Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Alkoon saa mennä, koristeostoksille ei – liikkumisrajoitusten yksityiskohdat naurattavat nyt somessa, keräsimme hauskimmat hassuttelut

Hallituksen esittämien rajoitusten hämmästely on kääntynyt vitsailuksi sosiaalisessa mediassa.

Ethän jätä juomalaseja ja -kannuja aurinkoon – niissä piilee yllättävä tulipalon riski

Ilta-auringon säteet heijastuivat lasikannusta, mikä aiheutti vaaratilanteen oululaispariskunnan parvekkeella.

Kansainvälisen veitsinäyttelyn järjestäjä näki yläkoulun tunnilla valmistetut puukot – kuva poiki pojille kutsut Belgiaan

Kaksi yläkoululaista oppilasta valmistaa puukkoja kansainväliseen veitsinäyttelyyn, joka järjestetään marraskuussa Belgiassa.

Miten käy Suomi-konepistoolin lippaille – Kiistelty asedirektiivia koskeva lakiehdotus huomenna valtioneuvostossa

Asedirektiivin täytäntöönpanoa koskeva hallituksen esitys on lykkääntynyt useaan otteeseen, sillä lakiluonnos sai osakseen poikkeuksellisen jyrkkää arvostelua.

Kotkan Vanhalta hautausmaalta on varastettu koriste-esineitä

Pronssisia lintuja ja enkeleitä on kateissa noin 30 kappaletta.

Koriste-esinevarkauksia hautausmailla – Nyt kannattaa tarkistaa läheisten haudat

Uudenmaan alueella on anastettu kymmeniä hautakiviin kiinnitettyjä metallisia koriste-esineitä ja taideteoksia.

Loistohotelli Ritzin esineitä huutokaupattiin ennätyssummalla

Irtaimistoa meni kaupaksi yli seitsemällä miljoonalla eurolla.

Kuusi (+1) kysymystä kuusesta – testaa tietosi!

Joulukuusi on monen joulukodin keskipiste ja tärkein joulukoriste. Tässä pieni testi joulupuusta ja sen historiasta joulunpyhiesi ratoksi.

Herätys: Applea syytetään iPhonen hidastamisesta, joulukoristeiden lumo säilyy ja myräkkä liikkuu Suomen yli

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Vuoden askartelija: "Askartelulla ja taiteella ei mielestäni tarvitsisi olla eroa" – kurkkaa ohje trendikkääseen tonttuoveen!

Anna-Leena Rajamäki on ryhtynyt askartelemaan työkseen. Hänen mukaansa askartelun arvostus on noussut, eikä askartelijoita pidetä enää näpertelijöinä.

Turistit kantavat laukuissaan Suomi-kuvaa maailmalle – Jääkaappimagneetti on perinteinen hittituote

Elokuun lopulla kesän kuumin turistisesonki kääntyy kohti hiljaisempaa syksyä. Millaisia matkamuistoja Suomesta viedään maailmalle?

EU ja Kiina yrittävät lopettaa norsunluukaupan – Tältä näyttää syöksyhampaiden varasto Hongkongissa

Meille sanotaan, että tapamme norsut. Se on kohtuutonta ja naurettavaa, valittaa mies, joka omistaa kymmenen miljoonan euron arvosta norsun ja mammutin syöksyhampaita.

Kemijärven jouluvalot saavat kehuja: "Sata kertaa paremmat kuin Oulussa"

Nyt on se aika vuodesta, että kylät ja kaupungit loistavat kilpaa jouluvaloillaan.

Maanantai 28.11.2016 (radio)

Suomalaiset luottavat taas maan talouteen. Asuntojen hinnat nousevat Helsingissä ja sen ympäristössä. Suomalaisen poplaulajan Saara Aallon menestys Britanniassa jatkuu. Keskosvauvat saavat Suomessa hyvää hoitoa. Suurin osa maailman joulukoristeista tehdään Yiwun kaupungissa Kiinassa. Monissa kouluissa oppilaille järjestetään yhteistä leikkiä ja liikuntaa välitunneilla.

Maanantai 28.11.2016 (tv)

Keskosvauvat saavat Suomessa hyvää hoitoa. Suurin osa maailman joulukoristeista tehdään Yiwun kaupungissa Kiinassa. Monissa kouluissa oppilaille järjestetään yhteistä leikkiä ja liikuntaa välitunneilla. Nico Rosberg on formulakuskien uusi maailmanmestari.

Mämmi, rairuoho vai töhnämuna – lähetä meille kuva pääsiäisenvietostasi

Suomi on rauhoittunut viettämään keväistä juhlaa. Lämmintä ilmaa on luvassa etelään.

Tapaninpäivän jälkeinen yö koitui Gävlen olkipukin kohtaloksi – katso video

Jouluun saakka pystyssä seissyt Gävlen kuuluisa olkipukki poltettiin sunnuntaiyönä. Poliisi on ottanut kiinni parikymppisen miehen epäiltynä pukin polttamisesta.

Gävlen olkipukki seisoo yhä pystyssä – "Olen niin onnellinen"

Gävlen olkipukki on poltettu kolmisenkymmentä kertaa, mutta ei tänä vuonna.

Espan puisto valaistaan joulun aikaan pysyvästi

Esplanadin puiston jouluvalot syttyvät myös ensi vuonna. Viime jouluna Espalta puuttuivat jouluvalot ja siitä tuli kaupungille paljon kritiikkiä.

Kuusenkoristemuoti 2015 yhdistää perinteistä ja modernia

Joulukuusen koristeisiin vaikuttavat muotivirtaukset aivan samalla tavalla kuin muuhunkin sisustukseen. Tänä jouluna trendikästä kuusta koristavat esimerkiksi graafiset kuviot, mattamusta ja -valkoinen, eläinhahmot, pastellisävyt ja kimallus.

Olkitaiteilija hyödyntää myös hukkapalat

Himmeli on satoja vuosia vanha joulukoriste, mutta oljesta on myös paljon muuhun. Tämän on huomannut muiden muassa Pirjo Väisänen, joka tekee himmeleiden lisäksi veistosmaisia olkitöitä Fiskarsissa. Väisäsen teokset ovat hurmanneet varsinkin japanilaisvieraat.

Mysteerikuusi ilmestyy joka vuosi liikenteenjakajaan – onko teillä päin vastaavia perinteitä?

Koristeltu joulukuusi ilmestyy joulu toisensa jälkeen Kokkolassa liikenteenjakajaan. Kuusi tulee salaa, eikä tuoja ole yleisessä tiedossa. Kerro, onko omassa kotikunnassasi samanlaista tonttujen liikehdintää!

Mitä askartelija saa kerätä metsästä? – Eipä juuri mitään ilman lupaa

Metsä on ehtymätön aarreaitta joulukoristeiden tekijälle. Innokkaan askartelijan kannattaa kuitenkin perehtyä jokamiehenoikeuksiin. Ilman maanomistajan lupaa voi metsästä kerätä vain maahan pudonneita risuja ja käpyjä.

Kävyt, käävät ja risut – Lähetä kuva itsetehdystä joulukoristeesta

Kekseliäs askartelija käyttää joulukoristeissa hyödyksi kävyt, käävät ja risut. Yle Pohjanmaa kerää nyt kuvia itsetehdyistä joulukoristeista, joissa on hyödynnetty luonnonmateriaaleja tavalla tai toisella – enemmän tai vähemmän. Käytä tunnistetta #ylejoulukoriste.

Jouluvaloja voi pitää päällä rauhallisin mielin: "Tulipaloja ei juurikaan, jos ollenkaan"

Jouluvalot ovat jo syttyneet monen talon ikkunoille. Pelastuslaitoksessa etenkään led-valoja ei pidetä kovinkaan vaarallisina.

Gävlen paloherkkä olkipukki selvisi "hengissä" ensimmäisestä viikostaan

Pukki, joka lähes joka vuosi tuhopoltetaan tai rikotaan, säilyi vuosi sitten poikkeuksellisesti ehjänä yli juhlapyhien.

Rosee on yksinkertainen askartelutekniikka: "Sopii hyvin miehille"

Rosee-askartelutekniikalla tekee vaikkapa joulukoristeen käden käänteessä. Porin Taitokeskuksen vastaava suunnittelija Kaija Vastamäki sanoo miesten olevan naisia taitavampia rosee-askartelussa.

Rockefeller Centerin joulukuusen valot sytytettiin – video

Tämänvuotinen joulukuusi on järjestyksessään 83. Rockefeller Centerin edustalle pystytetty joulupuu.

Kajaani sai kuin saikin jouluvalot viime tingassa

Kajaanin kaupunki osti uudet jouluvalot palaneiden tilalle. Vuoden mittaan Kajaanissa mietittiin aivan uudenlaisten valojen hankkimista, mutta siihen ei löytynyt rahaa. Kaupunki osti valot viime tipassa.

Jouluvalot voivat ärsyttää, mutta valitusosoitetta on vaikea löytää

Jouluvalot ovat syttyneet joillekin pihoille jo kauan ennen adventtiaikaa. Silloin niitä ehkä nimitetäänkin tunnelma- tai kaamosvaloiksi. Joidenkin mielestä valoja viritellään aivan liian aikaisin tai ne ovat vääränlaiset. Se mikä toisen mielestä on kaunista ja tyylikästä, voi toisen mielestä olla pelkkää valosaastetta. Onko naapurin vilkkuvaa poroa pakko vain sietää?

Tältä näyttää talvivalojen Suomi – lähetä kuva suosikistasi tai inhokistasi kartalle

Esittele julkiselta paikalta bongaamasi talvi- eli jouluvalot alla olevalla kartalla. Voit osallistua myös Instagramissa ja Twitterissä aihetunnisteella #yletalvivalot. Somekuvat ilmestyvät kartan alapuolelle.

Koristitko pihapensaasi sopimattoman varhain? Tapakouluttaja säästäisi jouluvalot adventtiaikaan

Jos virittäydyt pimeään aikaan jo kyntteliköin ja pihakuusen valoin, olet auttamattomasti etuajassa.

Joulusesongin ammattilaiset tietävät: "Joulupallo ei ole sama joka vuosi"

Tuskin yhdestä joulusta on selvitty, kun kaupan ammattilaiset aloittavat jo seuraavan joulun suunnittelun. Jouluosastojen suunnittelijat tietävät, että huhtikuun loppuun mennessä pitää päättää, millaisia joulutavaroita tulevana jouluna otetaan myyntiin.

Viiksiä, jouluvaloja ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla uutiskuvissa kilpailtiin komeilla viiksillä, autettiin valasta rannalla – ja alkoihan se joulun odotuskin New Yorkissa valojen ripustuksella.

Toivo ja rakkaus olivat jäädä ilman kaveriaan – uskolle löytyi kuitenkin uusi paikka

Usko, toivo ja rakkaus eli risti, ankkuri ja sydän ovat koristaneet pietarsaarelaisten joulua yli 100 vuotta. Rakennustyöt uhkasivat viedä tänä vuonna uskolta paikan, mutta asia on saatu ratkaistuksi. Edellisen kerran pietarsaarelaiset olivat jäädä ilman jouluvalojaan 1900-luvun alussa.

Halloween-koristeet täyttävät Marikan kodin – "Kaliforniassa sanoisivat, että ihan hyvä harrastelija"

Kurpitsat ja halloweenin oranssi väri tuovat iloa ja väriä muuten synkkään syksyyn, sanoo ilmajokinen Marika Koskimäki-Ketelä. Marika on hurahtanut kurpitsajuhlan viettoon niin, että ensimmäiset koristeet nostetaan esille jo elokuussa. Sunnuntaiaamuna koti riisutaan, koristeet viedään talteen ja Marikalla alkaa kolmen viikon karenssi ennen joulukoristeiden aikaa.

Näppärissä käsissä kahvipussi saa uuden elämän – katso video

Tyhjä kahvipussi on toiselle roska ja toiselle aarre. Hely Kulmala näyttää videolla ruutupunontaa, materiaalina tyhjä kahvipussi.

Onko pihallasi käyty varkaissa?

Kesäkukat, puutarhatuolit ja koriste-esineet lähtevät pihapiiristä helposti varkaiden matkaan. Onko sinun tai naapurisi pihalta viety tavaraa? Oletko kiinnittänyt arvokkaimmat puutarhakalusteet ja grillit kettingillä taloon?

Ranskan tullin haaviin jäi suuri erä norsunluuta

Kyseessä on suurin Ranskassa takavarikoitu erä norsunluuta liki vuosikymmeneen.

Opettajan muistamisesta ei pidä ottaa paineita - "Jokaista lämmittää, kun jollain tavalla muistetaan"

Opettajilla voi olla mittavat koriste-esinekokoelmat, mutta kyllä kaappiin mahtuu. Näin sanoo Suomen luokanopettajayhdistyksen puheenjohtaja Matti Sippola. Hän ei vilkuilisi lahjahevosen suuhun, vaan toivottaa tervetulleeksi kaikki muistamiset, jos oppilas opettajalleen tahtoo jotain antaa. Sippola painottaa, ettei muistamisesta pidä tulla kenellekään paineita.

Vanhukset heräsivät murtovarkaiden kolisteluun

Varkaat veivät mukanaan mm. koriste-esineitä ja pöytähopeita.

Polkupyörä tai älypuhelin – nykylapsi säästää tavoitteeseen

Usein lapsen ensimmäinen kosketus raha-asioihin on tullut säästöpossun myötä ja niitä syöttävät myös nykylapset. Talletusautomaatit mahdollistavat possun tyhjentämisen vaikka kauppareissun yhteydessä.

Kynsilakkamunat eli näin koristelet pääsiäismunia kynsilakalla

Pääsiäismunia voi koristella helposti kynsilakalla.

Ikebana tuo suomalaiseen pääsiäiskoristeluun tuulahduksen Japanista

Perinteisiin pääsiäiskoristeisiin haetaan vaihtelua Japanista. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa opastetaan, kuinka suomalaiseen pääsiäiskoristeluun yhdistetään japanilaista ikebana -asettelutaidetta. Suomessa yleisin koulukunta on Sogetsu, joka vanhoja linjoja rikkova suuntaus.

Näin askartelet tyylikkäät pääsiäiskoristeet – video

Pääsiäiskoristekurssit ovat olleet suosittuja aikuisten keskuudessa. Kursseilta saa mukaansa persoonalliset ja tyylikkäät koristeet. Kokosimme ammattilaisen ohjeet kahden pääsiäiskoristeen tekoon.

Seppä kilpailee taidolla, ei tehokkuudella – katso kuinka taotaan veitsi

Vaikka tekniikka kehittyy, sepän käsityötaidoille on yhä kysyntää. Hollolalainen Jukka Liukkonen harrastaa takomista kotipihallaan, mutta toivoo, että tulevaisuudessa touhulla saisi tienattua edes osan elannosta.

Malttamattomuus pilaa kanssakäymisen: "Ei kai sitä nykyään enää korosteta missään"

Ihmiset puhuvat paljon toistensa kanssa, mutta ilmaisutaitoa opettavan mielestä kanssakäymisistä puuttuu tänä päivänä usein todellinen kontakti. Tähän on pitkälti syynä malttamattomuus, esimerkiksi toisen ei anneta lopettaa lausetta rauhassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle