Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Millainen luontokuva miellyttää – äänestä suosikkiasi!

Äänestystulos Yle Luonnon Instagramiin lähetetyistä kuvista.

Maisemasta tuli bongauskohde joka täytyy saada Instagramiin – "Meillä kaikilla on oma kotimaisemamme mikä kulkee mukana läpi elämän"

Hämäläismaisemat kuten Aulanko ja Hakoisten linnavuorelta aukeava maisema ovat suosittuja sosiaalisen median postausten aiheita. Kansainvälistä maisemapäivää vietetään sunnuntaina.

Satamaan pystytetty vaatimaton teräskehys niittää turistien suosiota: "On muodostunut jopa jonoa"

Lappeenrannassa sijaitsevien maisemakuvakehysten luona voi ottaa kuvan itsestään tai vain kauniista näkymästä. Kehyksiä on tulossa Suomeen lisää.

Luonto-Suomen luontokuvausillassa valitaan paras luontokuva – Äänestä omaa suosikkiasi

Luonto-Suomi kysyy, millainen luontokuva meitä miellyttää.

Kuvaa omia 360° kuvia ja videoita

Omalla kännykällä voi luoda 360° kuvia.

Upeimmat auringonnousut ja -laskut kuvagalleriassa

Maisemakuvausta kultaisina hetkinä

Kuvasarja näyttää muutoksen – Aika on toinen Helsingissä ennen ja jälkeen kännykän

Valokuvaajat ovat tallentaneet Helsinkiä ja sen ihmisiä vuosikymmenten ajan. Miltä näyttävät ihmiset tutuilla paikoilla, verrattuna takavuosiin? Katso täältä kokoelma hienoja vaihtokuvia.

Miten luonnon kauneuden saa talteen yhteen otokseen?

Luontokuvaaja Konsta Punkka antaa vinkkejä valokuvaukseen

Valokuvaaja I. K. Inha oli myös palkittu kirjailija

Valokuvaajana tunnettu I.K. Inha oli myös taitava kirjailija

Luontovalokuvan pitkä tie postivaunuista somejakoon

Luontovalokuvat ovat olleet suosittuja postikorteissa

Peikko ja pantteri seikkailevat lukijoiden pilvikuvissa

Kokosimme yhteen lukijoiden kesäisiä pilvikuvia.

Koukussa luontovalokuvaukseen?

Digitaalisuus teki meistä kaikista luontovalokuvaajia

I. K. Inha — kansallisvalokuvaaja

I. K. Inha sai Suomen ymmärtämään kansallismaiseman arvon

Ammattimaisten luontokuvaajien määrä laskee koko ajan: "Valokuvakauppa on surkeassa jamassa"

Digikameroiden aikakaudesta alkoi ammattikuvaajien laskusuhdanne. Nykyään luontokuvaamista tekevät eniten ne, jotka saavat tulonsa muusta työstä, ja kuvaaminen on heille vain harrastus.

"Lapsuuden maisemat alkoivat vaatia puheenvuoroa"

Kappalainen Jouko Ikola ja valokuvaaja Benjam Pöntinen tekivät yhdessä runokuvateoksen. Heitä yhdistää rakkaus luontoon ja pohjalaiseen maisemaan. Ikola ilmaisee itseään runojen ja Pöntinen valokuvien kautta.

Vanhin Tampereella otettu miljöövalokuva yllätti tutkijan Facebookissa

Jo pitkään on ajateltu, että vanhin Tampereella otettu maisemavalokuva olisi 1860-luvun alkupuolelta. Maisemavalokuvien historia meni tällä viikolla kerta heitolla uusiksi.

Suomesta löytyi lähes 170 vuotta vanha maisemavalokuva – "Äärimmäisen harvinainen"

Valokuva esittää tamperelaista Frenckellin paperitehdasta. Tehdas sijaitsi Tammerkosken varrella. Valokuvalöydöstä tiedottaa Suomen valokuvataiteen museo.

Tähtitaivas ei odota - kuvaushetki pyyhältää ohi sekunneissa

Täydellisen tähtimaiseman perässä kulkevan on oltava äkkilähtijä, yökukkuja ja laitetietoinen. Upea tähtitaivaan väri-iloittelu osui kuvausharrastajan luuppiin joulun välipäivien yönä. Kun pilviverhot alkoivat repeillä, suuntasi Rauno Paananen Pietarsaaren Otsolahden pellolle ja ikuisti oranssinhohtavan taivaan.

Sallan Vuorikylä rakennettiin uudelleen tietokoneella

Sallassa Venäjän puolelle sodassa jäänyt Vuorikylä on rakennettu uudelleen. Kysymyksessä on kuitenkin virtuaalinen rakentaminen, tietokoneella tehty kylä. Serkukset Pekka Lassila ja Erkki Finni ovat perimätietoon, vanhoihin karttoihin ja 700 omaan maisemavalokuvaansa tukeutuen luoneet näkymän Vuorikylästä 70 vuotta sitten. Kirjassa kerrotaan myös Vuorikylän asukkaista ja suvuista.

Maisemavalokuvausta italialaisen maestron johdolla

Kotkan Valokuvakeskuksessa avattiin torstaina Toscana 2011 -maisemavalokuvausnäyttely, jossa on esillä Toscanalaisen maisemavalokuuvaja Martino Balestrerin, ja hänen oppilaidensa töitä. Balestrerin mukaan valokuvatessa on tekniikkaa tärkeämpää pohtia kuvan sisältöä ja tutustua huolella kuvauskohteeseen.

Helmikuun kuva: Kameran silmä tallensi maisemamuiston

Jussi Särkilahti ikuisti helmikuun kuvaan Asemantaustan tuntumassa Lahdessa. Valokuvaaja kertoo kulkeneensa kouluun samaa reittiä kahden vuoden ajan.

Hyvä syntyy hosumatta

Mielikuva tuntikausia paikoillaan kököttävästä luontokuvaajasta pitää hyvin paikkansa. Huippukuva ei synny hosumalla. Pitkän pinnan lisäksi tarvitaan evästä ja lämpimät vaatteet.

Suuri taidelöytö vai surkea rahastusyritys – Ansel Adamsin negatiiveista tahtojen taisto USA:ssa

Tarina kuin elokuvakäsikirjoituksesta: Rakennustyömies ostaa 45 dollarilla vanhoja lasinegatiiveja, jotka paljastuvatkin 200 miljoonan dollarin arvoisiksi, kansakunnan valokuvauksen isäksi mainitun mestarin töiksi. Unelman toteutumisen estävät mestarin perintöä vaalivat sukulaiset, manageri ja osa taidemaailmasta kieltäessään löydön arvon.

Kainuu on valokuvauksellisimpia alueita Suomessa

Kainuun vaihtelevat maastot, selkeät vuodenajat ja koskematon luonto ovat tallentuneet monen ammattivalokuvaajan kameraan. Tällä hetkellä jäinen huurre maalaa maiseman erityisen kauniiksi ja inspiroi kuvaajia.

Suomen vanhin valokuvagalleria täyttää 30 vuotta

Suomen vanhin valokuvagalleria Hippolyte täyttää 30 vuotta. Galleria juhlistaa 30-vuotista taivaltaan historiaansa valottavalla dokumenttinäyttelyllä.

David Hockney lahjoitti kaksion kokoisen taulunsa Tate-museoon

Brittiläissyntyinen taiteilija David Hockney on lahjoittanut valtavan Bigger Trees Near Warter -maalauksensa Taten modernin taiteen museolle Lontoossa.