla seitsemään rajavartiolaitoksen hallintoyksikköön, joista yksi on Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Länsi-Pohjassa viime viikolla 15 paikallista tartuntaa – sairaanhoitopiiri vetoaa rajanylittäjiin: testeistä kieltäytyminen vain pitkittää tiukkoja rajoituksia

Viime viikolla useat henkilöt kieltäytyivät maahan saapuessaan testauksesta ja yhteistyöstä Tornion rajanylityspaikalla. Testeistä kieltäytymiset rajalla lisäävät myös terveydenhuoltohenkilöstön työmäärää.

Siirtolaisten salakuljettamisesta epäilty vene kaatui San Diegon edustalla – kolme kuollut ja 27 loukkaantunut

Noin 12 metriä pitkään veneeseen oli ahtautunut noin 30 matkustajaa ilman turvavälineitä. Viranomaiset epäilevät veneen salakuljettaneen siirtolaisia Meksikosta Yhdysvaltoihin. Salakuljettaminen meriteitse on lisääntynyt alueella viime vuosina.

Huippunuuskija Aino on Suomen kovin ruokakoira – käräyttänyt jo yli 2 000 kiloa kiellettyjä ruokia, joita yritetään tuoda laittomasti rajan yli

Suomeen yritetään jatkuvasti tuoda elintarvikkeita, jotka voivat pahimmassa tapauksessa levittää erittäin vaarallisia eläintauteja.

Yli 100 hengen kansainvälisen urheilutapahtuman koronasuunnitelmaa ei hyväksytetty terveysviranomaisella – ylilääkäri: "Ei tämä ihan ohjeiden mukaan mennyt"

Tapahtuman järjestäjä ei ollut yhteydessä tartuntatautiviranomaisiin, jolloin maahantulotestit jäivät ottamatta eikä kukaan tiedä tarkastettiinko koronatodistukset ennen maahan saapumista. Järjestäjän mukaan lupaviidakko on sekava, mutta varotoimia noudatettiin.

Turun rajanylityspaikoilla tullut ilmi yksittäisiä koronatestitodistusten väärennöksiä

Turun rajanylityspaikoilla tapaukset, joissa matkustaja on tarjonnut nähtäville väärennetyn koronatestitodistuksen, ovat tulleet ilmi viimeisten kolmen viikon aikana.

Koronarajoituksia puretaan ja matkustaminen lisääntyy – esitys: lento- ja laivayhtiöt tulee velvoittaa vaatimaan asiakkailtaan hyväksyttävät terveysdokumentit jo lähtömaassa

Parantuneen tartuntatilanteen vuoksi kotimaassa puretaan korona-rajoituksia nyt reipasta vauhtia. Tautitilanne jatkuu kuitenkin huonona muualla maailmassa ja huoli rajojenylitysliikenteen palautumisesta ja terveysturvallisuudesta on todellinen.

Kansanedustaja Kaisa Juuso: Sisärajavalvontaa ei pidä lopettaa vielä kesäkuussa

Kaisa Juuson (ps.) mielestä valvonnan lopettaminen toisi kaaoksen Haaparanta-Tornion rajanylitysliikenteeseen ja asettaisi suomalaiset terveysviranomaiset tukalaan tilanteeseen.

Rajavartiolaitos: Ilmeisen väärennettyjä koronatestitodistuksia liikkeellä kymmenittäin

Todistuksilla on pyritty välttämään pakolliset terveystarkastukset rajanylityspaikoilla.

Kolmen hengen seurue ylitti rajan luvattomasti Torniossa hallussaan ase ja huumausaineita

Liikkeellä on ollut myös rattijuoppoja Simossa ja Torniossa sekä kelkkavarkaita Pellossa.

Saimaan kanava avataan tilapäisesti veneilijöille – huvialuksia ja -veneitä saa pian siirtää merelle tai mereltä Saimaalle

Huvialusten siirrosta on tehtävä hyvissä ajoin ilmoitus Kaakkois-Suomen rajavartiostolle.

Norjan rajaliikenteen höllennykset kasvattivat liikennemääriä roimasti

Erityisesti Kilpisjärven arkiliikenne vilkastui.

Kalastamassa ollut mies vajosi jäihin Kokkolan Öjassa – sivulliset hälyttivät apua

Merivartioston partio ja pelastuslaitos onnistuivat pelastamaan miehen jäistä.

Länsi-Suomen merivartioston alueella esitutkintoja ja sakkoja rajanylitysliikenteessä

Samat henkilöt yrittävät toistuvasti ylittää rajan yli ilman riittäviä perusteita.

Sallan raja-asemalle tulossa elintarviketarkastuspiste – mahdollistaa elintarvikkeiden kuljettamisen pohjoisen rajan kautta

Tällä hetkellä pohjoisen tulliasemien kautta ei voi kuljettaa elintarvikkeita, vaan ne on vietävä Vaalimaan kautta.

Jokainen maahantulija ohjataan pakolliseen koronatestiin Varsinais-Suomen rajanylityspaikoilla – avin määräys voimaan perjantaina

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen matkustajien pakollisista terveystarkastuksista Turun ja Naantalin satamissa sekä Turun lentokentällä.

Rajanylityspaikkojen koronatestaus jatkuu toukokuun loppuun saakka – Vartiuksessa ei ole todettu tartuntoja lähes kahteen kuukauteen

Kaikkien maahantulijoiden edellytetään osallistuvan koronatestiin, ellei henkilöllä ole esittää luotettavaa testistä vapauttavaa selitystä. 

AVI: Rajanylityspaikoilla jatketaan koronatestausta

Määräys koskee Oulun kaupunkia, Kuusamon kaupunkia ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää ja se on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Koronarajoitukset eivät hiljentäneet nuuskan virtaa länsirajan yli – Kasper Sarivaara: "Kun Ruotsiin pääsee, pitää ostaa kunnolla, että pärjää"

Laillisen tuonnin lisäksi Tulli takavarikoi salakuljettajilta viime vuonna ennätysmäärän nuuskaa. Katukauppahinta on noussut selvästi.

Kolmen henkilön epäillään järjestäneen yli kymmenen afganistanilaisen laittoman maahantulon Suomen kautta Saksaan

Tutkinta käynnistyi viime vuonna, kun Länsi-Suomen merivartioston kohdattua Turussa turvapaikanhakijan, joka oli kuljetettu Suomeen.

Pakolliset terveystarkastukset alkavat Nuijamaan raja-asemalla huhtikuun alussa – muiden rajanylityspaikkojen terveystarkastuksille jatkoaikaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksestä pakollisia terveystarkastuksia on tehty matkustajille Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Helsingin matkustajasatamissa sekä Vaalimaan rajanylityspaikalla.

Valokuvat siirtolaislapsia täynnä olevista keskuksista Meksikon rajalla kuohuttavat USA:ssa – Bidenilta odotetaan pikaista ratkaisua alaikäisten kohtaloon

Demokraattien kongressiedustaja julkaisi kuvia alaikäisten siirtolaisten oloista täyteen ahdetuissa keskuksissa.

Helsingin satamasta ja Helsinki-Vantaalta käännytettiin tai evättiin maahanpääsy viime viikolla liki sadalta ihmiseltä

Helsingin satamassa matkustajamäärät vähenivät yhä edellisviikosta, lentoasemalla puolestaan kasvoivat hieman.

Lounais-Suomen avi valmistelee pakollisia terveystarkastuksia rajoille – "mielenkiinto kohdistuu Turun lentokenttään"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti viime viikolla pakollisista terveystarkastuksista rajanylityspaikoilla.

Rajavalvonta on hankaloittanut myös koirien matkoja: 15-viikkoisen Glittran muutto uuteen kotiin Ruotsiin vaati paljon järjestelyjä ja "kuriirit"

Kansainvälinen koirakauppa väheni viime vuonna, mutta odotettua vähemmän. Se kertoo rajat ylittävän koiranjalostuksen tarpeesta.

Humanitaariseen kriisiin Meksikon rajalla yritetään löytää ratkaisua Yhdysvaltain hallinnossa – Biden: Vierailen rajalla jossain vaiheessa

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusviraston johtaja viestitti rajan yli pyrkiville siirtolaisille, että raja on kiinni.

Suomi aloitti rajavalvonnan vuosi sitten, nyt Ruotsikin on mukana – torniolaisen Anja Grekulan mielestä Ruotsin mukaantulo tiukensi valvontaa myös Suomessa

Torniosta Ruotsin Kalixissa työssä käyvä Anja Grekula kohtaa nyt kahden maan viranomaiset työmatkallaan.

Tornion rajavalvonnan aloittamista johtanut Janne Isometsä on valittu vuoden 2020 rajamieheksi

Isometsää kiitetään erinomaisista vuorovaikutustaidoista sekä rakentavasta ja luottamusta herättävästä toiminnasta.

Ylitornion rajanylityspaikan aukioloa rajoitetaan

Rajanylityspaikka on kiinni illasta aamuun.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto keskustelee perjantaina mahdollisista pakollisista rajatarkastuksista Varsinais-Suomessa

Avi kokoontuu käsittelemään mahdollista laajaa terveystarkastuspakkoa Turun, Naantalin, rajavartiolaitoksen ja muiden edustajien kanssa perjantaina puolilta päivin. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle