Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luhangan kylätalolle saapui noin 100 ihmistä kuuntelemaan suunnitelmia uudesta tuulivoimapuistosta.

Yhtiöt käyvät kovaa kisaa tuulipuistoalueista – kuntapäättäjillä on liian suuri vastuu kaavoituksesta, sanovat arvostelijat

Pieni Luhangan kunta kaavoittaa alueelleen jo toista tuulipuistoa. Arvostelijoiden mielestä kuntapäättäjät ovat hätiköineet, sillä nykyisenkin tuulivoima-alueen ympäristöluvasta on eripuraa.

Sähköjohtoja pistorasiassa.

Seinäjoen Energia korottaa sähkön hintaansa 50 prosenttia – taksa nousee yli 15 senttiin

Myös seinäjokelaisyhtiö taipui korottamaan sähkön hintaansa. Korotus tulee voimaan joulukuun alusta.

Kuvakaappaus Lumo Energian kotisivuilta

Sähköyhtiö päätti määräaikaiset sopimukset, ja nyt siltä vaaditaan miljoonakorvauksia – vain murto-osa voidaan maksaa, sanoo toimitusjohtaja

Sähköyhtiö Lumo Energia lopetti toimintansa ja päätti asiakkaidensa määräaikaisia sopimuksia ennenaikaisesti. Noin 8 000 yhtiön asiakasta ovat oikeutettuja vahingonkorvauksiin, jotka ovat nousemassa miljoonaluokkaan.

Uniperin mainos Scholven hiilivoimalan edessä.

Fortumin päätös hankkiutua Uniperin omistajaksi yksi kaikkien aikojen bisnesmokia, asiantuntija sanoo

Fortumin Uniperille myöntämien varojen takaisinmaksuaika on vielä epäselvä. Yhtiöllä on tulevaisuudessa mahdollisuus laajentaa toimintaansa Uniperin luopuessa osasta toimintojaan.

Markus Rauramo puhuu tiedotustilaisuudessa.

Fortumin Rauramo: "Olemme pahoillamme siitä, miten Uniper-tarinassa kävi"

Fortumin suuromistaja Varman Risto Murto: Loppujen lopuksi aika hyvä ratkaisu sijoittajalle.

Uniperin pääkonttori.

Analyysi: Saksa saattaa "kansallistaa" Fortumin tytäryhtiön – se ei ole niin törkeää kuin miltä se kuulostaa

Bolševikit kansallistivat yksityistä omaisuutta noin sata vuotta sitten. Saksa toimii, kuten moni toivoisi Suomen menettelevän vastaavassa tilanteessa, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Viisi voimalan kartiomaista jäähdytystornia, etualalla työntekijiöiden parkkipaikka.

Analyysi: Fortumin unelma Euroopan valtauksesta haihtuu, jos Uniper kansallistetaan – samalla toteutuisi pelko suomalaisten miljarditappioista

Jonain päivänä Uniper voi kääntyä kannattavaksi esimerkiksi uusiutuvan vedyn avulla, mutta suomalaiset tuskin pääsevät hedelmistä hyötymään. Saksaan mentiin pahimmalla mahdollisella hetkellä, kirjoittaa taloustoimittaja Anna Karismo.

Sähköjohtoja ja pistorasioita.

Digitreenit: Oman sähkönkulutuksen seuraaminen auttaa pienentämään laskua – näin seuraat käyttöäsi helposti netissä

Murehditko sähkölaskun kasvamista? Tiesitkö, että voit seurata ja vertailla sähkönkulutustasi kätevästi netissä? Tarvitset vain pankkitunnukset.

Rahoitusprofessori: Fortum ei saa markkinoilta millään ehdoilla rahaa

Rahoitusprofessori arvioi, että Fortum olisi voinut mennä konkurssiin ilman hätälainapakettia

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen vakuutti, että Fortumin ei anneta kaatua.

Sanna Marin, Annika Saarikko, Tuula Haatainen ja Tytti Tuppurainen.

Energiakriisipaketin ehdot ovat yhtiöille "myrkkypillerin kaltaiset", sanoo Saarikko – oppositio vaatii paketin lisäksi laajempia uudistuksia

Eduskunta keskusteli kriisipaketista energiayhtiöille. Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) perusteli aiemmin päivällä Fortumin erillistä lainaa kiireellä.

Annika Saarikko tiedotustilaisuudessa.

Hallitus esittää energiayhtiöille kymmenen miljardin euron kriisipakettia ja toivoo, ettei rahoja tarvitse koskaan käyttää

Ministereiden mukaan kyse ei ole rahan jakamisesta vaan "tiukoin ehdoin" myönnettävistä lainoista ja takauksista. Tavoitteena on rauhoitella markkinoita.

Markus Rauramo Ykkösaamussa.

Fortumin Markus Rauramo: Fortum on kääntynyt Suomen hallituksen puoleen vakuusasiassa

Euroopan energiakriisi syvenee. Energiayhtiö Fortum on vaikeassa tilanteessa, vaikka sen muu toiminta tytäryhtiö Uniperia lukuunottamatta on plussalla.

Roger Wessmann, ekonomisti.

Fortum lähti valloittamaan Saksaa – ekonomisti hahmottelee kolme vaihtoehtoa sille, miten Suomen Uniper-retki päättyy

Uniper olisi voinut suojautua, Roger Wessman uskoo. Ekonomisti Wessman ihmettelee, miksi Venäjän kaasun riskiin ei varauduttu.

Fortumin pääkonttori.

Putinin ukaasi voi hidastaa merkittävästi Fortumin vetäytymistä Venäjältä – "Kiusantekoa", sanoo asiantuntija

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti viime viikolla ukaasin, jota voidaan käyttää muun muassa energiayhtiö Fortumin Venäjän toimintojen myynnin estämiseen pitkäksi aikaa.

Mies nousee talon portaita

Netissä olevat sähkön hinnan vertailupalvelut eivät pysy perässä muutoksissa – yhtiöt päivittävät hintojaan jopa kahdesti viikossa

Sähköyhtiöiden välinen hintavertailu on vaikeutunut. Hintojen muutokset ovat niin nopeita, että verkossa olevat vertailupalvelut eivät kerro koko totuutta.

Kuluttajan sähkölasku paperilla

Määräaikainen sähkösopimus sitoo yleensä sähkönmyyjää – korotukset kesken kauden ovat harvinaisia poikkeuksia

Sähkönmyyjä ei voi normaaliolosuhteissa nostaa määräaikaisen sopimuksen hintaa, vaikka sähkömarkkinoilla tapahtuisi suuriakin hinnanmuutoksia.

Fortumin pääkonttori.

Fortum siirsi yllättäen osavuosituloksensa julkistamista

Analyytikon mukaan syynä on se, että myös tytäryhtiö Uniper ilmoitti siirtävänsä tulosjulkistustaan. Fortum julkistaa vuoden ensimmäisen puoliskon tuloksensa 25. elokuuta.

Fortumin pääkonttori ulkoa.

Fortumilta pitäisi kieltää Pohjoismaiden ulkopuoliset investoinnit, väläyttää rahoitusalan professori: "On nähty, että se ei niihin kykene"

Rahoitusalan professori Timo Rothoviuksen mielestä Fortumia pitäisi käskeä keskittymään sen perusliiketoimintaan Skandinaviassa. Päätöksen tekeminen kuuluisi Fortumin yhtiökokoukselle.

Uniperin logo, jonka taustalla näkyy voimalan savupiippu.

Pieni suomalaiskaupunki on Fortumin kuudenneksi suurin omistaja ja tyytymätön Uniper-ratkaisuun – asukkaiden onneksi osakesalkusta löytyy muutakin

Uniperin kohtalosta päästiin perjantaina ratkaisuun. Kurikan kaupunginhallituksen puheenjohtaja on tyytyväinen asian etenemiseen, mutta ihmettelee, miksi hintoja ei voida nostaa nopeammin.

Klaus-Dieter Maubach, toimitusjohtaja, Uniper

Uniperin toimitusjohtaja Ylelle: “On istuttava alas ja selvitettävä, miten Fortumin ja Uniperin yhteistyö jatkuu”

Uniperin toimitusjohtaja sanoo olevansa iloinen, helpottunut ja kiitollinen pelastuspaketista. Saksalaisille kaasuasiakkaille paketti tarkoittaa entistä isompaa laskua.

Uniperin logo, jonka taustalla näkyy voimalan savupiippu.

Perjantai 22.7.2022

Saksa ja Fortum sopivat Uniperin pelastuspaketista. Korona leviää Euroopassa. Stora Enso teki hyvän tuloksen. Hilloja on nyt paljon. Enontekiöllä oli maanjäristys.

Mursu makaa nurmikolla.

Tiistai 19.7.2022

Uniper. Bensan hinta. Mursu. Euroopan helle. Suomen sää.

Työntekijä kävelee kaasuputkien vieressä.

Talousvaliokunta kuulee Tytti Tuppuraista Uniperista poikkeuksellisessa istunnossa tiistaina – vastausta penätään moneen tiukkaan kysymykseen

Saksalaisen kaasujätti Uniperin ympärillä vellovat ongelmat saavat talousvaliokunnan palaamaan Arkadianmäelle kesken kesätauon.

Kai Mykkänen

Pääministeri Marin ollut yhteydessä liittokansleri Scholziin Uniper-ongelmasta – kokoomuksen Mykkänen vaatii Marinia keskeyttämään kesälomansa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen vetoaa vaatimuksessa Saksaan, jossa liittokanslerinvirasto ratkoo Uniperin tilannetta.

Tytti Tuppurainen puhuu eduskunnassa 16. toukokuuta.

Omistajaohjausministeri Tuppurainen ei lämpene ajatukselle Fortumin tuesta Uniperille

Tuppurainen muistuttaa Fortumin tukeneen Uniperia jo kahdeksalla miljardilla eurolla alkuvuonna.

Sininen kyltti, jossa lukee Uniper.

Saksan talousministeri vaatii Fortumia osallistumaan pahasti tappiollisen Uniperin pelastamiseen

Fortumin tytäryhtiö Uniper tekee parhaillaan tappiota yli kymmenen miljoonan euron päivävauhtia.

Fortumin logo talon julkisivussa.

Osa Fortumin omistamasta Uniperista todennäköisesti siirtymässä Saksan valtion haltuun, suomalaisille voi koitua iso lasku

Fortumin tytäryhtiö Uniper kertoi perjantaina hakevansa tukea Saksalta. Tukipaketin yksityiskohdat ovat vielä auki. Omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mukaan Uniperin osto oli Fortumin johdon vastuulla.

Fortumin logo talon julkisivussa.

Fortum valmistelee hallittua poistumista Venäjältä

Ensisijainen vaihtoehto vetäytymisessä on yhtiön Venäjän-toimintojen myynti.

Ilmakuva Lempeän Juvan lämpölaitoksesta.

Painajaisjoulun mentyä Suur-Savon Sähkö teki odotettua paremman tuloksen

Suur-Savon sähkön ensimmäisen vuosineljänneksen tulos kasvoi viime vuoden 4,7 miljoonasta eurosta tänä vuonna 7,4 miljoonaa euroon.

Suur-Savon Sähkön toimitilat Mikkelissä.

Pertunmaa odottelee vielä ostotarjouksia Suur-Savon Sähkön osakkeista: "Vähän pelkään hintatasoa", sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja

Suur-Savon Sähkön omistajakunnilla on aikaa tehdä ostotarjouksia Pertunmaan osakkeista 29. huhtikuuta saakka.

Fennovoiman hallintorakennus helmikuussa. Hanhikivi 1 -voimalaitoksen rakentamista tukevia toimintoja.

Pienet satakuntalaiset sähköyhtiöt ovat sijoittaneet miljoonia Fennovoimaan – usko hankkeeseen on loppumassa

Moni pieni sähköyhtiö Satakunnassa harkitsee Fennovoima-projektiin sijoitettujen miljoonien alaskirjaamista tai on sen jo tehnyt.

Tervakari on yksi viimisistä koskipaikoista Kemijoen pääuomassa Kemijärven alapuolella. Sierilän vesivoimala hävittäisi nämä viimeiset kosket.

Sierilän voimalaitoksen rakentamisen aloitukselle jatkoaika – Yhtiö: "Valitusprosessit ovat viivästyttäneet hanketta kohtuuttoman pitkään"

Aluehallintovirasto on myöntänyt kolmen vuoden jatkoajan Rovaniemelle suunnitellun Sierilän voimalaitoksen rakentamistöiden aloittamiselle. Kemijoki Oy on tyytyväinen päätökseen.

Teollisuuden Voiman yhteiskuntasuhteden päällikkö Juha Poikola

Voisiko Suomesta tulla uusi sähkön halpamaa? Olkiluodon kolmosreaktorin käyttöönotto on huojentava uutinen pienemmille sähköyhtiöille

Olkiluodon kolmosreaktorin käyttöönotto vähentää sähkön tuontitarvetta Suomessa jopa 60 prosenttia. Sähköyhtiöille se tuo lisää omavaraisuutta ja tuotantovarmuutta.

Markus Rauramo Fortum TJ.

Fortumin viesti komissaari Mairead McGuinnessille: Ydinvoima ja kaasu mukaan kestävän rahoituksen luokitusjärjestelmään eli taksonomiaan

Fortumin mukaan kaikkia hiilidioksidipäästöttömiä teknologioita tulisi kohdella tasavertaisesti ja maakaasulla tulisi olla rooli siirtymävaiheessa. Yhtiö parhaillaan arvioi Loviisan ydinvoimalaitoksen käyttöiän pidentämistä.

Fortumin pääkonttorin aula Keilaniemessä. Etualalla iso valkoinen pallo, jossa teksti: For a cleaner world, Fortum.

Fortum nosti tuloksensa 260 miljoonaa euroa voitolle – vuosi sitten yhtiö oli tappiolla

Tytäryhtiö Uniperin kaasuliiketoiminnot ja Fortumin oma sähköntuotanto paransivat reippaasti konsernin tulosta.

Fortumin ilmavesilämpöpumppulaitoksen tuulettimia.

Kivihiilestä pitää luopua, ja nyt Fortum hakee nopeaa ratkaisua omakotitaloista tutulla tekniikalla – Espoossa tehdään kaukolämpöä ulkoilmasta

Fortum aikoo kymmenkertaistaa pilottilaitoksensa koon. Ulkoilmaa hyödyntävät lämpöpumppulaitokset voivat tehdä lähitulevaisuudessa liki kolmanneksen Espoon kaukolämmön tarpeesta nollakeleillä.

Biodieselanläggning med andra produktionsenheter i bakgrunden

Puhtaampaa lämpöä janoava Helen jää yksin jättihankkeensa kanssa – Fortum ei haluakaan hukkalämpöä Kilpilahden öljynjalostamoalueelta

Fortum hylkäsi kaukolämpöhankkeen kannattavuusselvityksen jälkeen ja keskittyy datakeskusten rakentamiseen. Helsingin energiayhtiö Helenin mukaan kaukolämpöputken toteutumisen todennäköisyys ei siitä muutu.

Salmisaaren yhteistuotantovoimalaitos.

Helsinki haluaa hiilineutraaliksi viisi vuotta tähdättyä aiemmin eli 2030 – grafiikka näyttää, miten kaupungin päästöt ovat muuttuneet

Suurin vastuu tavoitteen toteutumisesta on energiayhtiö Helenillä. Kivihiilikielto ajaa yhtiötä kohti tavoitetta ilman ilmastotavoitteen aikaistamistakin.

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitos keväällä 2016.

EU:n kiistellyt ydinvoimalinjaukset pitkittävät päätöstä miljardiluokan investoinnista Loviisaan – poliittisen pelin taustalla ehkä Saksan vaalit

EU:n tulevilla energialinjauksilla on iso merkitys Suomelle, koska sähköntuotannossa on laskettu paljon ydinvoiman varaan. Poliittinen keskustelu kuumenee myös kotimaassa, koska elinkeinoelämä katsoo, ettei hallitus ole ollut aktiivinen EU:n pöydissä.

Skorstenen med fibonaccis tal, åbo energi.

Turku Energian kaukolämpöasiakkailla ei ole syytä huoleen – Turussa ei nähdä Helsingin kaltaisia hintojen korotuksia

Helenin hintojen korotuksen taustalla ovat uusiutumattomien energiamuotojen verotuksen kiristyminen ja päästöoikeuksien hintojen nousu.

Kuvassa neljäosainen pistorasia

Kohusähköyhtiö Fi-Nergyn asiakkaat saaneet aiheettomia laskuja perintätoimiston kautta – Kilpailu- ja kuluttajavirastolta yksinkertainen ohje: Älä maksa

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan sähköyhtiö Fi-Nergy on lähettänyt perintäkirjeitä, vaikka asiakkaat ovat jo aikaisemmin kiistäneet laskut ja reklamoineet niistä.

Suur-Savon Sähkön toimipisteen kyltti Mikkelissä

Suur-Savon Sähkön ympärillä kipunoi jälleen – suurin kuntaomistaja Mikkeli jäi edelleen ilman hallituspaikkaa

Suur-Savon Sähkön suurin kuntaomistaja Mikkeli jäi edelleen ilman hallituspaikkaa, kun kaupunginjohtaja Timo Halonen hävisi hallintoneuvoston äänestyksen keskiviikkona.

Tuuli heiluttaa puun latvaa.

Kova tuuli on kaatanut puita ympäri Kymenlaaksoa – sähköt poikki enimmillään noin 1 500 asiakkaalta

Kymenlaakson pelastuslaitoksella on ollut keskiviikkoiltapäivästä lähtien toistakymmentä puunraivaustehtävää.

Energiayhtiö Fortumin pääkonttori Espoossa.

Fortumin liikevoitto laski selvästi – yhtenä syynä Uniper

Saksalainen Uniper ei yltänyt yhtä vahvaan tulokseen kuin viime vuoden toisella vuosineljänneksellä. Fortum jatkaa strategiansa toteutusta optimoimalla liiketoimintaportfoliotaan ja irtautumalla hiilestä.

Dixie-palo Kaliforniassa värjäsi taivaan oranssiksi 25. heinäkuuta.

Voimistuvat tuulet uhkaavat vaikeuttaa Dixie-maastopalon sammutustöitä Kaliforniassa

Voimistuvien tuulien vuoksi Kalifornian suurin sähköyhtiö varoitti asiakkaitaan tarkoituksellisista sähkökatkoista, joilla yritetään estää uusien palojen syttymistä. Tuulessa katkeavat sähkölinjat voivat sytyttää maastopaloja kuivassa maastossa.

Vuoksen kuohut Imatrankoskessa.

Imatrankoski kuohuu jälleen – alkuviikon tauko johtui Fortumin korjaustöiden suunniteltua nopeammasta etenemisestä

Imatrankoski ehti olla alkuviikon hiljainen, mutta torstaista eteenpäin kuohuntaa on luvassa elokuun loppuun saakka.

Kuusitaimikkoa.

Paneliankosken Voima vuokraa Euralta sadaksi vuodeksi joutomaata taimikon istuttamista varten

Sähköyhtiö haluaa kompensoida päästöjä istuttamalla taimia joutomaalle. Palstat sijaitsevat Eurassa Laitilantien, Kontionkaaren ja Kännöntien risteysten tuntumassa. 

sähkölinjalta leikattu helikopterilla oksia

Ukkosmyrsky Aatu oli niin raju, että sähköverkkoa korjataan edelleen Sysmässä ja Hartolassa

Juhannusviikon rajuin ukkosmyrsky aiheutti miljoonavahingot. Elenia pahoittelee sähkökatkojen venymistä ja lupaa maakaapeloinnin jatkuvan.

Retkeilypolku myrskyn jälkeen Kylmäluoman retkeilyalueella Taivalkoskella.

Paula-myrsky repi metsää Koillismaalla kymmenien miljoonien eurojen arvosta

Suomen metsäkeskuksen mukaan tiistaisessa rajuilmassa vahingoittui puustoa noin miljoona kuutiometriä. Sen rahalliseksi arvoksi arvioidaan noin 40 miljoonaa euroa, josta iso osa koituu metsänomistajien tappioksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle