Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sotkamossa aloitti uusi bussilinja, joka helpottaa esimerkiksi opiskelijoita ja koululaisia

Uusi linja palvelee Sotkamossa Vuokatin ja kirkonkylän välillä. Linjan yhtenä tavoitteena on vähentää keskustan ajoittaisia ruuhkia. Esimerkiksi urheilulukiolaisten kulkuyhteys paranee.

19. ratikkavaunu saapuu, eikä ole ykkösvaiheen viimeinen

Syyskuun alussa tulee vielä varaosista koottu ratikka, ja myöhemmin ensimmäinen koekappale täysin varusteltuna.

Rautatieaseman odotustilat säppiin kolmella pienellä pohjalaisasemalla

VR seurasi odotustilojen käyttöä ja totesi sen vähäiseksi. Syyskuussa sulkeutuvat Lapuan, Kauhavan ja Kannuksen asemien odotustilat.

160-metrisille junille rakennettiin 250 metriä laituria – Tampereen Tesoman seisake maksoi yhteensä neljä miljoonaa euroa

Tesoman seisakkeen suolainen hinta hämmästyttää asiantuntijoita. Suurimmat summat upposivat uuden alikulun rakentamiseen sekä esteettömyyden varmistamiseen.

Ratikka ei liiku keskiviikkona 4. elokuuta: rata viimeistellään vakituiseen ajoon

Poikkeuspäivänä ratikkavuorot korvataan busseilla kello 7.15 - 19.45.

Lukiolaiset ja ammattikoululaiset voivat nyt hakea ilmaista kuukausikorttia joukkoliikenteeseen Kouvolassa – toisen asteen opiskelijat matkustavat jatkossa aina ilmaiseksi

Kouvolan joukkoliikenne muuttuu maksuttomaksi toisen asteen opiskelijoille. Ilmaista kuukausikorttia on haettava vuosittain, ja sen saadakseen opiskelijan tulee asua Kouvolassa vakituisesti.

Selvitys Suomen pisimmän sillan huimasti paisuneesta budjetista valmistui: Helsingillä on petrattavaa päätöksenteossa ja tiedonkulussa

Kruunusillat-hankkeen kustannusarvio nousi viidessä vuodessa valtuustolle esitetystä 430:stä miljoonasta eurosta lähes 800:aan miljoonaan euroon. Vastaavilta tilanteilta halutaan välttyä Helsingissä tulevaisuudessa.

Ratikan koeajot osoittivat taas tarpeellisuutensa Tampereella – sade keskeytti liikennöinnin, kun tuulilasit huurtuivat

Tampereen ratikoissa on etäohjattava ilmastointi. Pitkän lämpimän kauden jälkeen äkillisesti tullut viileä sadepäivä sai systeemin sekaisin. Ongelma ratkaistiin järjestelmän uudelleenohjelmoinnilla.

Rautatien parannustyö sulkee tasoristeyksiä yöllä Juupajoella

Oriveden - Haapamäen välillä tuetaan raidetta nykyistä vakaammaksi. Yksittäisen radanylityspaikan sulku kestää arviolta 1-2 tuntia.

Tampere peruu suuren ratikkajuhlan huonontuneen koronatilanteen takia – tilaisuus siirtyy verkkoon

Ratikka-juhlaa oli tarkoitus viettää kansanjuhlana Jugendtorilla, mutta koronatilanteen vuoksi yleisötapahtuma on peruttu.

Munkkiniemessä ei kulje ratikka kolmeen viikkoon – raitiolinja 4 ei kulje Töölön tullista eteenpäin

Paciuksenkadun siltakorjaus aiheuttaa muutoksia ratiolinja 4:lle elokuun puoliväliin saakka.

HKL halutaan yhtiöittää, ja se huolestuttaa liikennelaitoksen työntekijöitä – tutkija: "Ei ole täysin selvillä, mihin muutoksilla tähdätään"

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) yhtiöittäminen etenee elokuussa kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Virkamiesjohto katsoo, ettei nykymuotoinen liikelaitos voi vastata tulevaisuuden tarpeisiin.

Sunnuntai 25.7.2021

Koronatartunnat. Kroatian bussionnettomuus. Kiinan myrsky. Anu Panula. Ennätyskuuma kesä. Alkuviikon sää.

Kaikki Tampereen ratikan koeajot on nyt tehty – Koeliikenne jatkuu sekä matkustajien kanssa että ilman

Linja 1 jatkaa koeliikennettä ilman matkustajia, mutta linjan 3 kyytiin pääsee totuttuun tapaan.

Yksi ihminen menehtyi Härmän asemalla raideliikenneonnettomuudessa

Junaliikenne oli poikki tunteja Seinäjoen ja Pännäisten välillä aamupäivällä.

VR lisää yöjunaliikennettä Lappiin

Vuoroja on lisätty heinäkuun lopusta lokakuun alkuun torstain ja sunnuntain välille.

Kotkan kaupunkipyöriä on käytetty tänä kesänä ahkerasti – ennätys menee rikki tässä kuussa

Kotkassa menee tässä kuussa vielä rikki kaupunkipyörien käytön ennätys. 2 000 käyttökerran raja meni rikki jo heinäkuun puolivälissä.

Helle rikkoi aikataulunäytöt Helsingin päärautatieasemalla – varaosia pitää odottaa jopa kuukausia

Aikataulunäyttöjen automaattinen ylikuumenemissuoja on katkaissut näyttöjä pimeäksi ja osa on mennyt kokonaan rikki. Korjaus venyy maailmanlaajuisen elektroniikkaputteen vuoksi.

Turun junaraiteille muhkea EU-rahoitus – Ratapiha ja Turku–Kupittaa-kaksoisraiteelle miljoonia euroja

Turun ratapihan ja Kupittaa–Turku -kaksoisraiteen rakentamissuunnitelmalle myönnettiin lähes 6,3 miljoona euroa EU:n Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta.

Tampereella juhlistetaan ratikkaa suuressa kansanjuhlassa – kyytiin pääsee jo, mutta virallisesti liikennöinti alkaa elokuussa

Tampereella siirrytään virallisesti ratikka-aikaan maanantaina 9. elokuuta, kun raitiovaunuliikenne alkaa ihan virallisestikin. Ratikkaa juhlistetaan kansanjuhlassa Keskustorilla edellisenä päivänä.

Bussikuskien taukopaikkaongelma kuumentaa tunteita Tampereella – Länsilinjojen varaluottamusmies: "Siinä tarvitsee pyöriä sitten taivasalla"

Raitiotien tulo on siirtänyt bussireittejä uusille linjoille. Kesällä myös kuljettajien taukotila siirrettiin Tampereella keskustorilta linja-autoasemalle. Esimerkiksi Satakunnankadulta sinne on matkaa satoja metrejä. Tämä kuumentaa kuskeja hellettä enemmän.

Linja-autot siirtyvät omille erilliskaistoilleen Kuopion Savilahdessa perjantaina – tietyömaat etenevät hyvällä vauhdilla

Linja-autot siirtyvät perjantaina omille kaistoilleen uuden sillan viereen Kuopion Savilahdessa. Tämä aiheuttaa muutoksia bussipysäkkeihin. Lisäksi samalla otetaan käyttöön uutta kevyen liikenteen väylästöä.

Lähijunia peruttu runsaasti, syynä VR:n henkilöstön sairaus- ja kesälomat

VR:n viestinnästä kerrotaan, että sairauslomille joudutaan jäämään pienestäkin koronavirustartuntaan viittaavasta oireesta.

Nysseissä luovutaan nyt maskipakosta vaikka koronatartuntoja on edelleen melko paljon Pirkanmaalla – osa matkustajista ihmettelee ajankohtaa

Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan edelleen käyttämään kasvomaskia, mutta viestinnässä on luovuttu maskipakko-sanasta. Joukkoliikenteen mielestä ero on hyvin pieni. Moni matkustaja kuitenkin kummastelee uutta linjausta.

Ratikan testit etuajassa: Alkaa liikkua nyt myös Hatanpään valtatiellä Tampereella

Ensimmäiset koeajot Hämeenkadun ja linja-autoaseman välillä tehdään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Samaan aikaan tiellä tehdään asfaltointeja, joten varovainen pitää olla. Liikenne kaikilla ratikan osuuksilla alkaa 9. elokuuta.

Maskipakko vaihtuu vahvaan suositukseen Tampereen seudun joukkoliikenteessä

Joukkoliikenteessä pitää kuitenkin edelleen ottaa huomioon koronaviruksen esiintyminen. Viime viikon 98 koronatartunnasta joukkoliikenteeseen pystyttiin jäljittämään seitsemän tartuntaa.

Tampereen Tesomalle voi jo ostaa junalippuja elokuulle – tältä näyttää uudella seisakkeella

Yli neljä miljoonaa maksavan hankkeen kustannukset menevät puoliksi valtion ja Tampereen kaupungin pussista. Uusi seisake monipuolistaa joukkoliikennettä ja sen tavoite on myös vahvistaa Tesoman seutua yleisemminkin.

VR:n lomalippua hankittu toistaiseksi niukasti

VR:n uutta lomalippua on hankittu vasta joitakin satoja. Lomalippua on markkinoitu kotimaisena Interrailinä, jolla voi matkustaa VR:n lähi- ja kaukojunissa rajattomasti pisimmillään yhdeksän päivän ajan.

Oulun matkailuneuvojat hyppäsivät pop up -konttipyörän selkään – palvelu lähti sinne, missä turistitkin liikkuvat

Matkailuneuvojien Jenni Honkasen ja Jussi Pakosen kesäpesti on alkanut vilkkaasti, sillä matkailijoita näkyy Oulun katukuvassa yhä enemmän.

Junamatkustajien määrät jäljessä koronaa edeltävää aikaa Itä-Suomessa, mutta piristymisen merkkejä näkyvissä

Kesäkuussa VR:n kaukojunissa kulki Itä-Suomen ja Helsingin välisillä reiteillä matkustajia jopa 35 prosenttia vähemmän kuin kesäkuussa 2019. Junalla matkustamisen odotetaan piristyvän kesän kuluessa.

VR aikoo hankkia uusia yöjunia Lapin junaliikenteeseen

Uusilla hankinnoilla tultaisiin mahdollisesti korvaamaan vanhat siniset yövaunut.

Yksi kuollut moottoripyörän ja junan yhteentörmäyksessä Porissa

Poliisi sai ilmoituksen moottoripyörän ja tavarajunan yhteentörmäykestä ilmoituksen sunnuntaina hieman puoli kuuden jälkeen. Junaliikenne on palautunut normaaliksi.

Konduktöörien yt:t päättyivät Kouvolassa – työvuoro voi tulevaisuudessa alkaa Helsingistä tai Kouvolasta

Neuvottelut koskivat yhteensä 27:ää VR:n työntekijää, jotka työskentelevät Kouvolasta käsin.

Rovaniemen paikallisliikenteen neloslinja poikkeusreitille

Bussit ajavat ensi tiistaihin saakka poikkeusreittiä Rantavitikalla Ylikorvantiellä olevan vesihuoltotyömaan vuoksi.

Vaasalle 340 000 euroa puhtaampaan joukkoliikenteeseen

Valtio tukee tänä vuonna joukkoliikenteen ilmastotoimenpiteitä 15,5 miljoonalla eurolla. Tukea on myönnetty 21 joukkoliikenneviranomaiselle.

Nyssen busseissa ja ratikoissa alkaa lipuntarkastus heinäkuun alussa – liputta matkustavalle lätkäistään 80 euron tarkastusmaksu

Keväällä valitut lipuntarkastajat on nyt koulutettu tehtäväänsä. Tarkastajat opiskelivat muun muassa tarkastus- ja viranomaistoimintaan liittyviä lakeja ja ensiaputaitoja. Tarkastajilta voi myös kysyä neuvoja esimerkiksi reiteistä ja aikatauluista.

Hiedanrantaan rakennettava painopenger vahvistaa raitiotien maapohjaa – paikalle tuodaan 60 000 kuutiota kiviainesta

Kevyen liikenteen väylille järjestetään poikkeusreitit urakan ajaksi. Penger on paikallaan vuoden.

Junat Kajaanin ja Oulun välillä kulkevat taas normaalisti

Paltamon Kontiomäessä ollut sähköratavaurio saatiin korjattua keskiviikkona. Sähkörata vioittui tiistaina jyllänneessä rajuilmassa, ja junavuoroja jouduttiin korvaamaan busseilla.

Esitys kaatui lautakunnassa: Tampereen ratikassa ja busseissa saa jatkossakin kulkea ilmaiseksi lastenvaunujen kanssa – maksu poistuu myös rollaattoria käyttäviltä

Alkuperäistä päätösesitystä perusteltiin yhdenvertaisuudella. Lautakunta kunnioitti ajatusta ja päätti yhdenvertaisuuden vuoksi, että myös rollaattorien kanssa kulkevien matkustajien matkat muuttuvat maksuttomiksi. Muutos tulee voimaan elokuussa.

Tampereella kaupunkipyörät saadaan ajoon juhannukseksi – kesän aikana kaupunkiin saadaan 700 pyörää

Kaupunkipyörien käyttöä varten ladataan sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi. Keskustan alueella pyöriä voi vuokrata viimeistään perjantaina.

Myrsky kaatoi puita radalle – junaliikenne korvataan toistaiseksi busseilla Kajaanin ja Oulun välillä

Myrskyn kaatamat puut aiheuttivat sähköratavaurion Kontiomäki-Oulu välille tiistaina kello 16 jälkeen. Vaurioiden korjaukset aloitettiin keskiviikkona aamulla, ja tämän hetken arvion mukaan vika saataisiin korjattua kello 18 mennessä.

Tampereen ratikan vaunu hajosi Pyynikintorilla: syynä ehkä helle

Tampereen Pyynikintorilla hajosi tiistaina iltapäivällä ratikkavaunu. Ratikan matka keskeytyi, kun virroitin ilmeisesti tarttui ajolankaan, irtosi ja putosi kiskoille. Hajonnut vaunu saatiin hinattua pois paikalta myöhemmin iltapäivällä.

Ratahankkeen työmaat sulkevat sekä raide- että autoliikennettä Kouvolan ja Kotkan välillä – juhannusviikonloppuna on varauduttava matkan hidastumiseen

Siltoja ja ratarakenteita uusitaan tällä ja ensi viikolla Kouvolan, Kotkan ja Haminan välisillä radoilla. Juhannuksena Kouvolan ja Kotkan välillä matkustavien kannattaa varautua muutoksiin ja siihen, että matkanteko kestää pidempään.

Lappeenrannassa kokeillaan syksyllä kutsutaksipalvelua paikallisliikenteen osana

Kutsutaksilla voi matkustaa kodin ja Matkakeskuksen välillä syys-lokakuussa.

Helsingin Kruunusillat-hankkeen kustannusarvio on täsmentynyt – reitin viimeisen osuuden rakentamista ehdotetaan lykättäväksi

Kustannusarvio ylittää vuonna 2016 valtuuston asettaman enimmäishinnan 59 miljoonalla eurolla. Rahoitus tarvitsee siis kaupunginvaltuustolta uuden hyväksynnän.

Lastenvaunujen maksulliset ratikkamatkat puhuttavat Tampereella – myös ymmärrystä esitykselle löytyy

Yle kertoi perjantaiaamuna, että Tampere aikoo sittenkin periä lastenvaunujen kanssa kulkevilta maksun. Uutinen on herättänyt keskustelua muun muassa somessa. Mielipiteet vaihtelevat puolesta ja vastaan.

Näkövammaisten ja avustajien ilmaiset bussimatkat palautetaan Porissa

Porin joukkoliikenteen uudistus poisti ilmaiset bussimatkat näkövammaisilta ja näiden avustajilta. Yle nosti aiheen esille viikko sitten. Porilaispoliitikkojen mukaan ilmaismatkojen poisto tapahtui epähuomiossa. Nyt etu on ainakin väliaikaisesti palautettu ennalleen maanantaista alkaen.

Juhannuksen suosituimmat junavuorot Helsingistä pohjoiseen täyttyvät hyvää vauhtia – lippuja on silti saatavilla

Juhannuksen junaliikenteen suosituimpia vuoroja ovat lähdöt Helsingistä Kajaaniin, Joensuuhun ja Ouluun – myös paluusuunnan osalta sunnuntaipäivänä. Lapin yöjunat ovat jo melko täynnä, yhdestä torstain junasta löytyy vielä autojunapaikkoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle