Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miksi syömisestä on tullut niin hankalaa? 7 väitettä

Ruokasuhteeseemme vaikuttaa moni tekijä.

Mikkelissä jaetaan 3000 kiloa ruoka-apua – toiminnanjohtaja: "Kaikkien perustarpeet ei tule täytetyksi"

EU:n ruoka-avun määrä ei ole noussut, mutta kysyntä on lisääntynyt.

Optimaaliseen ravintoon hurahtanut huippupelaaja ihmettelee, miten vähän aiheesta tiedetään Veikkausliigassa – saanut ajatuksilleen vastakaikua vain kerran

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen KTP:n riveihin palannut keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen on jalkapalloilijana outo lintu. Hän on äärimmäisen tarkka siitä mitä syö.

Ravintolarajoitukset ovat kevenemässä asteittain – hallitus ratkoo ensi viikolla, miten käy muun muassa terassien ja ruokapaikkojen rajoituksille

Nopeimmillaan uudet rajoitukset voisivat tulla voimaan perjantaina 7. toukokuuta. Etenkin koronaepidemian kiihtymisvaiheen alueilla, kuten Kymenlaaksossa tai Kanta-Hämeessä sijaitsevat ravintolat ovat tarkastelussa.

Vapun osuminen viikon lopulle voi pelastaa ravintoloiden myynnin, ja terasseilla auttaa aurinko: "Patoutunutta kysyntää on paljon"

Vappu on ravintola-alalle pieni valonpilkahdus paremmista ajoista, mutta tiukat rajoitukset estävät yleisöryntäykset suurimmassa osassa Suomea. Rajoitusten vuoksi ravintolat panostavat terasseihin, vappukasseihin ja vappupäivän lounaisiin.

Huippunuuskija Aino on Suomen kovin ruokakoira – käräyttänyt jo yli 2 000 kiloa kiellettyjä ruokia, joita yritetään tuoda laittomasti rajan yli

Suomeen yritetään jatkuvasti tuoda elintarvikkeita, jotka voivat pahimmassa tapauksessa levittää erittäin vaarallisia eläintauteja.

Lihatalo Snellman vastaa valmisruokien kysynnän kasvuun 11 miljoonan tehdasinvestoinnilla

Uusi tehdas tuottaisi puolivalmisteita esimerkiksi suurtalouskeittiöiden tarpeisiin sekä valmisruokia.

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Roope Lipastin kolumni: Rantakuntoon kesäksi

Keski-iässä kilot kertyvät huomaamatta, eikä koronavuosi ole auttanut asiaa. Yksi oivallus kuitenkin auttaa painonhallinnassa, kirjoittaa Roope Lipasti

Ruokaharrastaja: "Lihan grillaaminen on nähty" – moni ostaa nyt pihalle pitsauunin ja hifistelee taikinan hydraatioprosentilla

Pitsauunit saattavat loppua kaupoista jo alkukesästä. Täydellinen pitsa vaatii päivien valmistelun.

Analyysi: Entä jos ravintoloita tuettaisiin poistamalla loppuvuodeksi lounasedun yläraja?

Ravintola-ala kaipaa apua - lounasedun hetkellinen muuttaminen ”ravintolaseteliksi” voisi olla tukiakin parempi piristys.

Ravintolarajoitusten höllennykset helpottavat, mutta tilanne on silti haastava – mikkeliläinen ravintoloitsija: "Aamuneljään on vielä matkaa"

Essoten alueella ravintolat saavat perjantaista eteenpäin olla auki iltayhteentoista ja tarjoilla alkoholia kymmeneen saakka.

Ravintolarajoituksia lievennetään Kanta-Hämeessä

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Ravintoloiden aukioloaikoihin lievennyksiä Essoten alueella vielä tällä viikolla

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin kuntien alueella käytössä ovat tiukemmat rajoitukset.

Kuka keksi lörtsyn? – löysä lihapiirakka taipui kansan suussa lörtsyksi

Lörtsyn juuret juontuvat 1950-luvulle, jolloin lörtsyn kaltaisia lihapiirakoita oli myynnissä Savonlinnan torilla ja paikallisella nakkikioskilla.

Robotti tuo vettä ja mielen täyttää ruoka – kiinalaisessa hotellikaranteenissa vain rutiineilla on merkitystä

Arkea maailmalla: Kun et saa valita itse ateriaasikaan, ruoka maistuu eristykseltä, kirjoittaa Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Aurinkoinen terassi vei voiton sukkapuikoista – osa ravintoloista avasi ovensa, seurasimme terassitunnelmia Lappeenrannassa

Lappeenrantalainen Pikku Pete avasi heti maanantaina. Esimerkiksi osa Eekoon paikoista on vielä kiinni.

Ravintolasulku päättyi Etelä-Savossa – mikkeliläinen yrittäjä: "Kaikki on paremmalla tuulella"

Pitkän sulun ja muiden rajoitusten aiheuttamia taloudellisia vaiktuuksia paikkaillaan vielä pitkään. 

Keski-Suomi pohtii tänään koronarajoitusten keventämistä, ensimmäisenä harkitaan etäopetuksesta luopumista

Viime viikolla ennakoitiin, että Keski-Suomessa saatetaan tällä viikolla ainakin osittain palata epidemian perustasolle.

Nyt pääsee terassille, mutta tiukin rajoituksin – kävimme seuraamassa meininkiä pienessä lähiöpubissa: "Pääsee ihmisiä näkemään"

Ravintoloiden kannattavuus on huteralla pohjalla, koska asiakaspaikkoja ja aukioloa on rajoitettu, eivätkä yritykset saa enää valtion sulkemiskorvausta.

Vaasalaisyrittäjien sietokyky alkaa olla lopussa: toiminta ei ole uusilla koronarajoituksilla kannattavaa, joten ovet pysyvät kiinni

Vaasalaiset yökerhot näyttävät pysyvän kiinni, koska hallituksen kellonaikalinjausta pidetään naurettavana

Etelä-Savon ravintolat auki maanantaina – anniskeluaika päättyy jo päivällisaikaan

Vaikka koronatilanne on osassa maakuntaa oikein hyvä, koskevat ravintolarajoitukset koko maakuntaa.

Ravintolat ja baarit avataan Kymenlaaksossa tiukin rajoituksin, ravintolayrittäjä: "Se paras myyntiaika on kokonaan kateissa"

Kymenlaakso kuuluu alueisiin, joissa epidemiatilanne on huono. Siksi rajoitukset ovat tiukat.

Iso osa ravintoloista pitää ovet kiinni vielä maanantaina, vaikka sulku päättyy – "Mieluummin sulku ja tuet kuin naurettavat rajoitukset"

Eduskunta hyväksyi ravintoloiden enimmäisrajoitukset. Valtioneuvosto tarkentaa ehdot perjantaina asetuksella.

Räikkönen kertoi ruokailustaan ennen gp-kisaa – "Ei minulla varsinaisesti ole mitään dieettiä"

Alfa Romeon Kimi Räikkönen on ajanut formula ykkösten historiassa eniten gp-kisoja, kierroksia ja kilometrejä.

Ravintola-ala pöyristyi ravintoloiden avaamissuunnitelmista – "Ehkä lauantain brunssit saattavat onnistua – ei juuri muu"

MaRa arvioi, että suurin osa lounasravintoloista ja kahviloista aukeaa maanantaina.

Savo-Karjalan lihalle arvostettu kansainvälinen Chaîne des Rôtisseurs -kilpi

Savo-Karjalan liha on neljäs pohjoissavolainen tunnustuksen saaja

Savon Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinto Peltolan Juustolalle

Yrittäjäystävällisin kunta on Leppävirta ja vuoden yksinyrittäjä kuopiolainen Leena Ståhlberg.

Ensimmäiset olivat kahvassa kiinni heti, kun kantapaikka aukeni – Krista Tikkanen: "Tuntuu kuin olisi taas 18-vuotias ja pääsisi ravintolaan"

Ravintolat aukenivat asiakkaille reilun kuukauden sulun jälkeen Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa Kittilässä.

Perjantai 9.4.2021 (tv)

Koronarajoitukset. Kananmunat. eLyly. Säätiedot.

"Ravintoloiden osittainen avaaminen ei ole kaikille hyvä juttu" – Päijät-Hämeen ravintoloiden edusmies suomii hallituksen toimia

Hallitus esitteli perjantaina exit-strategiaa, jonka yhtenä kohtana on ravintolarajoitusten osittainen poistaminen.

Ravintoloiden mainoskuvissa saattaa poseerata raaka peruna tai hiuslakalla kiiltäväksi suihkittu pihvi – Lue ammattilaisen parhaat kuvausvinkit kotikeittiöön

Valokuvaaja Harri Hinkka tietää kikat kauniiden ravintolamainosten takana. Kotona annosta ei tarvitse tuunata syömäkelvottomaksi.

Nyt se varmistui: Kittilän ravintolat avautuvat perjantaina

Kittilä on ollut ainoa Lapin kunta, jossa ravintolat ovat olleet suljettuina kuukauden ajan.

Ruoka-avun tarvitsijoiden määrä on noussut korona-aikana – Mikkelissä jaetaan sata ruokakassia päivässä

ViaDia Mikkelin ruokajakelu ei ole korona-aikana keskeytynyt kertaakaan.

Suomalaiset syövät kananmunia enemmän kuin koskaan aikaisemmin – nuoret miehet ja vanhemmat naiset ovat suurimpia munafaneja

Aittolahden tila vie neljästi viikossa munalastin suoraan asiakkaille, koska moni välttää ostoksia väentungoksessa.

Tiistai 6.4.2021 (tv)

Koronatilanne. Sukunimet. Kasvisruoka. Sää.

Sallan raja-asemalle tulossa elintarviketarkastuspiste – mahdollistaa elintarvikkeiden kuljettamisen pohjoisen rajan kautta

Tällä hetkellä pohjoisen tulliasemien kautta ei voi kuljettaa elintarvikkeita, vaan ne on vietävä Vaalimaan kautta.

Arkea maailmalta: Työmatkalla syön vaikka nyrkin kokoisen etanan, mutta on muutama asia, joita en suuhuni pane

Syötävää löytyy aina sieltä mistä ihmisiäkin, vaikka se ei olisikaan omaa tuttua arkiruokaa, kirjoittaa Ylen Afrikan-toimittaja Liselott Lindström.

Baariyrittäjä kyllästyi hallituksen hidasteluun ja listaa asiat, jotka ovat menneet pieleen koronanhoidossa: "En todellakaan ole tyytyväinen"

Etelä-Suomen aluehallintovirastolle tulee yrittäjiltä paljon palautetta päätösten toimeenpanon aikatauluista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle