Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vuosaaren Vuorantaan muuttaa hoitokoti

Kiinteistön remontti on jo käynnissä. Uusittuihin Vuorannan tiloihin muuttaa hoivakoti Päiväkumpu.

Forssassa moni saa tänään iloa päiväänsä taputtamalla hevosta

Forssan seudun hevosviikolla hevosia vierailee vanhusten hoivakotien, kehitysvammaisten asuntolan ja päiväkotien pihoilla.

Savonlinnan kaupunkikeskustaan kaavaillaan uutta senioritaloa

Esteettömillä vuokra-asunnoilla halutaan vastaata alueen nykyiseen kysyntätilanteeseen. Yhtiön mukaan juuri nyt on kysyntää pienille asunnoille Savonlinnan keskustan alueella.

Tamperelainen palvelutalo nosti hoitajien määrää – sairauspoissaolot vähenivät ja työntekijä kiittää: "Otetaan huomioon oma elämä"

Yle kävi läpi THL:n keräämiä tietoja hoitajien määrästä vanhusten tehostetussa palveluasumisessa ja pitkäaikaisessa laitoshoidossa Pirkanmaalla. Hoitajien määrä on noussut osassa vanhainkodeista, mutta edelleen rikotaan myös lakia.

Turkulaisen hoivakodin väkivaltatapaus nosti taas tapetille hoitajien työolot – poliisi epäilee tapauksesta kodin asukasta

Tutkintanimikkeet ovat vaihtuneet taposta ja törkeästä pahoinpitelystä kuolemantuottamukseen ja kahteen törkeään pahoinpitelyyn. Poliisi on tehnyt kuulusteluja, mutta ei pääse kuulemaan kaikkia pitkälle edenneiden muistisairauksien takia.

Keskiviikko 8.9.2021 (radio)

Hallituksen budjettineuvottelut jatkuvat. Turkulaisessa vanhuspalveluyksikössä on tapahtunut väkivallanteko. Influenssakausi lähestyy. Yle Kielikouluun on tullut uusia tukikieliä. Sää on torstaina poutaista.

Yksi kuoli ja toinen loukkaantui väkivallanteossa vanhuspalveluyksikössä Turussa – epäilty todennäköisesti yksikön asukas

Tiistai-iltana tapahtuneen väkivallanteon uhrit olivat vanhuspalveluyksikön asukkaita. Myös epäilty on todennäköisesti yksikön asukas. Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa tappona ja törkeänä pahoinpitelynä.

THL:n seuranta: Vanhusten hoivayksiköiden henkilöstömäärissä alimitoitusta myös Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä yhdeksän vanhusten ympärivuorokautisen hoivan yksikköä ei täyttänyt THL:n kevään seurannassa vaatimuksia henkilöstömitoituksesta. Koko maassa mitoituksen alittaneiden yksiköiden määrä lisääntyi neljä prosenttiyksikköä marraskuusta.

Viranomaisten sulkeman vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin johto pohtii vielä, yrittääkö se jatkaa toimintaa

Viranomaiset keskeyttivät vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin toiminnan Mikkelissä viime perjantaina tarkastuskäynnin yhteydessä ilmenneiden puutteiden vuoksi. Yhdistys on ilmaissut olevansa viranomaisten kanssa samaa mieltä hoidon puutteista ja asiakasturvallisuuden vaarantumisesta.

Viranomaiset keskeyttivät vanhusten hoivakoti Pietarinpirtin toiminnan Mikkelissä – palvelun laadussa havaittu vakavia puutteita

Aluehallintovirasto on keskeyttänyt toiminnan kohteessa välittömästi. Päätöstä perustellaan muun muassa sillä, ettei yksikön asiakas- ja potilasturvallisuutta pystytä turvamaan nykyisellä henkilökuntamäärällä ja -rakenteella.

Hoitajia on töissä yhä ilman koronarokotetta – ylilääkärit yllättyivät nuorten hoitajien rokotehaluttomuudesta: ''Osa ei koe tarpeelliseksi''

Osa terveydenhuollon henkilökunnasta on vielä rokottamatta. Nuorimmat hoitajat odottavat yhä rokotevuoroaan eri puolilla Suomea. Kymenlaaksossa ylilääkärit huolestuivat työntekijöiden tartunnoista ja osan rokotushaluttomuudesta.

Etelä-Suomen avi: Ilmoituksia ikäihmisten hoivasta tehdään Hämeestä enää harvakseltaan

Hämeenlinnan vanhustenholtoon liittyviä epäkohtailmoituksia on Etelä-Suomen aluehallintovirastolle tehty tänä vuonna enää vain kolme. Lahdesta on tehty yksi epäkohtailmoitus. Ilmoituksia on selvästi vähemmän kuin kohuvuonna 2019.

Attendo tyhjentää hoivakotinsa Kuopion maaseudulla, kun viranomaiset puuttuivat paikan hoitajapulaan – uusia työntekijöitä ei löytynyt

Attendon hoivakodin vanhukset siirretään hoitajapulan vuoksi pois Muurutvirran palvelukodista. Kuopion kaupunki järjestää vanhuksille korvaavan hoitopaikan. Kehitysvammaisten hoito jatkuu yksikössä entiseen tapaan.

Hallinto-oikeus hylkäsi Lieksan sote-kiinteistöjä koskevan valituksen

Lieksan valtuusto päätti viime syyskuussa, että uusi sote-keskus rakennetaan siten, että kaupunki välivuokraa terveyskeskuksen Siun sotelle. Lisäksi vanhusten palveluasuminen toteutetaan niin, että kaupunki vuokraa Attendon omistamat tilat edelleen Siun sotelle ja palveluasunnot suoraan asukkaille. Valituksen mukaan kaupunki ei ole pyytänyt lausuntoja asianosaisilta.

Suntinsuun venevajojen vuokra kymmenkertaistuu Kokkolassa – Kaupunginhallitus hyväksyi päätösesityksen

Venevajojen vuokrahinnoista on päätetty viimeksi 17 vuotta sitten. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan venevajojen uusi vuokra-aika on 25 vuotta.

Tapanilakodin toiminta määrättiin lopetettavaksi rakennusluvan vastaisena – kaupunki tehostaa päätöstä uhkasakolla

Entisen vanhainkodin tiloissa toimivan SPR:n palveluyksikön toiminta tulee lopettaa heinäkuun loppuun mennessä.

Kemissä vanhainkoti Nestorissa on todettu koronavirustartunta: yhdelle osastolle vierailukielto

Vanhainkodin osasto 1 joudutaan asettamaan vierailukieltoon 19. kesäkuuta asti.

Himmelin muutosremontin hintalappu 20 miljoonaa euroa – arvorakennus remontoidaan arkkitehtuuria kunnioittaen

Porin Vanhallekoivistolle on tarkoitus avata uudenlainen monitoimikeskus vuonna 2024. Jos Porin poliitikot hyväksyvät suunnitelman, Himmeliin tulee muun muassa terveyskeskus ja maakunnallinen geriatrisen osaamisen keskus.

Vaasan kaupunki huutokauppaa rakennuksia Klemettilästä

Huutokaupassa on kaksi päärakennusta ja yksi ulkorakennus Klemettilän kaupunginosasta. Huutokauppa on auki kesäkuun 10. päivään saakka.

Vierailurajoitukset palvelutaloihin poistuvat Päijät-Soten alueella

Vierailurajoitukset poistuvat 1. toukokuuta. Vaikka rajoituksen poistuvat,  vierailuissa pitää noudattaa turvallisuusohjeita.

"Ensimmäisenä turvaamme ihmishengen" – palomestari kritisoi Otkesin raporttia Jyväskylän senioritalon palosta, kommenteille tukea ministeriöstä

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan pelastuslaitos keskittyi liikaa asukkaiden evakuoimiseen palon sammutuksen ja tiedustelun kustannuksella.

Pirkko Valkonen seurasi vierestä, kun tuli tuhosi kotitalon: "Se oli epätodellista"

Senioritalo tuhoutui tulipalossa Jyväskylän Palokassa viime vuoden heinäkuussa.

Hoitajapula piinaa yhä vakavammin – Keski-Suomessa vanhusten hoivakoti sulkee ovensa, koska pätevää ja pysyvää henkilökuntaa ei ole saatu

Esimerkiksi Keski-Suomessa on ollut paikoin jo pitkään vaikeuksia saada vanhustenhoitoon pätevää ja pysyvää henkilökuntaa.

Oulussa päätettiin vanhusten laitospaikoista vuosia sen jälkeen, kun ne oli jo lakkautettu – kaupunginvaltuusto nuiji asian loppuun

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus mitätöi hyvinvointilautakunnan vuonna 2018 tekemän lakkautuspäätöksen.

Kunta majoitti vanhuksia väestönsuojassa, ilmoitti samalla palvelunsa olevan riittäviä – Onko sinulla vastaavia kokemuksia vanhuspalveluista?

Vanhuspalvelujen riittävyys näyttää hyvin erilaiselta, kun sitä katsotaan vanhan ihmisen tai kunnan näkökulmasta.

Aluehallintovirasto pyytää selvitystä Suonenjoen vanhustenhuollon tilanteesta

Kaupunginjohtajan kerrotaan pyrkineen vaikuttamaan sosiaalihuollon työntekijöiden työntekoon.

Alueellinen koronanyrkki kokoontuu tiistaina päättämään hallituksen suosittelemista sulkutoimista Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaa on koronan kiihtymisvaiheessa. Alueella joudutaan pohtimaan nyt tiukempia rajoituksia hallituksen esityksen mukaisesti.

Attendo suunnittelee uutta hoivakotia Keminmaahan

Uusi hoivakoti korvaisi Attendo Kallinrannan toiminnan.

Hoivakotiin Pohjanmaalle piti hälyttää 40 sijaista, kun koronavirus alkoi levitä ärhäkästi – liitto on nyt huolissaan huolenpitäjistä: "Suhteettoman moni saanut tartunnan"

Lähi- ja perushoitajaliitto haluaisi vanhuksia hoitaville tehokkaammat kasvomaskit ja harmittelee suojauksen erilaisuutta sairaaloihin verrattuna.

Riittääkö Kanta-Hämeen hoivakoteihin hoitajia? Ennuste näyttää synkältä

Jos hoitoalalle ei saada palkattua uusia työntekijöitä, niin kahden vuoden kuluttua maakunnan hoivakodeista valtaosa on sellaisia, joissa hoitajamitoitus ei täyty.

Suurin osa Etelä-Karjalan hoivakodeista täyttää hoitajamitoituksen vaatimukset

Kahdessa lappeenrantalaisessa hoivakodissa jäätiin hieman lakisääteisen mitoituksen alle.

Hoivakodeissa seurataan hoitajien määrän lisäksi työn painopisteitä – hoitotyön ohessa tehtäviä arjen askareita siirretään muille

Syksyllä aloitettu tarkastelu on johtanut Päijät-Hämeessä uusien hoiva-avustajien palkkaamiseen.

Vammalan vanha sairaala purkulistalle Sastamalassa

Rakennus on vuodelta 1938. Tilalle suunnitellaan vanhusten asumista.

Vanhusten hoitoyksiköissä on pula hoitajista – "Tämä on Lapissakin iso haaste, jotta lakia pystytään tulevaisuudessa noudattamaan"

Toistaiseksi Lapin hoitoyksiköistä suurin osa pysyy hoitajamitoituksessa lain vaatimalla tasolla, mutta tilanteen pelätään huonontuvan jo hyvinkin pian.

Hautajaisista tuli koronalinko Vaasassa: 20 vierasta sairastui, kun tapahtumaan matkattiin ulkomaita myöten – jatkotartunnat veivät oppilaita etäopetukseen

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä todettu kahdeksan virusmuunnostapausta. Kahdessa pohjalaisessa hoivakodissa on jo yhteensä 20 tartuntaa.

Kysely: Vanhustenhuolto, terveyspalvelut ja työllisyys tärkeimmät kuntavaaliteemat

Kuntaliitokset ovat suomalaisten mielestä vähiten tärkein teema.

Vanhusten palveluasumisyksikössä Uudessakaarlepyyssä lisää koronatartuntoja

Korona-altistuminen on johtanut ikäihmisten asumisyksikössä kaikkiaan kahdeksaan tartuntaan. Sairastuneissa on sekä asukkaita että työntekijöitä.

Rokotetuotanto teki pienestä Puursista tunnetun, ja oman tehtaan rokotteista ollaan ylpeitä vaikka rokoteriidat riehuvat ympärillä

Ennen lääkeyhtiöitä Puursista tiedettiin vain olut. Nyt Pfizerin koronarokotteet ovat nostaneet kaupungin julkisuuteen.

Porissa 12 asukasta altistunut koronalle vanhusten palvelutalo Ruskalinnassa

Lisäksi on altistunut kuusi henkilökunnan jäsentä.

Koronan vakavuus kävi selväksi Alajärvellä, kun 10 ihmistä menehtyi – jopa tartuntatautilääkäri itse sairastui

Alajärven kaupunki on toistaiseksi saanut koronasta kovimmat iskut. Koronan aiheuttamaan tautiin on kuollut 10 ihmistä, kaikki Alajärvellä.

Vanhainkoti paloi Ukrainassa: Ainakin 15 kuollut

Palon epäillään saaneen alkunsa sähkölaitteesta.

Haaparannan vanhusten hoitokoteihin vierailukielto

Haaparanta pyrkii suojaamaan toimenpiteellä vanhuksia koronatartunnoilta.

Vanhusten kotiutusyksikön koronarypäs on jälleen laajentunut Kouvolassa – 45 on saanut tartunnan

Tartuntoja on todettu sekä asukkailla että työntekijöillä.

Rokotetaanko alle 70-vuotiaat ikäjärjestyksessä, miksi pahimpia epidemia-alueita ei rokoteta ensin? Lue kuusi vastausta rokotusjärjestyksestä

Rokoteasiantuntijan mukaan Suomessa on mietitty, olisiko rokottamisessa pitänyt keskittyä pahimman tautitilanteen alueisiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle