Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaihtoehtohoidot kiehtovat ja kemikaalikammo saa tekemään hammastahnat itse

Fluoripelko saa ihmiset lopettamaan tavallisten hammastahnojen käytön.

Väitteet ja uskomukset näkyvät potilaan suussa – myös hampaidenhoidosta leviää verkossa vääriä väittämiä

Esimerkiksi fluorittomat hammastahnat ja verkosta tilatut hampaiden valkaisuaineet työllistävät hammaslääkäreitä. 

Treenipaidassasi voi piillä ympäristöriski – tekstiileissä käytetyt hopeahiukkaset päätyvät vesistöihin

Hopeananohiukkasten käyttö tekstiileissä ja terveystarvikkeissa kasvaa, vaikka niiden ihmis- ja ympäristövaikutuksista tiedetään vasta vähän.

175 vuotta puristelua – Tuubin keksijä ei ollut hammastahnasta kuullutkaan

John Rand halusi maalata maisematauluja, mutta väri kuivui aina kesken kaiken. Jotain piti keksiä.

Arkeologi löysi radioaktiivista vettä sisältäviä pulloja – vettä käytettiin terveydenhoidossa

Turun Aboa Vetus & Ars Nova -museossa löydettiin lasipulloja, jotka sisälsivät luontaisesti radioaktiivista vettä. Yksi pullo on esillä museossa.

Survey: Fathers forget to brush their teeth

A survey by a toothpaste firm has found that children of single parents are on average more diligent about dental hygiene than other children. Fathers have a big influence on kids' dental health — and that's bad news as nearly half fail to clean their teeth twice a day.

Professori ja EU-poliitikko: Kemikaalit laskevat ihmisen älykkyyttä

Sirpa Pietikäinen on huolissaan kemikaalien vaikutuksesta ihmisiin. Hänen mukaansa kokonaisvaikutus kasvaa viikkojen ja vuosien saatossa. Professori ja lääkäri Jorma Toppari nostaa esille PCB-yhdisteet, joilla on vaikutusta kehittyviin aivoihin.

Poliisi huutokauppaa kassitolkulla ennennäkemätöntä tavaraa – "emme löytäneet omistajaa"

Yleensä poliisin huutokaupassa myydään polkupyöriä, kännyköitä ja muuta rikosten seurauksena virkavallan haltuun päätynyttä tavaraa. Tällä kertaa Hämeen poliisi huutokauppaa myös muovikasseittain ryppyvoiteita, hammastahnoja ja partateriä.

Hampaiden valkaisu ei ole riskitöntä – "Rakenne voi muuttua heikommaksi"

Hampaiden valkaisu on lisääntynyt ja ammattilainen suosittelee kääntymään hammaslääkärin puoleen. Hammastahnat vaalentavat hampaita vain parilla ensimmäisellä käyttökerralla tahroja poistaen.

Chelsea Manning todettiin syylliseksi vankilasääntöjen rikkomiseen

WikiLeaks-vuodosta tuomitulta Manningilta löydettiin muun muassa vankilassa kielletty Vanity Fair -lehti ja vanhaa hammastahnaa.

Maistuuko suussa tänään pahalta? Näin peset hampaasi oikein

Suuri osa suomalaisista puhdistaa hampaansa väärällä tekniikalla. Yleinen virhe on suun huuhtelu vedellä hampaidenpesun jälkeen. Pieleen voivat mennä myös hammastahnan valinta ja hammaslangan käytön ajoitus.

Hammaspesu kaksi kertaa päivässä riittää – hätätapauksessa syö juustoa

Hampaiden hoitoon liittyy useita kysymyksiä, eikä moniin ole täysin oikeita vastauksia. Esitimme hammashoidon ammattilaisille 9 myyttiä ja kysymystä.

Bug trap voted 2014’s most useless product

Last summer’s ubiquitous bug trap has been voted the most useless product of the year by the publishers of Finnish Nature magazine. The People’s Choice for the most futile product of 2014 was Pepsodent’s men’s toothpaste, which beat out other strong contenders such as the selfie stick and the pet stroller.

Kysy ihan mitä vain – Sirkka Tälli selvittää vastauksen!

"Voiko ihmiskakkaa kompostoida?" kysyi nimimerkki Paha haju.

Jäikö maitotölkki tai säilykepurkki avaamatta? – ratkaisu voi löytyä lähimarketista

Maitopurkin korkki on tiukassa, kurkkupurkin kansi ei aukea ja hammastahnatuubi jumittaa. Märkä tiskiriepu, kuuma vesi ja lopulta veitsi otetaan avuksi, mutta aina nekään eivät auta ja tuote jää pakkaukseensa. Tilanteita, joihin yhä useammin törmää arjessa, mutta joihin on keksitty käteviä apuvälineitä.

Tarvitseeko kaali ympärilleen muovikääreen? – Kauppa selvittää keinoja vähentää pakkausjätettä

Suomessa on alettu kiinnittää aiempaa enemmän huomiota muovin ympäristövaikutuksiin. Muovijätettä vähentävä kodin pesuaineiden irtomyynti pysyy kuitenkin pannassa ainakin joulukuuhun saakka.

Lasten tiedekurssilla tehdään elefantin hammastahnaa ja kuuraketteja

Pohjois-Savossa toimiva Snellman-kesäyliopisto tarjoaa lapsille ja aikuisillekin mahdollisuuden opetella uusia taitoja myös lomalla. Kun aikuiset opiskelevat kieliä, lapset tekevät kuuraketteja ja elefantin hammastahnaa sekä kokeilevat rikostutkijan taitoja suosituilla tiedeleireillä.

Perussuomalaisten Mäkelän mukaan EU:lla on liikaa valtaa: "Säätää jopa hammastahnasta"

Mikäli eduskuntaan Kymen vaalipiiristä valittu Juho Eerola (ps.) lähtee Europarlamenttiin, lappeenrantalainen varakansanedustaja Jani Mäkelä suuntaa Arkadianmäelle. Mäkelän mukaan unionilla on nykyisin liikaa valtaa ja nykyiset EU-sopimukset ovat Suomelle epäedullisia.

Yhdysvallat varoittaa kenkäpommeista

Jokin on saanut Yhdysvallat juuri nyt valpastumaan kenkien suhteen.

Suomesta Venäjälle lentäviltä kiellettiin nesteiden tuominen matkustamoon

Venäjälle matkustavia muistutetaan laittamaan hammastahnat ja muut pienet nestepullot ruumaan meneviin matkatavaroihinsa. Matkustajien kannattaa myös varata lisäaikaa ylimääräistä turvatarkastusta varten.

Yhdysvallat kiristi Venäjän-lentojen turvamääräyksiä

Tiedusteluviranomaiset ovat saaneet varoituksia terrori-iskuista Sotshin kisojen aikana.

Yhdysvallat varoittaa lentokenttiä hammastahnatuubeihin kätketyistä räjähteistä

Tiedusteluviranomaiset suuntaavat varoituksen Sotshin olympialaisiin matkustaville.

Muksis ryöpyytti Ylen toimittajia - "Sä näytät vähän pesukarhulta"

Yle Urheilun sympaattinen "asiantuntija" Muksis antoi tuomionsa Yle Urheilun toimittajille.

Dubai haluaa luoda halal-standardit

Puhdasta ja sallittua tarkoittavan halal-termin käyttö on laajentunut ruoasta muihin tuotteisiin ja palveluihin. Dubai haluaa yhtenäistää nykyään halal-tuotteiden määrittelyyn käytetyn hajanaisen järjestelmän.

Hymy voi hyytyä valkaisevalla hammastahnalla

Valkaisevat hammastahnat saattavat antaa kirkkaamman hymyn sijasta tilaisuuden uusille värjäytymille.

Päivien kuohu on vuonna 1947 julkaistuun romaaniin pohjaava rakkaustarina

Colin on rikas, miellyttävässä joutilaisuudessa elävä nuori mies. Taiteet, hyvät päivälliset ja älylliset keskustelut ystävien kesken ovat hänen intohimonsa. Colinilla tuntuu olevan kaikkea mitä mies tarvitsee. Täydellisestä auvosta puuttuu kuitenkin yksi ja samalla kaikki, eli rakkaus.

Valkoinen ihmeaine tepsii kotona ja kaivoksella

Karboksimetyyliselluloosa eli CMC on sanahirviö, mutta teollisuudelle oivallinen lisäaine. CMC piiloutuu arkisiin asioihin, kuten jäätelöön, pyykkipulveriin, limsaan ja hammastahnaan.

Arkeologien löytö Brasiliassa: Keisarin hammasharja ja kuningattaren hammastahnaa

Rio de Janeiron olympialaisten rakennustöissä paljastuu yhä uusia asioita Rion menneisyydestä. Jotkut kertovat hallitsijoista, toiset orjakaupasta.

Sitä yhtä ainoaakin hammasta kannattaa pestä

Vauvan hampaita kannattaa alkaa pestä jo ensimmäisen hampaan puhjettua. Hammastahnaa suositellaan, mutta hyvin pieninä määrinä.

Tutuista hammastahna- ja saippuamerkeistä löytyi epäilyttäviä kemikaaleja

Euroopan kuluttajajärjestö on huolissaan ihmisten hormonitoiminnasta, kun heidän elimistöönsä kertyy kemikaaleja monista tavallisista hygieniatuotteista. Sisältö ei aina selviä tuoteselosteesta.

Vanhan hopean saa kiiltämään oikeilla opeilla

Hopean puhdistukseen löytyy monia konsteja ja erilaisia aineita. Hankaamista ei kuitenkaan suositella naarmuuntumisen takia. Erityisesti kaaliruuat, sinappi ja lipeäkala tekevät halllaa hopeisille aterimille.

Yhä useammalla on ruokaa hammasvälissä

Ikääntyvä Suomi tonkii tikuilla suitaan. Purenta muuttuu iän myötä, ja hampaitaan huoltaville on marketeissa jo pitkät rivit kaivuukeppejä.

Ostosnälkäinen itänaapuri vetää turismin kasvua

Tammi-toukokuussa ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin 12 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Kasvun veturina ovat viime vuosien tapaan Venäjän-vieraat. Espanjalaiset ja italialaiset hupenivat turistikohteilta.

"Kliinisesti tutkittu" vain hyvältä kuulostava lupaus

Kosmetiikkatuotteet, hammastahnat, eläinten ruoat ovat kaikki nykyään kliinisesti tutkittuja. Kliininen tutkimus vaatii tuotteen testauksen useassa eri koeryhmässä. Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Hannu Halila uskoo, että useiden tuotteiden testaukset eivät täytä kliinisen tutkimuksen kriteerejä.

Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla jaettiin palkintoja

Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla on jaettu palkintoja kotimaisille lyhytelokuville seitsemässä sarjassa. Festivaaleilla esitettiin 183 elokuvaa.

Helsingin lokkisodassa testataan uusia aseita

Helsingin Kauppatorin lokkisodassa kokeillaan jälleen uusia keinoja. Kesän ajan torilla partioivien lokkivahtien avuksi aletaan keskiviikkoiltana virittää lokkiverkkoa. Parhaillaan testissä on myös lokkeja karkottava keltainen geeli.

Britannian TV-kanavat saivat luvan sijoittaa tuotteita ohjelmiin maksua vastaan

Britannian TV-kanavia valvova Ofcom antoi kanaville luvan ns. product placementiin eli luvan sijoittaa ohjelmiin tuotteita maksua vastaan. Kaupallisen ITV-kanavan aamuohjelman juontajien taustalle kolmen kuukauden ajaksi sijoitettu kahvinkeitin tuottaa kanavalle 100 000 puntaa (117 259 €).

Lentojen nestekielto poistumassa uusien laitteiden tullessa

Nesteiden vienti lentokoneen matkustamoon saatetaan sallia vuoteen 2012 mennessä, kertoo kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön pääsihteeri. Syynä on nestemäisiä räjähteitä tunnistavan tekniikan kehitys.

Nanotuotteiden turvallisuus on arvoitus

Niin sanottujen nanomateriaalien terveysvaikutuksista ei ole riittävästi tietoa, vaikka nanomateriaalia sisältäviä tuotteita on jo runsaasti markkinoilla. Niitä käytetään esimerkiksi kosmetiikassa, pesuaineissa ja urheiluvälineissä.

Hammastahna ei riitä hampaiden valkaisuun

Tasaisen valkoinen purukalusto on monen ihanne ja hammastahnavalmistajat pyrkivät edesauttamaan tämän tavoitteen saavuttamista markkinoimalla valkaisevia hammastahnoja. Hiovia ainesosia sisältävillä tahnoilla ei välttämättä saa valkoisia hampaita vaan edessä on usein käynti hammaslääkärillä.

Kaaos Kokkolan kaupunginteatterissa

Luottokortti, hammastahnaa, rullamitta, e-pillereitä, kynä, kännykkä... Naisen käsilaukku on kaaos, mutta niin on usein elämäkin.

Berlusconi jakeli talon avaimia maanjäristyksen uhreille

Italian pääministeri Silvio Berlusconi luovutti tiistaina salamavalojen välkehtiessä uuden kodin avaimet kymmenille ihmisille, jotka jäivät koditta huhtikuisessa maanjäristyksessä Abruzzon maakunnassa.

Hampaiden alkavan reikiintymisen voi pysäyttää

Hampaiden alkavan reikiintymisen voi pysäyttää omin toimin, muistuttaa Suomalainen Lääkäriseura Duodecim. Peruskonsteja ovat harjaus kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla, napostelun välttäminen ja veden käyttö janojuomana. Myös ksylitolituotteista on apua.

Katastrofin aineksissa ekomopo lähtee käsistä

Keskiluokkainen espoolaisisä herää yhtäkkiä siihen, että ilmastonmuutos on totisinta totta. Asialle pitää tehdä jotain. Ja kun kyseessä on dokumenttiohjaaja John Webster, on selvää, että kamera seuraa mukana. Katastrofin aineksia seuraa, kun ohjaajan perhe viettää vuoden öljydieetillä. Kiinnostava dokumentti unohtaa kuitenkin pian aiheensa ja keskittyy kuvaamaan ekomarttyyrin lietsomia perheriitoja.

Arvio: Katastrofin aineksissa ekomopo lähtee käsistä

Keskiluokkainen espoolaisisä herää yhtäkkiä siihen, että ilmastonmuutos on totisinta totta. Asialle pitää tehdä jotain. Ja kun kyseessä on dokumenttiohjaaja John Webster, on selvää, että kamera seuraa mukana. Katastrofin aineksia seuraa, kun ohjaajan perhe viettää vuoden öljydieetillä. Kiinnostava dokumentti unohtaa kuitenkin pian aiheensa ja keskittyy kuvaamaan ekomarttyyrin lietsomia perheriitoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle