Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pari vuotta sitten lapun luukulle lyönyt tuulitunneli avataan uudelleen Pyhtäällä – uusi omistaja uskoo menestykseen: ''Tässä on iso potentiaali''

Elämyskeskuksen uusi omistaja aikoo tuoda tuulitunnelilentojen ja sisäsurffauksen rinnalle uusia aktiviteetteja.

Ruunaalle tulossa vuokrasähköpyöriä ensi kesäksi

Koskenlaskuun kesällä keskittyvässä Ruunaan Matkailussa on ollut kiireinen kesä Lieksassa.

Kokeile koskenlaskua Oulangalla – virtaavien vesien kansallispuistossa

Oulanka on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista.

Pato vaimensi villeinä pauhanneet Suomi-filmien kosket – nyt 87-vuotias Matti Hölttä asui rannalla ja tuurasi Tauno Paloa, mutta sitä ei kukaan tiedä

Matti Hölttä on nähnyt vanhat suomalaiset elokuvaklassikot aitiopaikalta kotimökkinsä rannasta. Eräänä päivänä näyttelijälegenda Tauno Palo pyysi häneltä palvelusta.

Egyptin prinsessa hurmasi koskenlaskullaan Kainuussa 1952 – mukana Suomessa 19 miljoonaa markkaa ja 300 kiloa tavaraa

Prinsessa Faika oli menneen ajan kuninkaallinen, joka ehti Suomessa hurjalle maakuntaretkelle. Enää ei valtiovieraita ehditä viemään koskenlaskuun, sillä vierailuajat ovat lyhentyneet.

Naisen ruumis löytyi koskesta Kuusamossa

Ruumis löytyi keskiviikkona pohjoiskuusamolaisesta Käylänkoskesta, joka on osa Kitkajokea.

Torstai 6.7.2017 (tv)

Sote-uudistus siirtyy myöhemmäksi. Drooni auttaa metsänhoidossa. Autonvalmistaja Volvo kehitäa enää vain sähkö- ja hybridiautoja. Koskenlasku tukilla on nykyään harrastus. Säätiedot.

Maailman korkein vesiliukumäki tuhotaan lapsen kuoltua

Yli 51-metrinen vesiliukumäki sijaitsee Yhdysvaltain Kansasissa. Kymmenvuotiaan pojan kaula katkesi onnettomuudessa elokuussa.

Huvipuistolaite meni epäkuntoon Australiassa, neljä kuoli

Koskenlaskuradalla sattunut onnettomuus on yksi tähän asti vakavimmista huvipuistoturmista.

Watch: Finnish lumberjacks charm with their log rolling antics

The strapping Mikkonen brothers from Lieksa in northern Karelia are are two of just 50 Finns who still practice the ancient art of log rolling. The nimble lumberjacks have so far claimed more than one million Facebook views as they charmed viewers with their fancy footwork.

Tukkijätkillä jo 1,7 miljoonaa katsojaa – suomalainen hulluus ihastuttaa maailmalla

Video lieksalaisista Mikkosen veljeksistä ihastuttaa ja ihmetyttää maailmalla. Yli 1,7 miljoonaa ihmistä on nähnyt, kuinka veljekset esittelevät tukkilaistaitoja. Sosiaalisessa mediassa koskenlaskusta leivotaan jopa olympialajia.

Melojan taidonnäyte eskimokäännös vaatii taitoa ja malttia – video

Melonta on helppo harrastus aloittaa, ja ehkä siksi laji eri muodoissaan onkin kasvattamassa suosiotaan. Vaikeusastetta lisää, kun suuntaa kulkunsa kovasti virtaaviin vesiin tai merelle muulloinkin kuin tyyninä kesäiltoina.

Lapin yliopistolle rahaa muotoilun osaamiskeskukseen

Lapin yliopisto on saanut  625 000 euron rahoituksen muotoilun osaamiskeskuksen perustamiseen. Suuri osa rahoituksesta on Euroopan aluekehitysrahastolta.

Tunnettu huvipuisto katoaa pala palalta – Wasalandian suosikki vielä kotia vailla

Huvipuisto Wasalandian purkutyöt ovat käynnissä. Suurin osa huvipuiston laitteista on jo purettu ja pakattu. Pian ne jatkavat elämäänsä muissa puistoissa. Vaasassa jäljellä on enää piraattilaiva, koskenlasku ja jättiliukumäki.

"Kyllä lähtee" – muistatko vielä nämä 10 hokemaa ja hahmoa Kummelista?

Tamperelaishuumorin kiistaton kruununjalokivi Kummeli sai alkunsa neljännesvuosisata sitten. Sekä Yle että kansa lämpenivät vasta vähitellen, mutta nyt Kummeli-hokemia toistelee jo toinen sukupolvi. Tässä kymmenen herkkupalaa Kummeleista. Jaksot on juhlan kunniaksi julkaistu kokonaisuudessaan Yle Areenassa.

85-vuotias Matti suree tyhjää maisemaa kotinsa vieressä – legendaarinen koski katosi yhdessä yössä

Mankalan kosket ovat aina olleet 85-vuotiaalle Matti Höltälle rakkaat. Niillä koskilla on myös kuvattu monia koskenlaskukohtauksia suomalaisiin elokuviin 1900-luvun alkupuolella. Hölttä jopa tuurasi yhdessä elokuvassa Tauno Paloa - mutta sitä ei kukaan tiedä.

Sivulliset pelastivat veden varaan joutuneet koskenlaskijat

Kaksi nuorehkoa miestä joutui veden varaan Oulun Koitelinkoskella torstai-iltana kun miesten kumivene kaatui. Rannalla olleet sivulliset onnistuivat saamaan miehet rantaan ennen pelastuslaitoksen paikalle saapumista. Yksi pelastajista kävi itsekin uimassa kylmässä vedessä.

Simojoella etsittiin koskenlaskijoita

Pelastuslaitos sai perjantai-iltana ilmoituksen kahdesta kaatuneesta kanootista. Kanootit ja koskenlaskijat löytyivät myöhemmin. Neljän hengen seurue oli kaatunut koskessa. Laskijat olivat päässeet omatoimisesti rannalle.

”Kajakilla voi tehdä muutakin kuin meloa” – koskimelojat saavat hyppyristä huvia ja haastetta

Pohjalaiset koskimelojat tarvitsivat pari vuotta sitten lisäpotkua harrastukseensa. Koski oli kuiva ja vettä vähän, mutta into harrastaa kova. Niinpä Malkakosken rantapenkkaan rakennettiin hyppyri, josta hypättiin mäkeä – kajakilla. Koskenlaskijat esittelivät mäkihyppytaitojaan HäjyRodeo -koskenlaskukilpailussa Ylistarossa lauantaina.

Koskenlaskua voi kokeilla verkkareissa kotisohvalla

Jos hyinen koski ei houkuttele näillä keleillä laskemaan, voit hypätä kumilautan kyytiin kotisohvalta.

Helsingin ensilevytyksissä 1904 laulettiin myös viinasta

Englantilaisen yhtiön edustaja toi kalustonsa Helsinkiin.

Kainuun rumalla rasvalla tervattiin kuningattaren laivat

Terva toi leipää Kainuuseen ja vaurautta Oulun porvareille.

Maailmankylät on jäänyt paikalliseksi

Kymmenes Maailmankylät -tapahtuma järjestetään viikonloppuna Ylitornion Kantomaanpäässä. Tapahtuman tarkoituksena on lujittaa kylien välisiä suhteita sekä toimia kunkin kylän markkinointikeinona.

Repovesi vetää väkeä viileälläkin säällä

Toukokuun helteiden jälkeen puistossa on ollut hiljaisempaa, mutta kansallispuiston polkuja tallataan silti tasaiseen tahtiin. Yhä useampi puistossa kävijä myös yöpyy luonnon helmassa.

Juhannusmuistoja: Hoijakkaa, koskenlaskua ja vitosen lavatanssit

Sota-aikana tanssi taukosi, muistelee Haapavedellä nuoruusajan juhannuksia viettänyt Elma Saario. Sirkka Kotasaari veneili vauhdikkaasti Oulujoen tyrskyissä.

Taitoa ja tasapainoilua Kuhmon tukkilaiskisoissa

Kainuun korpien raivaajilta perityt taidot elävät.

Tukkijätkät taiteilivat Tammerkoskessa - katso video

Tampereella Koskikeskuksen rannassa nähtiin torstaiaamuna, miten koskessa taiteilu luonnistuu tänä päivänä. Metsäalan tapahtuman laskunäytöksessä taitojaan esitteli kaksi tukkijätkää.

Tarinankerronnan SM-mitalisti: Saat minut 20 vuoden päästä

Lieksalainen Rauni Hietanen voitti hopeaa tarinankerronnan SM-kilpailuissa heinäkuussa. Tositapahtumiin perustuvassa huumoripitoisessa tarinassa Rauni lupaa antautua häntä jahdanneelle miehelle. Antautuminen on synttärilahja miehelle, mutta ehtoihin kuuluu, että Rauni antautuu vasta 20 vuoden kuluttua. Jos lahjan saaja ei ole enää hengissä, niin lahja pitänee testamentata jälkipolville...

Pikku posteljooni - ällyytyksiä, musiikkia ja leimauksia

Lastenohjelman oululaishuumori on omaa luokkaansa.

Imatralla taituroidaan tukeilla

Viikonloppuna ratkotaan tämänvuotinen Suomen mestaruus tukkilaistaidoissa. Pitkät perinteet omaava kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa Imatralla. Mukana on parikymmentä osallistujaa, jotka ovat iältään 18-75 -vuotiaita.

Munkkisaaren maja herää taas henkiin

Kotkan Siikakoskella sijaitseva, koskimelojien ja kalastajien suosiossa ollut kahvila-ravintola Munkkisaaren maja on heräämässä uudestaan eloon. Yrityksen vuonna 1990 perustaneet Martti ja Aila Jussi-Pekka ovat hankkimassa rakennuksen takaisin.

Väylä vetää hurjapäitä

Tornion-Muonionjoki on kahden maan mahtivirta, jonka varsilla kukoistaa omaleimainen ja elävä kulttuuri. Eteläisillä koskilla lipotaan ja loimutetaan siikaa, suurissa suvannoissa soudetaan lohta ja pohjoisessa perhostellaan monenlaista jalokalaa. Kalastajien lisäksi suurjoki houkuttelee melojia ja koskenlaskijoita.

"Vesikauhuisista ei ole kumiveneen kippareiksi"

Kuohuvien koskien laskeminen kumiveneellä vaatii kylmäpäisyyttä. Vaikka menopeli olisikin pehmoinen, sen kipparoiminen edellyttää kymmenien tuntien harjoittelua.

Koskessa turvallisuussuunnitelma punnitaan

Turvallisuus on tärkeä osa matkailuelinkeinoa. Lapissa turvallisuusasioihin on kiinnitetty erityishuomiota hankkeella, jonka johdosta Meri-Lapin matkailualue sai oman turvallisuussuunnitelmansa.

Melojien kannattaa varoa smolttiruuvia Läsäkoskessa

Suurikokoinen kalanpyyntilaite pysyy kosken alajuoksulla kesäkuun alkuun saakka.

Huimapäät uhmasivat hyistä vettä koskenlaskukisassa - katso video

Myöhässä oleva kevät vaaransi tämän vuoden Icebreak-koskimelontakilpailun. Jäätä jouduttiin hakkaamaan pois kisareitiltä ja viimeiseen asti jännitettiin, onko Helsingin Vanhankaupunginkoskessa riittävästi vettä.

Metsähallitus putsaa hakkuujäljet Kitkajoen rannalta

Metsähallitus lupaa siistiä jälkiään Kitkajoen varrella matkailuyrittäjien kanssa sovittavista  paikoista. Käytännössä hakkuujätteitä poistetaan koskimelojien suosimilta rantautumispaikoilta. Hakkuuaukiot mätästetään koneellisesti.

Koli ja Ruunaa innostavat retkeilijöitä

Retkeilijät ovat varsin tyytyväisiä Kolin kansallispuistoon ja Ruunaan retkeilyalueeseen. Tämä käy ilmi Metsähallituksen julkistamasta kävijäselvityksestä.

Kuningasjätkä tuo tukkilaisperinnettä etelään

Tukkilaiskulttuuria yritetään levittää Etelä-Suomeen. Savukoskelainen Juha Julkunen ja imatralainen Esa Hellstén ovat aloittaneet järjestelyt Imatralla järjestettäviä tukkilaiskisoja varten.

Koitelinkoskella rentoudutaan luonnonhelmassa

Kiimingin Koitelinkoski sijaitsee 20 kilometrin päässä Oulusta. Paikka on toiminut pitkään suosittuna päiväretkikohteena, jossa voi rentoutua kosken pauhua kuunnellen. Vuosi vuodelta asiakasmäärä nousee, joten aluetta halutaan kehittää entisestään.

Kuningasjätkät tasapainoilevat Iissä

Varsinainen tukkien uitto on loppunut Iissä vuonna 1988, mutta vanhanajan perinnetyö ei ole jäänyt vain muistoihin. Iin Raasakkakoskella pidetään yllä vanhaa perinnettä jo kahdeksatta vuotta.

Suomen parhaat voltit tehdään eteläpohjalaiskoskissa viikonloppuna

HäjyRodeo kokoaa viikonloppuna maan parhaat koskimelojat Seinäjoen Ylistaroon ja Kauhavalle. Viime vuonna kisat jouduttiin perumaan, sillä ne osuivat juuri tulvahuippuun. Ilman apua vesitilanteesta ei ole tänä vuonnakaan selvitty.

Lappi sai koskenlaskun Euro Cup-kisan

Suomessa lasketaan heinäkuun alussa ensimmäistä kertaa koskenlaskun Euro Cup-kisa. Kumilauttojen koskenlaskua on luvassa 1.-2. heinäkuuta Rovaniemellä Raudanjoen Vikakönkäällä sekä Tornionjoen Kukkolankoskessa, Vuennonkoskessa ja Matkakoskessa.

Karjalan matkailuyrittäjät hakevat pelastusoppia Suomesta

Suomen ja rajantakaisen Karjalan matkailuyrittäjät tiivistävät turvallisuusyhteistyötään. Karjalan matkailuyrittäjät harjoittelivat tiistaina Kuusamossa Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen johdolla moottorikelkkailun turvallisuutta ja loukkaantuneiden kylmäsuojausta.

Vikakönkään slalomrata rakenteille

Koskipujotteluradan rakentaminen on alkanut Rovaniemen Vikakönkäällä. EU:n ja Rovaniemen kaupungin tuella Raudanjoen Vikakönkääseen rakennettava koskipujottelurata soveltuu sekä kanoottipujotteluun että kumilauttakoskenlaskuun.

Ruunaa virkistää ja elättää

Ruunaan retkeilyalue Lieksassa on kolmessa vuosikymmenessä noussut merkittäväksi työllistäjäksi ja virkistysalueeksi. Metsähallituksen laskelmien mukaan Ruunaalta saa elantonsa 50 ihmistä. Puolisen tusinaa matkailuyrittäjää palvee vuosittain noin 80 000 kävijää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle