Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lääkäriopinnot aloittanut Antti Vikström mietti parikymppisenä, mitä tekisi vapaa-ajallaan – siitä alkoi olympiaunelman metsästäminen

Päivätyönään Haapaveden terveysasemalla lääkärinä työskentelevä 28-vuotias Vikström on toisen polven olympiaedustaja. Valmentaja-isä Pentti Vikström tähtäsi vuonna 1988 Soulin olympialaisissa jousiammunnassa seitsemänneksi. Euroopan ennätyksen urallaan ampunut äiti Marjo jätettiin taasen valitsematta Barcelonan kisoihin 1992.

22-vuotias Juuso Pylkkänen on yksi monista lapsuudenkodissaan koronaevakossa olevista opiskelijoista – "Olo on täällä turvallisempi"

Väestöliiton asiantuntija muistuttaa, että sukupolvien asuminen yhdessä on haaste ja mahdollisuus. Se edellyttää kunnioitusta ja hienotunteisuutta kaikilta.

Uusi matkailukeskus syntyi Tohmajärvelle yrittäjän lapsuudenkotiin

Idän Helmi tarjoaa Keski-Euroopasta tuleville matkailijoille hiekkateitä ja luonnon rauhaa.

Viisi juttua lauantai-iltaan: Lapsuuskodin kirjat kantavat koko elämän, kumppanin löytämisen salaisuus ja pedofiili juniorivalmentajana

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon tärkeitä juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Euroopan etsityimpiin kuuluva rikollinen löytyi keittiöönsä rakentamastaan piilopaikasta 12 vuoden jälkeen

Raiskaustuomiota pakoillut Esteban Vacas García oli rakentanut lapsuudenkotinsa tiskipöydän rakenteisiin piilotilan, josta hänet löydettiin keskiviikkona.

Tiistai 26.6.2018 (tv)

Helsingin junaliikenteessä on muutoksia. Eri maiden tullikoirat harjoittelevat Suomessa. Helsingissä voi mennä metsään vaikka metrolla. Kirjailija Zacharias Topeliuksen lapsuudenkoti on avattu korjaustöiden jälkeen. Säätiedot.

Rinteen pokaali lapsuudenkotiin: "Isä siellä jo raivaa tilaa"

Vuoden maalivahdin palkinto sai Nashvillen Pekka Rinteen tunteelliseksi.

Pori myymässä Dannyn lapsuudenkodin 1,6 miljoonalla eurolla

Porin kaupunki pyrkii pääsemään eroon useista kiinteistöistään.

Dokumenttiprojekti: Hiljainen kieli

Tarina ruotsalaisohjaajan matkasta sukujuurille Suomeen.

Kehitysvammaisille olisi asuntoja, mutta palvelut tökkivät – Joona Laiho nauttii omasta kodista: "Nyt voin päättää itse mitä katselen televisiosta"

Asuntojen hankkimiseen olisi rahaa, mutta tukipalveluiden puuttuminen voi estää lapsuudenkodista lähdön.

Tekisikö mielesi asua kuin Donald Trump? Presidentin lapsuudenkodin voi varata Airbnb:stä

Airbnb:n mukaan Trumpin isä rakensi Tudor-tyylisen talon itse, eikä siihen ole juurikaan tehty muutoksia.

Raija Orasen unelma rapistuu käsiin: Kirjailija halusi synnyinkunnastaan aikamatkan 1950-luvulle

Raija Orasella oli idea: tehdään Hyrynsalmesta aikamatka 1950-luvulle ja synnyinkodista kirjailijakoti. Kunnasta ei tullut vastakaikua, joten vuosien yrittämisen jälkeen kirjailija luovutti.

Dokumenttiprojekti: Laulu koti-ikävästä

Rokkari Kai ja Tauno-isä ajavat Oulusta Göteborgiin.

Astrid Lindgrenin lapsuuden unelma Melukylässä myydään

Rakastetun ruotsalaiskirjailijan Astrid Lindgrenin lastenkirjoista ja kirjojen pohjalta tehdystä elokuvasta tutun Melukylän taloista yksi on myynnissä.

Perheneuvoja parisuhderiidoista: "Raha nousee melko usein esille"

Perheneuvoja Heikki Kruusin vastaanotolle tullaan harvoin talousongelmien takia. Keskusteluissa kuitenkin selviää, että parisuhteissa hiertää usein raha.

Inhimillinen tekijä: Lapsuuteni pakopaikka

Lapsuuden pakopaikka voi antaa suunnan koko elämälle.

Lapsuuden ystävät löysivät toisensa samasta palvelutalosta – "Tanssia ja kavaljeereja pitäisi saada"

Vanhat rouvat Eeva Liimatta ja Maija Toijonen ovat lapusuudenystäviä Ristiinasta. Elämä vei heidät erilleen, mutta nyt yhdeksänkymppisinä lapsuustoverit ovat jälleen parhaat ystävät.

”Tajusinkin surevani kahta miestä” – Vaiettu sotaorpous tuli pintaan vasta puolison kuollessa

Mirja-Liisan ja Taunon kodeissa vaiettiin sodasta. Siksi sotaorpo Mirja-Liisa kävi isänsä kuolemaan liittyvän surutyön läpi vasta miehen kuoleman aikaan.

Kolumni: Milloin aiot selvittää välisi aikuisen lapsesi kanssa?

Suomessa vallitsee varhainen itsenäistymisen ihanne muihin maihin verrattuna. Nuoret muuttavat lapsuudenkodeistaan niin nuorena, että aivot eivät ole ehtineet kehittyä vielä aikuisiin mittoihin, kirjoittaa kolumnistimme Heli Vaaranen.

Aikuinen lapsi vanhempien nurkissa: "Mitäs jos maksaisit pienen ruokarahan?"

Aikuiselle lapselle tulee tehdä selväksi, ettei eläminen ole ilmaista: asuminen ja ruoka maksavat. Lapsuudenkodissa asuvalta täysi-ikäiseltä voi vaatia osallistumista perheen talouden pyörittämiseen.

Kun aikuinen lapsi ei halua muuttaa vanhempiensa luota – "Kyllä kotona on kiva loisia kun joku hyysää"

Perheen aikuinen lapsi on jämähtänyt kotinurkkiin eikä edes haaveile omilleen muuttamisesta. Hotellitason palvelu houkuttaa jäämään lapsuudenkotiin.

Vuoden vilkkaimman muuttoviikonlopun jälkeen alkaa ehkä elämän ikimuistoisin syksy

Tänä viikonloppuna korkeakoulukaupungit ovat saaneet kertarysäyksellä tuhatmäärin uusia asukkaita. Vuoden vilkkain muuttoviikonloppu teki jalasjärveläisestä Arttu Rintalasta Espoossa asuvan teekkarifuksin.

Mikä esine on sinulle tärkeä, ja millainen tarina siihen liittyy? Ota osaa keskusteluun!

Kahvikuppi on vain tavallinen kuppi ennen kuin siihen liitetään tarina. Valtion päämies siemailemassa kahviaan kupista saa keräilijänkin kiinnostuksen herämään. Tai kun kupin saa ystävältä lahjaksi keskelle ruuhkavuosia, siitä tuleekin muita kuppeja tärkeämpi. Tarinan kautta kahvikupista tuleekin astiakaapin eturivin tähti. Mikä on sinulle tärkein esine tai valokuva ja miksi?

Matti Apunen ja Marko Kulmala: Rakkaus on sitä, että asiat tuntuvat sujuvan

Kun kaksi tahoillaan kolmekymmentä vuotta naimissa ollutta miestä puhuu rakkaudesta, löytyy pohdittuja totuuksia, mutta myös paljon naurua.

Kentucky saa uuden matkailuvaltin: Muhammad Alin lapsuudenkoti avataan yleisölle

Maailman kuuluisimman nyrkkeilijän Muhammad Alin, syntyjään Cassius Clayn museo avataan yleisölle läntisessä Louisvillessä kenties jo vappuna.

Vanhempien kukkaro nuorille entistä tärkeämpi – Taantuma on heikentänyt nuorten pärjäämistä arjessa

Lapsuudenkodin taloudelliset vaikeudet siirtyvät helposti nuorille, selviää tuoreesta Nuorisobarometrista. Omillaan asuvista nuorista yli puolet on joutunut turvautumaan vanhempiensa taloudelliseen tukeen viimeisen puolen vuoden aikana.

Olenko huono tai tyhmä? Lapsuudenkodin tunneilmasto tuntuu vielä aikuisenakin

Valkoisilla traumoilla voi olla järkälemäiset vaikutukset elämässämme. Ne synnyttävät henkisiä arpia ilman yhtään huudettua sanaa tai väkivaltaa. Aikuisen on tyhjä tai paha olla ja mikään ei tunnu miltään.

Näkökulma: Avasin lapsuudenkotini ovet yhdeksälle turvapaikanhakijalle jouluna

Juovatko ne pakolaiset kahvia? Tätä tiedusteli mummoni, kun kerroin aikeistani. Sen jälkeen hän iski minulle paketin vaaleaa paahtoa kouraan, kertoo Ylen toimittaja ja SPR:n vapaaehtoistyöntekijä Iita Pirttikoski.

BBC: Clintonin lapsuudenkodin palo tuhopoltto?

Viranomaiset epäilevät Arkansasin Hopessa sijaitsevan USA:n entisen presidentin Bill Clintonin lapsuudenkodin tulipaloa tahallaan sytytetyksi.

Viimeiset aattopäivän kaukojunat viheltävät jo

Halosen perhettä odottaa Kuopiossa mukavaa ja sydämellistä väkeä.

"Elämä on ihanaa" – Kuuntele Satua

Laukaalainen Satu Rantanen on järjestänyt miehensä kanssa jo vuosia kotikonsertteja. Rantasta ei tuvan täysi vieraita ihmisiä pelota. Musiikilla voi hänen mukaansa liikuttaa, lohduttaa ja kaikkein parasta ovat yhteiset hetket yleisön kanssa.

Edesmenneen äidin toive toteutui – kodin pihakuusesta valtakunnan ykköskuusi

Omakotitalon pihalla kasvavaa kuusta yritettiin saada paraatipaikalle ensimmäistä kertaa kymmenen vuotta sitten. Nyt tytär sai toteutettua äitinsä toiveen, kun pihakuusi pääsee komistamaan Turun tuomiokirkon edustaa.

Vain tutti ja vaipat puuttuvat – Kun aikuinen palaa lapsuudenkotiinsa, lapsuuden käyttäytymismallit ottavat huomaamatta vallan

Kun aikuinen ihminen palaa lapsuudenkotiinsa vaikkapa vain käymään, niin toisille se merkitsee aikahyppyä ajassa taaksepäin. Selvemmin asian huomaa mukana oleva kumppani, joka ihmettelee mihin hänen tuntemansa ihminen katosi. Kuka on vallannut sen ihmisen pääkopan, jonka hän luuli tuntevansa.

Sotilaan pojalla ei ole yhtä lapsuudenkotia – "Minun Suomeni puhuu montaa murretta"

Lapsena paikasta toiseen muuttaneelle Pauli Aalto-Setälälle urbaani nomadielämä on ollut rikkaus. Viimeksi kun Aalto-Setälä vieraili Kajaanissa, hän huomasi, että koko lapsuuden kerrostalo oli myytävänä.

Lapsuudenkoti on muutakin kuin neljä seinää – "Menneisyyden paikat on syytä hyvästellä"

Lapsuudenkodin maisemat merkitsevät monelle paljon, ja niihin liittyvät menetykset voivat järkyttää mieltä yllättävän paljon. Vaikka muutosten taustalla ovat rationaaliset syyt, psykologi toivoisi, että pettymykselle ja surulle löytyy sijaa.

"Olen ollut jakamassa tyynyliinojakin" – Asianajokulut voivat kasvaa perinnön arvoa suuremmiksi

Kun lapsuudenkodin esine on monelle rakas, voi perinnönjakotilanteessa tulla riitaa. Valokuvat voi monistaa, mutta sohvaa ei pysty jakamaan.

"Tänä päivänä meitä on jo niin paljon, että emme kaikki mahdu lapsuudenkotiimme yhtä aikaa"

Hyvin usein suomalaisessa lapsiperheessä on 1–3 tenavaa. Mutta sitten on niitäkin perheitä, joissa lapsimäärä on jotain aivan muuta.

Terttu on ollut varaäitinä yli 30 vuotta – "Sääliä olen joutunut suitsimaan"

Terttu Lillsved tiesi jo nuorena, miltä tuntuu kun sydän ja koti ovat avoinna kaikille. Lapsuudenkodissa oma äiti kasvatti kahta sijaislasta. Itse Terttu ryhtyi jo parikymppisenä 6-vuotiaan sukulaistytön huoltajaksi – myöhemmin myös tukiperheen vanhemmaksi. Kaikkiaan varaäitiyttä on kestänyt jo reilut 30 vuotta.

HS: Puolet uusimaalaisista muuttaa lapsuudenkodistaan melkein naapuriin

Kasvukeskuksista ei mielellään muuteta kauas. Harvaan asutuilla alueilla taas työn tai opiskelun takia muuttaminen on tyypillistä.

Suomen tunnetuimman tiedemiehen unohdettu lapsuudenkoti – ainutlaatuinen kartanomuseo odottaa korjausta

Suomen kautta aikain tunnetuimman tiedemiehen, tutkimusmatkailija A. E. Nordenskiöldin lapsuudenkoti Mäntsälässä odottaa peruskorjausta. Unohdetuksi helmeksi kutsuttu kartanomuseo kärsii kävijäpulasta.

Tuoksu vuosien takaa nostaa muistot mieleen valokuvaa paremmin

Miltä lapsuudenkodin keittiössä tuoksui? Entä naapurin eteisessä. Tutkijan mukaan jo unohtunut asia saattaa palata tuoksun mukana mieleen kymmenien vuosien takaa. Miellyttävä tuoksu saattaa antaa ihmiselle rauhallisen mielen ja näin helpottaa stressiä.

"Tulin järkiini ja muutin kotiin" – yhä useampi parikymppinen asuu vanhempiensa luona

Kiristyneet asuntomarkkinat etenkin pääkaupunkiseudulla ovat syynä siihen, että jo joka neljäs 20–24-vuotiaista asuu edelleen lapsuudenkodissaan.

Mystinen pulloposti olikin kiusausviesti – lähettäjä tuntematon

Yle Etelä-Savo etsi kuulijalta saadun pullopostin alkuperäistä lähettäjää. Kirjeessä nimeltä mainittu henkilö löytyi, mutta hän ei tunnustautunut viestin lähettäjäksi. Kiusalla lähetetty pulloposti on matkannut vuosikausia Saimaalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle