Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen aamu tänään: Koronavirus hämmentää taloyhtiössäkin – Pitääkö naapureille kertoa sairastumisesta? Katso lähetys tästä

Moni suomalainen oli ajatellut lomailla, työskennellä tai opiskella ulkomailla tämän talven. Pitääkö kaikkien nyt palata Suomeen?

Dokumenttiprojekti: Herttakuningatar – Tanskan ay-johtaja katsoo tulevaisuuteen

Miten Tanskan keskusjärjestöjohtaja muuttaa ay-liikettä?

Kirkot soittavat illalla kelloja rauhan päivän kunniaksi

Saksa on lanseerannut Euroopan laajuisen tapahtuman, johon on liittynyt kymmeniä kirkkoja myös Suomesta.

Kaupunkilaisten yhteinen jääkaappi vähentää ruokahävikkiä

Itseltä yli jääneen ruoan voi tuoda Kotkaan perustettavaan hävikkiruokakaappiin, josta kuka tahansa voi hakea ruokaa omiin tarpeisiinsa.

"Puolaan on syntymässä orwellilainen todellisuus" – Solidaarisuus-veteraani pelkää demokratian puolesta

Saatamme palata vanhaan Itä-Eurooppaan, sanoo jo 1980-luvulla barrikadeille noussut Jacek Kozłowski.

Yle Manchesterissä: Terrorin järkyttämät kaupunkilaiset puhaltavat yhteen hiileen – "Meitä ei voi voittaa"

Manchesteriläiset eivät ole tunnettuja pidättyvyydestään, mutta tänään tiistaina keskustan kaduilla oli hiljaista.

Orlandon uhreja kunnioitettiin Helsingin Karhupuistossa kuorolaululla

Sadat ihmiset kokoontuivat iltapäivällä Helsingin Karhupuistoon Setan järjestämään tilaisuuteen, missä muistettiin Orlandon joukkosurman uhreja ja osoitettiin solidaarisuutta Yhdysvaltojen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille. Katso videolta millaisia ajatuksia Orlandon tapahtumat herättivät suomalaisissa.

Koulutuksen avohakkuut

Koulujen lukukausimaksuilla saisi risteilyn kuuhun

Kotikatsomo: Le Havre

Kohtalo heittää kengänkiillottajan elämään pakolaispojan.

Näkökulma: Solidaarisuus-divisioonassa säästyy työpaikat

Pacific-divisioona on ollut heikon divisioona NHL:ssä toistaiseksi. Kollektiivinen konttaus on kuitenkin pitänyt heikoimmatkin pelissä ja onpa joku työpaikkakin saattanut säästyä, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

Katso kuvat: Wembley valmistautuu iltaan - kaari valaistu Ranskan lipun värein

Wembleyllä valmistaudutaan Englanti - Ranska -otteluun.

Ken Saro-Wiwan jalanjäljissä

Ogonimaan kamppailu öljynporausta vastaan Nigeriassa jatkuu

Ruotsissa hiljainen hetki Trollhättanin uhreille – neljännesmiljoona osallistuu

Hiljainen hetki pidetään kello 14 Ruotsin aikaa, eli kello 15 Suomen aikaa.

Seurakunnat eivät enää odota kädet ristissä parempia aikoja – Oma yhteistyömalli selvitykseen Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa ollaan käynnistämässä laaja selvitystyötä luterilaisten seurakuntien tulevaisuudesta. Talousvaikeuksien kanssa painiskelevat seurakunnat ovat ottamassa aloitteen omiin käsiinsä, koska kirkolliskokous hylkäsi niin sanotun yhtymämallin viime keväänä.

Lappsetin yt:n tulos: Kymmenen päivän lomautukset

Rovaniemeläinen leikkipaikkavälinevalmistaja Lappset lomauttaa henkilöstöään syksyn ja talven aikana. Yhtiössä oli yt-neuvottelut, koska myynti notkahti kesällä ja tuotteita valmistui tilauksiin nähden liikaa.

Mario Götze huutokauppaa pelikenkänsä tukeakseen turvapaikanhakijoita

Saksalaiset jalkapalloilijat ja seurat ovat osoittaneet muutenkin näkyvää tukea turvapaikanhakijoille. Viikonloppuna suurin osa Bundesliigan joukkueista aikoo pelata paidoissa, joissa on pakolaisille solidaarisuutta osoittava logo.

Heitä yksi! Suomalainen kehtaa pummata tupakkaa, mutta ei rahaa

Tupakkaa kehdataan Suomessa pyytää tuntemattomiltakin. Miksi ruoan tai rahan pyytämistä katsotaan silti kieroon?

Solidaarisuutta kilpailijoilta – Muut yhtiöt lentävät Germanwingsin vuoroja

Useat lentoyhtiöt ovat tarjonneet apuaan Germanwings-yhtiölle. Kovimmista kilpailijoista niin Air Berlin kuin TUIfly lentävät nyt vuoroja, jotka jäävät Germanwingsiltä keskiviikkona lentämättä. Koneet jäivät maahan, koska henkilöstö ei ole järkytykseltään lentokunnossa.

Suomen maajoukkuepassari järjesteli naiselle erikoisluvan lentopallo-otteluun Iranissa – edellinen sai vuoden vankeustuomion

Superliigan ensimmäinen suomalaispeluri Kasper Vuorinen yllättyi siitä, miten avoin ja ystävällinen maa Iran on median välittämään kuvaan verrattuna.

Valkeakosken trooppinen yö oli sekoitus säveliä ja solidaarisuuden sanomaa

Työväen Musiikkitapahtumassa räpättiin, rokattiin, rakastettiin ja pyyhittiin hikikarpaloita otsalta.

Näkökulma: Kiusatun lapsen muisti

Lapsen muisti voi olla hatara. Toimittaja Kirsi Matson-Mäkelän mielestä kiusaamistapausten kirjaaminen auttaa niin kiusattua kuin kiusaajaakin.

Jarolle rahaa Eremenkojen Kazan-siirroista

Veikkausliigassa pelaava FF Jaro on oikeutettu saamaan Eremenkon veljesten siirtosummista pienen osuuden Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n niin sanotun ”solidaarisuus-mekanismin” perusteella. Kasvattajaseuroille tulee yhteensä viisi prosenttia siirtosummasta.

Uimakoulussa opetellaan vesimyyrää

Tampereen ensimmäiset rantauimakoulut starttasivat tällä viikolla. Tavanomaista viileämpi uimavesi ajoi monet sinihuuliset vesipedot aika ajoin rannalle lämmittelemään tiistaina Kaukajärven Riihiniemen rannassa. Kylmyys selätettiin leikkimällä lämmittelyleikkejä hiekkarannalla ja kääriytymällä pyyhkeeseen.

Chilen mainaireita palaa loukkukaivokselle

Chilessä pidetään tänään uskonnollinen messu San Josen kaivoksella. Turmakaivoksen syvyyksistä muutama päivä sitten pelastettuja kaivostyöläisiä osallistuu jumalanpalvelukseen, jolla halutaan kunnioittaa selviytyneitä ja heidän välistä solidaarisuuttaan.

Tehdassalin öiset kummitusäänet antoivat vauhtia kirjahaaveille

Entinen finlaysonilainen Mikko Lavijärvi oli pitkään haaveillut kirjoittavansa kirjan 1800-luvun tehtaantyöläisten elämästä. Kun miehen vaimo vielä kertoi kuulleensa saksien kilkettä tyhjissä tehtaansaleissa, oli kirja yksinkertaisesti pakko kirjoittaa.

Lemin musiikkijuhlien vuoden taiteilija uskoo pieniin tapahtumiin

Säveltäjä-kapellimestari-pianisti Kirmo Lintinen valittiin Lemin musiikkijuhlien vuoden taiteilijaksi. Lintinen uskoo, että pienet musiikkitapahtumat tulevat säilyttämään paikkansa Suomen kulttuurimaisemassa.

Linnutkin osaavat suunnitella tulevaisuutta

Bristolin yliopiston tutkimuksen mukaan linnut voivat pystyä ennakoimaan tulevaisuutta, kertoo The Independent. Tutkimuksessa vihersäihkyjä-lintujen huomattiin tiivistävän yhteisöään, jos odotettavissa oli yhteenottoja muiden lintuparvien kanssa.

Marja-Siskolle kannustusta

Tiistaina erostaan ilmoittanut Imatran kirkkoherra Marja-Sisko Aalto toivoo, että kirkosta ei erottaisi solidaarisuuden osoituksena. Hänen mukaansa kirkon muutostarpeisiin pitää vastata sisältä päin eikä ulkoa arvostellen.

Mies puhuu, muttei naisen odottaessa

Miesten puhumattomuus on myytti, se ei ole totta, sanoo Yrjö Niemi. Miesporukoissa ei puhuta urheilusta tai naisista, vaan esimerkiksi siitä mikä on elämän tarkoitus ja teenkö oikeita asioita.

Risto Nieminen peräänkuuluttaa "solidaarisuusrahastoa"

Kööpenhaminassa käytävässä olympiakongressissa kantavana teemana on ollut etiikka ja hyvä hallinto. Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Nieminen on esittänyt kongressissa teeman mukaisesti eräänlaisen solidaarisuusrahaston perustamista.

Riksteatern aloittaa Espoosta

Vierailuesityksenä nähdään Stina Aronsonin tyylikäs näytelmä vapaudesta, solidaarisuudesta ja rakkaudesta

Uuden kiitotien vastustajat kansoittivat Heathrow'n

Satoja protestoijia kokoontui yhteen Lontoon Heathrow'n lentokentän terminaaleista osoittamaan mieltä kolmannen kiitotien rakentamista vastaan.

Kun nuoriso marssi imperialismia vastaan

Suomesta lähti 800 hengen delegaatio

Valmentajien pestit liipasimella

Olympiavuonna on aina suurten lajien valmentajien paikat katkolla. Suurta dramatiikkaa tuskin tämän vuoden valmentajavalintoihin liittyy.

Paavi siunasi pääsiäiskansaa

Paavi Johannes Paavali II ei kyennyt puhumaan antaessaan Vatikaanissa perinteisen pääsiäissunnuntain siunauksensa. Puheen sijaan hän vain kohotti kätensä siunatakseen pääsiäisen pyhiinvaeltajia.