Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Torniossa valmistellaan uuden päiväkodin rakentamista

Kaupunkiin tarvitaan uusi päiväkoti varsin pian, sillä huonokuntoista Isopalon päiväkotia ei kannata peruskorjata eikä Kivirannan päiväkotikaan enää täytä nykyajan vaatimuksia.

Ryhmäkoot ylittyivät useasti Hammaslahden päiväkodissa – avilta huomautus Joensuun kaupungille

Joensuun Hammaslahden päiväkodin ryhmäkoot olivat seurannassa alkuvuonna. Ryhmäkoot ylittyivät esiopetusryhmässä sekä alle 3-vuotiaiden ryhmässä. Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Joensuun kaupungilla huomautuksen.

Ehtivät toimia vain kaksi vuotta: Touhula lopettaa päiväkotinsa Äänekoskella ja Uuraisilla

Äänekoskella kaupunki pyrkii jatkamaan päiväkodin toimintaa saumatta entisissä tiloissa. Uuraisilla on jo sovittu, että kunnan oman päiväkodin toiminta siirretään Touhulan tiloihin siten että lapsipaikkojen määrä kasvaa.

Terveydenhuollon laaja hoitajamitoitus ei saa juurikaan kannatusta Keski-Suomen kansanedustajilta – vain yksi vastaaja kannattaa ajatusta

Laki määrittää hoitajamitoitukset vanhusten- ja lastenhoitotyöhön. Hallitusohjelmaan on kirjattu henkilöstömitoitus myös lastensuojeluun. Keski-Suomen kansanedustajat eivät usko, että hoitajamitoituksen laajentaminen muuhunkin hoitotyöhön ratkaisisi terveydenhuollon ongelmat.

Helsingin tuleva pormestari Juhana Vartiainen: "Vihaan julkisten varojen tuhlausta" – Lue, miten talousosaaja aikoo johtaa pääkaupunkia

Yle kysyi Helsingin tulevalta pormestarilta, mitä hän ajattelee kaupungin eri toimialojen, kuten talouden, kulttuurin ja kasvatuksen tulevaisuudesta ja painotuksista. Johtamismallia kokoomuksen Juhana Vartiainen sanoo saaneensa Ruotsista.

Päiväkotilapset saavat syksystä lähtien ksylitolipastillit ilmaiseksi Kouvolassa – tähän asti maksajina huoltajat

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee ilmaisen ksylitoliannoksen antamista varhaiskasvatuksessa ruokailun jälkeen.

Espoossa 1 300 ruotsin- ja suomenkielistä lasta aloittaa koulun saman katon alla – tilojen muunneltavuus syrjäytti avointen oppimistilojen trendin

Espooseen valmistui juuri koulukeskus lähes 1 300 lapselle. Tiloissa on panostettu muunneltavuuteen. Saman katon alle muuttavat Veräjäpellon ja Leppävaaran suomenkieliset koulut sekä ruotsinkieliset Boställskolan ja Boställs daghem.

Sundomin Barnholken kaipaa lisää lapsia toiminnan jatkumiseksi

Sundom daghemin erillisen yksikön Barnholkenin toiminta jatkuu syksyllä, mikäli päiväkotiin ilmoittautuu lisää lapsia.

Kasvavalle Littoisten alueelle suunnitellaan päiväkotia – Hovirinnan koulusta on vapautumassa tilaa

Kasvu kohdentuu erityisesti Untolan, Paltan, Nunnan ja Verkakylän alueille.

Oulussa on pula päiväkotipaikoista – osalle lapsista järjestellään syksyksi paikkoja lisäryhmiin väliaikaistiloihin

Päiväkotipaikkojen tarve on kasvanut useista syistä. Oulussa lapsia on syntynyt ennakoitua enemmän, kaikki lapset ovat oikeutettuja varhaiskasvatuspaikkaan ja Oulussa useat päiväkodit ovat mukana kaksivuotisessa esiopetuskokeilussa.

Kuntavaalikampanjoissa on asiantuntijoiden mukaan näkynyt hyvinvointiteema

Yleisen valtio-opin dosentin Hanna Wassin mukaan puolueiden kuntavaaliohjelmissa on pääosin keskitytty kunta-asioihin, mutta vaalitenteissä tässä ei ole onnistuttu.

Jokainen eskarilainen sai oman kainuulaisen satukirjan: lahjoituksella halutaan lapset lukemaan

Lisäksi teosta on jaettu muun muassa Kainuun kirjastoihin, neuvoloille, sairaalaan sekä perhepalvelukeskuksiin ja järjestöille.

Virtain uutta yhtenäiskoulua aletaan kalustaa: valmista pitäisi tulla syyslukukauden alkuun mennessä

Virtain uuden yhtenäiskoulun käyttöönotto lähestyy. Rakennus luovutettiin Virtain kaupungille sisätilojen osalta viime perjantaina. Kalustaminen alkaa tällä viikolla. Uusi koulu on mitoitettu yli 500 lapselle.

Toinen aste ja yläkoulut etäopetukseen Kanta-Hämeessä – sairaalatoimintoja joudutaan ajamaan alas laajasti

Sairaanhoitopiiri tiedottaa, että terveydenhuollon kantokyky maakunnassa ei kestä enää lainkaan lisäkuormitusta myöskään tartunnanjäljityksessä. Siksi maakuntaryhmä on päättänyt suositella etäopetukseen siirtymistä viimeiseksi kouluviikoksi 31. toukokuuta alkaen.

Vaasalaisessa päiväkodissa alkaa kokeilu, jossa lapset viettävät suurimman osan päivästä ulkona: "Nyt me hypätään oravanpyörästä pois"

Punahilkan päiväkodin esikouluryhmä viettää suurimman osan hoitopäivästä ulkona. Päiväkotijohtajan mukaan ulkopäiväkotitoiminta soveltuu hyvin myös vuoropäiväkotiin, vaikka osa lapsista tarvitsee hoitoa virka-ajan ulkopuolellakin.

Kolmesta koulusta karanteeniin Riihimäellä

Riihimäellä koronakaranteenit koskevat Riihimäen lukiota sekä Herajoen ja Pohjolanrinteen kouluja. Kaikkiaan karanteeniin on asetettu 130 oppilasta ja 15 koulujen henkilökuntaan kuuluvaa aikuista.

Heinolan varhaiskasvatus on hyvissä kantimissa – tyytyväisiä ovat lapset, huoltajat ja henkilöstö

Päijät-Hämeen kunnalliset varhaiskasvatuksen järjestäjät toteuttivat seudullisen varhaiskasvatuksen arviointikyselyn tammi-helmikuun vaihteessa.

Yli puolet Uramon päiväkodin ja eskarin lapsista on altistunut koronalle Riihimäellä

Tämän hetkisen tiedon mukaan Uramosta on altistunut kaikkiaan 68 lasta ja seitsemän aikuista. Riihimäen kaupungin tiedotteen mukaan lopullinen määrä varmistuu viikonlopun aikana.

Janakkalan koronatilanne on edelleen huolestuttava – liikkeellä olevat virukset ovat herkästi tarttuvia variantteja

Janakkalassa on asetettu karanteeniin Jänispolun päiväkodin esikoululaisia sekä työntekijöitä. Koronakaranteenissa on lapsia myös Hämeenlinnan Myllymäen koulusta sekä Riihimäellä Uramon koulusta.

Suomesta löytyy edelleen paikkoja, missä korona on uusi asia – reilun 2 000 asukkaan kuntaan ilmestyi vasta nyt ensimmäiset tartunnat

Ylä-Kainuussa sijaitseva Hyrynsalmi oli pitkään yksi harvoista kunnista, joissa todettuja koronatartuntoja ei ollut. Tilanne kuitenkin muuttui yllättäen, ja varhaiskasvatuksen ryhmästä alkanut rypäs on vienyt karanteeniin kymmeniä, tartuntoja on todettu 16.

Koululaisille tarvittaneen lähivuosina uusia tiloja Lahden keskustassa – Nastolassa puidaan koulujen vähentämistä

Lahden kaupungin viimeisessä lasten ja nuorten palveluverkkoa koskevassa illassa puhutaan keskustasta, jossa lasten määrän odotetaan kasvavan, ja Nastolasta, jossa väestökäyrän suunta on alaspäin.

Hyrynsalmen koronaryppäässä valtaosa tartunnan saaneista on lapsia

Hyrynsalmen koronaryppäässä on tällä hetkellä yhteensä 12 tartuntaa. Karanteenissa on yhteensä 73 ihmistä. Tartuntaketju alkoi viime viikolla Hyrynsalmella varhaiskasvatuksen yhdestä ryhmästä.

Hyrynsalmen koronarypäs kasvaa: kolme uutta tartuntaa karanteenissa ja yksi karanteenin ulkopuolella

Hyrynsalmella varhaiskasvatuksen yhdestä ryhmästä levinneessä ryppäässä todettuja tartuntoja on tällä hetkellä yhteensä 12 ja karanteeniin asetettuja yli 60. Tarkat määrät karanteenissa olevien suhteen päivittyvät tiistain aikana. 

Hyrynsalmen ryppäässä nyt kahdeksan tartuntaa – Kainuu on edelleen perustasolla

Palvelut pyritään järjestämään Hyrynsalmella normaalisti, vaikka karanteenissa on useita kunnan työntekijöitä. Hyrynsalmen kunnanjohtaja ei osaa arvioida tarkkaa määrää, mutta esimerkiksi varhaiskasvatuksen puolelta karanteenissa on lähes puolet.

Hyrynsalmella halutaan huhupuheet kuriin: kunnan ensimmäisistä tartunnoista kasvoi koronarypäs, jossa on kuusi tartuntaa ja 56 karanteenissa

Varotoimena yksi yhtenäiskoulun luokka siirtyy etäopetukseen maanantaiksi ja tiistaiksi, sillä useita luokan oppilaita on karanteenissa. Muilta osin koulutyö jatkuu lähes normaalisti. Kunnanjohtaja toivoo, etteivät kuntalaiset levitä turhia huhuja.

Hyrynsalmella todettiin ensimmäiset koronatartunnat

Tartunnat todettiin varhaiskasvatuksen perhepäivähoidossa. Karanteeniin on asetettu 15 henkilöä.

Lattianpesukone savutti Sallan varhaiskasvatuskeskuksessa – palokunta kävi paikalla ja tuuletti savut pois

Talossa oli aamulla paikalla noin 80 lasta. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Äiti haluaisi viedä lapsensa päiväkotiin ennen aamuviideltä alkavia töitä, mutta kunta ei jousta – vuorohoidon järjestämisessä isoja eroja

Laki ei säätele päiväkotien käytäntöjä vuorohoidon järjestämisen osalta. Kunnat tarvitsisivat valtakunnallista ohjeistusta vuorohoitoon. Laura Heinosen lapsi on välillä päiväkodissa 18 tuntia putkeen, koska vuorotyöläisen hoitoajoissa ei jousteta.

Varkauden Könönpellon koulu on valittu vuoden kouluksi

Valinnan teki Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Koulua kehutaan hyvästä ilmapiiristä, yhteisöllisyydestä ja osallistavasta toimintatavasta.

Turun väistötilakeskittymä AKK:n tiloihin Kärsämäkeen

Ensimmäisenä tiloihin sijoittuvat Sirkkalan koulu ja esiopetus sekä hyvinvointitoimialan hallinto.

Hämeenlinna selvittää varhaiskasvatuksen tilannetta – taustalla henkilökunnan vähyys, vaihtuvuus ja väsymys

Osa varhaiskasvatuksen henkilökunnasta on kuormittunut, sanoo Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko. Päiväkotiryhmissä osa lapsista käyttäytyy levottomammin kuin aikaisemmin. Hämeenlinna käynnistää useita selvityksiä löytääkseen syitä.

Oulu kohtasi seksuaalirikosvyyhdin, jonka toistuminen halutaan estää: pian kaikille koululaisille opetetaan, mitä tehdä uhkaavissa tilanteissa

Kaikki Oulun oppilaat esikouluikäisistä ysiluokkailsiin saavat ensi syksystä lähtien turvataitokasvatusta. Sen tavoitteena on opettaa koululaisia tunnistamaan uhkaavat tilanteet ja puolustamaan itseään. Taustalla on muutaman vuoden takainen seksuaalirikosvyyhti.

Sadat eteläkarjalaislapset saavat kaksivuotisen eskarin – mukaan pääsee vuonna 2016 syntyneitä lapsia

Kaksivuotinen esikoulu alkaa ensi syksynä Lappeenrannassa, Imatralla, Lemillä, Luumäellä ja Parikkalassa.

Loimaalla mietitään, millä rahoituksella rakennetaan uusi päiväkoti Hirvikoskelle

Tilat piti ensin vuokrata rakentajalta. Tämä vaihtoehto on osoittautunut kalliiksi.

Lahdesta 11 päiväkotia mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun

Myös Heinola ja Orimattila ovat mukana kokeilussa.

Perjantai 23.4.2021 (radio)

Ravintoloiden koronarajoituksia lievennettiin. Päiväkodeissa ja esiopetuksessa on pulaa opettajista. Venäjä vetää joukkoja Ukrainan rajalta. ISS-avaruusasemalle lähti uusi miehistö. Sääennuste.

Kun päteviä varhaiskasvatuksen opettajia ei ole, on kelpoisuusvaatimuksissa joustettava – tilanne haastaa kunnat ja työpaikat, perheisiin se ei toivottavasti näy

Varhaiskasvatuksen opettajia on liian vähän. Pahimmillaan lapsi voi saada muodollisesti pätevän opettajan vasta esikoulussa.

Korona-altistumisia Kangasalla Ruutanan koulussa ja Tampereella useissa yksiköissä

Tampereella karanteenissa on yhteensä yli 100 päiväkotilasta tai koululaista. Ruutanassa altistuneita on alle 15.

Vaasassa aloittaa elokuussa ensimmäinen ulkopäiväkotiryhmä – Punahilkan esikouluryhmä viettää päivät ulkona luonnossa

Ulkopäiväkoti on kokeilu, joka alkaa elokuussa ja kestää kevääseen. Päätökset jatkosta tehdään kokeilun tulosten perusteella.

Sotkuman päiväkotia laajennetaan Polvijärvellä

Laajennuksen pinta-ala on noin 250 neliömetriä. Urakka maksaa 523 000 euroa.

Vaasassa Isolahden päiväkodin eskariryhmässä koronatartunta

Mahdollisia virukselle altistuneita henkilöitä on yhteensä 46.

Ohjattu leikkikenttätoiminta kutsuu kesällä lapsia Seinäjoella

Ohjattua leikkikenttätoimintaa on 4-10 vuotiaille lapsille kesäkuun alusta heinäkuun alkuun.

5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus jatkuu Kotkassa – kaupunki maksaa kulut omasta pussistaan

Vaikka ministeriön tuki loppuu, Kotkassa halutaan varmistaa, että myös seuraavat ikäluokat osallistuvat säännöllisesti varhaiskasvatukseen.

Oripää selvittää Wilman käyttöönottoa varhaiskasvatuksessa ja koulussa

Yhteydenpito koulun ja kodin välillä on hoidettu muun muassa yhteisillä kännykkäryhmillä.

Torniossa ja Keminmaassa viisivuotiaita pääsee mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun

Kokeiluryhmiin valitaan lapsia satunnaisotannalla. Tutkijaryhmä seuraa lasten kehitystä kolme ja puoli vuotta.

Riihimäki on yksi kaksivuotisen esiopetuksen kokeilukunnista

Vuonna 2016 syntyneiden lasten vanhemmat saavat myöhemmin lisätietoa kokeilusta.

Pyhtäällä kaksi koronatartuntaa lapsilla – päiväkoti suljetaan ja esikouluryhmät asetetaan karanteeniin

Taikametsän päiväkoti suljetaan kahdeksi viikoksi. Huutjärven esikouluryhmät määrätään karanteeniin.

Opetusministeriöltä 67,8 miljoonaa heikoimpien oppijoiden tukemiseen – tasa-arvorahoitus kohdennetaan alueille, joilla perheiden tausta näkyy oppimistuloksissa

Esi- ja perusopetuksessa rahoitusta voidaan käyttää samanaikaisopettajien ja avustajien palkkaamiseen ja jakotunteihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle