Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Emman ja Sannan kasvot lähekkäin sivukuvana.

Sanna Saarinen sekoitetaan yhä aikuisena siskoonsa – tällaista on identtisen kaksosen elämä, jossa kaikki tapahtuu kahtena

Kaksosuutta mystifioidaan, kaksosia tutkitaan ja käytetään peileinä niin toisilleen kuin muullekin väestölle. Millaista on jatkuvasti suurennuslasin alla olevan kaksosen elämä?

Kotkassa asuvat ystävykset Ieva Eksts ja Sisko Eskelinen viettävät aikaa yhdessä esimerkiksi kahvipöydän ääressä.

Englantilaisnainen muutti talviseen Suomeen eikä tuntenut ketään – näin hän löysi itselleen ystävän

Englantilaisen Ieva Ekstsin ja suomalaisen Sisko Eskelisen ystävyys on kestänyt läpi koronapandemian. Monella muulla maahanmuuttajanaisella ja vapaaehtoisella ystävyys on poikkeuksellisena aikana kariutunut.

michaela ja yasmine madsen

Suomalaisperhe pani lapset harrastamaan urheilua monipuolisesti – huipulle nousseet Madsenin sisarukset kertovat menestyksensä taustat

Valkealasta maailmalle ponnistaneet Madsenin sisarukset pitävät yhtä, vaikka urheilu-urat ovat vieneet eri puolille Eurooppaa. Nyt lentopalloilijat Michaela ja Yasmine pelaavat yhdessä Suomessa. Koripalloilijaveli Alexander elää ammattilaisarkea Latviassa.

Aikuinen kävelee omakotitalon pihamaalla pieni lapsi sylissään.

Kauhava varautuu maksamaan lapsiperheille kuntalisää kotihoidosta

Alle kolmivuotiaan lapsen kuntalisä olisi 300 euroa ja sisaruusosuus 100 euroa kuukaudessa.

Kuvassa on pikkupoika selin kameraan.

Study: Kids placed in out-of-home care face more problems as adults than peers

The broad study found that for children in out-of-home care there was an increase in risk of adverse social and health outcomes in adulthood, compared with siblings who were never placed in care.

Parikymppiset tummahiuksinen tyttö, jolla jalassa farkut ja ulkoilupusakkaan pukeutunut vaaleahiuksinen tyttö sekä polkkatukkainen siniseen takkiin ja mustiin farkkuihin pukeutunut poika seivat punatiiliseinän edessä.

Yhä useampi haluaa jäädä lapsettomaksi, silti Carl Marttila, 17, unelmoi perheestä – mutta ei vielä: "Jos on alle kolmekymppinen, on köyhä"

Yhä useampi pari-kolmekymppinen ilmoittaa, että ei tahdo lapsia. Pinja Ekholm ja Carl Marttila haluavat perheen. Linda Niemi epäröi, mutta hänkään ei ole sulkenut ovea ajatukselta omista lapsista.

Gymnasterna Oskar Kirmes, Emil Soravuo och Robert Kirmes poserar tillsammans.

Robert Kirmes oli MM-kisojen kuusiottelussa 18:s

Kuusiottelun maailmanmestaruuden voitti Kiinan Boheng Zhang.

Poliisin takavarikoimaa marihuanaa.

Kolme miestä sai käräjäoikeudessa tuomion FBI-jättioperaatioon kytkeytyvässä huumejutussa

Suomeen oli määrä levittää suuri määrä marihuanaa, mutta huume-eriä levittämään lähtenyt kaksikko jäi pian kiinni.

Seija Vahvelainen istuu sohvalla tyttärentyttärensä kanssa.

Suomen väkiluku kääntyy laskuun vuonna 2034 ja se mullistaa elämämme: vauvoilla riittää isoisovanhempia, mutta ei välttämättä sisaruksia tai serkkuja

Ihmiset elävät entistä pitempään ja terveempinä. Elämä voi kuitenkin olla sosiaalisesti köyhempää, koska monella suomalaisella on jatkossa vähemmän sukulaisia.

9-vuotias Wiljam Löppönen pitää pikkusiskonsa kanssa taidenäyttelyn Savonlinnassa

Alaikäisten Löppösten sisarusten Kummitukset-taidenäyttelyssä voi tutustua kummallisuuksiin – maalaaminen on perheen yhteinen ajanviete

Savonlinnalaissisarusten näyttely koostuu piirustuksista ja maalauksista, joita he ovat tehneet kahden viime vuoden aikana.

Olohuone.

Veljekset pyörittivät huumekauppaa, kovistelivat poliisia ja perivät velkoja väkivalloin, sanoo syyttäjä – Mantaqa-jengille vaaditaan kovia tuomioita

Mantaqaksi itseään kutsuva pääosin parikymppisten miesten joukko teki yhteistyötä latvialaisen rikollisryhmän kanssa massiivisessa huumekauppakokonaisuudessa, arvioi syyttäjä.

Vanha paperinukke kädessä, jossa valkoinen puuvillakäsine.

Isolan sisarukset loivat oman paperinukkemaailmansa 1940-luvulla: kuin Downton Abbey yhdistettynä Kauniisiin ja rohkeisiin

Furut on kuvataiteilija ja tekstiilisuunnittelija Maija Isolan ja hänen siskojensa Tuulikin ja Irman luoma paperinukkemaailma. Furut ovat esillä Hämeenlinnan Taidemuseossa, mutta enää vain vajaan viikon.

LUM:in yleisurheilija Kasperi Vehmaa.

16-vuotias pituushypyn ihmelapsi on urheiluperheen kasvatti: "Olen taaperosta asti kisaillut sisarusten kanssa"

Lappeenrannan Urheilu-Miesten nuori lupaus Kasperi Vehmaa yllättyi itsekin kultamitalistaan Kalevan kisoissa. Monipuolinen urheilija aikoo jatkaa kisaamista muissakin yleisurheilulajeissa, kunnes on aika valita päälaji.

Jääpalloilijat Tuomas, Teemu, Tommi Määttä

Hellepäivänä jarruvarjo selkään ja spurttaamaan – Määtän jääpalloveljekset eivät loista Ruotsin ja Venäjän liigoissa pelkällä lahjakkuudella

Määtän veljeskolmikko pelaa jääpalloa ammatikseen ja yhtä heistä on tituleerattu maailman parhaaksi lajissaan. Kävimme seuraamassa jääpalloveljesten kesäharjoittelua, jota johti heidän isänsä.

Judoka Friba Rezayee kuului Afganistanin ensimmäisiin naisolympiaurheilijoihin.

Olympiajudoka Friba Rezayee antoi henkensä kaupalla Afganistanin tytöille toivoa – Talibanit ovat urheileville naisille painajainen: "Heidät voidaan ruoskia, pahoinpidellä, häpäistä ja jopa tappaa"

Judoka Friba Rezayee on riskeerannut henkensä, jotta afganistanilaisnaiset saisivat mahdollisuuden vapauteen. Rezayee kertoo Yle Urheilun haastattelussa poikkeuksellisesta elämästään ja urheilijanaisten kauhusta Talibanien noustua takaisin valtaan.

Riku Riski tuulettaa maalia Neftchi Bakun verkkoon.

HJK varmisti arvokkaan paikan lohkovaiheessa – Riskin veljekset tekivät Neftcistä selvää jälkeä

HJK eteni jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa ja varmisti itselleen vähintään paikan Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Riku Riski nousi vaihtopenkiltä ratkaisijaksi. Tim Sparv teki Neftci Bakua vastaan ensiesiintymisensä HJK:n paidassa.

Nea Martemaa ja hänen lapsensa Luka Manninen halaamassa.

Äidille tuli huoli, pärjäävätkö keskellä koronarajoituksia syntyneet lapset päiväkodin isossa ryhmässä – asiantuntijalla rauhoittava vastaus

Koronarajoitusten keskelle syntyneet lapset siirtyvät vähitellen varhaiskasvatukseen. Päiväkodissa moni on ensimmäistä kertaa suuremmassa joukossa. Asiantuntijat eivät ole huolissaan lasten pärjäämisestä.

Judoka Uta Abe voitti naisten 52-kiloisten sarjan olympiakultaa.

Kommentti: Olympialaisten merkitys tuli selväksi, kun Tokion hotellissa avasi TV:n – japanilaisurheilijoiden kyyneltulva jätti jäljen

Japanin joukkueen huima mitalisaalis kiillotti Tokion olympialaisten kolhuja kärsinyttä imagoa. Suomessa kisat muistetaan myös lämmöllä, mutta niiden suurin voittaja on Uusi-Seelanti, kirjoittaa Atte Husu Tokiosta.

Japanin Uta Abe voittaa ensimmäisen olympiakultansa

Kommentti: Japanin kotikisojen maagisin hetki koettiin legendaarisessa pyhätössä – ensin sisko, sitten veli olympiakultaan Tokion kotitatamilla

Kun japanilainen sisaruspari voittaa tuplakultaa judossa puolen tunnin sisään, ehdotuksia otetaan vastaan, mikä hetki voisi panna paremmaksi kisaisännän papereissa, kirjoittaa Atte Husu Nippon Budōkanilta.

Nyjah Huston.

Tokion uutuuslajin kultasuosikki eli lapsuutensa eristyksissä ja elämä valui sivuraiteille – yksi voitto muutti perheen suunnan: "Pelasti henkemme"

Tokion olympialaisten kultasuosikki Nyjah Huston sai rastafarilaisen kasvatuksen. Hän ei pidä nykyisin yhteyttä kontrolloivaan isäänsä.

Elviira Paavola, Auri Näres ja Sofia Paavola ovat Sulkavan soutujen ensikertalaisia

Vaimo ei osaa meloa, huusi Raimo Virta häämatkalla, ja siitä alkoi ensimmäinen mykkäkoulu – nyt 70 kilometrin Sulkavan soudulle starttasi täysin kokematon kolmikko

Sofia Paavola, Elviira Paavola ja Auri Näres tarttuivat kirkkoveneen airoihin soututapahtumassa Sulkavalla. He ovat ensikertalaisia ja kokemattomia soutajia, mutta lähtivät matkaan luottavaisin mielin.

Nelly Korda poseeraa voittopystin kanssa.

22-vuotias Nelly Korda nousee maailmanlistan kärkeen

Nelly Korda voitti ammattilaisjärjestö LPGA:n mestaruuden Atlantassa.

Raiteet Kannuksen rautatieaseman edustalla.

Mies pahoinpiteli työkaverinsa, joka kuoli myöhemmin, ja veli sai tuomion pelastustoimen laiminlyönnistä – nyt oikeus pohtii, saiko veljen työsopimuksen purkaa

Mies korostaa, ettei oikeuden mukaan osallistunut pahoinpitelyyn ja katsoo menettäneensä työnsä veljensä teon vuoksi. Työnantajan mukaan työkaverin kuolemaan johtaneessa tapahtumassa mukanaolo on vienyt luottamuksen.

Ylen nopeet ja syvät -audiouutisten Areena-sarjan logo.

Yllättävän moni pääsee oikeustieteelliseen ilman valmennuskurssia – Felicia ja Emilia Vinni puolestaan säästivät saadakseen valmennusta

Yleisesti luullaan, että valmennuskurssi on oikikseen tai lääkikseen hakevalle välttämättömyys. Tilastot kertovat muuta.

Awak Kuierin perhe

Sudanilaislähtöinen Kuierin perhe teki kaikkensa tyttären koripallouran eteen – varaus huippusarjaan herkisti ylpeät vanhemmat ja pyyhki vaikeat ajat mielestä

Margaret ja Bior Kuier viihtyvät Suomessa, mutta miettivät toisinaan muuttoa takaisin synnyinseuduilleen. 19-vuotias Awak-tytär haluaisi kiittää vanhempiaan ostamalla heille kodin Etelä-Sudanista.

Tuomas Iisalo, Joonas Iisalo ja Juho Kailio

Bundesliigassa valmentavat Iisalon veljekset jättävät seuran kauden jälkeen – huhut pääsivät ulos ennen aikojaan: "Vaikeutti joukkueen keskittymistä"

Crailsheimin päävalmentajan Tuomas Iisalon uusi työnantaja ei ole vielä tiedossa, vaikka tarjouksia muualta on jo tullut.

prinssi Philip ja kuningatar Elisabet

Prinssi Philip oli kuningatar Elisabetin tukena seitsemän vuosikymmentä

Kreikkalaissyntyinen prinssi tähtäsi laivastouralle, kunnes tapasi nuoren prinsessa Elizabethin vuonna 1939.

Jordanian kuningas Abdullah II tarkastamassa kunniakaartia.

Jordaniassa kuninkaan velipuoli pantu kotiarestiin epäiltynä vehkeilystä ulkovaltojen kanssa, useita pidätetty

Prinssi Hamza bin Husseinia syytetään yrityksistä aiheuttaa epävakautta Jordaniassa. Lähes 20 ihmistä on pidätetty epäiltynä juonimisesta kuningasta vastaan.

Sisarukset seisovat lumisessa maisemassa

Aviomies puukotti Arjan kuoliaaksi ja peri hänen omaisuutensa – uhrin sisarukset ymmällään: "Miten näin voi olla?"

Omaisten suhdetta henkirikoksen uhriin puidaan oikeudessa henkilökohtaisuuksia myöten. MOT-toimituksen haastattelemat omaiset pitävät käytäntöä nöyryyttävänä.

Merelän urheilijaperhe poseeraa kameralle kotitalonsa edessä.

Merelän perheen pihapeleistä ponnistanut menestyjiä eri palloilulajeihin: "On tullut fiilis, että on tässä vuosien varrella jotain saatu aikaiseksi"

Ylöjärveläisessä Merelän perheessä jännitetään ringeten Suomen mestaruustaistelua sekä jääkiekon SM-liigan pudotuspelejä. Sisarukset Emmi ja Waltteri ovat ponnistaneet kohti urheilullisten vanhempien tuella.

Alex Schulman.

Alex Schulman kirjoitti kirjat vanhemmistaan, vaimostaan ja isovanhemmistaan – nyt vuorossa ovat veljet, mutta tällä kertaa tarina ei ole totta

Ruotsin superjulkkis Alex Schulman on suosittu kirjailija myös Suomessa. Eloonjääneet on hänen ensimmäinen fiktiivinen teoksensa.

Henri Kontinen lyö palloa.

Henri Kontisen peli alkaa löytyä – kova nousu voittoon maailman ykkösparista

Henri Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin ovat löytämässä hyvän pelivireen.

Gyda Westvold Hansen

Norja juhli kolmoisvoittoa naisten ensimmäisessä MM-yhdistetyssä

Nuorten maailmanmestari Gyda Westvold Hansen, 18, on nyt myös aikuisten maailmanmestari yhdistetyssä.

Ilkka Herolan perhe.

Tällaisissa tunnelmissa Ilkka Herolan perhe jännitti MM-hopeakisaa Kuopiossa: "Äiti on monesti kakun leiponut"

Ilkka Herolan MM-hopea on myös iso juttu hänen perheelleen ja palkinto pitkästä uurastuksesta.

Lotta-Maj Lahtinen valmiina heittämään.

Suomalainen koripallolupaus loistaa Yhdysvaltojen yliopistoparketilla – katse on jo kirkkaimmissa valoissa: “Todellakin WNBA on yksi tavoitteista”

Lotta-Maj Lahtinen heittää nykyään päivittäin 50 onnistunutta kolmen pisteen heittoa – joukkueharjoitusten ja opiskeluiden lisäksi.

Hyyrysen muusikkoveljekset kertovat, miten musiikillinen yhteistyö sujuu sisarusten kesken.

Hyyrysen muusikkoveljekset tekevät musiikkia yhdessä ja arvostavat toistensa tekemisiä: "Meillä on tämmönen keskinäisen fanittamisen kerho"

YUP-yhtyeestä tuttu kitaristi, muusikko ja lääkäri Jussi Hyyrynen ja Stam1nan nokkamies Antti Hyyrynen tekevät musiikkia myös yhdessä WÖYH!-yhtyeessä.

Ulla Järvi

Ulla Järven kolumni: Minä päätän omista piikeistäni

Olen rokotuskielteisen äidin lapsi. Äiti marssi koululle ja kielsi rokottamisen. Äidin käytös sekä hävetti että ihastutti, kirjoittaa Ulla Järvi. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Mielenosoitus 17. joulukuuta 2013 Sidi Bouzidissa, Tunisiassa.

Arabikevään kansannousuista on kulunut 10 vuotta – Tunisia sai demokraattiset vapaudet, mutta arabikevät oli maassa myös pettymys

Kansannousut käynnistäneen vihanneskauppiaan sisko toivoo, että ihmiset jatkavat oikeuksiensa vaatimista.

Suomalainen elokuvaohjaaja Zaida Bergroth.

Zaida Bergroth kasvoi ilman rutiineja, mutta boheemin äidin kanssa katsottu Psyko viitoitti tien: "Silloin oivalsin, miten elokuvat rakennetaan"

Kulttuurivieras, elokuvaohjaaja Zaida Bergroth oppi jo lapsena kantamaan paljon vastuuta. Siitä on ollut hyötyä elokuva-alalla.

pojat tappelevat, lavastettu kuva.

Sisarusväkivalta on vaiettu, mutta yllättävän yleinen ilmiö – Väitöstutkija: "Yhtä vaurioittavaa kuin mikä tahansa muukin väkivalta"

Sisarusten välistä väkivaltaa vähätellään normaalina kasvuun kuuluvanan nahisteluna.

Nico Rönnberg

Suomen paras käsipalloilija siirtyy isoveljensä alaisuuteen

Nico Rönnberg palaa takaisin BK-46:n vahvuuteen kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Kristillisdemokraattien Sari Essayah eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 24. marraskuuta 2020.

Kristillisdemokraatit keventäisi verotusta lähes miljardilla ja vapauttaisi sisarukset päivähoitomaksuista

Kristillisdemokraatit julkistivat ensimmäisenä oppositiopuolueena korona-ajan vaihtoehtobudjetin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle