Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kartonkilautasella on jauhelihakeittoa.

Oudon hajuisen jauhelihakeiton syy selvisi Oulussa – kouluissa ja päiväkodeissa tarjottu keitto oli hapanta

Oulun kouluissa ja päiväkodeissa tarjotun oudon hajuisen jauhelihakeiton syy on selvinnyt laboratoriokokeiden tuloksista. Keitosta löytyi maitohappobakteereja.

Seisovasta pöydästä otetaan ruokaa.

Ruokailu herättää rajuja tunteita mikkeliläisessä vastaanottokeskuksessa

Viime vuonna Maahanmuuttovirasto vastaanotti yhteensä 17 kantelua, joista kuusi koski vuosi sitten perustettua Kyyhkylän vastaanottokeskusta.

Anna-Maja Henriksson, Petteri Orpo, Riikka Purra ja Sari Essayah pitivät tiedotustilaisuuden Säätytalolla illalla.

Friday's papers: Government talks, pension problems and cheaper food

The next government could see squabbles between the Finns Party and the Swedish People's Party.

Kassalla ostokset hihnan alapäässä. Taustalla nainen maksamassa ostoksiaan.

Näin kokiksi valmistunut opiskelija saa rahat riittämään – rahaa kuluu viikossa ruokaan vain 20 euroa

Johanna Ollilainen elää tarkoituksellisesti tiukalla budjetilla, jossa tärkeintä on suunnitelmallisuus. Toisaalta kertyneet säästöt vaikuttavat opintotukien määrään.

"Seuraava asikas" -kassakapula kaupan kassahihnalla.

Kuluttajahintojen nousu hidastui toukokuussa – Kuluttajaliiton pääsihteeri povaa koronnostojen loppua ja valoisaa ensi vuotta

Eniten nousivat elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat, ilmenee yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotiedoista.

Suuressa kasvihuoneessa kasvaa paljon salaattia

Viljelypuutarhassa paiskitaan taas täyttä työviikkoa sähkön hinnan laskettua, mutta hintojen nousu karkotti asiakkaat vihannesosastoilta

Turkulaisen Deliverden työntekijät siirtyivät viime talvena muutosneuvottelujen jälkeen nelipäiväiseen työviikkoon, kun tuotantoa jouduttiin ajamaan alas sähkön hinnannousun vuoksi.

Jauhelihakeittoa lautasella.

Lööki selvittää jauhelihakeiton hajuongelmaa laboratoriotutkimuksella – tuloksia odotetaan loppuviikosta

Tuotantokeittiö veti jauhelihakeiton pois kouluista ja päiväkodeista varokeinona, kun se sai ilmoituksia keiton oudosta hajusta.

Siniseen suojapukuun pukeutunut nainen pakkaa jälkiruokakiisseliä annosrasioihin .

Oudolta haissut jauhelihakeitto vedettiin pois päiväkodeista ja kouluista varokeinona Oulussa

Tuotantokeittiö Löökin päivän lounas tuoksui kolmessa paikassa, joten se vedettiin pois kouluista ja päiväkodeista.

Mies kokkaa lieden äärellä.

Kotitalousopettaja Niklas Kurvisen menestys Master Chef -kokkiohjelmassa toi kuhinaa oppitunneille: ”Lapsista näkee, että he ovat innoissaan”

Niklas Kurvinen opettaa kotitaloutta kahdessa koulussa Mikkelissä. Hän ei panisi pahakseen, jos hänen menestyksensä televisio-ohjelmassa innostaisi nuoria hakemaan alan opintojen pariin.

Useita päivän eri annoksia ja juomia taustalla. Etualalla käsi selaa puhelimelta Ylen ruokakonetta.

Suomalaiset syövät yhä epäterveellisemmin ja siksi tutkija haluaisi lain suojaamaan nuoria – testaa, syötkö sinä suositusten mukaan

Ikääntyvä kansa ja vähenevä työvoima vaativat työiän pidentymistä. Pohja ruokailutottumuksille luodaan varhain, joten elintapojen parantamiseksi nuoriin kohdistuvaa markkinointia halutaan rajoittaa.

Jim Bjröni i Strömsös kök

Ruokavisa: Miten tehdään 1-2-3-liemi ja mitä tarkoittaakaan blanseeraus?

Kaupan päälle saat monta uutta ruuanlaittovinkkiä.

Traktori vetää kylvökonetta pellolla.

Etelä-Pohjanmaalla kylvötöissä on edetty nopeasti hyvissä olosuhteissa

Kylvöille päästiin myöhemmin kuin moneen vuoteen, mutta kylvöjä on tehty nopeassa tahdissa. Monilla tiloilla kylvöt on jo kokonaan tehty.

Drooni.

Oululaiskauppiaat: drooni lennättää ruokaa Oulun yllä vuoden päästä kesällä

Kauppakortteli Pekurin K-Supermarketin kauppiaat Mika ja Jaana Sara uskovat, että tulevaisuudessa drooni-ruokakuljetukset tulevat yleistymään Oulussa.

Mielenosoituskulkue.

Tuesday's papers: Pride politics, tax reminder and popular porridge

Helsinki's pride festival has seen companies and organisations march in solidarity with sexual and gender minorities.

Kuvassa on valkosipulin viljelijä Antti Hirvonen istuttamassa valkosipulin kynsiä maahan.

Kotimainen valkosipuli hyötyy pitkästä valoisasta kesästä, mutta kasvattaminen on haasteellista

Kotimaiselle valkosipulille riittäisi kysyntää, mutta vielä toistaiseksi valkosipulin tuotanto ei pysty haastamaan tuontia. Pääasiassa Suomessa syödään Kiinassa ja Espanjassa kasvatettua valkosipulia.

Käsi leikkaa lihaveitsellä 500 gramman jauhelihapalasta viidesosan.

Ravintoloiden lihat laitettiin Helsingissä syyniin – osalla puutteita alkuperän ilmoittamisessa

Selvityksessä oli mukana 63 ravintolaa, joista näytteitä otettiin yhteensä 120.

Ihmisiä ostoksilla Prismassa.

Vihdoinkin positiivisia uutisia ruokalaskujen kanssa tuskaileville – katso, mitkä tuotteet halpenivat eniten

Tilastokeskuksen mukaan ruoan hinta nousi lähes 14 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Edelliseen kuukauteen verrattuna nähtiin kuitenkin jo selvää laskua.

Muovisia yhden litran Koskenkorvapulloja Töölöntorin Alkon myymälässä.

Alcohol consumption fell 1.2 percent last year

Finnish alcohol consumption is on a long term downward trend.

Puista kahviota, piirakkapajaa ja terassia rakennetaan Joensuun torilla.

Joensuun Marttakahvio tarvitsee vielä tavaratoimituksia ja terassin ennen avajaisia

Pohjois-Karjalan Martat yhdistyksen tavoitteena on avata kahvio toukokuun lopussa.

Hedelmä- ja vihannesosasto Kouvolan Prismassa.

Kaupat torjuvat ruokahävikin syntymistä yhä tehokkaammin: Osuuskauppa Eepee tuo hävikkilaatikot hevi-osastoille

Ensin tulivat tehostetut ilta-alet ja nyt tulevat hevi-osaston hävikkilaatikot. Kaupat ovat saaneet hyviä tuloksia hävikin torjumisesta erilaisilla toimenpiteillä.

Hämeen Marttojen kotitalouden asiantuntija Jaana Lehrbäck seisoo essu päällä pöydän takana ja pudottaa lusikalla mysliä lasikulhoon.

Vertailimme kotiruuan hintoja eineksiin ja yllätyimme – halvin itse kokattu makaronilaatikko ohitti valmislaatikon hinnan

Inflaatio kurittaa kotitalouksia ja ruokateollisuutta eri tahtiin. Kuluttajahinnat lähtivät nousuun vuoden 2022 kesällä, kun ruokaketjuun kohonneet kustannukset iskivät jo vuoden 2021 syksyllä.

Kulho ceviche.

Onko sinusta vaikeaa laittaa ruokaa kalasta? Kokeile ecuadorilaista cevicheä

Tässä helppo resepti popcornilla höystettynä.

S-ryhmän robotti vei ostokset asiakkaalle.

Pian robotti voi tuoda ruokaostokset kotiin – kuljetusrobotit ilmestyvät Oulun ydinkeskustaan kesällä

S-ryhmän ruoan verkkokauppa S-kaupat aloittaa pikatoimitukset sähköllä toimivilla kuljetusroboteilla vaiheittain kevään ja kesän aikana.

Elisa Kallunki valitsee omenia.

Lisää kasviksia lautaselle – nämä suositukset ohjaavat jatkossa suomalaistenkin syömistä

Uusia pohjoismaisia ravitsemussuosituksia viimeistellään parhaillaan. Ne tulevat ohjaamaan aiempaa enemmän kasvikunnan tuotteiden suosimiseen. Monenlaiset ruokavaliot mahtuvat suositusten raameihin.

Vaisaaren koulu Raisiossa 21.5.2021

Raisio haluaisi kokeilla koululaisille maksutonta soppalounasta ensi kesänä

Soppalounaskokeilun hinnaksi arvioidaan kahden kuukauden ajalta 7 000–10 00 euroa. Kokeilua varten tarvitaan lisätalousarvio.

Kuravaatteita.

Vaasa pyytää vanhempia ilmoittamaan lasten päivähoidon tarpeesta kesän aikana

Jos lapselle on varattu paikka varhaiskastuksesta eikä hän tulekaan hoitoon, tulee varhaiskasvatukselle ylimääräisiä kustannuksia kesän ajalta yhteensä ison päiväkodin kuukausikustannusten verran, todetaan Vaasan kaupungilta.

Ruokapalveluvastaava Sanna Eklund katsoo kameraan musta keittäjän hattu päässä. taustalla vanhoja piirroksia kouluruokailun käytösohjeista.

Joukko oppilaita kertoo löytäneensä kouluruuasta hiuksia ja muovia – näin keittäjä selittää tuloksia Yle Uutisluokalle

Alakoululaiset kertoivat löytäneensä ruuasta erityisesti hiuksia, mutta myös muovia ja hyönteisiä. Keittäjä uskoo, että hiukset ovat koululaisten omia.

Kouluruokailua.

Turun alakoulujen ruokaloihin tulee tarjolle kasvisruokavaihtoehto

Aikaisemmin kasvisvaihtoehto on ollut tarjolla yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Petteri Orpo.

Perjantai 14.4.2023 (radio)

Hallituskeskustelut. Terveysfirmojen hinnat. Ruuan hinta. Australian ennätystuuli. Suomen sää.

Katri Helenan hymyilevät kasvot.

Perjantai 14.4.2023 (tv)

Hallituskeskustelut. Ruuan hinta. Katri Helena. Sää.

Perunalastuja lähikuvassa.

Jättäisitkö herkut ostamatta, jos hallitus nostaisi niiden hintaa herkkuverolla? Näin puolueet suhtautuvat sokeri-, suola- ja rasvaveroon

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kela väläyttivät hallitusneuvottelujen tueksi tehdyssä hyvinvointikatsauksessaan sokeri-, suola- ja rasvaveron käyttöönottoa. Esitys ei ole uusi.

Tutkimusmatkailijan purjevene seilaa eri ruokalajien keskellä

Essee: Olen arvioinut ravintolakriitikkona annoksen autenttisuutta – nyt ymmärrän, että se on mielivaltaista, typerää ja laiskaa ajattelua

Toimittaja Arda Yildirim pohtii esseessään, mitä autenttisuus ruoassa merkitsee. Muistoihin ja mielikuviin pohjautuva määre luo eri kulttuureille epätasa-arvoisia paineita.

Lampuri Elina Kaven hyväilee lampaitaan (puolilähikuva).

Suomalainen lampuri uskoo pärjäävänsä, vaikka tuontikaritsa on puolet halvempaa – ”Asiakkaat arvostavat, kun näkevät miten eläimet voivat”

Lihakeskusliitto arvioi lampaanlihan menekin viisinkertaistuvan pääsiäisenä. Suomessa lampaanlihaa kulutetaan vuodessa noin 2,6 miljoonaa kiloa, josta kotimaista on puolet.

Ihmisiä pakkaamassa kassalla ostoksia. Kaksi pääsiäismunaa vielä pakkaamati.

Mitä pääsiäisen ostoskorista ollaan valmiita karsimaan? Kaikilla ei ole varaa viettää enää pyhiä samalla kaavalla kuin ennen

Juhlapyhinä suomalaiset eivät ainakaan vielä liiemmin säästä ruokamenoissaan vaan menevät perinteisen kaavan mukaan.

Steven Nguyen.

Porkkanapala jumittui amerikkalaisturistin kurkkuun, mutta helsinkiläisravintolan tarjoilija tiesi mitä tehdä: "Hän pelasti henkeni"

Tärkeää on, että tukehtuva ihminen uskaltaa näyttää hätänsä, ohjeistaa Suomen Punainen Risti. Jutusta voit lukea, miten voit auttaa itseäsi tai muita tukehtumisvaarassa olevia.

Sotkamossa on otettu käyttöön biovaaka.

Sotkamon kunnassa biovaaka vähentää ruokahävikin määrää, jokainen ruokailija saa näkyville lautaselleen jäävän ruoan määrän

Biovaaka helpottaa Sotkamossa kaikissa ateriapalveluiden yksiköissä tarvittavan ruokamäärän valmistamista. Samalla pienenee ympäristökuormitus ja hiilijalanjälki.

Aanaar-ravintolassa on pöydillä lasikattaukset valmiina.

Lappi ei pärjännyt äänestyksessä Suomen parhaista ravintoloista – Aanaar tippui, eikä 50 parhaan joukossa ole muita ravintoloita Lapista

Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät helsinkiläisen Palacen ”Suomen 50 Parasta Ravintolaa”-kilpailun voittajaksi neljännen kerran peräkkäin. Inarilainen Aanaar ylsi sijalle 35.

Hampunviljelijä Mikko Ilmoniemi hamppupellon laidassa.

Hamppu kärsii huumemaineesta, sanoo Vuoden lähiruokateko -palkinnon saanut yrittäjä

Vuoden lähiruokateko 2023 -tunnustus jaettiin Lähiruoka & luomu -tapahtumassa torstaina. Palkitun yrittäjän mukaan öljyhampun siemen on ravintoainepommi, jonka käyttöä kannattaisi lisätä.

Lähiruoan hankintaa Reko-tapahtumassa.

Centrian kehittämä Likiruoka-palvelu etsii yhä ostajaa, joka jatkaisi lähiruuan kuljettamista haja-asutusalueilla

Hankkeen tavoitteena oli luoda digitaalinen alusta lähiruuan kuljettamiselle. Asiakkaan tilaus kulkee sähköisen alustan kautta, josta asiakas saa valita itse sopivan toimittajan.

Kuvassa Maaret Lyytinen esittelee raakaa pihviä, jonka hän aikoo valmistaa itselleen lounaaksi.

Maaret Lyytinen, 32, on ravintoterapeutti, joka syö vain eläinkunnan tuotteita – professori: ”Olen harvoin kuullut mitään noin tyhmää”

Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm pitää pelkän lihan syömistä järjettömänä. Lyytinen itse toivoo ruokarauhaa.

Lumisessa maassa kyltti jossa lukee, kouluruoan pitää maistua nuorille.

”Keittoa pitäisi syödä puolitoista kiloa, että siitä saisi tarpeeksi energiaa” – koululaiset osoittivat mieltään maistuvamman kouluruoan vuoksi

Rovaniemeläinen Jere Ollonen, 15, ei pelkää aikuisten kritiikkiä, vaikka moite kouluruoasta saikin aikaan kiukkuisen palautevyöryn.

Vasemmalla kuva marketin lihatuotehyllystä. Oikealla toimittaja Antti Kurra.

Ruoan hinnan nousu kiihtyy, eikä loppua näy – katso videolta, mitä hinnoista nyt tiedetään

Toimittaja Antti Kurra kertoo videolla, milloin ruoan hinnan voidaan aikaisintaan odottaa laskevan.

Kouluruokailu.

Mikkelin kouluissa ja päiväkodeissa lapset syövät sokeria vähäisesti – suurin vaikutus tulee kotoa

Kaupungin koulujen ja päiväkotien aterioiden ravintopitoisuuksista ollaan hyvin perillä. Nykysuositusten mukaan enintään kymmenen prosenttia päivittäisestä energiansaannista tulisi saada sokereista.

Lapset syövät välipalavoileipää päiväkodissa.

Vanhempien palaute vaikutti sokerin käyttöön päiväkotiruuassa: jogurtit maustetaan Jyväskylässä itse, jotta sokerimäärä pysyy hallussa

Sokerin käyttöä on viime vuosina vähennetty päiväkoti- ja kouluruuissa, usein vanhemmilta tulleen palautteen pohjalta. Näin kävi myös Jyväskylässä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle