Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oppilaitoksissa toivotaan lähiopetukseen palaamista syksyllä – HAMK ja LAB panostavat uusien opiskelijoiden yhteisöllisyyteen

Sekä LAB-ammattikorkeakoulussa että Hämeen ammattikorkeakoulussa tarkkaillaan koronatilanteen kehittymistä. Uusien opiskelijoiden viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Rehtori Jari Andersson vaatii keinoja kurinpitoon

Rehtori Andersson on periksiantamaton nuorten puolustaja.

Lappeenrannan musiikkiopiston rehtori vaihtuu – virka laitetaan hakuun kesälomien jälkeen

Nykyinen rehtori jättää tehtävänsä heinäkuun 15. päivänä.

Turvapaikanhakijoiden kanssa kasvanut Tim Sparv haluaa muuttaa maailmaa – isä ja rehtori kertovat, miksi Huuhkajien kapteeni puhuu asioista, joista moni vaikenee

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv haluaa puhua muustakin kuin jalkapallosta. Sparvin isä ja koulun rehtori uskovat, että kasvuympäristö vaikutti Sparvin nykyiseen ajatusmaailmaan. Sparv on puhunut muun muassa rasismia vastaan.

Pohjois-Pohjanmaalla lukiot järjestävät ylioppilasjuhlansa pääosin pienillä vierasmäärillä

Vaikka kokoontumisrajoitukset on nyt maakunnassa poistettu, on yleistä, että ylioppilas voi kutsua yhdestä kolmeen vierasta läsnäolevaksi koulun järjestämään ylioppilasjuhlaan. Juhlia voi seurata monissa lukioissa myös striimin välityksellä.

Viimeinen viikko ennen kesälomaa on koululaisille "kituviikko" – tärkeintä on nyt yhdessäolo, kun numerot on jo annettu

Koronan raskauttama kouluvuosi on päättymässä. Viimeisellä kouluviikolla yritetään pysyä poissa koulunpenkeiltä ja tehdä jotain yhdessä. Ysiluokkalaiset odottavat lomaa ja tulevaa, mutta jäävät kaipaamaan kavereita ja tuttuja opettajia.

Opettaja keksi, miten myös muut kuin kympin oppilaat voivat saada stipendin – syntyi lahjoitusaalto: kouluille satelee koskettavia yhteydenottoja

Monessa koulussa on tällä viikolla otettu vastaan hieman yllättäen tulleita stipendilahjoituksia esimerkiksi entisiltä oppilailta. Idean keksi helsinkiläinen musiikinopettaja, ja tieto tempauksesta lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

LAB-ammattikorkeakoulun valintakokeissa tarkat koronajärjestelyt – arvokasta kokemusta karttui jo viime vuonna

Koronaan liittyvien turvajärjestelyjen organisoimisessa tarvitaan tavallista enemmän valvojia.

Helsingin kouluille lupaillut miljoonat juuttuivat kaupungin byrokratiaan – rehtorit eivät tiedä, kuinka monta opettajaa he voivat palkata

Ilman lisärahoitusta etenkin oppimisessa tukea tarvitsevat lapset ja nuoret uhkaavat ensi syksynä jäädä vaille riittävää aikuisen huomiota, sanotaan Helsingin Vanhemmat ry:stä.

Kajaanin lyseon joukkue voitti valtakunnallisen Taitaja9-kilpailun – rehtori: "Keskittyminen ja tekemisen taso oli erinomaista"

Kilpailu haastaa yläkoululaiset erilaisissa tietoa ja taitoa vaativissa tehtävissä. Tänä vuonna kilpailu käytiin poikkeuksellisesti mobiilipelinä. Virtuaalisen kisan karsintoihin osallistui yli 8 000 yläkoululaista.

Keijo Hämäläiselle ei ilmaantunut haastajia – Jyväskylän yliopiston nykyinen rehtori jatkaa vuoteen 2027

Yliopiston rehtorilta vaaditaan tohtorin tutkinto, rehtorin tehtävien hoitamiseen tarvittava ammattitaito sekä käytännössä osoitettu hyvä johtamistaito.

Opettaja luki keskusradion kautta homovastaisen kolumnitekstin ja sai tyrmistyneen vastaanoton – rehtori: "Nuoret ottivat tämän aika vakavasti"

Iitin lukion opettaja piti viime perjantaina aamunavauksen, joka oli kymmenien lukiolaisten mielestä asiaton ja epäoikeudenmukainen. Lukion rehtori pahoittelee tapausta ja lupaa käydä tapausta vielä läpi opettajien kesken.

Hevosopiston hallituksen puheenjohtaja: Lähdemme nyt rohkeasti kehittämään Hevosopistoa eteenpäin

Hevosopisto Oy:tä noin viisi vuotta luotsannut Pauliina Mansikkamäki ei enää jatka toimitusjohtaja-rehtorina. Opiston hallituksen puheenjohtajan Laura Airaksisen mukaan uuden toimitusjohtajan haku alkaa, kun yhtiön tilanne on siihen valmis.

"Epäreilua niille, joita matikka ei kiinnosta" – Oona Marttinen ja suuri osa korkeakoulujen rehtoreista arvostelee opiskelijavalintaa

Kiireessä valmisteltu haku-uudistus on saanut lukiolaiset pänttäämään pitkää matematiikkaa ja fysiikkaa ja uusimaan kokeita aiempaa enemmän. Osa korkeakoulujen rehtoreista on alkanut miettiä, pitäisikö sääntöjä muuttaa.

Sähköinsinöörikoulutus pysyväksi osaksi Xamkin Savonlinnan tarjontaa – rehtori: "On varsin poikkeuksellista, että joku ei työllistyisi"

Sähköinsinöörejä koulutettiin aluksi kokeiluna ja kovan kysynnän vuoksi koulutus päätettiin ottaa pysyväksi osaksi Xamkin koulutuskattausta. Yritysyhteistyö nostaa myös työllistymismahdollisuuksia.

Sysmän yhtenäiskoulun rehtorin virka taas auki – jo valittu ei otakaan virkaa vastaan

Sysmän yhtenäiskoulu on ollut ilman vakituista rehtoria jo vuodesta 2017 lähtien.

Opettaja piti koulussa salaliittoteorioita tihkuvan päivänavauksen – kertoi olevansa “maski-, korona-, hallitus- ja Bill Gates -kriittinen”

Pohjois-Karjalassa opettaja piti yläkoululaisille päivänavauksen, jossa oli runsaasti korona- ja rokotekriittisiä sävyjä. Rehtorin mukaan sisältö oli vastoin koulun periaatteita. Opetushallituksen mukaan koulussa ei saa jakaa tieteen vastaisuutta.

Jyväskylän yliopisto hakee uutta rehtoria – kauden kesto on viisi vuotta

Nykyisen rehtorin Keijo Hämäläisen määräaikainen kausi päättyy 31.7.2022

Lapset jäivät riitelevien poliitikkojen jalkoihin: kiusaaminen on jatkunut Sysmässä jo vuosia, koska kukaan ei valvo koulun aikuisia

Julkisoikeuden apulaisprofessori pitää merkittävänä epäkohtana, ettei koulujen opettajia ja rehtoreita valvota. Aluehallintovirastoilla ei ole oma-aloitteista oikeutta valvoa, että koulu puuttuu kiusaamiseen lain mukaisesti.

Penkkarit jäävät väliin Forssassa

Abiturientit eivät ole tänä vuonna innostuneita riehoja järjestämään.

Lappeenrannan Skinnarilan koulussa korona-altistus

Yksi luokka ja henkilökuntaa karanteenissa vapun yli.

Lahti peruu penkkarit ja siirtää vanhojentanssit

Suurien yleisötapahtumien järjestäminen ei ole mahdollista vielä toukokuun alkupuolella.

Wilma-tilin väärinkäytöstä poliisitutkinta – joku lähetti kymmeniä törkyviestejä ja uhkauksia opettajille, kertoo rehtori: "Roisia kieltä"

Viestien lähettämiseen oli käytetty Ruokolahden koulun oppilaan tiliä tämän tietämättä. Wilma-väärinkäytöksiä on tullut ilmi viime aikoina muuallakin.

Kukaan ei uskaltanut puhua, kun 15-vuotias käytti raakaa väkivaltaa useita kertoja: oikeuden mukaan koulussa vallitsi vaikenemisen kulttuuri

Julkisoikeuden apulaisprofessorin mielestä kouluväkivaltatapausten vastuut pitäisi olla laissa tarkemmin määritelty.

Jari Wihersaari Hattulan vs. hyvinvointijohtajaksi 

Hyvinvointijohtajan irtisanoutuminen nostaa johtavan rehtorin Jari Wihersaaren Hattulan vs. hyvinvointijohtajaksi.

Tanhuvaaran urheiluopiston johtoon valittiin Toni Roponen

Roponen aloittaa tehtävässään toukokuun alussa.

Mikkelin yo-kirjoituksissa kiristettiin varotoimia: ei ruuhkaa, eikä jonoja

Perjantain reaalikokeisiin osallistui vähemmän kokelaita kuin ensimmäisenä kirjoituspäivänä.

Lähes 10 vuotta sitten Lassi Kilponen tunsi lohdutonta surua Vilja Eerikan puolesta – kasvatusjohtajan mukaan systeemin pahin ongelma on yhä korjaamatta

Lahden kaupungin kasvatuspomon mukaan vanhat osaamistavoitteet joutaisivat roskiin. Lasten hyvinvointi on tärkeintä.

Ylioppilaskirjoitukset alkavat – Mikkelissä ja Savonlinnassa kokeet järjestetään erityisolosuhteissa

Savonlinnassa ja Mikkelistä on pyritty varotoimenpitein varmistamaan kirjoitusten järjestäminen koronaturvallisesti.

Toisen asteen oppilaitoksissa on eroja: osa eteläpohjalaisista siirtyy sittenkin etäopetukseen, Pohjanmaalla Kruunupyyssä opiskellaan lähiopetuksessa

Pohjanmaalla poikkeuksen etäopetukseen tekee Kruunupyy, joka kuuluu Soiten alueeseen. Sedu ja EP:n Opisto opiskelevat etänä.

Tampere muutti ohjeitaan etäopetukseen – yläluokkien opettajia ei sittenkään velvoiteta saapumaan kouluun oppitunteja pitämään

Vielä eilen Tampereen kaupungin perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä sanoi, että opettajien pitää työskennellä työpaikoilla etäopetusjakson ajan.

Koronatartunta Rovaniemen Vaaranlammen koululla, kaikkiaan 66 karanteeniin kahdeksi viikoksi

Koulu on tiedottanut asiasta huoltajia ja henkilökuntaa.

Savolainen koulutusosaaminen käy kaupaksi Kiinassa – SIEC hanke poiki osakeyhtiön

Koulutusvienti voi poikia muutakin yhteistyötä Kiinan ja Savonlinnan välillä.

Koronasulku iskee pahoin nuoriin, joita rajoitukset ahdistivat jo ennestään: "Todella puuduttavaa olla neljän seinän sisällä"

Hallituksen kaavailemat koronarajoitukset kolahtavat kovasti yli 12-vuotiaisiin nuoriin.

Vamia siirtyy etäopetukseen Vaasassa

Lähiopetukseen palataan vasta hiihtolomaviikon jälkeen.

Tohmajärvellä päätettävänä henkilöstökuvioita

Samassa kokouksessa esillä viran täyttäminen, valitus ja oikaisupyyntö.

Ammattiopisto lähti kampanjoimaan maskin käytön puolesta – ahkerimmille luvassa karkkia ja yllätyspalkintoja

Kokkolan Ammattiopistolla on toistaiseksi säästytty opiskelijoiden välisiltä tartunnoilta.

Saarijärven yhtenäiskoulussa on todettu yksi koronavirustartunta

Karanteeniin on asetettu yksi koululuokka ja sen opettaja.

HAMKista valmistui viime vuonna ennätysmäärä opiskelijoita

Oppilaitoksen verkkovalmiudet auttoivat digiloikassa sekä opiskelijoita että henkilökuntaa.

Abit joutuvat eriarvoiseen asemaan kevään yo-kirjoituksissa – ylioppilastutkintolautakunta ei huomioi etäopetuksen vaikutuksia

Abiturientit kärsivät koronarajoituksista. Etäopetus ei anna heidän mielestään yhtäläisiä valmiuksia kirjoituksiin.

Kouvolassa opittiin viime keväästä – etäopetusta järjestetään nyt aiempaa paremmin

Kouvolalaisessa Eskolanmäen koulussa 4.–9.-luokat ovat tämän viikon ajan etäopetuksessa koulussa todettujen koronatartuntojen takia.

Opettaja käytti oppilaita seksuaalisesti hyväkseen, rehtori katsoi läpi sormien – hovioikeus tuomitsi virkavelvollisuuden rikkomisesta

Helsingin hovioikeuden mukaan helsinkiläisen yläkoulun rehtorin olisi pitänyt tehdä rikosilmoitus opettajan rikollisesta toiminnasta.

Lukioiden, amiskan ja kuntien on vedettävä entistä enemmän yhtä köyttä – oppivelvollisuuden laajentumiseen valmistaudutaan Päijät-Hämeessä

Kun oppivelvollisuus laajenee, koulutuksentarjoajat ja kunnat ovat vastuussa siitä, että pudokas saa toisen paikan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle