Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

sukellusvene

Biden pitää Australian sukellusvenekauppaa suunnanmuuttajana – Kiina syyttää Washingtonia kylmän sodan lietsomisesta

Yhdysvallat, Australia ja Britannia paljastivat maanantaina yksityiskohtia satojen miljardien dollareiden arvoisesta sukellusvenekaupastaan. Kiinan mielestä hanke horjuttaa rauhaa ja kiihdyttää asevarustelua.

Dieselraivaaja

Laivamatka Tallinnaan kulkee yhä tuhansien miinojen päältä, vaikka sotien jälkeen raivaustyötä tehtiin urakalla​

Suomi raivasi Suomenlahdelta sodan jälkeen yli 20 000 miinaa, mutta niitä jäi mereen yli 30 000. Vanhat miinat ovat kuitenkin painuneet pohjaan, joten merenkulku on ollut turvallista yli 70 vuoden ajan.

Venäjän laivaston fregatti Admiral Kasatonov Pietarissa heinäkuussa, merivoimien kansainvälisessä tapahtumassa. Alukselta testattiin perjantaina Vienanmerellä risteilyohjuksia.

Venäjän laivaston lippulaiva pullistelee Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä sotaharjoituksissa Etelä-Afrikassa

Viimeisimmällä teknologialla varustettu Venäjän ylpeys, Amiraali Gorškov purjehti Richards Bayn satamaan keskiviikkona. Aluksella on hypersoonisia ohjuksia.

Saab Suomen tiloissa sotilasvälineistöä esillä.

Sotateollisuus takoo tulosta ja tilauskirjat pullistelevat – nyt valtiot varustavat Ukrainaa ja vahvistavat miljardeilla omaa puolustustaan

Ruotsalaisen sotatarvikeyhtiö Saabin tilaukset kaksinkertaistuivat viime vuonna. Saab hyötyy nyt sekä sodasta Ukrainassa että sen seurauksena syntyneestä tarpeeesta vahvistaa valtioiden omaa puolustusta.

Satelliittikuva ydinsukellusveneestä.

Tämä juttu vie sinut Venäjän suljettuihin ydinasetukikohtiin – satelliittikuvat näyttävät, miten Putin on kasvattanut ydinpelotetta

Putin uhittelee jopa strategisilla ydinaseilla, vaikka kynnys ydinaseiden käyttöön on yhä erittäin korkea. Yle selvitti, minne Venäjä on sijoittanut kaikkein tuhoisimmat aseensa.

Australialainen sukellusvene HMAS Sheean Stirlingin laivastotukikohdassa lokakuussa 2019.

Australia korvaa Ranskalle 555 miljoonaa euroa sukellusvenejupakassa – pääministeri Albanese: "Palautamme paremman suhteen"

Australia sopi viime syksynä Aukus-puolustusliittoumasta Yhdysvaltain ja Britannian kanssa. Päätöksen seurauksena maa perui useiden miljardien Yhdysvaltain dollarien sopimuksen Ranskan kanssa.

Ylen Rikhard Husu raportoi Naton Neptune Shield -harjoituksesta lentotukialuksen kannelta.

Yle seurasi Naton harjoitusta Yhdysvaltain lentotukialuksella – "Tarkkailemme Venäjän sukellusveneiden liikkeitä"

Ydinkäyttöinen Harry S. Truman lentotukialus työllistää 5 000 ihmistä ja toimii hermokeskuksena Naton Välimerellä järjestettävässä valmiusharjoituksessa. Toimittajamme pääsi seuraamaan harjoitusta paikan päälle.

Venäläinen sota-alus Admiral Kuznetsov Murmanskin satamassa.

Venäjän Pohjoinen laivasto aloitti sotaharjoituksen ja julisti poikkeuksellisen suuren vaara-alueen Norjan pohjoispuolella

Harjoitus riepoo norjalaiskalastajia, jotka yrittivät irlantilaiskalastajien tapaan saada sotaharjoituksen siirrettyä kalavesiltään.

Yhdysvaltain ydinsukellusvene USS Washington Norjan Tromssassa tammikuussa 2022.

Yhdysvaltain ydinsukellusveneet aloittivat jälleen käynnit Pohjois-Norjan Tromssassa – suomalainen asiantuntija: selvä vastaus Venäjälle

Ydinkäyttöinen sukellusvene USS Washington kävi Tromssassa tammikuun puolivälissä täydentämässä tarvikevarastojaan. Viime vuonna satamassa kävi myös sen sisaralus. Edellisistä visiiteistä ehti kulua viisitoista vuotta.

Grafiikka näyttää Venäjän pohjoisrannikolta kulkevan Arctic Connect- ja Kanadan ja Alaskan pohjoispuolelta kulkevan Far North Fiber -datakaapelin reitit.

Suomen kyberturvallisuudelle tärkeä nettikaapeli piti vetää merenpohjaan, mutta yhtäkkiä Venäjä vetäytyi hankkeesta – mitä oikein tapahtui?

Valtionyhtiö Cinia kiertää pohjoisnavan lännen kautta, vaikka se vaatii 1 500 kilometriä pidemmän kaapelin. Hyytävässä geopoliittisessa ilmastossa se on turvallisin reitti.

Koppalakkipäinen meriupseeri katsoo kiikareilla kohti kameraa punaisessa tulipalon hehkussa, taustalla kauhistuneen näköisiä miehiä. Kuva elokuvasta Sukellusvene U-96.

Sota on helvettiä – Sukellusvene U-96 kertoo tutun sanoman mutta harvinaisen tehokkaasti

Sotaelokuvan klassikon pitkä versio Teemalla ja Areenassa.

Presidentti Joe Biden vaimonsa Jill Bidenin kanssa ennen Italiaan lähtöä.

Biden saapui Roomaan G20-kokoukseen – toivottu poliittinen sopu kotikentillä ennen Euroopan-matkaa jäi haaveeksi

Bidenin hallinnon käsiä sitovat poliittiset riidat presidentin omassa puolueessa.

Nainen kulki televisioruudun ohi asemalla Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Uutisissa kerrotaan Pohjois-Korean juuri laukaisemasta ohjuksesta.

Pohjois-Korea testasi uutta sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta

Etelä-Korea laukaisi samantyyppisen SLBM:n viime kuussa. Pohjois-Korea on tehnyt syksyn mittaan useita ohjustestejä, joita pidetään provokaatioina.

Sukellusvene Kurskin nosto-operaatio Venäjällä 2001.

Venäjä haluaa nostaa kaksi uponnutta ydinsukellusvenettä meren pohjasta – ruostuvien alusten nostolla jo kiire

Barentsin ja Karanmeren alueille vuosikymmeniä sitten vajonneet ydinsukellusveneet ovat valtava ympäristöriski. Venäjä tekee alusten nostamiseksi nyt kansainvälistä yhteistyötä, myös Suomen kanssa.

Yhdysvaltain laivaston julkaisema arkistokuva USS Connecticut -ydinsukellusveneestä.

CNN: USA:n ydinsukellusvene vaurioitui vedenalaisessa törmäyksessä Etelä-Kiinan merellä

USS Connecticut -sukellusveneen onnettomuus tapahtui lauantaina. Törmäyksessä loukkaantui lievästi joitakin miehistön jäseniä.

Presidentti Sauli Niinistö esiintyi Ulkopoliittisen instituutin Forum tapahtumassa 29. syyskuuta. Kävelee maski kasvoillaa, taustalla muita osallistujia.

President Niinistö warns Finland against a soft line on security risks

Finland should not be naive about foreign and security policy, said the president.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

Ranska ja USA saivat soviteltua kiistansa – Ranskan suurlähettiläs palaa Washingtoniin

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden ja  Ranskan presidentti Emmanuel Macron keskustelivat ensi kertaa kiusallisen sukellusvenetapauksen tiimoilta.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) A-studiossa.

Ilkka Kanerva A-studiossa EU:n roolista turvallisuuspolitiikassa: "Eurooppa alisuoriutuu"

Kanerva haluaisi EU:n ja Naton välille tiiviimpää yhteistyötä. Keskeisiä kumppaneita olisivat Norja, Iso-Britannia ja Yhdysvallat

Iso sukellusvene vesillä, puoliksi pinnalla. Veneen päällä seisoo ihmisiä.

Miksi ydinvoimalla kulkevat sukellusveneet ovat dieselaluksia parempia? Australian kohua herättäneelle vaihtopäätökselle on useita teknisiä perusteluja

Australia ilmoitti yllättäen hankkivansa Yhdysvalloilta ja Britannialta ydinkäyttöisiä sukellusveneitä. Samalla kaatui Ranskan kanssa tehty sopimus dieselkäyttöisistä sukellusveneistä.

Australialainen sukellusvene HMAS Sheean Stirlingin laivastotukikohdassa lokakuussa 2019.

Sukellusvenekiistasta diplomaattinen soppa – Australian mukaan kyseessä oli strateginen päätös, Ranska puhuu selkäänpuukotuksesta

Australian pääministeri Scott Morrison sanoo, että Ranskan hallitus tiesi Australian ”syvistä ja vakavista” huolista ranskalaissukellusveneitä kohtaan jo ennen sopimuksen purkamista. Ranskan mukaan se ei tiennyt kymmenien miljardien sopimuksen kariutumisesta etukäteen.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron osoittaa Yhdysvaltojen presidenttiä Joe Bideniä sormella.

Analyysi: Ranska raivostui, kun Yhdysvallat "torpedoi" sen sopimuksen Australian kanssa – Euroopan tylyllä sivuuttamisella voi olla isot seuraukset

Ranskalaisten mielestä Yhdysvaltojen, Britannian ja Australian uusi turvallisuusliitto muodostettiin EU:n selän takana. Nyt Ranskan presidentti Emmanuel Macronin halu tiivistää Euroopan unionia todennäköisesti vain kasvaa, kirjoittaa EU:ta seuraava taloustoimittaja Anna Karismo.

Presidentti Joe Biden puhuu turvallisuuskokouksessa Valkoisessa talossa.

Biden kertoi Yhdysvaltojen, Britannian ja Australian turvallisuuskumppanuudesta puheessaan kansallisesta turvallisuudesta

Australian pääministeri kertoi myös, että Australia aikoo rakentaa ydinsukellusveneitä Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa. Samalla Australia hylkää sukellusvenehankkeen Ranskan kanssa. Yhdysvallat toivoi Ranskaa silti kumppaniksi maiden liittoon.

Hms Vanguard

FT: Britannia etsii ydinsukellusveneilleen uutta tukikohtaa Skotlannin itsenäistymisen varalta

Puolustusministeriö on selvittänyt muun muassa toiminnan siirtämistä Yhdysvaltojen tai Ranskan laivastotukikohtiin. Britannialle mieluisin vaihtoehto olisi tukikohdan vuokraaminen Skotlannilta, mutta itsenäistymistä ajava kansallispuolue vastustaa ydinaseita.

Tutkija Jouni Tulonen tarkastelee nukutettua ankeriasta.

Sukellusveneiden metsästyksessä käytetty menetelmä paljastaa mystisen ankeriaan elämän saloja

Ankeriaan kutuvaellus Sargassomerelle on luonnonnäytelmä vailla vertaa. Tutkimuksessa selvisi, että myös järviimme istutetut poikaset löytävät suunnan synnyinseudulleen. Kalojen liikkeitä seurataan samaan tapaan kuin vieraan vallan sukellusveneitä.

Indonesian laivaston lentokoneen miehistö kiikaroi koneen ikkunasta.

Indonesiassa Balin lähellä kadonnut sukellusvene löytyi palasina merenpohjasta

Viranomaisten mukaan kaikki sukellusveneessä olleet ovat kuolleet.

Etsintöihin osallistuvia Indonesian laivaston aluksia.

Indonesiassa löydettiin kadonneeseen sukellusveneeseen kuuluneita esineitä – merenpohjasta 700 metrin syvyydestä

Sukellusvene on nyt julistettu uponneeksi. Toivoa eloonjääneistä ei ole.

Päiväämätön handout kuva Indonesia merivoimilta KRI Nanggala-402 sukellusveneestä.

Indonesian sukellusveneturma: Toiveet 53 miehistönjäsenen selviämisestä hiipuvat

Balin saaren edustalla kadonneen aluksen happivarastojen uskotaan olevan lopussa.

Intian laivaston pelustusalus merellä.

Yhdysvallat lähettää apua kadonneen indonesialaissukellusveneen etsintöihin

Yhteys sukellusveneeseen katkesi laivastoharjoituksen aikana. Aluksen miehistössä on 53 jäsentä.

Päiväämätön handout kuva Indonesia merivoimilta KRI Nanggala-402 sukellusveneestä.

Indonesialainen sukellusvene kadonnut – laaja etsintä käynnissä

Sukellusvene oli rakennettu Saksassa vuonna 1978.

Venäjän sukellusveneet nousivat pintaan arktisella alueella

Video: Paksu jääkerros murtuu, kun Venäjän ydinsukellusveneet nousevat pintaan arktisella alueella

Kolme sukellusvenettä osallistui Pohjoisella jäämerellä pidettyn harjoitukseen.

Peter Madsen

Paper: Police search Finnish home of submarine killer's wife

The search is related to Peter Madsen's attempted escape from prison last year, but his wife is not suspected of any crime.

Peter Madsen

Tanskalaislehti: Poliisi teki etsinnän sukellusvenemurhaaja Madsenin vaimon kotiin Suomessa

Lehden mukaan vaimoa ei epäillä rikoksista. Kotietsintä liittyi Madsenin viimesyksyiseen vankilapakoon.

Sukeltaja valaisee lampulla verkkoa ja siihen takertunutta ruosteista laitetta.

Vanha kirjoituskone, tuumi meriarkeologi nähdessään möykyn merenpohjassa – löytö osoittautui natsien kuuluisaksi salaviestikoneeksi

Elleivät britit olisi onnistuneet selvittämään Enigman avulla koodattuja salasanomia, toinen maailmansota olisi voinut jatkua paljon pitempään, arvioivat historioitsijat.

En odaterad nordkoreansk bild på en missil som avfyras från en ubåt.

Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea kehittää sukellusvenettä, joka pystyy ampumaan ballistisia ohjuksia

Pohjois-Korea esitteli aiemmin syksyllä sotilasparaatissa ohjusta, joka ammutaan sukellusveneestä.

Lahtelainen sukellusvene Pingvin uudenkarheana vuonna 2020.

Tämä on tarina piskuisesta sukellusveneestä, jonka pelättiin pillastuttavan Neuvostoliiton – nyt "keltainen vaara" sukeltaa taas

Aluksen rakentanut sukellusseura ja lehdistö ryhtyivät erikoiseen kissa-hiiri-leikkiin 50 vuotta sitten.

Virginia-luokan sukellusvene USS John Warner Norfolkin satamassa joulukuussa 2011.

USA teki kaikkien aikojen kalleimman sotalaivahankintansa – "Kiinan laivasto alkaa olla suurempi ja parempi"

Yhdysvaltain laivasto tilaa yhdeksän nykyaikaista hyökkäyssukellusvenettä.

Norjalaisia F-16 koneita ja amerikkalaisia b 52-koneita.

Sotilaallinen toiminta kasvanut Norjan ja Venäjän rajalla – “Tilanne on mennyt selvästi huonompaan suuntaan kuluneen vuoden aikana”

Sekä Nato että Venäjä harjoittelevat pohjoisessa entistä tiiviimmin ja lähempänä toistensa alueita.

Viranomaiset yrittävät saada kokaiinilla lastatun sukellusveneen pintaan Cangasin kaupungin edustalla Espanjan luoteisrannikolla.

Kokaiinilla lastattu sukellusvene viranomaisten haaviin Espanjassa – paikallismedian mukaan kyydissä jopa tuhansia kiloja huumetta

Sukellusvenettä yritetään tuoda pintaan kuuden metrin syvyydestä. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet lastin suuruutta.

Venäläinen Kilo II -luokan sukellusvene.

Venäjä aikoo lisätä sukellusveneitään Itämerellä – aseina risteilyohjuksia

Venäjän Itämeren laivastolla on tällä hetkellä vain yksi toimintakuntoinen sukellusvene.

Lappeenrantalainen everstiluutnantti evp. Pekka Laakso katsoo ulos ikkunasta kotonaan.

Suomalaismies suoritti Neuvostoliitolle sukellustehtävän, josta piti vaieta – 30 vuotta myöhemmin hän paljastaa, mitä merenpohjassa tapahtui

Neuvostoliiton mukaan Mir-sukellusalukset tilattiin Suomesta merenpohjan tieteellistä tutkimista varten. Amerikkalaiset eivät uskoneet, että Suomi pystyisi rakentamaan aluksen.

Venäjän presidentti tarkastelee Suomenlahden tilaa

Presidentti Putin piipahti Suomenlahden syvyyksissä sukellusveneen hylyllä

Venäjän presidentti Vladimir Putin seurasi sukelluskellosta venäläisten merisotilaiden muistoksi järjestettyä vedenalaista seremoniaa.

Komsomolets makaa 1 680 metrin syvyydessä.

Ensimmäiset kuvat 30 vuotta sitten uponneesta neuvostoydinsukellusveneestä – säteilymäärät paikoin hurjia normaalitasoon verrattuna

Norjalaistutkija ei pidä tilannetta huolestuttavana, sillä jääkylmä vesi laimentaa aluksesta vuotavan radioaktiivisen cesiumin nopeasti.

Sureva nainen koskettaa kädellään hautaristiä. Taustalla muita surijoita.

Venäjän sukellusveneonnettomuudessa kuolleet haudattiin – hautausmaa eristettiin salaisissa tehtävissä toimivien sotilaiden vuoksi

Maanantain sukellusveneonnettomuudessa kuolleet haudattiin Kurskin turmassa vuonna 2000 kuolleiden muistomerkin viereen.

Presidentti Vladimir Putin piti toissapäivänä kriisikokouksen puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa traagisesta sukellusveneturmasta.

Venäjän puolustusministeri: Ydinsukellusveneen palo alkoi aluksen akkuosastolta

Ministeri vakuuttaa, että aluksen ydinreaktori onnistuttiin eristämään täysin palolta ja että reaktori on käyttökunnossa.

Presidentti Vladimir Putin piti eilen kriisikokouksen puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa traagisesta sukellusveneturmasta.

Venäjä vaitonainen sukellusveneturmasta – puolustusministerin mukaan osa miehistöstä onnistui pelastautumaan

Puolustusministeri ei kertonut, kuinka monta ihmistä sukellusveneessä oli turmahetkellä tai kuinka moni selvisi palosta hengissä.

Kartta severomorsk

14 kuoli sukellusveneonnettomuudessa Venäjällä – aluksessa oli ydinreaktori

Sukellusveneessä syttyi tulipalo, jonka palokaasuihin miehistö kuoli.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle