Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kinkkua kotona, harvemmin ravintolassa – pikkujoulujuhlinnan vaisuus näkyy liha-alan tilauksissa

Järvenpääläisen lihanjalostajan Wurstin pikkujoulutuotteiden myynti on ollut vain murto-osa viimevuotisesta.

Ruokamatka maailmaan, jossa keittiö oli naisten paikka ja rasvaton maito kauhistus – 70-luvulla kaupungista tuotu jugurtti oli odotettu herkku

Olliloiden maalaistalossa oltiin omavaraisia ja katsottiin kokkiohjelmien pioneeria, Patakakkosta.

Kyrö Distillery hakee ravintolansa raaka-aineita pohjalaisilta tuottajilta

Isokyröläisyritys tekee yhteistyötä jo reilun parinkymmenen tuottajan kanssa. Nyt yritys etsii muun muassa kalastajia.

Napostelua, ikuista juhlaa, ei perinteisiä perheaterioita – tutkija kertoo, miksi suomalaiset lapset lihovat

Lapsiperheissä kuluu mehua, makeisia ja makkaraa. Joka neljäs poika on ylipainoinen, tytöistä joka viides.

Ravintolat pelkäävät konkurssiaaltoa ja massatyöttömyyttä ensi keväälle – ala haluaa silti itsekin yökahvilat kiinni

Ravintoloille tärkeä pikkujoulukausi jää tyngäksi koronan takia. Ravintola-alan etujärjestö vetoaa jäsenyrityksiinsä, että ne lopettavat yökahvilansa heti.

Pekka Juntin kolumni: Maito kai minut olisi tappanut

Olemme ulkoistaneet terveytemme yhteiskunnan hoidettavaksi, kirjoittaa Pekka Juntti

Tunnetun arkkitehtikolmikon ateljee ja asunto oli ilon, rakkauden ja hyvän ruuan talo – Nykypäivänä sen elämästä saisi meheviä lööppejä

Vieraanvaraisessa Hvitträskissä kävi paljon väkeä, muun muassa Jean Sibelius ja Akseli Gallen-Kallela olivat vakiovieraita.

Pyhäntäläinen ruokakonserni Fodelia hakee rohkeaa kasvua ihmisten arjesta ja kuntien ulkoistuksista

Fodelia tunnetaan Real Snacks- ja Feelia-yhtiöistään, mutta kotitalouksien verkkokauppa on jo isoin myyntikanava.

Ja mitä tänään laitettaisiin – vitamiineja vai hiilidioksidipäästöjä? Soija ja lohi saivat vertailussa parhaat arvosanat, riisi heikoimman

Selvityksen mukaan ilmastomöröksi haukuttu naudanlihakin on valkoista riisiä parempi vaihtoehto.

Syön 14 kiloa karkkia vuodessa – ja syyllistän itseäni jokaisella puraisulla

Jos emme vihaisi karkkia, emme söisi sitä niin paljon.

Kati Kelolan kolumni: Maailman kallein ruoka ei ole Suomessa

Maailman ruokaohjelma sai Nobelin, mutta milloin aletaan puhua siitä, että ihmiset näkevät nälkää, kysyy Kati Kelola.

Parppeinpirtti on vuoden 2020 Karelia à la carte -yritys

Ilomantsilaisyrityksen aidon karjalainen ruoka sai valitsijat puolelleen.

Ravintolakonserni Noho Partnersin tulos romahti koronan takia

Noho arvioi alkuvuoden olevan kysynnältään vielä heikkoa. Markkinan oletetaan palautuvan normaalimmaksi ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Perjantai 6.11.2020 (tv)

USA:n vaalit. Kalansyönti. Konsolipelit. Sääennuste.

Yökahvila, limukaraoke, paluun tekevät hotellibrunssien kuoharit ja muita uusien ravintolarajoitusten kukkasia

Ravintolatyypeistä tulee varmasti kiistaa, kun ruokapaikkoja rajoitetaan anniskeluravintoloita kevyemmin.

Moni kissa saa liikaa hiilihydraatteja – lemmikin ruokaremontissa korostuu proteiini, ravintosisältöjen esikuvana on hiiri

Yhä useammat kissanomistajat siivoavat kissansa ruokavaliosta viljan ja sokerit.

Louhisaaren kartanolinna Askaisissa oli viimeisimpänä Mannerheimin suvun omistuksessa – hyvän ruuan ystävälle talon historia on oikea aarreaitta

Louhisaaren emännät olivat taitavia talousihmisiä, joiden hyppysistä syntyi myös peräpukamapulveria ja vinkkejä viinanpolttoon.

Koulujen ylijäämäruuan jako ei alakaan Kokkolassa – ruokaa ei jää jaettavaksi asti

Hävikki pienenee entisestään, kun valmistuskeittiöihin aletaan tehdä tarkemmat tilaukset.

Perfomanssitaiteilija Samuli Laine imettää esityksessään katsojia – katso videoilta, minkälaisia kokemuksia nykytaidefestivaali yleisölle tarjoaa

Kuopiossa käynnistynyt Anti-festivaali on yksi harvoista kansainvälisistä tapahtumista koronaepidemian aikana.

Jussi Holopaisen lapsen ei tarvitse enää tulla nälkäisenä päiväkodista – Kajaanissa alettiin lopulta tarjota vegaaniruokaa lapsille

Kajaanin kaupungin vegaaniruokakokeilu kestää kaksi kuukautta, minkä jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen.

Keittiömestari ja yrittäjä Jyrki Sukula on huolissaan, kun ihmisiä kehotetaan pysymään poissa ravintoloista koronan takia

Hallitus päätti ohjata lisää rahaa koronamenoihin. Sukulan mielestä ravintoloihin voi mennä, jos on varovainen.

EU-parlamentti ei ole puuttumassa kasvispihvien nimeämiseen – muutosesitykset hylättiin äänestyksessä

Paljon keskustelua herättänyt nimeämiskysymys liittyy EU:n maatalouspolitiikan suureen uudistukseen.

EU-parlamentin mielipide kasvispihvien nimeämisestä selviää tänään

Paljon keskustelua herättänyt nimeämiskysymys liittyy EU:n maatalouspolitiikan suureen uudistukseen.

Katso uusin Yle Mix: Näin sun ruoka vaikuttaa maapalloon

Ylläty ymmärtäessäsi ympäristöystävällistä syömistä.

Leipuri alkoi vain leipoa, eikä edes tiennyt olevansa trendien huipulla: "En tiedostanut, että teen artesaaniruokaa"

Artesaaniruuan perinteet juontavat pitkälle historiaan. Moni tekee artesaaniruokaa kuitenkin tietämättään.

Suomalainen kokkijoukkue kilpaili kuolleen keittiömestarin muistolle – Matti Jämsénin piti tuomaroida ruoka-alan arvostetuinta kisaa

Suomi sijoittui tänään viidenneksi Bocuse d’Or -kilpailun Euroopan-karsinnoissa Tallinnassa. Kisan voitti Norja.

Lentokoneruoka keksittiin viedä vantaalaiseen ruokakauppaan ja myytiin loppuun heti ensimmäisenä päivänä – yhteistyökokeilu työllistää nyt kymmenen ihmistä

Finnair Kitchen aikoo laajentaa toimintaa yhdestä kauppiaasta moniin. Ensimmäinen pilotti on kuukauden mittainen.

Pitääkö kasvisnakit ja kasvispihvit nimetä uudelleen? EU-parlamentti äänestää pian kiistellystä ehdotuksesta

Parlamentti käsittelee ensi viikolla esitystä, joka rajoittaisi lihaa jäljittelevien tuotteiden nimiä.

Perjantai 9.10.2020 (radio)

Maailman ruokaohjelma on saanut Nobelin rauhanpalkinnon. Koronatartuntoja on löydetty taas lisää. Pohjanmaalla kielletään yli 10 ihmisen kokoontumiset koronan takia. Ihmisten pitää muuttaa ruokavaliota, jos maapallo halutaan pelastaa. Sää on viikonloppuna sateinen.

WWF:n raportti: Maapallo ei kestä nykyisen kaltaista ruokavaliota – Asiantuntija: Vegaaniksi ei ketään pakoteta

Maailman luonnonsäätiö WWF:n kävi läpi 75 maan ravitsemussuositukset ja löysi niistä ympäristön kannalta ongelmia.

Lieksan kouluissa syödään toiveruokaa ennen syyslomaa

Ruokalistalla ovat muun muassa uunimakkara, kananugetit ja tortillat

Mikkelissä jaetaan tällä viikolla työttömille 3 000 kiloa ruokaa

Koronatilanteen arvioidaan kasvattavan ruoka-avun tarvitsijoiden määrää.

Katso video: Marja-aroniasta ei tullutkaan uutta suosikki-superfoodia – heikon menekin syyksi arvellaan sen makua, mutta muitakin syitä on

Erittäin terveellinen marja-aronia on alihyödynnetty, vaikka sitä olisi tarjolla monissa koti-pihoissa.

Uusi suositus Lapissa: Pidä maskia ravintoloissa ja matkakohteissa – taustalla Ylläksen koronatartunnat

Lapin koronatilanne on vielä rauhallinen ja ohjeiden tarkoitus on, että se myös pysyisi rauhallisena, sanoo infektioylilääkäri Markku Broas.

Atria osti kauhavalaisen elintarvikevalmistaja Domretorin

Atrian omistukseen siirtyvä kauhavalainen Domretor on elintarvikkeiden ja puolivalmisteiden sopimusvalmistaja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle