Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronavuoden perintö: vaikeasti työllistyvien määrä kasvoi, samaan aikaan työnantajien rekryongelmat yleistyvät

Etelä-Savossa työttömien määrässä on palattu koronaa edeltäneeseen aikaan, mutta työttömyyden rakenteessa on tapahtunut muutoksia.

Vaasan kaupunki haluaa olla vetovoimainen työnantaja – uudistaa palkitsemistaan

Vaasan kaupungilta eläköityy tulevina vuosina useita satoja työntekijöitä, osittain sellaisista tehtävistä, joihin on vaikeaa saada tällä hetkellä rekrytoitua uusia henkilöitä.

Maakuntahallitus esittää Mats Brandtia Pohjanmaan uudeksi maakuntajohtajaksi – maakuntavaltuusto päättää asiasta marraskuussa

Makuntahallitus asettui tukemaan Mats Brandtia uudeksi maakuntajohtajaksi. Paikkaa haki yhteensä seitsemän henkilöä, josta viittä on haastateltu. Maakuntavaltuusto päättää asiasta marraskuussa.

Pieleen mennyt rekrytointi voi maksaa yritykselle paljon – headhunter kertoo, miksi pomot poimitaan uusiin töihin ilman hakemuksia

Johtajia ja työntekijöitä suorahaetaan nykyisin aiempaa laajemmin, ei vain jo tutuista kandidaateista. Headhunter Niklas Sutelan mukaan se on hyvä asia muun muassa monimuotoisuuden takia.

Kajaani on Vuoden 2021 varhaiskasvatuskunta – valtakunnallinen tunnustus myönnettiin määrätietoisesta laadun kehittämisestä

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto myönsi tunnustuksen nyt toista kertaa. Ensimmäisen tunnustuksen sai viime vuonna Helsinki.

Eläkeläisten rekrytointi työelämään alkaa Forssassa

Eläkeliitto järjestää yhdessä Forssan Yrittäjien kanssa maan ensimmäisen rekrytilaisuuden Forssassa ensi viikolla. Seutukunnalla on huutava pula työntekijöistä monilla aloilla.

Neljä maakuntajohtajaksi hakenutta haastatellaan

Etelä-Pohjanmaan maakuntajohtajan haku etenee haastatteluihin. Neljä hakijaa haastatellaan. Uusi maakuntajohtaja on selvillä joulukuussa.

Keskipohjalainen Soite tehostaa työntekijöiden rekrytointia – ammattilainen yksiköiden tukena palkkaamisessa

Keskipohjalaisille terveyspalvelut järjestävä Soite on tähän mennessä saanut palkattua hoitajia varsinkin vakituisiin tehtäviin, mutta maanlaajuisen hoitajapulan uskotaan vaikuttavan jatkossa. Soite tehostaakin nyt rekrytointia.

Pohjanmaan TE-toimisto aloittaa työntekijöiden rekrytoinnin suorissa lähetyksissä

Ensimmäinen rekrytointilähetys on torstaina 14.10. Rekrytoivana yrityksenä on Osuuskauppa KPO. KPO hakee 150 työntekijää alkuvuonna 2022 avattavaan Liisanlehdon Prismaan Vaasassa.

Matias Hildenistä tulossa Ruokolahden kehittämispäällikkö

Talousarvio- ja strategiavalmisteluun painottuva tehtävä olisi osa-aikainen ja määräaikainen.

Pirkanmaan kansanedustajat kannattavat englanninkielisiä palveluita – ne houkuttelevat maakuntaan osaajia

Moni kansanedustaja lisäisi maahanmuuttajien suomen kielen koulutusta. Tämä kävi ilmi, kun Yle kysyi Pirkanmaan edustajien näkemystä englanninkielisistä palveluista.

Pietarsaaressa palkkauskielto jatkuu todennäköisesti vielä ensi vuoden loppuun saakka

Kaupunginhallituksen on maanantaina määrä päättä säästötoimien jatkamisesta aina vuoden 2022 loppuun asti. Käytännössä tämä koskee palkkauskieltoa.

Rikkoiko Helsinki perustuslakia sopimalla hoitajien rekryehdoista? Ammattijärjestö Tehy harkitsee oikeustoimia

Helsingin mukaan nykyisessä koronatilanteessa käytäntö puoltaa paikkaansa ja on lakien mukainen. Tehy katsoo, että kaupunki rikkoo perustuslain mukaista syrjinnän kieltoa ja työntekijän oikeutta hankkia elantonsa valitsemallaan työllä.

Yritykset maksavat palkkioita työvoiman rekryyn johtaneista vinkeistä Hämeessä

Usein yritykset maksavat vinkkipalkkioita jo olemassa oleville työntekijöilleen, jos vihje johtaa uuden työntekijän löytämiseen. Osuuskauppa Hämeenmaalla vinkkipalkkiojärjestelmä on ollut käytössä kaksi kesää, joskin tulokset ovat olleet laihoja.

Heikkinen on tehnyt isot yrityskaupat

Joensuulaisen yrityksen omistaja Jarmo Heikkinen on ostanut pääosin Uudellamaalla toimivan LTU Groupin koko maalaustoiminnan. LTU on alallaan maamme suurin.

Keskiviikko 22.9.2021 (tv)

Työntekijäpula. Bill Viola. Naisten jalkapallo. Sää.

Suuren työttömyyden Heinolasta löytyy työpaikkoja metallialan tekijöille ja rakentajille, mutta osaajista on pulaa

Heinolassa oli elokuussa yli 150 avointa työpaikkaa. Moni yritys kertoo, että pula uusista työntekijöistä jarruttaa uusien tilausten vastaanottamista. Kaupunki auttaa yrityksiä uudella reaaliaikaisella nettipalvelulla.

Ennen Forssa oli mustaa työttömyysaluetta, mutta nyt työntekijöistä on jo pulaa: "Väkeä ei tahdo löytää mistään"

Forssan seudun työllisyystilanne on kääntynyt erinomaiseksi. Monen yrityksen näkymät ovat niin hyvät, että työvoimapula on jo arkipäivää.

Työnantajat järjestävät ahkerasti rekrykoulutuksia Forssan seudulla

Rekrykoulutuksen etuna on, että sen avulla yritys saa koulutettua suuremman joukon työntekijöitä kerralla. Hakijoiden etsiminen on helpompaa kun apuna on TE-toimisto, kerrotaan Jokioisten Leivästä.

Savolaiset metallialan yritykset eivät olisi kasvaneet ilman ulkomaista työvoimaa – osaajista kilpaillaan, valtteja ovat palkka ja työolot

Hallitus on asettanut ensimmäistä kertaa määrälliset tavoitteet työperäiselle maahanmuutolle. Vuoteen 2030 mennessä ulkomaisia työntekijöitä pitäisi olla 50 0000 enemmän kuin nyt.

Lapin poliisilaitos on onnistunut rekrytoimaan uusia poliiseja – määrärahojen leikkaus huonontaisi tilannetta myös Lapissa

Lapin harva-alueille saatiin viime keväänä kymmenen uutta poliisia. Lapin poliisipäällikkö Esa Heikkinen sanoo, että määrärahojen leikkaus voisi alkaa kurittaa Lapin harva-alueita uudestaan juuri kun asioita saatiin paremmalle tolalle.

Vaatimukset kiristyvät, mutta hoitajien määrä hoivakodeissa ei nouse samaan tahtiin – Asiantuntija: "Hoitajien puute on todellinen ongelma”

Uusi hoitajamitoituslaki määrää, montako hoitajaa vanhaa ihmistä kohden ympärivuorokautisessa hoidossa on oltava. Tänään julkaistu selvitys hoivakotien hoitajavajeesta ennakoi vakavia vaikeuksia lain kirjaimen täyttämiseen.

Etelä-Karjalan yritykset kilpailevat kokeneista työntekijöistä – kasvuun tarvitaan osaamista

Avoimiin tehtäviin on vain vähän hakijoita eikä heidän osaamisensakaan aina riitä.

Valmet Automotive hakee Salon akkutehtaalle 300 uutta työntekijää – Salon tehtaalle uusi valmistussopimus

Akkutehtaan työntekijämäärä kasvaisi uusien rekrytointien myötä reiluun 750:een.

Kauppakamarin kyselyn mukaan työvoimapula piinaa monia pohjoiskarjalaisia yrityksiä

Pohjois-Karjalassa kaivataan lisää ammattilaisia etenkin tekniikan ja oikeustieteen alalle, sekä hallintoon ja kauppaan.

Kysely maalaa synkän kuvan Suomen työvoimapulasta: Jopa kolme neljästä yrityksestä tarvitsee lisää työntekijöitä, tilanne pahentunut nopeasti

Kauppakamareiden torstaina julkistama kysely on yksi todistus lisää työvoimapulan pahenemisesta. Suurimpina syinä ei kyselyn mukaan ole esimerkiksi kielitaidon puute tai työvoiman liikkuvuus, vaan pula ammattikoulun ja ammattikorkeakoulujen käyneistä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kokeilee tuhannen euron rekrytointipalkkiota

Palkkio maksetaan Kanta-Hämeeseen töihin tuleville vakituisille sairaanhoitajille.

Päättäjät yksimielisiä: Turun terveyskeskuksen ongelmat ratkaistava – puolueiden keinovalikossa kriisityöryhmä, rekrykampanja ja organisointi

Terveysasemien työntekijäpula ja puhelinruuhkat ovat koko kaupungin ongelma. Puolueet ehdottavat Ylen kyselyssä muun muassa kriisiryhmän perustamista ja rekrytointikampanjaa. Hyvinvoinnin apulaispormestari Elina Rantanen organisoisi töitä uudelleen.

Korona ja brexit syöksivät Britannian työvoimapulaan – epidemia kiihdytti EU-kansalaisten maastamuuttoa

Kokonaismaahanmuutto Britanniaan voi olla miinusmerkkinen ensi kertaa 25 vuoteen – samalla brexit sulki oven monille aloille elintärkeiltä EU-kansalaisilta.

Tiistai 24.8.2021 (radio)

Suomi on evakuoinut lisää ihmisiä Afganistanista. Ravintola- ja matkailualalla on työvoimapula. Työllisyysaste on noussut. Kauppakeskuksilla menee hyvin. Paralympialaiset alkoivat. Puolukasta tulee runsas sato.

Tiistai 24.8.2021 (tv)

Työvoimapula. Antibiootit. Ilmasto. Paralympialaiset. Sää.

Vaasassa koronatestaus on ruuhkautunut – ihmiset hakeutuvat nyt sankoin joukon testeihin

Testiin joutuu odottamaan Vaasassa kahdesta kolmeen päivään. Myös tuloksen saaminen kestää, koska Tampereella tilanne on ruuhkautunut runsaan testimäärän vuoksi.

Talokauppa vilkastui Etelä-Savossa – lainhuudatuksissa jopa ruuhkaa

Koronaepidemian aikana kasvanut kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden kauppojen määrä on jopa ruuhkauttanut lainhuudatuksia ja asuntojen omistajarekisteröintiä.

Väkivaltaa, toistuvia rattijuopumuksia, jopa vankeutta – tutkimusryhmä penkoi yritysjohtajien taustoja ja kävi ilmi, että useilla on rikostuomioita

Oulun yliopiston laajassa tutkimuksessa selvisi, että yritysjohtajien taustoja ei aina kehdata udella tai tarkistaa. Viime vuosina tilanne on parantunut, koska asenteet työelämässä ovat muuttuneet.

Kilpailu IT-alan huippuosaajista käy kuumana – pohjoiskarjalainen Dimitri Kudinov sai Amazonilta tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä

IT-alan yritysten kilpajuoksu työvoiman perässä kiihtyy jopa kansainväliseksi. Työvoimapulan tuoreimpana merkkinä yritykset seuraavat työntekijöitä perustamalla konttoreita eri puolille Suomea. Huipputekijöille tarjotaan uusia töitä säännöllisesti.

Sairaanhoitajien rekrytointi Päijät-Hämeeseen käynnissä Filippiineillä

Akuuttiin hoitajapulaan nyt rekrytoitavat hoitajat eivät ehdi apuun, sillä muun muassa kielikoulutus vie aikaa.

Pietarsaaren seudulle yritetään houkutella työntekijöitä monin keinoin

Esimerkiksi jo muualle muuttaneita nuoria on lähestytty kirjeitse kertomalla alueen työpaikoista ja palveluista.

Koko maata koetteleva ravintola-alan työntekijäpula näkyy myös Itä-Suomessa – tuhansia alan työpaikkoja jää täyttämättä

Ravintola-alan työpaikkoja on tänä vuonna ollut selvästi enemmän auki kuin esimerkiksi vuosi sitten. Työntekijät painavat pitkää päivää paikatessaan tekijävajetta. Työvoimapulaa on pahentanut entisestään koronaepidemian myötä alan yllä leijuva epävarmuus.

Työvoimapulaan apu ulkomailta? Savonlinnassa panostetaan kansainväliseen rekrytointiin

Savonlinnan työvoimapula ei ole lähiaikoihin hellittämässä itsestään, joten nyt haetaan ratkaisua ulkomailta. Kaupunki pyrkii kehittämään yritysten valmiuksia kansainväliseen rekrytointiin, jotta pätevää työvoimaa saataisiin alueella enemmän.

Avi huomautti Tuusniemeä varhaiskasvatuksen toteuttamisesta – kunnan ongelmana pätevien varhaiskasvattajien rekrytointi

Avin mukaan Tuusniemen kunnan ryhmäperhepäivähoito toimii päiväkodinomaisesti, vastoin varhaiskasvatuslakia ja -asetusta. Avi huomauttaa kuntaa myös siitä, että päivähoidossa on ollut lapsimäärään nähden liian vähän henkilökuntaa.

Pohjois-Savon ely-keskus päivitti työlupalinjaustaan – työvoiman saatavuus vaikeutunut kahdeksalla alalla

Päivitetyssä työlupalinjauksessa määritellään ne ammattialat, joilla on pulaa työntekijöistä. Näille aloille on mahdollista rekrytoida työvoimaa EU:n ulkopuolelta ilman, että työpaikka on julkisesti haussa.

Vanhustyön hoitajapulasta kärsitään myös Etelä-Savossa – houkuttelisiko parempi palkka ja positiivinen uutisointi työvoimaa?

Vanhustenhoidon hoitajapula on kärjistynyt kuluvan vuoden aikana. Etelä-Savon sairaanhoitopiireissäkin on jouduttu tekemään paljon järjestelyjä, jotta alalla selvitään kesän yli.

Pelastusalalla painitaan rekrytointiongelmien kanssa – Jokilaaksojen pelastuslaitos haluaa koulutuksen omalle alueelleen

Pelastusalaa huolettaa pätevien pelastajien saaminen varsinkin pienille paloasemille nyt ja jatkossa. Varallaolojärjestelmän muutokset ovat lisänneet tarvetta työvoimalle entisestään. Jokilaaksojen alueella haaveillaan alueellisesta koulutuksesta.

Prohoc palkkaa lisää väkeä – yhtiön toimitusjohtaja vaihtuu

Vaasalainen teollisuuden palveluyhtiöä on alkuvuoden aikana palkannut 40 uutta työntekijää. Loppuvuonna tavoitteena on rekrytoida 50 lisää. Toimitusjohtaja Matti Manner siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi ja vastaa kasvuohjelmasta. Ilkka Palolasta tulee uusi toimitusjohtaja

Palkka esiin: Ihmisiä harmittaa, että työpaikkailmoituksissa ei kerrota rehdisti palkkaa – somen merkitys rekrytoinneissa kasvaa

Työnhakijat haluavat, että työnantaja menee ytimekkäästi suoraan asiaan ja kertoo, mitä työstä maksetaan. Näin kertoo tuore kysely työnhakijoille. Työnantajilla somen merkitys rekrytointikanavana on vakiintunut. Ykkösinä ovat Linkedin ja Facebook.

Halpaketju Tokmanni avaa myymälän Kittilään

Myymälään tullaan ottamaan noin 15 vakituista työntekijää. Henkilökunnan rekrytointi aloitetaan syksylllä.

Hoitajapula vaivaa Kainuuta – osalla osastoista toimintaa joudutaan sulkemaan kesälomien ajaksi

Tulevan kesän ennakoidaan olevan hankala, sillä kesätyöntekijöitä on ollut tavallista vaikeampi löytää. Hoitajapulan syynä ovat koronatilanne, sairaanhoitajaksi opiskelevien kesäopinnot sekä uudet yksiköt, joissa hoitajien tarve on kasvanut.

Telatek on toipunut koronanotkahduksesta – tavoittelee sadan työntekijän rekrytointia omille palkkalistoilleen vuoden loppuun mennessä

Taivalkoskella töitä tekee tällä hetkellä lähes sata alan ammattilaista, joista parikymmentä hitsaria on jouduttu palkkaamaan vuokratyövoimana ulkomailta. Lisää töitä hitsareille kuitenkin riittäisi.

Sote-alalla kova työvoimapula Etelä-Savossa

Sosiaali-ja terveysalalla on selvä työvoimapula. Lisäksi muun muassa hitsaajista on pulaa. Myyjiä tuntuu olevan maakunnassa sen sijaan enemmän kuin tarpeeksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle