Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lappeenrantasali.

Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut siirtyvät ensi vuoteen koronavirusepidemian vuoksi – lipun ostaneet saavat rahansa takaisin

Lappeenrannan valtakunnallisiin laulukilpailuihin tänä syksynä valitut 30 laulajaa saavat osallistumisoikeuden ensi vuoden kilpailuun. Tämän vuoden kilpailu perutaan koronavirusepidemian takia.

Täpötäysi Provinssi Antti Tuiskun keikalla.

Provinssi ja Tangomarkkinat saivat koronatukea: "Suuri apu ensi vuoden tapahtuman tekemiseen"

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut vuoden toiset koronatuet taide- ja kluttuurifestivaaleille. Mukana tuen saajien joukossa ovat Seinäjoelle tärkeät tapahtumat Provinssi ja Tangomarkkinat.

Lappeenrannan laulukilpailuiden konserttisali.

30 laulajaa kilpailee vuodenvaihteessa Lappeenrannan laulukilpailuissa

Karsintojen kautta kilpailuun valittiin 22 naista ja kahdeksan miestä.

Måneskin voitonhuumassa.

Vuoden 2022 Euroviisut järjestetään Italian Torinossa

Finaali pidetään 14. toukokuuta Torinon PalaOlimpico-areenalla. Italian voitto vuoden 2021 Euroviisuissa oli maan kolmas.

nainen laulaa yleisön edessä

Seinäjoen kaupunkikonsernilla lähes 40 prosentin omistus Tangomarkkinat Oy:stä

Kaupunki päätti osallistua osakeantiin 80 000 eurolla. Valtuusto linjasi päätöksen jo aiemmin tänä vuonna.

Kotiin palaava euroviisuedustajamme Blind Channel järjesti tiedotustilaisuuden lentoasemalla iltapäivällä Suomeen palattuaan.

Oulun Varjo Piknikissä tarkat varotoimet koronan vuoksi: yleisöä vain tietty määrä alueelle, maskin käyttöä suositellaan vahvasti

Ilmaistapahtuman yleisömäärä saa olla korkeintaan 10 000 henkilöä kerrallaan. Rajan täyttyessä portteja suljetaan. Elokuun 8. päivän juhlitaan, koska Oulu on 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki ja oululaislähtöinen Blind Channel on menestynyt Euroviisuissa.

Toimitusjohtaja Pasi Ojala ja tangokuningas Jaska Mäkynen Seinäjoella elokuussa 2021

Jaska Mäkynen avasi Meidän Tangot Seinäjoella: "Olen varma, että torit täyttyvät ja väki lähtee kadulle tanssimaan"

Tangomarkkinat on jouduttu perumaan kahtena kesänä. Uuden ilmaistapahtuman toivotaan tuovan piristystä Seinäjoen ydinkeskustaan.

Suomen edustaja Blind Channel Euroviisujen finaalissa Rotterdamissa 2021.

Yleensä euroviisukappaleet unohtuvat nopeasti, mutta nyt on toisin: Måneskinin ja Blind Channelin viisujen jälkeinen menestys on ennenkuulumatonta

Suomen Blind Channel ja Euroviisujen voittaja Måneskin tekevät parhaillaan viisuhistoriaa. Euroviisuklubin puheenjohtajan mielestä Måneskinin suosiota voi verrata jopa Abbaan.

Olavinlinna

23-vuotias Johan Krogius voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun, tuomari: "Hän on poikkeuksellinen kyky"

Krogius opiskelee laulua Helsingin Konservatoriossa. 31. kertaa järjestetyn kilpailun pääpalkinto on 15 000 euroa.

Suomen edustaja Blind Channel Euroviisujen finaalissa Rotterdamissa 2021.

Blind Channel saapuu Kemin kesäterassille heinäkuussa

Suomen euroviisuedustaja nähdään Ilo Irti -kesäterassilla heinäkuun 9. päivä.

Måneskin voitonhuumassa.

Italian viisuvoittaja kumartui sekunneiksi ja moni oli jo varma kokaiinista – tutkija kertoo, miksi huumesyytökset leimahtavat helposti

Jos juot tuopin olutta, siitä ei nouse kohu, mutta huumeet ovat otollinen aihe närkästykselle. Näin ajattelee tutkija Mikko Salasuo. Euroviisujen finaalilähetyksen jälkeen sosiaalinen media on ollut liekeissä huume-epäilystä.

Niko Vilhelm ja Joel Hokka

Blind Channelin euroviisumenestyksestä iloitaan myös Kainuussa – yhtyeen laulaja Niko Vilhelm hehkuttaa Kuhmoa

Kuhmoon kokoontuu kesäisin joukko nuoria musiikin opiskelijoita. Parina viime kesä kesämuusikoita on ohjannut Suomea Euroviisuissa edustaneen Blind Channelin laulaja Niko Vilhelm, joka kertoo diggailevansa Kuhmoa.

Måneskin-yhtye jakoi nimikirjoituksia maanantaina Milanossa, keskellä solisti Damiano David.

Euroviisuvoittajan huumetesti oli negatiivinen

Italialaisen rockyhtye Måneskinin laulaja Damiano David ei käyttänyt huumeita euroviisulähetyksen aikana.

Niko Moilanen Blind Channelista.

Oulun kaupunki juhlii Blind Channelin menestystä elokuussa Kuusisaaressa kaikille avoimessa tapahtumassa

Ouluun sunnuntai-iltana saapunut Blind Channelin laulaja Niko Vilhelm ilahtuu kuullessaan, että myös kaupunki muistaa yhtyettä. Oulun kaupunki suunnittelee Kuusisaaren tapahtuman lisäksi yksityisempää muistamista yhtyeelle.

Damiano David

Euroviisutuottaja Italian huume-epäilystä: "Kukaan ei ole niin idiootti, että toisi sinne huumeita" 

Ylen tuottaja Anssi Autio ihmettelee euroviisuvoittajasta noussutta huumekohua. Italian viisuvoittaja Måneskinin laulajan on epäilty käyttäneen kokaiinia takahuoneessa suoran lähetyksen aikana. Aution mielestä ajatuskin on mahdoton.

Blind Channel, Suomi

Sunnuntai 23.5.2021 (radio)

Italian onnettomuus. Euroviisut. Jääkiekon MM. Vuoden selväsanainen.

Måneskin Italiasta.

Italian viisuvoittajan väitetty huumeidenkäyttö selvitetään

Spekulaatiot Italian solistin väitetystä huumeidenkäytöstä viisufinaalissa ovat yltyneet niin voimakkaiksi, että laulaja menee vapaaehtoiseen huumetestiin palattuaan Italiaan. Viisufinaalista on levinnyt video, jossa laulaja näyttää nuuhkaisevan pöydältä jotain nenäänsä.

Euroviisufaneja saapumassa Ahoy areenalle Rotterdamissa.

Analyysi: Suomen ja Italian menestys Euroviisuissa osoitti ihmisten kaipuun livemusiikin pariin

Euroviisut järjestettiin keskellä koronapandemiaa onnistuneesti. Laulukilpailu välitti tv:n kautta miljoonille ihmisille, että paluu normaaliin on mahdollista. Italian voitto ja Suomen menestys kertovat siitä, että ihmiset haluavat jälleen elävän musiikin pariin, kirjoittaa Ylen musiikkitoimittaja Ville Vedenpää.

Kotiin palaava euroviisuedustajamme Blind Channel järjesti tiedotustilaisuuden lentoasemalla iltapäivällä Suomeen palattuaan.

Suomeen palannut Blind Channel juhli viisumenestystä koko yön: "Tosi surrealistinen fiilis" – katso tiedotustilaisuuden anti

Kotiin palannut euroviisuedustajamme Blind Channel järjesti tiedotustilaisuuden lentoasemalla iltapäivällä Suomeen palattuaan. Euroviisulähetystä seurasi Ylellä keskimäärin lähes 1,4 miljoonaa televisiokatsojaa.

Blind Channel finaalim jälkeen

Blind Channel nabs Finland's second-best Eurovision score in history

Finland placed sixth in Saturday’s European pop jamboree in Rotterdam.

Blind Channel finaalim jälkeen

Blind Channel Euroviisujen finaalin jälkeen: "Tärkeintä oli, että rockbändi voitti ja me saimme hyvän sijoituksen"

Blind Channel sijoittui Rotterdamin Euroviisujen finaalissa kuudenneksi, mikä on Suomen viisuhistorian toiseksi paras sijoitus sitten Lordin voiton. Yhtye on lopputulokseen tyytyväinen, sillä pisteitä tuli etenkin yleisöltä. Bändi oli ennen kaikkea iloinen siitä, että viisuvoitto meni Italian rockyhtyeelle.

Italian Måneskin, ranskan Barbara Pravi ja Sveitsin Gjon's Tears.

Blind Channelin kovimmat vastukset Euroviisujen finaalissa: italialainen rockbändi sekä ranskankieliset tulkitsijat

Euroviisujen finaali käydään illalla Hollannin Rotterdamissa. Tämän vuoden kisasta odotetaan tiukkaa, sillä varsinaista yhtä suosikkia ei ole. Euroviisuasiantuntija povaa Suomen Blind Channelille hyvää sijoitusta.

Tytär ja isä seisovat keltaisen puutalon rappujen edessä ja hymyilevät.

Isän ja tyttären viisuhuuma vei perheen mennessään – uusi matka varataan jo finaaliyönä: "Iso lukaali kahdesta oletetuimmasta viisukaupungista"

Mäntymaan perhe on matkustanut Euroviisujen perässä ulkomaille ja ommellut hääpukuja teema-asuiksi. Blind Channelin viisuvoittoa he jännittävät kotikatsomossa, mutta ensi kevään viisumatka saatetaan varata jo finaaliyönä.

Niko Vilhelm ja Joel Hokka

Blind Channelille povataan Euroviisuissa sijoitusta kymmenen kärjessä: "Olemme nälkäisiä kuin hyeenat"

Suomen viisuedustaja Blind Channel kisaa illalla Euroviisujen finaalissa Hollannin Rotterdamissa. Torstain semifinaalin jälkeen Suomi pomppasi vedonlyöntitilastoissa mukaan kärkikahinoihin. Bändi ei ota sijoittumisesta paineita, sillä se on jo saanut hakemaansa kansainvälistä näkyvyyttä.

Blind Channel semifinalin jälkeen

Perjantai 21.5.2021 (radio)

Junat eivät ole kulkeneet perjantaina. Jalkapallon EM-peleihin Venäjällä ei pääse junalla. Suomi on mukana Euroviisujen finaalissa. Viikonloppu alkaa sateisessa säässä.

Ihmisiä Helsingin päärautatieasemalla 21. toukokuuta 2021.

Perjantai 21.5.2021 (tv)

Veturinkuljettajat. Turvallisuus. Euroviisut. Sää.

Blind Channel semifinalin jälkeen

“Ehdoton suosikki” – oululaiset intoilevat omien poikiensa puolesta Euroviisuissa

Oululaislähtöisen Blind Channelin pääsy Euroviisujen loppukilpailuun saa Oulussa innokkaan ja odottavan vastaanoton. Kysyimme oululaisten kommentteja paikallisessa kauppakeskuksessa.

Niko Vilhelm ja Joel Hokka

Finnish rock band advances to Eurovision final

Blind Channel earned the last of 10 final slots available at Thursday night's second semi-final in Rotterdam.

Jouni Pihkakorpi

Euroviisufanit toivovat suomalaisilta uskoa ja keveyttä finaaliin: Suomalaiset lähtevät Euroviisuihin kuin talvisotaan, ja unohtavat, että menestystäkin on tullut

Suomalaisia viisufaneja pidettiin eilen jännityksessä viimeiseen asti, mutta he uskovat sen tuovan mukanaan myös näkyvyyttä Suomelle. Fanit sanovat, että suomalaiset suhtautuvat viisuihin himpun liian vakavasti, ja samalla maalataan kuvaa siitä, että koskaan Suomi ei voi viisuissa pärjätä - aina ollaan ainakin Ruotsia huonompia.

Blind Channel semifinalin jälkeen

Blind Channelille Euroviisujen finaalipaikkaa tärkeämpää oli yleisön kova kannustus: "Silloin tajusimme, että teimme duunimme oikein."

Suomen viisuedustaja Blind Channel selvitti torstaina tiensä laulukilpailun finaaliin toisessa semifinaalissa. Paikka kymmenen jatkoon päässeen joukossa selvisi vasta viimeisenä. Bändi on tyytyväinen siihen, että saa heittää Rotterdamissa vielä toisen keikan.

Blind Channel

Blind Channel teki kansainvälisen levytyssopimuksen, vaikka sitä odoteltiin vasta Euroviisujen jälkeen – yhtye ei aio himmailla viisulavalla

Blind Channel esittää torstaina Euroviisujen semifinaalissa kappaleensa Dark Side. Yle lähettää Euroviisujen toisen semifinaalin suorana TV1:ssä, Areenassa ja Radio Suomessa kello 22 alkaen.

Niko Vilhelm ja Joel Hokka

Blind Channel nousee Euroviisuissa tänään 3 500-päisen yleisön eteen, eikä kenelläkään ole maskeja – “Nälkäisinä sinne lavalle mennään”

Blind Channel kisaa tänään Euroviisujen toisessa semifinaalissa Rotterdamissa, ja tavoitteena on paikka lauantain finaalissa. Euroviisut ovat bändin mielestä osoittaneet sen, että yleisötapahtumia voidaan järjestää koronaturvallisesti.

Venäjän ehdokas Euroviisuissa, Manizha, esiintyi ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina.

Venäläisen euroviisuedustajan kappale suututti konservatiivit kotimaassaan – venäläiset yllättyivät itsekin, että kappale pääsi viisujen lavalle

Venäjän edustajan kappaleen sanoitus oli konservatiivisten järjestöjen mielestä loukkaava. Nyt asiaa tutkii Venäjän sisäinen tutkintalautakunta.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali

Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin jatkoon menijät selvillä – naapurimaista finaaliin menivät Ruotsi, Norja ja Venäjä

Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin jatkoon menijät ovat selvillä. Kuudestatoista tiistain semifinaalissa esiintyneestä maasta lauantain finaaliin tiensä selvitti kymmenen edustajaa. Euroviisut järjestetään tänä vuonna Hollannin Rotterdamissa.

Graafikko ja somevaikuttaja Enni Koistinen Puoli seitsemän -ohjelman vieraana

Somevaikuttaja Enni Koistinen on innostunut Jaakko Kolmosesta ja perinneruuista – talkkunankin hän brändäisi uudelleen

Tuplakääk-podcastista tuttu graafinen suunnittelija ja somevaikuttaja on myös intohimoinen euroviisufani, jolle euroviisuviikko on "ihmisen parasta aikaa".

Senhit, San Marino, Euroviisut

Toimittajalta: Pandemia muistuttaa itsestään ihan kaikessa keskellä Euroviisuja Rotterdamissa

Ylen toimittaja Ville Vedenpää asuu Rotterdamissa hotellissa keskellä eri maiden viisudelegaatioita. Koronarajoitukset ja -huolet ovat jokaisen iholla, mutta “suuri viisuperhe” paljastaa silti, kuinka eri tavoin eri maissa rajoituksiin suhtaudutaan, Vedenpää kirjoittaa.

Blind channel euroviisujen avajaisseremoniassa Rotterdamissa

Finland sends suicide ideation, red middle fingers to Eurovision Song Contest

The band Blind Channel has called its music style "violent pop." 

Blind Channel

Musiikkifestivaali Koria Roll palaa 13 vuoden tauon jälkeen – mukana euroviisuedustaja Blind Channel

Koria Roll järjestettiin edellisen kerran vuonna 2008. Tapahtuma piti järjestää uudelleen viime vuonna, mutta koronapandemia pilasi suunnitelmat.

Blind channel euroviisujen avajaisseremoniassa Rotterdamissa

Blind Channel Euroviisujen avajaisissa: “Punainen keskisormi on ollut hittituote”

Sunnuntaina Rotterdamin Euroviisujen avajaistilaisuudessa Suomen viisuedustajat joutuivat vastaamaan ulkomaisen median tiedusteluihin esityksessä nähtävistä punaiseksi maalatuista keskisormista. Laulukilpailun säännöt kieltävät keskisormen heiluttelun, joten bändi päätti kiertää kieltoa.

Blind Channel

Hollanti haluaa näyttää, että iso tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti – Euroviisuissa lähes kaikki on toisin kuin ennen

Koronapandemian keskellä Rotterdamissa järjestettävät Euroviisut ovat monella tapaa poikkeukselliset. Tapahtumaan osallistuvia testataan jatkuvasti ja Hollannin hallitus on laittanut terveysturvallisuuteen miljoonia euroja.

Mikko Silvennoinen hassussa hatussa, bingolomake taustalla

Saatko täydet pisteet viisubingosta? Testaa tietosi Euroviisujen kliseistä!

Tässä bingossa voittoon tarvitaan täydet 12 pistettä.

Kuusihenkinen Blind Channel -yhtye poseeraa mustissa vaatteissa vakavat ilmeet kasvoillaan.

Muistatko ABBAn jäsenet? Entä Teräsbetonin euroviisukappaleen? Testaa, tiedätkö euroviisuista enemmän kuin tämän vuoden edustajamme Blind Channel

Vain pari viikkoa ja on taas euroviisujen aika. Puoli seitsemän tarjoaa nyt euroviisukisailuvisailun, joka erottaa todelliset viisutietäjät satunnaisista harrastelijoista. Euroviisuedustajamme Blind Channel sai visassa loistotuloksen.

Finaalin karsinta  Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2019.

Maanantai 26.4.2021 (radio)

Suurin osa alaikäisistä kohtaa netissä seksuaalista houkuttelua eli groomingia. Suomalaiset aikovat jäädä eläkkeelle aiempaa vanhempina. Veitsiluodon sulkeminen vaikuttaa paikkakunnan työpaikkoihin. Tupakkalakia tiukennentaan. Kesän Tangomarkkinat perutaan.

Tangokuningatar Pirita Niemenmaa ja tangokuningas Johannes Vatjus lauantain finaalin jälkeen.

Tangomarkkinatkin jää pitämättä tänä vuonna – toimitusjohtaja: "Aika järjestämiseen loppuu kesken"

Festivaali siirtyy jo toistamiseen. Uusi ajankohta on 6.–10. heinäkuuta 2022.

Fredi ja naislaulajia

Fredi, Eurovision favourite and TV personality, dies at 78

A popular entertainer over several decades, Matti "Fredi" Siitonen was also husband of a long-time Helsinki mayor.

Fredi & Ystävät: Pump pump

Fredi sävelsi paljon muille, loi oman uransa käännösiskelmille

Fredi on kuollut 78-vuotiaana. Hän oli syntynyt vuonna 1942.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle