Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Asta Lepän kolumni: Kuka piittaisi pillittäjästä?

Herkät ihmiset eivät voi mitään sille, että he ottavat pienestä itseensä. Pitäisikö heidän kovettaa itsensä, miettii tietokirjailija Asta Leppä.

Euroviisujen voittajasuosikki Israelin Netta: ”Jos olisin lapsena nähnyt itseni kaltaisen televisiossa, olisin kärsinyt vähemmän”

Lapsena kiusatuksi joutunut laulaja haluaa olla roolimalli kaikille, joita on kohdeltu kaltoin elämässä.

Libanonin pääministeri erosi suorassa tv-lähetyksessä

Pääministeri kertoi suorassa lähetyksessä pelkäävänsä, että hänet aiotaan salamurhata.

Video: Valtava puhallettava Trump-kana tuijottaa Valkoista taloa

Kana symboloi sen paikalle tuoneen aktivistin mukaan presidentin pelkuruutta.

Dany Cohn-Bendit: EU on pelkuri populistien pauloissa

EU on populistien lietsomien pelkojen vanki. Eurooppa on pantu kavahtamaan omaa valtaansa, veteraaniradikaali Daniel Cohn-Bendit sanoo. Vuoden -68 Ranskan opiskelijaliikkeen johtohahmo on nyt kiihkeä liittovaltion kannattaja.

Brasilian senaatti äänestää Rousseffista – poliisi ampui mielenosoittajia kyynelkaasulla

Sekä viraltapanon vastustajat että puolustajat kokoontuivat kongressin ulkopuolelle keskiviikko-iltana.

Republikaanien esivaali meni loanheitoksi: Cruzin vaimo ivan kohteena

Donald Trumpin ja Ted Cruzin sanailu alkaa lähteä hallinnasta. Negatiivisen mainonnan kohteiksi ovat joutuneet vastaehdokkaiden vaimot eikä sanankäytöllä tunnu enää olevan rajoja.

Belgian pääministeri tiedotustilaisuudessa: Se mitä olemme pelänneet, kävi toteen

"Ryhdymme selvittämään tilannetta minuutti minuutilta ja kerron teille lisää, kun tiedämme enemmän", Belgian pääministeri Charles Michel sanoi. Ranskan sisäministerin Bernard Cazeneuven mukaan turvallisuustasoa nostetaan myös Ranskassa.

Merkelin edustaja turvapaikanhakijoiden pelottelusta: "Häpeällistä pelkuruutta"

Hyökkäys tapahtui itäisessä Saksassa. Liittopäivien entinen puhemies arvioi, että se on historiansa vuoksi muuta Saksaa alttiimpi vihalle ja väkivallalle turvapaikanhakijoita vastaan.

Sauerland herjaa tylysti EM-ottelusta vetäytynyttä Robert Heleniusta

Sauerlandin omistajaveljekset Kalle ja Nisse Sauerland nimittävät Robert Heleniusta Twitter-tilillään pelkuriksi.

Kreikan Tsipras: Me emme ole pelkureita

Kreikassa parlamentin on määrä äänestää uudistuksista, jotka ovat ehtona uudelle lainaohjelmalle. Pääministeri Alexis Tsipras piti puheensa ennen äänestystä.

Tommi Toijan pikku-ukot puhuvat katsojalle

Kuvataiteilija Tommi Toija toi pikkukansansa synnyinseudulleen Lapualle. Punasavesta tehdyt veistokset muodostavat vahvan yhteisön, mutta jokainen on oma rujo ja erilainen yksilönsä. "Jokaisella on oma luonne", sanoo Tommi Toija.

Koulukiusatusta tytöstä tuli vapaaottelija: "Ajattelen, että kaikki kokemukset rikastuttavat"

Suvi Salmimies on 30-vuotias ammattilaisvapaaottelija ja The Voice of Finlandista tuttu muusikko. Tiistaina hän esiintyi Urheilupuiston koululla KiPu – kiusatun puolesta -kampanjassa. Myös Salmimiestä kiusattiin koulussa läpi nuoruusvuosien.

Elokuvamaailma tuomitsi Pohjois-Koreaa kuvaavan komedian hyllyttämisen

Elokuvaohjaajat arvostelivat viihdejätti Sonya pelkuruudesta. Sosiaalisessa mediassa levisi boikottikehotuksia Sonya ja elokuvateattereita vastaan ja sananvapauden puolesta.

Islamistiryhmä teloitti ranskalaismiehen Algeriassa

Ennen teloitusta ryhmä oli antanut Ranskalle 24 tuntia aikaa suostua vaatimuksiinsa. Se vaati Ranskaa lopettamaan sotatoimet Irakissa.

Tuhannet karkasivat kesän 1944 tulimyrskystä

Mitä karkureista tiedetään?

Pikkupoikien suosikkipuuhasta kehkeytyi ammattilaisten SM-kisat

Puunhoitajina eivät kömpelöt pärjää. Perjantaina Hattulan Lepaalla puunhoitajat aloittivat Suomen mestaruuskilpailut, jotka vaativat nopeutta, taitoa ja ketteryyttä viidessä vaativassa tehtävässä. Kilpailijat ovat ammatikseen toimivia tai ammattiin opiskelevia puunhoitajia. SM-mitalit jaetaan lauantaina loppukilpailun jälkeen.

"Suomalainen markkinoija on paskahousu pelkuri"

Jari Parantainen on kirjoittanut useita markkinointiin ja yrittämiseen liittyviä kirjoja ja toiminut muun muassa talouslehtien kolumnistina. Hänen mukaansa suomalaisten pienyrittäjien markkinointi on mitätöntä vikinää nurkassa.

Neljä sotilasta loukkaantui pommi-iskussa Egyptissä

Egyptin armeija sanoi hyökkäystä pelkurimaiseksi.

Afgaanisiviilejä tappanut amerikkalaissotilas pyysi anteeksi

Robert Bales ei osannut oikeudessa sanoa, miksi hän surmasi 16 kyläläistä.

Italian sankarikapteeni pääsi jo t-paitateksteihin

Italiassa kahden kapteenin taisto turmalaivan evakuoinnista on noussut kansalliseksi puheenaiheeksi. Onnettomuuslaivan kapteenia takaisin alukseen komentaneesta rannikkovartioston kapteenista leivotaan sankaria, joka kiillottaa toisen kapteenin pelkuruudesta johtuvaa häpeällistä kansallista mainetta.

Wikileaks sai journalismipalkinnon Australiassa

Salaisia dokumentteja vuotava Wikileaks-internetsivusto on saanut Australiassa tunnustuksen merkittävästä journalistisesta työstä. Wikileaksin perustaja Julian Assange hyökkäsi kiitospuheessaan päin Australian pääministeriä ja kutsui tätä pelkuriksi.

PM: Is Finland growing cowardly?

Taking a stand against xenophobia, Prime Minister Jyrki Katainen on Wednesday said he is concerned that the Finnish social climate is hardening. The premier said he has noticed a shift in society over recent months.

Katainen: Onko Suomesta tulossa pelkurimaa?

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoo olevansa huolissaan Suomen ilmapiirissä viime kuukausina tapahtuneesta muutoksesta. Hänen mielestään ilmapiiri on mennyt kovempaan ja käpertyvämpään suuntaan.

YK: Ban Ki-moon ei ole pelkuri

YK puolustaa pääsihteeriään johtavan ihmisoikeusjärjestön kovaa kritiikkiä vastaan. Human Rights Watch syyttää vuosiraportissaan Ban Ki-moonia liian pehmeistä otteista. Sekä YK että EU saivat raportissa pyyhkeitä "pelkuruudesta", mutta YK:n mukaan kyse on vain erilaisesta taktiikasta.

Seurapomo kirosi Jamesin syntymäpäivän

Fanit polttivat LeBron Jamesin pelipaidan Clevelandin kaduilla, mutta kukaan ei ollut yhtä rikki miehen lähdöstä Miamiin kuin entinen työnantaja. Cavaliersin omistaja Dan Gilbert kuvaili tähtipelaajan päätöstä itsekkääksi ja pelkurimaiseksi.

Ensihoitajan työn riskit ovat lisääntyneet

Potilaan auttamisen sijaan ensihoitaja voi työtehtävissään joutua itse vaaran kohteeksi. Väkivalta on lisääntynyt ja työn uhkatekijöitä ovat myös tarttuvat taudit.

Berlusconi kotiin sairaalasta iltapäivällä

Italian pääministeri Silvio Berlusconi pääsee kotiin sairaalasta tänään iltapäivällä. Berlusconin lääkärin mukaan pääministerin täytyy kuitenkin toipua sunnuntaisesta pahoinpitelystä ainakin kaksi viikkoa.

Kirje isältä kertoi evakkoperheestä uuden edessä

Heidi Köngäksen kiitetty ohjaus vuodelta 2003

Täällä Pohjantähden alla — valitut palat

Sinisalo, Hyttinen ja Linna esittävät otteita

Sotaerakko

Elokuva Sotaerakko pohjautuu tositapahtumiin

Valtapeliä elokuussa 1940 ja kuhinaa Saksan suuntaan

Veijo Meren käsikirjoittama elokuva Suomen lähihistoriasta.

Tanska tuomitsee Pakistanin pommi-iskun

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen tuomitsee Pakistanin pääkaupungissa tehdyn itsemurhaiskun Tanskan lähetystöä vastaan. Fogh Rasmussen kutsui pommi-iskua "pelkurimaiseksi" ja sanoi, ettei Tanska aio muuttaa ulkopolitiikkaansa terrorismin takia.

Sujut on kertomus sotakesästä, jolloin rintama romahtaa

Veijo Meren romaaniin pohjautuva kertomus sotakesästä 1944.

Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta erottelee toisistaan miehen ja myytin

Villin lännen legenda murhataan jälleen kerran Andrew Dominickin elokuvassa Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta. Tällä kertaa Jesseä ei kuitenkaan kuvata seikkailijana ja sankarina, vaan nurkkaan ajettuna rikollisena. Samalla elokuva ruotii myyttien kestävyyttä ja vetovoimaa.

Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta erottelee toisistaan miehen ja myytin

Villin lännen legenda murhataan jälleen kerran Andrew Dominickin elokuvassa Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta. Tällä kertaa Jesseä ei kuitenkaan kuvata seikkailijana ja sankarina, vaan nurkkaan ajettuna rikollisena. Samalla elokuva ruotii myyttien kestävyyttä ja vetovoimaa.

Hello, Hello, Hello

1970-klassikkokurssissa etsiittiin kissaa

Bhutto: Al-Qaida ja Taliban ovat pelkureita

Pakistaniin palannut entinen pääministeri Benazir Bhutto sanoo, että eilinen pommi-isku oli hyökkäys demokratiaa vastaan. Karachin kaupungissa Bhutton kotiintuloa juhlineen ihmisjoukon keskellä räjäytetyt pommit tappoivat ainakin 138 ihmistä ja haavoittivat yli kolmeasataa. Entinen pääministeri oli juuri ennen räjähdyksiä astunut panssaroituun autoonsa ja selvisi iskusta naarmuitta.

Suomenlinnan Tuntematon sotilas pyrkii uuteen tulkintaan

Helsinkiläinen Ryhmäteatteri pyrkii luomaan uutta kuvaa Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta. Ryhmäteatterin Tuntematon saa ensi-iltansa Suomenlinnan kesäteatterissa keskiviikkona.

Sanaharkka horjuttaa Villepinin asemaa

Ranskan pääministeri Dominique de Villepin on pyytänyt anteeksi haukkumaltaan oppositiojohtajalta.