Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Alma levy-yhtiö Warnerin portaikossa Helsingissä.

20-vuotias Alma matkaa vauhdilla maailman musiikkimarkkinoille: "Siistii, että jengi oikeasti haluaa, että mä onnistun"

Suomen kovin pop-vientitoivo tekee uutta musiikkia amerikkalaisten huipputuottajien kanssa ja uskoo, että unelmat voivat toteutua.

Kaksi Almaa kohtasi studiossa - Poikelus ja Hätönen tekivät hämyisen kappaleen artisti-Almalle

YleX:n studiossa kohtasi kaksi Almaa, kun huikean Karma -singlensä julkaissut Alma saapui Poikeluksen ja Hätösen vieraaksi. Varoitus: mielenterveytttä uhkaava urbaani kappale voi aiheuttaa vainoharhoja.

Filippiiniläinen Senaattori Ferdinand "Bongbong 'Marcos Junior 9. helmikuuta 2016

Diktaattorin poika Bongbong Marcos kasvattaa suosiotaan – Filippiinien poikkeusvuodet ovat unohtuneet

Filippiiniläiset syöksivät diktaattori Ferdinand Marcosin vallasta 30 vuotta sitten. Päivän muistoksi asevoimien päämajassa avautuu museo, jossa kansa pääsee katsomaan Marcosin julistamien poikkeustilavuosien kidutusta ja kauhuja. Perheen poika Bongbong Marcos on noussut nuorten äänestäjien suosikiksi toukokuun vaaleissa.

"Yksi suu vähemmän ruokittavana" - köyhyys johtaa lapsiavioliittoihin Jemenissä

Jotkut jemeniläistytöt kokevat järkyttäviä kohtaloita jouduttuaan lapsena naimisiin. Jemenissä tutkimusta tehnyt Susanne Dahlgren pitää lapsiavioliittojen taustalla osittain köyhyyttä ja osittain tietämättömyyttä. Kansalaisjärjestöt pyrkivät kuitenkin valistamaan lapsiliittojen vaaroista.

Mitä mieltä olet Apulannan kappaleesta Poltettu karma?

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja se saa itselleen palkinnoksi soittotakuuta!

Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi ennätysmäärä ehdokkaita

Monissa veikkauksissa tämän vuoden rauhan-Nobelin saajaksi ennustetaan 15-vuotiasta pakistanilaista koulutyttöä Malala Yousafzaita.

Naisen silhuetti ikkunaa vasten

Avoin vuoropuhelu ehkäisee kunniaväkivaltaa

- Se ei ole niinkään fyysistä väkivaltaa vaan henkistä eli rajoittamista, seuraamista ja kontrolloimista, kuvailee kunniakulttuurin epäkohtia nuorten maahanmuuttajien kanssa Tampereella työskentelevä asiantuntija. Pirkanmaalla on alkamassa projekti, jossa kartoitetaan ongelmien laajuutta.

Halonen: Naiset eivät palaa keittiön nurkkaan

Presidentti Tarja Halonen seuraa tarkasti naisten oikeuksien paranemista muun muassa arabimaissa, mutta korostaa, että kehitys on prosessi, jota pitää vaalia.

Makkarassa on syntisen ihanaa kovaa rasvaa.

Sananen – Lottovoittajien maa

Meidän ei tarvitse kiinnostua politiikasta ja maailmantaloudesta. Aikaa ei kannata tuhlata kurssituksiin ja sukulaisiin. Koska meillä on lotto. Se antaa meille miljoonat puhtaana käteen. Ihan kohta.

Patsy Nakell

Rohkea nobelisti Jemenistä

Tawakkol Karman voitti Nobelin rauhanpalkinnon ja Jemen sai vihdoin ansaitsemansa huomiota kansainvalisessa mediassa, ainakin hetkeksi, kirjoittaa Ykkösaamun kolumnisti Patsy Nakell.

Amnesty: Nobel-palkinto rohkaisee naisten oikeuksien puolustajia

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan tämänvuotinen Nobelin rauhanpalkinto on tärkeä tunnustus taistelulle naisten oikeuksien puolesta.

Tawakkul Karman.

Karman omistaa Nobel-palkintonsa arabikevään aktivisteille

Jemeniläinen rauhanpalkittu Tawakkul Karman sanoo omistavansa rauhanpalkintonsa kaikille arabikevään aktivisteille. Jemenin demokratiamielenosoitusten avainhahmoihin kuuluneen Karmanin mukaan palkinto on viesti siitä, että arabidiktatuurien aika on ohi.

Krishna-liikkeen jäseniä kadulla.

Krishna-liike Suomessa

Hare, Krishna ja Rama!

Synninpäästö joogalle

Haluan myös esittää puolustuspuheenvuoron joogalle.

Sharon Stone aiheutti kohun Kiina-lausunnollaan

Amerikkalainen näyttelijä Sharon Stone on aiheuttanut kohun Kiinaa kritisoivalla lausunnollaan. Stonen mukaan maan tuhoisa maanjäristys oli huonoa karmaa, mikä johtuu Kiinan jyrkästä Tiibetin politiikasta.

Buddhalainen hakee vapautusta kärsimyksestä

Buddhalaisuus on Kaukoidän pääuskonto, ja sillä on miljoonia harjoittajia myös länsimaissa. Buddhalaisten tarkahkoakaan määrää on kuitenkin mahdoton arvioida, sillä he eivät ole kirjoissa ja kansissa kristillisten kirkkojen tapaan. Yleisimmin esitetty luku on 360 miljoonaa. Oppisuunnat vaihtelevat uskonnollisia rituaaleja painottavista pelkästään mietiskelyyn keskittyviin. Ytimessä ovat intialaisen Siddhartha Gautaman opit jälleensyntymisestä ja valaistumisesta, kunnes kärsimyksen kehä on kiertynyt loppuun.

Intian kulttuuri vaikuttanut myös suomen kieleen

Suomalaisten asiantuntijoiden kirjoittama uusi yleisteos esittelee Intian kulttuurin kehitystä aina nykyaikaan saakka. Dosentti Asko Parpolan toimittamassa teoksessa on myös aivan uutta tietoa siitä, miten suomen kieli on saanut arjalaiset lainasanansa.