Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yleisöä rock-konsertissa.

Helsinkiin halutaan uusi yökaupunginosa – sinne voisi tulla yökerhoja ja keikkoja, joita saisi järjestää muita vapaammin

Uudessa yökaupunginosassa tai -kortteleissa keikkapaikat ja yökerhot voisivat toimia vapaammin. Esimerkiksi rajoitukset melulle voisivat olla tavallisista kaupungin säännöksistä poikkeavat.

Raoul Grundstein osoittaa kuinka terassi pullistelee laiturin liikkumisen vuoksi.

Gabriellan halkaiseman merikylpylän varasuunnitelmat etenevät: arkkitehdit piirtävät Altaalle kelluvia saunoja, löylyihin voisi päästä toukokuussa

Allas Sea Poolin hallituksen puheenjohtaja toivoo, että uudet saunatilat saataisiin käyttöön jo toukokuussa. Hän ei niele Viking Linen selitystä onnettomuudesta, vaan vaatii lisätoimia.

Allas sea poolin naisten saunan ja pesutilan väliin syntyi kunnon railo.

Kapteenin meriselitys: M/S Gabriellan ohjattavuus katosi, ja alus törmäsi merikylpylän kupeeseen – törmäys halkaisi Allas Sea Poolin saunarakennuksen kahtia

Vakavasti vaurioitunut saunarakennus pysyy suljettuna pitkään. Uimaan pääsee aikaisintaan kesällä, jos väliaikaisille saunoille saadaan rakennusluvat.

Lähikuva dj-laitteista ja käsistä.

Hämeenlinnassa Demo tour -kiertueen vastaanotto on ollut ylistävää

Hämeenlinnan yläkoululaiset kokeilevat helmikuussa kaupunkikulttuurin tekemistä. Yläkoulujen oppilaat testaavat DJ-työskentelyä, lumiskeittausta sekä muun muassa graffitien maalaamista virtuaalilaseilla.

Kolme talviuimaria katsoo kameraan ja hymyilee Jätkäsaaren epävirallisella talviuintipaikalla.

Emmehän me ui, sanoo naiskolmikko, joka pulahtaa mereen kaupungin kiellosta huolimatta – talviuinnin huima suosio synnytti uuden ilmiön

Helsinkiläiset ovat alkaneet pulahdella kantakaupungin alueella epävirallisilla, kielletyilläkin uintipaikoilla. Uimarit pitävät avantoja auki moottorisahoilla, haravoilla ja lapioilla talkoovoimin.

Cafe Bruketin ravintolapäällikkö Sini Marttinen osoittaa kahvilan seinällä olevaa Bruket vastaan korona tilastotietoa.

Lounaskahvilan viimeinen keino: kisaa nyt koronaa vastaan, asiakkaat seuraavat ottelua somesta: "Valitettavasti hallitus on koronan puolella"

Kaksi vuotta koronaa on vienyt monta pientä yritystä lopetusuhan tai konkurssin partaalle. Nyt pienyrittäjät ovat alkaneet tehdä sosiaalisessa mediassa näkyväksi taloudellista ahdinkoaan.

Sveitsiläisen Dan Acherin Borealis-teos Lontoossa vuonna 2019.

Valofestivaali Lux Helsinki järjestetään jälleen tammikuussa – esillä ennätysmäärä taidetta

Tapahtuma toteutetaan noudattaen viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia koronaturvallisuudesta. 

Suljettu matonpesulaituri Lappeenrannan Halkosaaressa.

Matonpesukulttuuri voi näkyä tulevaisuudessa Lappeenrannan kaupunkikuvassa – mallina Halkosaaren mattolaituri

Nykyistä Halkosaaren matonpesulaituria ei enää käytetä, mutta Lappeenrannan kaupunki selvittää, voisiko Halkosaareen tai Kaupunginlahden lähialueelle rakentaa uuden, kuivalle maalle sopivan mattolaiturin.

Lapset piirtävät asfalttiin.

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen: ensi kesän Hippaloiden teemana on katutaide

Hämeenlinnassa hippaloidaan ensi kesänä katutaiteen merkeissä. Perinteinen lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään 28.–31.7.2022 Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Ruu Ahlstedt skeittaa kaaressa vaneri seinien ympäröimänä. Seinillä on isoja valokuvia skeittihallin rakennusvaiheista.

Finland's first skateboarding high school opens in Tampere

Getting involved in the sport doesn't necessarily mean having to be an excellent skater, according to the coaches of the new programme in Tampere.

Viva Granlund, katutaide, muraali

Katutaidetta on nyt kaikkialla Suomessa, mutta siihen kaivataan lisää ytyä: Miksi kotimainen katutaide ei ota kantaa?

Katutaidetta on viime vuosina syntynyt Suomessa runsaasti, ja myös pienemmät paikkakunnat ovat lähteneet buumiin mukaan. Katutaideprojekteilla halutaan virkistää kaupunkikuvaa ja lisätä turismia. Valtavirtaistuminen on tuonut kotimaisen katutaiteen visuaaliseen ilmeeseen myös haasteita.

Lizzie Armanto on naisten skeittauksen tienraivaaja.

Tony Hawk kertoo Yle Urheilulle, miksi Lizzie Armannon tarina on olympialaisten hienoimpia – “Jos ihmiset tietäisivät, mistä hän on selvinnyt”

Lizzie Armanto on paljon muutakin kuin Suomen olympiatoivo. Amerikansuomalainen on lajinsa tienraivaaja, joka onnistui uhmaamaan todennäköisyyksiä myös matkalla Tokioon.

Kajaanin Prisman alikulkutunneli tarjoaa parisataa metriä maalattavaa alustaa taiteilijoille. Taka-alalla taiteilija Laura Lehtinen maalaa niittyleinikkiä seinään.

Kajaanin kaupunkikuvaan väriä katutaiteella – ensin uuden ilmeen saavat alikulkutunnelit, elokuussa maalataan muraaleja

Kaukametsän ja Prisman alikulkutunnelit maalataan kauttaaltaan. Ensimmäinen kohde toteutetaan yhteisöllisesti, toisessa kohteessa teokset toteuttavat aiemminkin katutaidetta tehneet nuoret taiteilijat.

Huittisten kaupungin vuokrakerrostalon seinässä keltaista luonnonkukkaa esittävä valtava maalaus

Kasveja kerrostalon seinällä, savilintuja ja lahopuita kukkakedolla – ainutlaatuinen katutaideprojekti muistuttaa luonnon tärkeydestä

Parikymmentä huittislaista taiteili kotikaupunkinsa katukuvaan muun muassa savipatsailla ja suuria seinämaalauksia. Tarkoituksena on lisätä yhteisöllisyyttä, muistuttaa luonnon tärkeydestä ja lisätä kaupungin vetovoimaa.

Muutama ihminen katsomassa lavalla olevaa esitystä.

Lahen Lava taistelee korona-ankeutta vastaan antamalla kenelle tahansa tilaisuuden ottaa yleisö haltuun

Kesän aikana torin kupeessa kuullaan ainakin iso kattaus musiikkia. Ainoastaan politiikka ja lapsille sopimaton sisältö jätetään pois ohjelmasta. Syksyyn asti toimivan lavan voi varata käyttöön Lahden kaupungin sivuilta.

Graffitilandian Logon on tehnyt vaasalaislähtöinen ja nykyään Kirkkonummella asuva Graffititaiteilija Nina Kuu eli Nina Kuukari

Katutaide valtaa entisen huvipuiston Vaasassa

Wasa Graffitilandia avaa tänään tiistaina ovet yleisölle. Wasalandian entinen alue muuttuu monipuoliseksi taidekokemukseksi koko kesän ajaksi.

Hyvin sanottu -keskustelu Lahdessa 19.6.2021

Leimaavatko lahtelaisia itsetunto-ongelmat, häpeä vai outo huumori? – Katso keskustelu kaupunkilaisten identiteetistä

Lahti toipuu yhä sota-aikojen traumoistaan ja menneisyydestään kieltojen kaupunkina. Kuva Helsingin varjoon jääneestä huumekeskuksesta vaivaa, vaikka muut näkevät Lahdessa paljon hyvää. Mikä lahtelaisia hävettää, ja mistä kaupungissa ollaan ylpeitä?

Lappeenrannan hiekkalinnassa on vain muutama veistos

Meijän City -suunnitelmat ja saunamaailman paikka tarkentuvat Lappeenrannassa – saunamaailma rakennetaan Linnoitusniemen kärkeen

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta on hyväksynyt Meijän City -kehittämissuunnitelman, johon kuuluu muun muassa vetovoimakohde-nimen saanut saunamaailma.

Jarko Manninen henkilökuvassa.

Milloin töhryistä tuli taidetta? Graffititaiteilija Jarko Manninen "Negatiivisen asenteen aika vain oli ohi"

Vielä vuosituhannen alussa graffitit olivat laittomuuksia ja ilkivaltaa. Nykyään katutaidetta tilataan julkisiin tiloihin, kuten Mikkelin suurimpaan parkkihalliin. Graffititaiteilija tunnustaa, että laittomiakin graffiteja tehdään yhä, vaikka laillisiakin on jo olemassa.

Jani Varismäki maalaa graffitia entisen Wasalandia-huvipuiston alueella Vaasassa.

Katutaide valtaa entisen Wasalandian: Graffitilandia-tapahtumaan hyväksyttiin yli 50 taiteilijaa, jotka maalaavat huvipuistossa niin paljon kuin seinää riittää

Katutaiteen näyttely aiotaan avata heinäkuussa. Avoin taiteilijahaku kiinnosti nuoriakin maalareita. Huvipuistoaluetta maalataan niin paljon kuin seinää ja maalia riittää. Graffitilandian järjestää Vaasan Katukulttuuriyhdistys.

Jaakko Ojanen streetin Suomen mestariksi

Katso parhaat palat skeittauksen SM-kisojen streetin finaaleista

Yle näytti skeittauksen SM-kilpailut Yle Areenassa. Tästä jutusta löydät parhaat palat ja kokonaiset lähetykset skeittauksen SM-tapahtumasta.

Yläkaupungin yön yleisöä.

Kulttuurin jättitapahtuma Yläkaupungin Yö järjestetään koronasta huolimatta – Jyväskylässä toivotaan, että yleisöä ei tulisi paljon

Festivaalin pääosassa ovat etätapahtumat ja paikan päällä seurattavien esitysten alkamisaikoja ei kerrota etukäteen.

skeittaus pääkuva

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai alkaa seurata skeittausta? Lähes kuka tahansa voi oppia uuden olympialajin termit ja perustemput

Rullalautailu eli skeittaus on tuhansien mahdollisuuksien laji, joka sopii nuorisoimagostaan huolimatta kaiken ikäisten harrastukseksi.

Valkealinnan talon seinäkirjoitus paskakaupunni.

Oululaiset huolestuivat maineikkaan “Paska kaupunni” -graffitin kohtalosta, kun teoksen naapuritalo sai purkutuomion – mutta voiko seinämaalausta suojella?

Graffititutkijan mukaan Oulun keskustan Paska kaupunni -maalaus on ainutlaatuinen ennen kaikkea pitkän historiansa takia. Seinäkirjoitus peitetään maalikerroksella tasaisin väliajoin, mutta aina se palaa paikalleen. Nyt graffitin naapuritalo aiotaan purkaa.

Kalevala-aiheinen sähkökaappi Käpylässä, Tursontie 16 ja Vaakalinnuntien kulma.

Riihimäellä koristellaan katujen varsilla olevia sähkökaappeja

Yhteensä 35 sähkökaappia maalataan ideointikilpailun pohjalta.

Mihkel Vaht esittelee julistetta

Julistejakajan 20-vuotinen ura tyssäsi, kun tapahtumat hiljenivät – "Tulot putosivat 95 prosenttia, ja valtavat määrät julisteita meni roskiin"

Kaupunki on kieltänyt luvattoman ilmoittelun, mutta monet baarit ja kivijalkaliikkeet toivottavat julisteet tervetulleeksi.

Kuva kerrostalon seinästä, jossa uusi seinämaalaus koreilee. Maalauksessa syksyisten kasvien lomasta kurkkii kaksi valkoista kärppää.

Kajaanin keskustaan maalataan kesällä neljä suurta muraalia – luvassa myös muuta katutaidetta

Kaupunkilaiset ovat ehdottaneet ahkerasti muraalille sopivia paikkoja.

Nainen pyöräilee värikkään graffitin ohi

Testaa, mikä urbaani hahmo olet!

Minkälainen kaupunkilainen sielunmaisemassasi piileksii?

Mikkelin maalattu räsymatto.

Mikkelin keskustaan maalattiin yli sata metriä pitkä räsymatto – Katso koostevideo

Maalausurakan ideana oli tuoda esiin mikkeliläisten yhteishenkeä

Mikkelin kävelykatu lokakuussa 2019, tumiokirkko taustalla.

Mikkeli-myyjänä aloittava Olli Marjalaakso uskoo kaupungin imagotyössä yhteiseen joukkuehenkeen

Mikkelin kehitysyhtiö Miksein Mikkeli-myyjän tehtäviin kuuluu yritysten vakuuttaminen Mikkelistä yrityksen koti- tai toimipaikkana.

Pertti  "Poitsu" Stenman vetää Hima & Strada kävelykierrosta Helsingissä

Hima & Stradan kaupunkikierrokset, Helsinki

Näe Helsinki asunnottoman silmin.

Sprayburkar som en graffitiartist använder på en vägg vid ett bygge.

Ilmastonmuutos innoitti taiteilijan tekemään graffitin – “Sieltä löytyy pieniä yksityiskohtia kuluttajien valinnoista”

Kotkalaiset vaihtoehtokulttuurin edustajat haluaisivat graffitiseiniä kaikkien kaupunkilaisten maalattavaksi.

Yle/Saija Nironen

Vantaan uusiksi apulaiskaupunginjohtajiksi valittiin Katri Kalske ja Riikka Åstrand

Kasvatuksen ja oppimisen toimialan uusi apulaiskaupunginjohtaja Kalske ja kaupunkikulttuurin uusi apulaiskaupunginjohtaja Åstrand aloittavat vuoden 2020 alussa, jolloin myös Vantaan organisaatio uudistuu.

Seinään tehty katutaideteos, jossa presidentti Donald Trump ampuu itseään päähän

"Jos ampuu itseään päähän, lentääko korva noin?" – Trump-graffiti aiheutti Riihimäellä niin ison kohun, että teos siirrettiin Vantaalle

Vantaalainen taidemuseo Artsi dokumentoi teoksen ja sen ympärille syntyneen kohun, koska se on taiteen ja sananvapauden kannalta merkittävä.

Minttu Pyykkösen katutaidetta Kajaanin rautatieasemalla.

Katutaide saapui rautatieasemalle – "Toivottavasti kunnioitettaisiin toisen tekemää taidetta"

Kajaanin rautatieaseman odotuskatoksissa näkyy nyt luontoaiheita.

Garffiti maalaus Oulun Toivonimen sillan alla.

Kaupunkilaiset saivat päättää, miten Oulussa käytetään 35 000 euroa

Kannatusta saivat esimerkiksi graffitityöpajat.

Stip tease -valomainos Tirra-ravintolan seinällä

Muistatko legendaarisen Tirran nakkarin? Grillinpitäjä on nähnyt Loviisankadun rappion ja tähtiloiston

Lahden Loviisankadulla on nähty maan kirkkaimmat näyttelijätähdet, kuumimmat artistit ja nuhjuisimmat laitapuolen kulkijat.

Helride 2019 / Suvilahti / Helsinki 13.07.2019

Rullailusta kaduilla on tullut osa kaupunkikulttuuria, josta Helride on hyvä esimerkki: Seurasimme, miten tapahtumapäivä kaatumisineen sujui

Suomen suurin skeittaustapahtuma Helride ei esitellyt vain monipuolisen harrastuksen kirjoa, vaan myös elämäntapaa.

Mummonmökiksi maalattu sähkömuuntaja Kajaanissa.

Sähkömuuntamosta mummonmökiksi – Katutaide tuo taide-elämykset odottamattomiin paikkoihin

Loiste Sähköverkko antoi katutaitelija Lasse Rimpilälle vapaat kädet maalata sähkömuuntamo.

Mikkelin hallitustorin esiintymislava.

Mikkelin torilava avataan käyttöön – "Pop up -toiminta on osa toivottua kaupunkikulttuuria"

Lavalle on olemassa varausjärjestelmä, mutta estradi on avoinna ilman ennakkovarauksia.

Graffiti näyttelyssä Kuopion matkustajasatamassa.

Kuopion matkustajasatamassa graffititaidetta

Graffitisatama -kilpailussa on esillä seitsemän työtä.

Siisti Kuopio -kampanja käynnistyy Kuopiossa.

Varkaus jakaa rahaa kaupunkilaisten ideoihin hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja viihtyvyyden parantamiseksi

Rahaa saivat muun muassa lapsiperheille suunnatut puistokerhot ja Norpan bongaus -soutu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle