Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Käsityö on kulttuuriperintöä, joka säilyy vain vaalimalla – Uudesti syntynyt villasukka todistaa perinnön elävyydestä

Taitoliiton käsityökeskukset tekevät työtä ruohonjuuritasolla, jotta taito säilyisi ja saisi elää sukupolvelta toiselle.

Perinteikäs trikootehdas hiljenee – Nokian Neulomolle etsitään jatkajaa

Nanso lopetti trikootuotannon Nokialla kaksi vuotta sitten. Toimintaa jatkanut Nokian Neulomo hakeutui konkurssiin kesäkuussa.

Suomi kulkee nilkat paljaana kesät, talvet – Sami Sykkö: "Olen toivonut, että tästä päästäisiin"

Nuorison suosima nilkat paljastava muoti on levinnyt kaikkiin ikäryhmiin. Pakkanen ei näytä vähentävän suosiota. Paljaita nilkkoja ja pikkusukkia näkee jopa smokin kanssa.

Lindex vetää pois markkinoilta lasten sukkia

Vaateketju kehottaa palauttamaan mahdollisesti syöpävaaralliset tuotteet lähimpään myymälään.

Kanadan pääministeri villitsee taas somessa – Nyt puhuttavat sukat

Pääministeri Justin Trudeaulla oli eriväriset Star Wars -sukat hänen tavatessaan torstaina Irlannin pääministerin Enda Kennyn.

Sukkahousuille on 285 käyttöniksiä – "Toki osa on kehitetty pilke silmäkulmassa"

Niksibussikiertue etsii uusia arjen helpotuksia. Sukkahousuvinkit ovat perinteisesti olleet suosiossa.

Outi neuloi Röllille paidat: "Piti revitellä, tehdä virheitä ja epäsiistiä jälkeä"

Outi Markkanen on suunnitellut ja tehnyt neuleet uuteen Rölli-elokuvaan.

Kotikadun Mauri konnana supersankarielokuvassa – Aake Kalliala: "Ei trikookohtauksia"

Legendaarinen Aake Kalliala nähdään lyhyessä mutta merkittävässä roolissa Suomen ensimmäisessä supersankarielokuvassa.

Neulefestareilla on lämmintä, pehmeää ja värikästä – tuoksuna puhdas villa

Jyväskylässä vietetään Suomen ensimmäisiä Neulefestareita. Viikonlopun mittaiseen tapahtumaan odotetaan osallistuvan jopa tuhat innokasta neulojaa. Neulominen on ikivanha taito, mutta nykyään harrastusta värittävät uudet sävyt – kansainvälisyys ja sosiaalinen media.

Sukkahousutehtaan tytöt – Oili, Maikki ja Satu neulovat viimeiset kotimaiset sukkikset

Oili, Maikki ja Satu ovat tehneet sukkahousuja aina. Maikki on ommellut saumaa, Oili on tehnyt kärkeä, Satu ommellut legginsien pitsejä. Vaimot, kuten naisia Torniossa kutsutaan, ovat taikoneet langasta satoja miljoonia sukkahousuja. Oili, Maikki ja Satu jäävät viimeisiksi kotimaisten sukkahousujen tekijöiksi, kun Nanso Group sulkee tehtaan marraskuussa.

Nanso myi tehtaansa: trikoiden valmistus jatkuu Nokialla

Kaupassa koneet ja laitteet vaihtavat omistajaa ja koko tuotantohenkilöstö siirtyy uuden työnantajan, Nokian Neulomon palvelukseen.

Keksi suomenkielinen nimi boyfriendeille, leggingseille ja muille muotivaatteille!

Kun kauppoihin ilmestyy uusia housumalleja, niitä myydään vieraskielisin nimin. Mom fit myy paremmin kuin äitifarkut – vai onko näin? Ostaisitko mieluummin vaatteita, joita myydään suomenkielisin nimin? Miten suomentaisit flaret ja boyfriendit?

Katse jalkoihin päin! Suomen suurin sukkatehdas haluaa sukittaa pohjoismaiset armeijat

Uudesta yhteispohjoismaisesta taisteluasusta toivotaan töitä Suomeen. Ylöjärveläinen Sukkamestarit haluaa osansa kakusta.

Savolainen sukkapiiri neuloi jokaiselle kansanedustajalle omat villasukat – "Sipilän ovat konepestävää mallia"

Neljä savolaista naista ryhtyi miettimään, mitä he voisivat tehdä, jotta eduskunta muistaisi päätöksissään myös maaseutua. Syntyi idea neuloa lämpimät villasukat jokaiselle kansanedustajalle. Sukkavuoren äärellä neulojat etsivät Sipilälle, Stubbille ja Soinille omat jalkaterän lämmikkeet.

Some-haaste tuotti villasukat kaupungin jokaiselle peruskoululaiselle

Sosiaalisesta mediasta sai alkunsa haaste kutoa jokaiselle Kemin peruskoululaiselle villasukat. Peruskoululaisten lisäksi sukkia riitti myös päivähoitopaikkoihin, ja nyt perustajalla on mielessä jo seuraava kohderyhmä eli synnytysosaston vauvat.

Ensimmäisen kerran sääret sujahtivat torniolaisiin hienosukkiin kuusi vuosikymmentä sitten

Sukkien kuningatarta Amaria kudotaan vielä vähän aikaa Tornion sukkahousutehtaalla. Sukkahousuteollisuutta kaupungissa on ollut jo kuuden vaihderikkaan vuosikymmenen ajan. Kotimaiset sukkahousut ovat kuitenkin pian historiaa.

Kilpailu: Ranualle oma villasukka ja lapanen

Ranualle kehitetään oma villasukka- ja vantusmallisto. Suunnittelukilpailulla etsitään kuviokieleltään ja väreiltään parhaiten Ranuaa kuvaavia sukkia ja vanttuita. Muutamia ehdotuksia on jo tullut, sanoo kunnan vapaa-aikatoimenjohtaja Anitta Jaakola.

Suomalainen ostaa säästääkseen – "Lopulta ihmisellä on sata paria sukkia, vaikka hänellä on vain kaksi jalkaa"

Suomalainen ei halua tuhlata, joten hän tarttuu tarjouksiin. Tavaroita ei myöskään raaskita heittää pois, joten pian paikat ovatkin täynnä tarpeetonta tavaraa.

Twiittaa ja voita Kaisa Mäkäräisen neulomat sukat tai lapaset!

Nyt sinulla on tilaisuus voittaa Kaisa Mäkäräisen kutomat lapaset tai sukat! Kannusta, runoile, sanaile tai viserrä twiittisi tunnisteella #uvlyle, niin miesten ja naisten takaa-ajokisan jälkeen valitsemme Urheiluviikonlopun studiossa päivän parhaiden viestien joukosta voittajat.

Älä heitä mummon kutomaa villasukkaa roskiin – kampanja kerää neuleet käsitöiden materiaaleiksi

Nykyihminen kyllästyy vaatteisiin nopeasti. Neulekeräyskampanja kerää hylätyt villavaatteet jatkojalostusta varten.

Talvilenkkeilyn uusi ulottuvuus: Tältä näyttää villasukkajuoksu

Paras villasukkajuoksukeli on harrastajan mukaan kunnon pakkanen. Silloin lumi ei paakkuunnu sukkien pohjiin. Jos villasukkajuoksua haluaa kokeilla, kannattaa aloittaa lyhyellä lenkillä tai voi saada jalkansa kipeiksi.

Sattumalta syntyneet suosikkivillasukat valloittavat maailmaa – kaikille näitä söpöläisiä ei edes riitä

Tekijän mukaan hän itse ei omista yhtäkään paria. Jonoa sukkiin on tällä hetkellä ensi jouluun saakka.

Irmeli neuloi 120 paria sukkia ja lapasia vauvoille

Jyväskyläläinen Irmeli Nyman neuloi 120 pientä sukka- ja lapasparia lahjoitettavaksi joulun aikaan syntyville vauvoille. Keski-Suomen keskussairaalassa syntyy noin kymmenen vauvaa vuorokaudessa, joten jouluyllätyksiä riittänee jaettavaksi vuoden vaihteeseen asti.

Suomalainen sukka sinnittelee – kaupan kassalta suora linja tuotantoon (video)

Suomalainen tekstiiliteollisuus on antanut periksi yritys toisensa perään. Sukkamestarit ui kuitenkin vastavirtaan ja aikoo jatkaa suomalaisten sukkien tuotantoa Ylöjärvellä.

"Kai se sitten on niin, että tekstiiliteollisuutta on mahdotonta ylläpitää Suomessa" – Nokialla sulatellaan Nanson lopettamispäätöstä

Vuodesta 1921 toimineen trikootehtaan alasajo päättää pitkän ja perinteikkään aikakauden Nokialla. Nanson myötä kaupunki menettää vahvan brändin – ja pahimmillaan satojentuhansien verotulot.

Nansolta lipesi ote – mikä meni pieleen?

Suomen suurimpiin vaatetusalan yrityksiin kuuluva Nanso Group lopettaa trikootuotannon vuoden kuluttua. Aika ajoi Nanson ohi, arvioivat Ylen haastattelemat muodin asiantuntijat.

Kemissä on valmiina yli 1000 sukkaparia – kouluilta kaivataan kokotietoja

Kunnianhimoinen urakka on edennyt puoliväliin Kemissä. Kaikille koululaisille ei saada uutta sukkaparia jouluksi, mutta haastetta jatketaan niin pitkään, että kaikilla lapsilla on jalassaan uudet villasukat.

Tiukat ajat saavat kansan neuvokkaaksi – niksejä kehittävät eniten nuoret naiset

Ensimmäiset niksit julkaistiin Pirkka-lehdessä vuonna 1974. Yli 40 vuotta ja 100 000 niksiä myöhemmin arkielämää helpottavia kikkoja lähetetään toimitukseen edelleen tuhansia vuodessa. Sukkahousut ovat yhä monipuolisin niksien innoittaja.

Käsityökansa tarttui puikkoihin – turvapaikanhakijoille on valmistunut vauhdilla villasukkia

Syksyllä käynnistyneet kampanjat villasukkien saamiseksi turvapaikanhakijoille ovat tuottaneet hyvää tulosta. Käsityötaitoiset kansalaiset kautta maan ovat ottaneet innolla kutimet esiin ja toivottaneet turvapaikanhakijat tervetulleiksi omalla lämpöisellä tavallaan.

Koululaisten jalat lämpimiksi – somessa haastetaan kemiläiset kutomaan 2 000 villasukkaparia jouluksi

Kemiläinen Katja Nurkkala on haastanut kaupunkilaiset kutomaan kaikille kaupungin peruskoululaisille villasukat jouluksi. Tähän mennessä villasukkia on kudottu 350 paria, eikä Nurkkala epäile hetkeäkään, etteikö tavoite täyttyisi.

Vasaroita, kaaritukia ja yksinäisiä sukkia – huoltomies on pesukoneiden Indiana Jones

Parittomat sukat askarruttavat jokaisessa kotitaloudessa pyykkipäivän jälkeen. Pesukoneen uumenista voi löytyä paljon eksoottisempiakin esineitä kuin vaatekappaleita.

Tyydymme vaatekaupassa rääsyihin – Miten tunnistaa hyvälaatuinen vaate?

Halpamuodin sisäänmarssi tapahtui vuosituhannen alussa. Huonon laadun voi tunnistaa jo kaupassa muutaman vinkin avulla. Lue seitsemän kohdan listaus.

Bussikuskit sukkasodassa Tukholmassa – yhtiön vaatimus mustista sukista "nöyryyttävä"

Liikenneyhtiö Keolis on heinäkuun alusta lähtien vaatinut, että sen kuljettajat käyttävät töissä mustia sukkia.

Villasukalle uusi elämä – parsiminen ei ole vaikeaa, mutta siihen kannattaa varata aikaa

Suosikkivillasukkiin on tullut kantapäähän reikä. Harmittaa, mutta reiän korjaaminen kuulostaa liian monimutkaiselta. Todellisuudessa reiän parsiminen ei ole vaikeaa, sillä sopivalla langalla, parsinneulalla ja vaikkapa muovipullolla pääsee korjauksessa jo pitkälle.

Minnan villasukat lämmittävät jalkojen lisäksi sydäntä

Minna Puronaho ei muista tarkemmin ensimmäisiä villasukkiaan, mutta tummun tikkaamat ne olivat. Äidin tai tummun käsissä on syntynyt valtaosa muistakin villasukista, jotka lämmittävät ullavalaisnaisen jalkoja. Ja tietysti sydäntä – liittyyhän niihin paljon rakkaita muistoja.

T-paita saa uuden elämän korina – kuteiden leikkaamiseen on omat konstinsa

Suositut virkatut korit tai matot syntyvät vaikka vanhoista t-paidoista. Kuteiden leikkaaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja sopivan kokoiset sakset. Tarkoitus ja materiaali ratkaisevat se, miten leikataan.

Mies on tuunannut joulukuustaan 10 vuotta nippusiteillä – täydestä on mennyt

Kokkolalaisen Juha Hakalan tontilla kasvaa vain pitkiä, kapeita ja oksiltaan harvoja kuusia. Noin vuosikymmen sitten hän keksi keinon, jolla omalta maalta saa tuuhean joulukuusen.

Vastasyntyneille lämmikettä jalkoihin – tarina junasukista sai ihmiset anteliaalle mielelle

Kouvolassa toimiva käsityöpiiri lahjoittaa ison kasan junasukkia vastasyntyneille. Jalan mukana kasvava sukka sai alkunsa, kun pommituksia paennut lapsi tarvitsi lämmikettä.

Kakkosauto vaihtuu polkupyörään – naisten talvipyöräily kasvaa

Pyöräkauppiaan mielestä maastopyörä on talviolosuhteisiin paras ratkaisu. Pyöräilyasut ovat aiempaa värikkäämpiä ja heijastavampia.

Nenäpäivän sukkamyynnillä saatiin Oulussa kiva potti

Tämänvuotinen Nenäpäiväkeräys tuotti Ideaparkissa 1311 euroa.

Villasukkien tuhdit tuoksut lähtevät haalealla vedellä ja hellällä puristelulla

Osa villasukista on konepestäviä, mutta joillekin pesukone voi tehdä tepposet. Varmimmin selviää, kun käyttää omia käsiä, haaleaa vettä ja villanpesuainetta. Nenäpäivänä villasukkamarkkinoita järjestetään monilla paikkakunnilla.

Suosittu villasukkakisa ratkesi: äänivyöry perinteiselle mallille

Yle Pohjois-Karjalan Kaunein villasukka -kilpailu saatiin päätökseen eli voittaja on selvillä. Voittoisat sukat neuloi joensuulainen Kaija Lyhykäinen.

Äänestä kauneimmat villasukat

Kauneimmat villasukat -kilpailu sai innostuneen vastaanoton. Valitse kuudesta finalistista oma suosikkisi ja äänestä. Samalla osallistut itse arvontaan.

Jalkaterapeutti patistaa: Kunnolliset sukat jalkoihin!

Moni laittaa sukat jalkaan, jotta jalat pysyisivät lämpiminä. Sukkia tarvitaan silti muuhunkin kuin jalkojen lämmittämiseen.

Nenäpäivän kirppiksellä riittää villasukkia – Yksi nainen neuloi 100 paria

Sunnuntaina kello 12 Kajaanin keskusseurakuntakodilla avautuva Nenäkirppis on saanut arviolta 200 sukkalahjoitusta. Villasukkien myyntituotto lahjoitetaan lyhetämättömänä Nenäpäivän keräykseen.

Nyt villasukat kudotaan varpaista vartta kohti

– Minulla on villasukat kesällä ja talvella, tunnustaa villasukkia ahkerasti kutova Merja Ihonen-Salo. Reissuunkin villasukat on aina pakattava mukaan. – Nyt syksyllä käytiin matkoilla ja kyllä minulla oli villasukat mukana, tunnustaa Merja.

Onko villasukat vain naisten juttu – tosimies ei villasukkia käytä?

Suomi on villasukkakansaa – miten sinä käytät villasukkia. Onko villasukan tekokin kansalaisvelvollisuus?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle