Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sotkamon Satama Cafen rakennus

Sotkamossa ollaan ymmällään kesäkahviloiden kohtalosta: Hiukassa avaa kahvila kuitenkin ennen juhannusta

Veneilijät havahtuivat Sotkamossa siihen, että järvien keskellä oleva pitäjä on jäämässä ilman rantakahvilaa kuluvaksi kesäksi

Kajaanilainen ravintoloitsija Olli Kolehmainen ravintola Bistro Casa Biancan ovella

Kuuntele, mitä Bistro Casa Biancan yrittäjä Olli Kolehmainen kertoo ravintolansa lopettamisen syiksi

Koronaepidemia on kurittanut kajaanilaisia ravintoloita. Puolen vuoden sisällä kaksi yksityisomisteista ravintolaa on ilmoittanut lopettavansa. Torstaina 12.5. lopettamisesta kertoi Bistro Casa Bianca.

Ravintola Kairon kyltti rakennuksen kyljessä

Legendaarisen ravintola Kairon yrittäjän ilmoitus lopettamisesta sai puhelimet laulamaan Kotkassa – kaupunki perusti työryhmän pohtimaan jatkoa

Kaupunki haluaa löytää hyvän uuden yrittäjän, jotta toiminta jatkuu Kairossa. Ensin kaupunki määrittelee työryhmän johdolla, mitä tulevalta yrittäjältä vaaditaan.

Antero Nylund kuluttaa aikaansa mieluiten karaokebaarissa.

82-vuotias Antero Nylund on vakibaarinsa sitkein karaokelaulaja – "Tämä on tätä kapakkaelämää!"

Virkeä eläkeläinen kuluttaa aikaansa mieluiten ihmisvilinässä. Korona, sota tai kuolema ei tätä miestä pelota.

Iloinen mies dj-pöydän äärellä.

Ravintolarajoitukset poistuivat maaliskuun alussa – kotkalainen dj: "Sataprosenttisen varmaa, että tanssilattiat täyttyvät"

Anniskelua, aukioloa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja säätelevät rajoitukset poistuivat tiistaina.

Nuoria naisia tanssimassa Hercules-yökerhossa.

Karaoke raikasi ja tanssilattia veti puoleensa, kun ravintolarajoitukset poistuivat – näin Helsingissä juhlittiin yöllä

Ravintolat ja yökerhot saavat taas pitää ovensa auki vapaasti. Kuvatarina näyttää, miten vapautumista juhlistettin Helsingin yössä.

Katsojia menossa elokuviin BioRex Triplan elokuvateatterissa kauppakeskus Triplassa Helsingissä 13. lokakuuta 2021.

Ravintolassa voi taas istua puoleenyöhön, tapahtumia saa järjestää täysille saleille – näin rajoitukset kevenivät tänään

Aluehallintovirastot ovat ryhtyneet purkamaan viimeisiä kokoontumisrajoituksia. Esimerkiksi Uudellamaalla kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan maanantaina. Myös ravintoloita voi pitää maanantaista alkaen pidempään auki.

Hotelli Koskenniskan ravintolasali.

Retrohotelli toi pikkukaupunkiin diskon, naistentanssit ja karaoken – korona-aika pakotti iäkkäät yrittäjät luopumaan elämäntyöstään

Myytävänä oleva Hotelli Koskenniska Forssassa veti aikoinaan hämäläisiä diskohileitä. Kolmekymmentä vuotta on muuttanut ravintolaelämää, ja koronan tuomat ravintolarajoitukset olivat viimeinen niitti.

iivo niskanen, hiihto

Perjantai 11.2.2022 (radio)

Iivo Niskanen hiihti kultaa. Ravintolarajoitukset kevenevät. Suomi evakuoi ihmisiä Afganistanista. Miehet ja naiset harrastavat eri urheilulajeja. Lauantain sää.

Suomessa on pidetty verrattain lepsuja koronarajoituksia koko pandemian ajan, ilmenee Oxfordin yliopiston kehittämästä rajoitusten vertailuluvusta.

Moni uskoo, että Suomessa on tiukemmat koronarajoitukset kuin muualla – tarkistimme faktat, ja asia on lähes päinvastoin

Tämä juttu kertoo, miten Suomen tämänhetkiset rajoitukset vertautuvat Tanskaan, Saksaan, Englantiin ja Italiaan. Tällä hetkellä yhteiskuntaa avataan osassa Euroopan maita Suomea rivakammin.

Hana Kuokkalan kartanon baaritiskillä

MaRa: Risk that bar restrictions will prompt Covid spread at ski cabin parties

The hospitality lobby chief also characterised the government's plan as cosmetic and not enabling establishments to operate profitably.

Katsojia menossa elokuviin BioRex Triplan elokuvateatterissa kauppakeskus Triplassa Helsingissä 13. lokakuuta 2021.

Kuinka myöhään ravintolassa saa olla, milloin pääsee elokuvateatteriin? Katso täältä, miten koronarajoitukset lievenevät

Koronarajoituksiin tulee helpotuksia helmikuun alussa. Hallituksen työryhmä kertoi höllennyksistä eilen, ja pian on odotettavissa päätöksiä alueellisilta viranomaisilta.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen hallituksen koronaministerityöryhmän tiedotustilaisuudessa Helsingissä 27. tammikuuta 2022.

Koronarajoituksia puretaan tapahtumissa ja ravintoloissa – ruokaravintolat saavat olla auki klo 21 saakka

Anniskeluravintoloiden on jatkossakin lopetettava anniskelu kello 17 ja suljettava ovensa kello 18. Koronapassi on jäähyllä ainakin helmikuun puoliväliin asti. Koronaministerityöryhmä suosittaa rajoitusten lieventämistä matalan riskin tiloissa, kuten teattereissa ja kuntosaleilla.

Kuopion ravintolakatu, Kauppakatu.

Ravintoloilla mielenilmaus hallituksen koronarajoituksia vastaan

Ravintoloiden eteen sytytetään kynttilöitä perjantaina kello 19 alkaen. Yrittäjät ihmettelevät koronarajoitusten perusteita.

Basso klubin yrittäjät Teemu ja Miikka Sulkala koronarajoitusten takia suljettuna olevassa yökerhossaan.

Veljesten ravintolabisnes uhkaa kaatua hitaiden tietojärjestelmien vuoksi – kymmenien tuhansien tukihakemus hylättiin, kun tieto ei päivittynyt ajoissa

Oululaiset Sulkalan veljekset avasivat yökerhon kolmisen vuotta sitten. Pandemian myötä arki muuttui selviytymistaisteluksi. Alan koronatukien saaminen pysähtyi tietokantojen päivittymisongelmiin.

baarin tyhjä lattia baaripöytineen, taustalla esiintymislava

Keskiviikko 12.1.2022 (radio)

Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi. THL esittää baarien sulkemista. Korona leviää armeijassa. Uuden Musiikin Kilpailun esiintyjät kerrottiin.

Ravintolan asiakaspaikat poissa käytöstä poikkeustilanteen vuoksi.

Hallitus päätti ruokaravintoloiden aukioloaikojen kiristyksestä, kiinni keskiviikosta lähtien kello 18 koko maassa

Hallitus päätti kiristää edellisen kerran ravintolarajoituksia ennen joulua. Joulukuun 28. päivästä lähtien koronapassin käyttö ei enää ole vapauttanut ravintoloita niille asetetuista rajoituksista.

La Famiglia ravintolan ravintolapöytä Flamingossa.

Lapin yrittäjät arvostelee valtioneuvoston ravintolarajoituksia: majoitusasiakkaiden anniskelua halutaan jatkaa kello 23 asti

Yrittäjäjärjestö esittää, että omia majoitusasiakkaitaan palvelevat ravintolat voisivat jatkaa anniskelua ruokailun yhteydessä kello 23 saakka.

Toimittaja Ulla Malminen.

Koronasulku hiljensi tavallisesti eläväisen Helsingin – tältä näytti yhdellä Kallion vilkkaimmista kaduista välipäivinä

Läpi Sörnäisten ja Kallion kulkevalla Helsinginkadulla moni paikka on sulkenut ovensa koronarajoitusten vuoksi. Epätietoisuus tulevasta kalvaa monia, mutta elämää yritetään jatkaa entiseen tapaan siinä määrin kuin se on mahdollista tässä hetkessä.

Henkilökuva juvalaisesta baariyrittäjä Antti Halosesta.

Juvalainen baariyrittäjä turhautui uusiin koronarajoituksiin ja joutuu sulkemaan ravintolansa toistaiseksi vuoden alusta: "Onko tässä mitään järkeä enää?"

Juvalainen ravintola-alan yrittäjä Antti Halonen kertoo, että hän joutuu lomauttamaan henkilökuntansa kokonaan uusien rajoitusten myötä.

Ravintola baaritiskillä oluthanoja.

Oululainen ravintolayrittäjä on huolissaan taas alkavien lomautusten vaikutuksesta ravintolatyöntekijöiden talouteen

1barin ja Joku paikallinen pubin yrittäjä Pekka Paurola perää hallitukselta nyt pikaisia koronatukiratkaisuja. Ainakin osa yhteiskunnan ravintolatyöntekijöille antamasta avusta on pian loppumassa.

Pataässässä laulettiin 15. lokakuuta.

Ravintolarajoitukset iskevät taas – jo kerran henkiin herätetty ähtäriläinen klubi on jälleen vaikeassa tilanteessa

Ravintoloiden anniskelu- ja aukioloajat kiristyvät jälleen. Hallitus päätti, että rajoitukset tulevat voimaan jo jouluaattona ja kiristyvät edelleen ensi viikon tiistaina. Nopea aikataulu yllätti ravintolat.

Henkilö seisoo paikallaan ja katsoo puhelintaan, taustalla on useita ihmisiä kävelemässä.

Koronapassin hyllyttäminen osuisi Lapissa keskelle kiivainta joulusesonkia – Hullu Poron varatoimitusjohtaja: "Se ei saa olla vaihtoehto"

Lapin kentille saapuu joulun aikaan noin 150 koneellista matkailijoita, joiden palvelua muutos vaikeuttaisi merkittävästi. "En kerta kaikkiaan voi ymmärtää, miksi hyvästä käytännöstä nyt luovuttaisiin", sanoo Hullu Poro Oy:n Annukka Paksuniemi.

Koronapasseja tarkastetaan Helsingin areenalla ennen KHL-ottelua.

THL suosittaa hallitukselle koronapassin käytön keskeyttämistä erityisesti korkean tartuntariskin paikoissa, mutta ei puolla hätäjarrun vetämistä vielä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan hätäjarrun käyttö ei ole vielä tarpeen sairaalakuormituksen tai tartuntalukujen takia. Myöskään koulujen sulkemista tai joululoman myöhentämistä ei tällä hetkellä suositella.

Lasi baaritiskillä.

Ylä-Savon uudet koronatartunnat ovat pääosin yöelämästä – Iisalmessa 12 uutta tartuntaa

Ylä-Savon alueella on todettu runsaasti uusia koronavirustartuntoja viime päivien aikana.

Ihmisiä jonottamassa koronatestiin Kampissa Helsingissä

Pikakoronatesteihin pitkät jonot – "kaikkia halukkaita ei ehditä testata"

Testaakorona.fi:n pikakoronatestipisteillä käy päivittäin satoja asiakkaita. Humalainen häiriökäytös johti Kampin pisteen aukioloaikojen lyhentämiseen.

Flipperin pelitaso läheltä kuvattuna, värikkäät valot palavat ohjaimissa, keskellä miehen pää, silmien kohdalla palavat kirkkaan punaiset valot.

Käytetyt flipperit viedään nyt käsistä – nousukautta elävän retropelin ympärille on muodostunut fanaattinen yhteisö Lahdessa

Lahti Pinball Society on ainoa flipperinpelaajien yhteisö maassamme. Korona-aika on lisännyt flippereiden suosiota Suomessa ja pelikoneita hankitaan koteihin aiempaa enemmän.

Kaveriporukka pelaa Afrikan tähteä helsinkiläisessä Pubissa.

Asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan Etelä-Karjalan ravintolojen sisätiloissa lauantaista lähtien

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Ravintolan baaritiskin oluthanoja.

Pohjois-Pohjanmaalle asetettiin ravintolarajoituksia – ravintola välttyy uusilta määräyksiltä tarkastamalla asiakkaiden koronapassit

Keskiviikkona ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan kello yhteen, ja asiakasmääriä pienennetään. Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka. Koronapassin käytöllä niiltä voi kuitenkin välttyä.

Moottoripyöräpoliisi.

Reported hate crime figures down slightly in 2020

The most common type of hate crime was assault, according to the Finnish Police University College.

Pataässässä tanssittiin 15. lokakuuta.

THL's Salminen: Some restaurants use Covid pass only when it suits them

The health agency's security director says switching between following restrictions and then using the pass is contradictory to the Covid pass system's intent.

Pataässässä laulettiin 15. lokakuuta.

STT: Bar, restaurant restrictions to be extended

The news agency said the government is reviewing how restrictions could be extended before they expire at the end of the month.

Pubi räntäsateessa.

Nyt opetellaan koronapassin käyttöä: Yksi vaatii passin asiakkailta kello 12, toinen vasta keskiyöllä – joku ei halua tarkistusrumbaa ollenkaan

Etelä-Pohjanmaalla koronaepidemian leviämisaluiella toimivat ravintolat voivat välttää rajoitukset vaatimalla asiakkailta koronapassia. Tapoja toimia on yhtä monta kuin yrityksiä, sillä koronapassin käytöstä saavat yritykset päättää itse.

yleiskuva - Pub Sirdie sisältä. Omistaja seisoo baaritiskin takana

Keskustelu koronapassista kuohahti somessa ja moni yrityskin otti kantaa – helsinkiläisravintoloitsija harkitsee rikosilmoitusta loukkauksista

Loanheitoksi äitynyt keskustelu sosiaalisessa mediassa on saanut ainakin helsinkiläisen Pub Sirdien omistajan harkitsemaan rikosilmoituksen tekemistä. Tutkijoiden mukaan someraivon takana on yhteiskunnallisen keskustelun hämmentäjiä ja heitä joiden ideologia on joutunut lähipubin tai kahvilan ovella ensimmäistä kertaa koetukselle.

Omakannassa näkyvä EU:n koronatodistus Vantaalla lokakuussa 2021.

Lähdetkö viikonloppuna baariin? Tiedä ainakin tämä koronapassista

Koronapassi otetaan käyttöön puoliltaöin niillä alueilla, joilla on rajoituksia voimassa. Passia edellyttävät ravintolat välttyvät kaikilta näiltä rajoituksilta.

Ravintola Cherin yrittäjä Toni Yrjänne Lahdesta katsoo kameraa. Miehellä parta, lippis päässä.

Ravintolat voivat ottaa koronapassin käyttöön jo tänä yönä, mutta moni yrittäjä on vielä ymmällään: "Ei mitään hajua, mitä tapahtuu"

Yritykset voivat itse päättää, ottavatko ne koronapassin käyttöön. Passin käyttö mahdollistaa rajoituksista luopumisen leviämisalueilla. Alalla uskotaan, että monet ravintolat alkavat vaatia passia.

Eduskuntasali lehteriltä kuvattuna.

Finland approves Covid pass

Finland's Covid pass entered into force at midnight on Friday.

Viinilaseja ravintolassa.

Ravintolarajoitukset pysyvät tiukkoina Satakunnassa

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ne saavat olla avoinna klo 05-01.

Ravintola baaritiskillä oluthanoja.

Hospitality union: Bars, restaurants pay the price of the unvaccinated

The Finnish Hospitality Association is filing an official complaint over the tightening of restaurant restrictions in Päijät-Häme and continuing restrictions in the Helsinki region.

Olutta lasissa.

Poliisi tarkasti anniskeluravintoloita Itä-Suomessa – asiat pääosin kunnossa mutta selvitettävääkin löytyi

Poliisin Itä-Suomessa tekemässä tarkastuksessa löytyi muun muassa viitteitä laittomasta työnteosta. Kaikilta ravintoloiden edustajilta ei myöskään löytynyt kaikkia tarvittavia anniskelulupaan liittyviä asiakirjoja.

juomahana Kallion baarissa

Eastern Finland sees uptick in hospitalisations following restaurant restrictions lift

Restrictions on bars and restaurants were relaxed across the North Savo region last Friday and in North Karelia in September.

koronarajoitusten purkaminen

Helsinki täyttyi laulusta, tanssista ja hymyistä, kun koronarajoitukset helpottuivat – kuvatarina vie perjantai-illan sykkeeseen

Helsingissä koettiin perjantai-illan huumaa, kun kokoontumisrajoitukset poistuivat ja ravintolarajoituksiin tuli helpotuksia. Moni ilakoi yhteiskunnan avautumisesta, mutta osaa huoletti, saako se tartunnat uuteen kasvuun.

Ravintola Teatteri

Kevennyksiä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson ravintolarajoituksiin

Anniskeluajat pitenevät tunnilla perjantaina.

Vaelsa-ravintolan terassilla Helsingissä lounastettiin päivällä.

Bar and restaurant restrictions to ease from Thursday

Closing times in the capital have been extended to midnight while regions where new case numbers are at the lowest level will ditch restrictions altogether.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Ravintolarajoitukset höllenevät torstaina: Uudellamaalla ja muilla leviämisvaiheen alueilla valomerkki kello 23, kiihtymisvaiheen alueilla aamuyhdeltä

Perustason alueilla, kuten Lapissa tai Pohjois-Karjalassa ei torstaista lähtien edellytetä asiakkaille omaa istumapaikkaa.

Oppilaita koululuokassa.

THL pitää kirjastoa turvallisena, baaria ei – katso koneesta, millaiseksi viranomaiset arvioivat tartuntariskin eri tilanteissa

Koulujen lähiopetus perustasolla, toisella asteella ja yliopistoissa on todettu riskiltään vähäiseksi riskipotentiaalin arviointitaulukossa. Taulukko on työkalu, jonka avulla alueelliset viranomaiset voivat määritellä tilaisuuksiin liittyvää riskiä.

Matkustajat purkautuvat Aurora Botnia -laivasta Vaasan satamassa.

Tässä laivassa hyttien matot on kudottu vanhoista kalaverkoista – Yle seurasi Merenkurkun uutuuslaivan neitsytmatkaa, katso kuvat

Merenkurkun uusi matkustaja-alus Aurora Botnia lähti lauantaina aamulla ensimmäiselle risteilylleen Vaasasta Uumajaan. Aluksen ympäristöystävällisyys näyttäytyy matkustajille pieninä vihjeinä.

Taysin julkisivu.

TAYS tiedottaa jälleen mahdollisista altistumispaikoista: listalla muun muassa yleisiä saunoja, baareja ja ravintoloita sekä kylpylä

Tampereen yliopistollinen sairaala julkaisi taas listan paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle. Tällä kertaa altistumispaikkojen listalle päätyivät muun muassa Kaupinojan ja Rauhaniemen sauna.

Vaasa Festival 5.8.2021

Vähintään kolme Vaasan uusista koronatapauksista on jäljitettävissä Vaasa Festivaaliin, laajoja karanteeneja odotettavissa

Vaasassa viisi uutta tartuntaa, joista ainakin kolme on käynyt viikonlopun festareilla. Lisäksi nuoret tartunnan saaneet ovat juhlineet baareissa. Myös kotibileistä on odotettavissa lisää tartuntoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle